Genre: Actie / Komedie
Releasedatum: 11 februari 2016
Bekijk via Disney+
Plot Deadpool
"Feel the love."
Wade Wilson is een speciale agent van de overheid die, nadat hij onderworpen is aan een behandeling die hem bovenmenselijke genezende krachten heeft gegeven, een alter ego in de vorm van 'Deadpool' aanneemt. Gewapend met zijn nieuwe vaardigheden en een verwrongen gevoel voor humor jaagt hij op de man die bijna zijn hele leven verwoest heeft.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Deadpool (MusicMeter)
Colossus (stemrol)
Dopinder
Buck
john mcclane 2
achen, om Deadpool niet. Ik kijk vrijwel nooit superheldenfilms, ik had iets meer van een parodie op dat genre verwacht.
dan kijk je inderdaad weinig marvel films,,,,de film zat echt vol referenties naar typische marvel helden films.
met namen van de acteurs, die voor verwarring zorgen,,en een leeg x-men huis vanwege het budget.
Het knappe is dat ondanks deze "satire "het toch een degelijke marvel figuur film werd.
John Milton
Mij lijkt eerlijk gezegd ook als je niet thuisbent in dat 'subgenre', dat veel referenties en grappen aan je voorbij gaan.
Kondoro
Ben geen fan van Marvel en al helemaal niet van Reynolds.
Knap dat je dan de film bent gaan kijken.
Zwolle84
Sterker nog, Colossus is gewoon een personage uit The Last Stand.
Kondoro
Deadpool
Het is al weer even geleden dat ik met veel genot de trailer van Deadpool ben gaan kijken. Ik kan nog wel herinneren dat ik zoveel zin in deze film kreeg, echt waar de trailer sprak mij zo aan dus dat kon niet meer stuk. Toch, en dan moet ik het maar even gelijk er uit gooien, met pijn in het hart, zijn toch ook bij Deadpool een paar dingen mij een beetje tegen gevallen. Ik wil toch wel zeggen dat dit tot nu toe wel 1 van de beste films uit 2016 is. Ik kon de grapjes soms niet vatten, soms waren ze net niet grappig, al heb ik zeker vaak zitten gniffelen. Ook werd ik het wel een keertje zat met al dat ge-fuck. Dat is misschien zijn karakter maar na het begin heb je dat wel gezien. Voor de rest: Top film!
Het verhaal was mooi. Wade Wilson (Deadpool) vind de liefde van zijn leven Vanessa. Na alle seizoen's feestjes seks partijtjes krijgt Wade te horen dat hij terminaal ziek is met de verschrikkelijk ziekte kanker. Hij werkt als een soort huurling vanuit een bar en krijgt na een tijdje van Jed Rees een aanbod om mee te doen aan een bepaald experiment wat er voor zou zorgen dat hij een superheld werd en zijn onsterfelijk was en dus niet dood ging aan de verschrikkelijke ziekte. Hij neemt het aanbod aan maar daarna blijkt het dat hij voor de gek is gehouden door Ajax maar hij is wel onsterfelijk geworden. Hij gaat de jacht openen op Ajax en komt daardoor samen met een team genaamd x-men in een strijd tegen Ajax.
Het verhaal was dus wel mooi om te volgen. Al vond ik het concept heel erg gaaf. Je hebt genoeg mooie scenes in de film strip club scenes en de acteurs deden het prachtig. Na de rol in Green Lantern van Ryan Reynolds was ik niet echt al te positief, ik vond GL namelijk wat tegenvallen. Toch acteert Ryan hier niet normaal fijn in mijn ogen en het was zeker niet onaardig om naar de beste man zijn acteerwerk te kijken. Ryan vond ik echt fijn acteren, kunnen we lang over door gaan maar dat was gewoon hoe ik er naar keek. Ondanks de twee minpuntjes heb ik erg genoten van de film en het was zeker leuk dat er wat dingen bij elkaar toevoegden. Ik hoop op meerdere delen of vaker het hoofd van deadpool bij een bepaalde andere film. Zeker fijne film om naar toe te gaan en zeker als je gratis kaartjes hebt
