Genre: Actie / Komedie
Releasedatum: 11 februari 2016
Bekijk via Disney+
Plot Deadpool
"Feel the love."
Wade Wilson is een speciale agent van de overheid die, nadat hij onderworpen is aan een behandeling die hem bovenmenselijke genezende krachten heeft gegeven, een alter ego in de vorm van 'Deadpool' aanneemt. Gewapend met zijn nieuwe vaardigheden en een verwrongen gevoel voor humor jaagt hij op de man die bijna zijn hele leven verwoest heeft.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Deadpool (MusicMeter)
Negasonic Teenage Warhead
Colossus (stemrol)
Dopinder
Buck
Dit past toch helemaal niet in het X-Men Universum, zo irritant...
Niet het soort film waar je als vader met je zoon van 11 eventjes een heldenfilm gaat bekijken, me dunkt. Actie zit wel goed, maar telkens moet dat onderbroken worden met een puberale grap of de irritante voice-over die niets bijbrengt..
Kijk naar de poster en eigenlijk wist ik al genoeg...
Dit is dan ook geen reguliere superheldenfilm. Dat had je toch kunnen door misschien eens een poster of 1 van de vele reclamespotjes of trailers te bekijken lijkt me.
Denk ook niet dat je met je elfjarige zoon de zaal in zou mogen.
Fortune
Naja, zou dit echt letsel aanbrengen aan een 11-jarige? Die snappen ook wel het verschil tussen fictie en realiteit en dat Deadpool een droogkloot is. Echt bloederig kon je dit niet noemen.
Geen idee, maar leeftijdswijzers bestaan niet voor niets. En Deadpool is vele malen bloediger en agressiever dan de andere superheldenfilms. Hier worden vijanden met zwaarden gespietst enzo.
Ik was nooit zo bang of geschokt aangelegd, maar misschien andere kinderen op die leeftijd wel.
erik1977
Geweldige film!
Lekker lomp in alles.
Lompe humor en lompe actie, en alles ook mooi gedetalieerd in beeld gebracht.
Een van de betere films van de laatste tijd.
Woland
Ik vond het maar een ergernis. De film probeerde continu geforceerd grappig te zijn, maar slaagde daar meestal niet echt in. Af en toe kwam er wel een aardige opmerking of referentie voorbij, maar over het algemeen was het maar matig. Het verhaaltje was verder ook maar karig en standaard superheldengeneuzel. Dikke tegenvaller.
Wel aardig maar vaak wel erg veel mislukte humor. Gelukkig gaat het allemaal zo snel dat je je er niet teveel aan kunt ergeren.
AC1
Viel wel mee, hoor. Je moet maar eens kijken naar The Amazing Spider-Man 2.
Woland
Oh, ik geloof graag dat het nog erger kan. Maar ik voel niet heel veel behoefte om dat ook aan den lijve te ondervinden...
Insignificance
Zelfspot en alles wat daarbij komt kijken heeft ook een beperkte houdbaarheid. Helemaal als je om de haverklap een als grap bedoelde opmerking of scène op je publiek afvuurt. Dan wil er wel eens eentje landen, maar met deze overdaad wordt het ook al snel vervelend. Reynolds kan het wel, maar eenmaal met verbrande kop of achter een masker, heb je niet zoveel meer aan hem. De troef van de film is zo al snel uitgespeeld en dan rest weinig meer dan het zoveelste uitgeputte origin verhaaltje met hopeloos lompe actie. Veel steun krijgt Deadpool trouwens ook niet. Negasonic Teenage Warhead klinkt heel wat leuker dan ze is, die Russische CGI klomp is drie keer niks en van de twee baddies zal ook bitter weinig blijven hangen. Het zal wel dapper zijn binnen het Marvel wereldje, maar daarbuiten mag het geen naam hebben.
DiDa
De after credits scene was ook cool. Dolph Lundgren als Cable zou eigenlijk best vet zijn.
Matt81