!
Genieten door en door, dat doe je niet alleen met het acteerwerk. Maar ook hoe Tim Miller omgegaan is met de scenes, dan meer kijkend naar de slomotion scenes. Heer-lijk! En ook het muziek wat er afgespeeld werd paste perfect in deze film. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen maar het was genieten en zeker een hoog plekje waardig in mijn top 2016 lijstje.
GGG
Had er eigenlijk, als Marvelfan, hogere verwachtingen van n.a.v. alle berichten en recensies. Vond hem wel aardig maar erg rommelig en ik hou niet zo van die voiceover films.
broncode
Alhoewel ik zeer huiverig was door de trailers die ik vond tegenvallen was dit toch top vermaak.
Daarnaast is het 18+ gegeven toch van meerwaarde voor deze film en idd Ryan Reynolds is de perfecte Deadpool.
Natuurlijk werkt het allemaal volgens het zelfde stramien, maar de jokes en de 4e muur zijn allemaal goed getimed en de aktie is niet aflatend en de cgi van hoog niveau.
Daarnaast is Ed Skrein de perfect gecaste baddie.
martijnk
Vooral heel erg saai, de aktie in het begin is nog wel leuk maar zelfs die begint te vervelen op een zeker moment. Verder spreekt de amerikaanse onderbroekenhumor mij totaal niet aan, kan dus wel concluderen dat dit totaal mijn film niet is dus ik onthoud me dan ook maar van stemmen.
mcdaktari
Conclusie: volgende keer ga ik alleen naar de bioscoop, niemand die me wakker maakt.
Het is maar een idee, maar kun je volgende keer niet beter gewoon thuis blijven?
Dan hoef je niet te betalen om te gaan slapen.
hutsekluts
Iets tegenvallende actiefilm waarin de monologen en dialogen wel lekker spits zijn. Het verhaal is uiterst mager maar de special effects in de actiescènes maken heel veel goed.
Vinokourov
Ai ai ai, na het zien van de trailers had ik al niet veel hoop voor deze film. Die zogenaamde gevatte humor van een erg vervelende Ryan Reynolds is totaal niet mijn soort humor. Ik vind het kinderachtig en al die referenties naar allerlei andere films maken Deadpool er echt niet 'slimmer' door. Dan houd je nog wat snoeiharde actie en een simpel dom wraakplotje over en dat maakt het er allemaal niet beter op. Ik vind dit serieus een miskleun van Marvel.
De zoveelste heldenfilm, al neemt Deadpool z'n eigen genre graag op de korrel. Een beetje zelfspot en parodie van de vele heldenfilms (en van Ryan Reynolds zelf), maar ook het de 4e dimensie met het contact naar de kijker. Er komt nog een troef boven als het eindelijk 18+ wordt gemaakt. Niet onbelangrijk voor dergelijke actiefilms. Zeker niet als je wil vermijden dat je doelpubliek 12-jarigen zijn of mensen die eerder fan zijn van het latex pakje dan van de gevechten in de film. De aanpak is leuk, maar ook weer niet revolutionair. Het blijft nogal braaf, de vijand is enorm saai en het verhaal is niet veel soeps. Het zit Deadpool niet echt mee, en je merkt dat de hele film (maar dan ook helemaal) op de schouders van Deadpool drukt. Misschien een te veilige zet van de filmstudio, die niet durfde om voluit te gaan. Buiten Reynolds (wiens carrière al half verbrand is) zijn er geen bekende namen. Hierdoor komt Deadpool gelukkig extra goed uit de verf, maar is het toch bang afwachten voor de sequel. Nu deze film lijkt te werken, zal die er wel snel komen. En Deadpool lijkt me niet het figuur dat je zomaar bij de andere X-Men of Avengers zet.
Perfect_Cell
Zwakke film die veel te overhyped is. De humor kon ik niet waarderen, slecht geacteerd en het ziet er allemaal goedkoop uit. Leuk voor als je een avondje niks te doen hebt. Morena Baccarin was wel een pluspuntje.
m1701
Heerlijke film! Keer wat anders dan t standaard. Grappen zijn heerlijk! Zeker moeite waard om te kijken!!!
Kampoeman
Zwaar over the top fanta film... niet lang vol gehouden.
Normale marvel films zijn goed maar dit is gewoon riool bagger.
Serafijn
Met grote verwachtingen beginnen kijken naar deze film, maar het was toch niet helemaal wat ik er van verwacht en/of gehoopt had. Een superheldenfilm met een zogenaamde anti-held is een verademing tussen alle andere films van Marvel, dat zeker. Maar het verhaal was zo dunnetjes dat het eigenlijk nergens op sloeg. Nu is het verhaal zeker niet het enige wat telt bij een superheldenfilm, maar toch had het net toch *iets* meer om het lijf mogen hebben als je het mij vraagt.
Alles is wel zeer mooi in beeld gebracht, en de muziek past perfect in de film. Ook het niet al te standaard liefdesverhaal vond ik best wel sterk. Morena Baccarin is ook een prachtige vrouw natuurlijk. Ook de slowmotion shots, die me normaalgezien eerder ergeren, waren heel doordacht en vormden een meerwaarde voor de film.
Wat me dan tegenviel was het verhaal, en ook de humor vond ik niet altijd even sterk. Het gaf me een heel sterk 9-gag-gevoel, en ik snap dan ook niet dat dit een 18+ film zou zijn. Er is wat meer bloed, wat meer seksistische grappen en that's it.
Laten we het houden op een kleine teleurstelling. Ik had gehoopt deze film 4 sterren te kunnen geven maar ik hou het voorlopig op 3*. Bij een eventuele tweede zit zou dat nog een 3,5* kunnen worden.
IH88
“You're probably thinking "This is a superhero movie, but that guy in the suit just turned that other guy into a fucking kebab." Surprise, this is a different kind of superhero story.”
Ik kijk films om veel verschillende redenen maar de belangrijkste en meest banale is toch wel dat ik gewoon entertaint wil worden. En allejezus, wat is Deadpool vermakelijk. De intro zet al gelijk de toon voor een excentrieke en aparte filmbelevenis vol met excessief geweld, inside jokes, seks, humor, grof taalgebruik en de 4de/8ste/16de muur die regelmatig wordt gebroken. De grapdichtheid ligt zo hoog dat er veel grappen nog langs mij heen zijn gegaan en ook sommige inside jokes gingen mijn pet te boven. Een herziening is noodzakelijk.
Het verhaal is redelijk standaard met een superheld die het gemunt heeft op een bad guy die hem heeft verminkt en daarbij niet kijkt op een ledemaat meer of minder. En natuurlijk is er de liefde in de vorm van de bevallige Morena Baccarin die de gekte goed aanvoelt en leuk meedoet met Reynolds. Reynolds zelf is fantastisch en aan alles is te zien dat dit een passieproject voor hem is. De film heeft ook een serieuze ondertoon met de kanker van Wade Wilson maar Reynolds is zo ad rem, humoristisch en grofgebekt dat zelfs op deze momenten de lach nooit ver weg is. De actiescènes zijn mooi gefilmd en er wordt veel gebruik gemaakt van slow motion en close ups. De link met X-Men is aardig en de grap over het geringe budget van de film gaat nooit vervelen. Deadpool is duidelijk het excentrieke broertje uit de Marvel stal waar ieder ander familielid op neerkijkt. Gelukkig gaat Deadpool zijn eigen weg en trekt het weinig aan van wat andere van hem vinden. Een verademing in een tijd waar zelfs Superman aan de Xanax moet.
hoffhaan
Zal wel aan mij liggen maar ik heb betere Marvel films gezien. Ik vind de waardering veel te hoog. 2.5