Zeer vermakelijk. Mager verhaal en aardige actie. De hype echter niet waard, en ik vraag me af of dit, zoals Guardians denk ik wel, over tien jaar nog wel leuk is.
Left4Dead
Niet mijn ding, slappe en constant erg flauwe humor.
Enkele keren een smile gekregen maar dat is de weinig voor de gehele film.
Als je iets de gek aan wilt steken doe het dan goed. Dat is hier niet sterk genoeg gebeurt.
Jammer, ben geen fan van de films met superhelden.
Had graag meer sarcasme naar dat genre gezien, met puberhumor gaat dat niet lukken voor mij.
AC1
Nee, is maar goed voor één keertje.
JacoBaco
Zo zie je maar.. Ik heb Guardians of the Galaxy geprobeerd 2x helemaal te kijken, maar 2x binnen een uur afgehaakt.
Deadpool daarentegen, als ik die film iedere maand zou MOETEN kijken, dan zou ik dat geen straf vinden.
AC1
Nou ja, iedereen die Prometheus en Avatar uitroept tot meesterwerken heeft een slechte smaak, hè.
Alle gekheid op een stokje, elke maand Deadpool! Het idee alleen al maakt me wat misselijk. Film is toch veel te puberaal? Ik werd er wat zenuwachtig van. Wat vond je van The Amazing Spider-Man 2, Jaco? Langer dan 10 minuten heb ik het niet volgehouden. Een nieuw meesterwerk waarschijnlijk?
JacoBaco
Iedere maand is eigenlijk wel wat overdreven. Ik hou het op 1x per jaar. The Amazing Spider-Man 2.. Net als Deadpool 3,5*.. Al ligt de herzien-waarde van Deadpool toch wel een stuk hoger dan bij Spider-Man.
.. Sterker nog, ik vind 1x The Amazing Spider-Man 2 eigenlijk wel voldoende. (maar wel ietsje beter dan de eerste kan ik je zeggen)
Smugmarty
Top aanvulling op de captain America's, Spidermans en Marvell's X-Men, Iron Mans! Ik vreet ze trouwens allemaal graag per vierkante meter.
Eigen verhaallijn en stijl (cynisch, grof, komisch) waardoor alle opmerkingen hierover (past niet in de stijl enz) niet van toepassing lijken.
Ik vond de komedie gewoon vermakelijk en de actie hoort in de Champions League of Action Movies, waarschijnlijk het meest strakke wat er te koop is in de grote filmstudio's
Klasse.
Thomas83
Ondanks mijn afkeer van superheldenfilms, wat uitzonderingen daargelaten, toch wel nieuwsgierig geworden nadat Deadpool zo'n hype is geworden en wordt geprezen om zijn andere aanpak en humoristische inslag. Misschien een soort Kick-Ass? Nee dus. Dat het zo'n gigantisch puberale film is, zelfs voor een film van dit genre, had ik niet verwacht. Het is wel echt heel extreem in deze film. De rebelse en lompe aanpak heeft op zich wel wat en er zitten genoeg erg leuke oneliners tussen alle puberale bagger, puik afgeleverd door een Reynolds die goed op zijn plaats voelt, maar ze worden echt non-stop op je afgevuurd. Dat is echt gigantisch vermoeiend. Zo erg dat ik het na een paar minuten eigenlijk alweer beu was. En de film is ook zo onuitstaanbaar trots op zijn lompheid en grapjes en verwijzingen.
Iets meer verhaal en emotionele investering in de personages (vooral een verzameling knappe en niet al te talentvolle acteurs feitelijk) was ook wel leuk geweest. Want een eindeloze reeks platte en (luchtig) gewelddadige scènes spreekt mij in elk geval echt niet aan. Al helemaal niet als personages je koud laten of zelfs irritant zijn. De haat en nijd tussen superheld en villain voelt enorm gemaakt en meeleven met een romantisch verhaal is lastig als de hoofdpersoon voor de humor zo de hufterige sarcast moet spelen. Colossus en die sidekick van hem (die alleen in de film lijkt te zitten om het jonge publiek aan te spreken) voegen totaal niets toe. Dat zal nu net de grap zijn, maar ze zitten nog altijd in de film, het extreem dunne verhaaltje onnodig oprekkend. Wat is er nou ook leuk aan zo'n onverwoestbare dommekracht te zien vechten met een vergelijkbare dommekracht? Je ziet een hoop stuk gaan, maar voor goede actie mag dat nooit een doel op zich zijn.
De actie is overduidelijk vooral ordinair computerwerk, maar behoort wel tot het betere werk op dat vlak. Het ziet er vaak wel spectaculair uit en wordt zowaar ook kundig in gebracht, ook al liet het me verder koud. Doe mij dan maar die fraaie openingscredits. Misschien zelfs wel het hoogtepunt van de hele film voor mij. Mijn teleurstelling was des te groter door wat er daarna allemaal kwam. Te puberaal en zelfbewust. Anders, maar niet zo verfrissend van aanpak dat het echt een radicaal ander soort film durft te zijn. Uiteindelijk gewoon weer een superheldenfilm die zich op hetzelfde publiek richt, en te gladjes en berekenend om voor cult door te kunnen gaan. Gelukkig voelde de film in elk geval niet als een al te lange zit door een goed tempo en een kleinschalige aanpak. 2.0*.
Ruben24
Ik geef deze film toch 3'5 ster omdat die mooi is gemaakt ,met goede actie scene s.
Verder vond ik het een vrij aparte film wat niet bepaald mijn humor is . Maar kijkt lekker weg.
brabusRUS
Beste Marvel die ik heb gezien!
Geweldige en originele film in elke opzicht. De referenties, de script, het verhaal, de humor, alles is top! Ik heb werkelijk soms echt krom gelezen van de one-liners en situaties.
Dikke 4,5*
tis wat
log hier zelden in, maar door de vele negatieve reacties toch wat tegengas.....
Absolute top film, als je van actie en komedie houd.
Verwacht je een diepgaand verhaal, wat sommige schijnbaar toch doen(geen idee waarom, bij schindlers list ga ik ook niet schrijven dat de humor maar matig was) dan word het een tegenvaller.
Werd nergens irritant of vervelend die 1,5 uur vloog voorbij, ik heb me kapot gelachen bij deze film.
Alleen het originele begin al met de "namen" van acteurs en regisseur.
Laatste keer dat ik zo enthousiast was na een actie-komedie was na kick-ass, die vond ik ook geweldig.
Tim Miller, nog nooit van de beste man gehoord, maar ga hem zeker volgen nu, erg benieuwd wat zijn volgende werk word
blurp194
Half gelukt.
De komedie en zelfspot werkt deels wel, maar echt erg leuk wordt het nou ook weer niet. Met de actie heb ik een beetje hetzelfde, het is op zich best spectaculair maar de uitleg richting de vierde wall is dan weer wat storend. Wat dan vooral eigenlijk afleidt van de toch hier en daar ernstig knappe beelden. Net als het suffe verhaaltje of de met de haren erbij gesleepte bijfiguren dat doen.
Reynolds is in ieder geval goed op z'n plek, de arrogantie van meneer Pool komt erg goed over. Ik hoop maar dat dat een groot beroep op z'n acteertalent was. En iets minder voor de hand liggend - zag ik een week of wat geleden nog een film met Jewel Staite, hier komt Morena Baccarin voorbij. Toch een tikkie meer richting mainstream gerekend vanaf Firefly, en ik vond het haar best goed af gaan ook, hoewel gezegd moet worden dat er vooral op haar looks gespeeld wordt en veel minder op eventueel acteertalent. Van mij mag ze nog wel wat grotere rollen krijgen.
FlorisV
Een film die heel erg hard zijn best doet om te bekoren en dat vooral op kwantitatieve manier probeert aan te pakken...want voor elke 10 aartsflauwe grappen zit er wel een redelijke bij. Ongelofelijk dat deze film zo hoog gewaardeerd wordt. Mijn verklaring: iedereen praat elkaar na en lijkt teveel beinvloed te worden door de hype. Ik denk dat de rating in de loop der tijd zal zakken als een oude onderbroek. Want serieus, hoe vaak zou je deze film nog een keer opzetten?
Ja, we snappen dat Deadpool geen echte superheld is en een wedstrijdje probeert te winnen van foutste antiheld van het decennium. Geef mij dan toch maar Ghost Rider, zelfs die vond ik leuker.
De film scoort bij mij een krappe voldoende. Een pluspunt is dat het nooit zo stomvervelend werd als Guardians of The Galaxy, die vergelijkbaar was in aanpak (geforceerd leuk proberen te doen). Maar het enige dat eigenlijk echt leuk was, was het masker met de bewegende oogjes...
FlorisV
Het potentieel van Baccarin wordt idd zeker niet uitgenut in deze film. De film die je bedoeld is waarschijnlijk Serenity? Ze zit ook in Homeland en in V 2009. Altijd goed maar ze krijgt niet altijd het materiaal wat ze verdient (V was wat 2 dimensionaal). Ze heeft charisma (geweldig als classy hoer in Firefly) en ik zou haar niet verkeerd vinden als Wonder Woman ipv Gal Gadot bijv. maar goed ze heeft geen klagen.
JeroenFR08
Tijdje geleden alweer dat ik deze zag in de bios. Maar wat ik nog wel weet is dat het een onvergetelijke ervaring was.
De puntjes die me opvielen: zowaar een losgeslagen Reynolds. Ik kende de man alleen als een saaie acteur zonder enige pit. Een suf typ zegmaar. Maar wat doet ie toch in Deadpool. Echt fantastisch. Humor, strak acteerwerk en eindelijk eens een sprankeltje pit te bespeuren.
En das niet t enige wat me is bijgebleven. Nee de soundtrack, dat was toch wel even smullen.
Ik ga hem vrolijk nog weer eens zien, vast en zeker.
blurp194
De film die je bedoeld is waarschijnlijk Serenity?
nee ik bedoelde How to Plan an Orgy in a Small Town (2015).
jeroentje
Ik ben bang dat ik het gewoon niet zag. Waarom scoort deze prul zo goed?
Filmkriebel
Sterke komedie waarbij de humor goed getimed is, echt een film apart. Het speelt zich af in het X-Men universum, maar bij het kijken vergat ik dan bijna. Geen superheldenfilm voor kinderen: daarvoor is het wel te lomp en grof, waarbij zelfs beertje Ted rooie oren van zou krijgen. Een hele hoop seksuele referenties en verwijzingen naar andere films werden in de dialogen verwerkt. En de film gaat in enkele scènes flink uit het dak met gewelddadige scènes. Ook de film Kickass kwam bij me op. Weinig op te merken verder... erg vermakelijke, grappige film met prachtige visuele effecten. Vergeet de post-credits scène niet : Deadpool weet van geen ophouden.
Diederik58
Mislukte humor met typisch Amerikaanse grappen, die al gieren van het lachen bij het woord fuck.
Marvel heeft wel betere films gemaakt. Maar ik ben dat superhelden gedoe ook wel een beetje zat.
De geweldsscenes waren vermakelijk. Daarom een 2.

Deadpool & Wolverine
2024

Deadpool 2
2018

Deze vijf films scoren op MovieMeter aanzienlijk beter of slechter dan op IMDb

Tim Miller hield bijna niks over aan 'Deadpool': 'Voor twee jaar werk is dat heel weinig geld'

Ryan Reynolds liet zich inspireren door gebreken bij maken 'Deadpool': 'Tijd en geld hadden we niet'

Matthew Vaughn hoopvol over 'Deadpool 3': 'De film gaat het MCU redden'

Hababam Sinifi Uyaniyor
Komedie, 1976

Dune: Part Two
Sciencefiction, 2024
anti herohuurlingsuperheldgebaseerd op stripbreaking the fourth wallpost-credits sceneduringcreditsstingerself healing