ambrosini
Leuke film.. een keer minder serieuze held en "save the world" acties. Ik had wel enige twijfels over Reynolds.. weet niet waarom.. maar ik vind hem niet geknipt voor een hero film.. Waarom ik dan 3 sterren geef.. je ziet Reynolds heel weinig zonder masker.. en dat maakt het weer goed..
Koerok
Ik had er meer van verwacht. Komt waarschijnlijk door de hype rondom deze film.
Zo voelde het voor mij ook een beetje. Het erbij betrekken van die twee X-men leek er met de haren bij gesleept te zijn.
Nog steeds wel een goede voldoende, een aantal leuke grappen (Colossus: "You will come talk with professor Xavier." Deadpool: "McAvoy or Stewart? These timelines can get so confusing."), maar niet de topper die ik had verwacht.
Uier
- 2006 berichten
Deadpool heeft het record in handen van de meest lucratieve R-rated movie ooit.
Na Mad Max: Fury Road weer een actiefilm die met een R-rating dik succes scoort. Zeer mooi nieuws en hopelijk biedt dit ook veel ruimte voor nieuwe R-rated projecten in Hollywood.
mcgraig
Ik snap weinig van het succes. Ik vond het een zeer matige bedoening. Het is een frisse wind dat er even geen rem zit qua geweld en seks in een Marvelfilm maar het is zo puberaal en flauw gedaan dat het me na een half uur volledig mijn strot uit kwam. Van die typische flauwe Amerikaanse comedy toestanden. Ze hadden net zo goed Adam Sandler kunnen casten; dan was het plaatje compleet geweest
SWAKA
In 1 woord geweldig heb me echt enorm vermaakt met deze film deadpool is niet voor niks fan favorite.
mcdaktari
Echt genoten van Deadpool wat ik eigenlijk niet verwacht had, want die Marvel films heb ik nu wel een beetje gehad. Maar Deadpool vond ik wel een grappig filmpje. Ben benieuwd naar Deadpool 2 die volgend jaar uitkomt.
gauke
Een voorspelbaar, te handig in elkaar gezet Marvel superheldenverhaal, met een vloekende en gewetenloze Ryan Reynolds als bijna kinderlijke antiheld. Wat doodzonde dat de grappen en humor van een puberniveau waren waardoor het geheel stupide en goedkoop overkwam (in plaats van het beoogde sarcasme en de bedoelde zelfironie). De wulpse ondertoon vond ik op zichzelf wel leuk en de soundtrack klonk geweldig.
€vi£ D@d
Voorspelbare infantiele geweldsorgie die nergens boven het niveau van een puber uitkomt. En gezien het feit dat mensen onder dat niveau hier niet naar mogen kijken, is de doelgroep zij die dat niveau niet zijn ontstegen.
blok
Top vermaak. Heerlijk dat het niveau niet boven dat van een puber uitkwam. Ik lees hierboven dat ik er als 40+ dan een bedenkelijk niveau op na houdt. Wat je je zou kunnen afvragen is of puberteit een niveau of een levensfase is. Eentje waar je graag af en toe aan herinnerd wordt.
Daarnaast is het raadzaam om deze toffe ongein niet met een filmhuis blik te bekijken.
PaulCJDL
Briljante film, goede combinatie van humor en zelfspot. Precies zoals Deadpool is en hoort te zijn.
Kom maar op met deeltje 2!

Deadpool & Wolverine
2024

Deadpool 2
2018

Deze vijf films scoren op MovieMeter aanzienlijk beter of slechter dan op IMDb

Tim Miller hield bijna niks over aan 'Deadpool': 'Voor twee jaar werk is dat heel weinig geld'

Ryan Reynolds liet zich inspireren door gebreken bij maken 'Deadpool': 'Tijd en geld hadden we niet'

Matthew Vaughn hoopvol over 'Deadpool 3': 'De film gaat het MCU redden'

Hababam Sinifi Uyaniyor
Komedie, 1976

Dune: Part Two
Sciencefiction, 2024
anti herohuurlingsuperheldgebaseerd op stripbreaking the fourth wallpost-credits sceneduringcreditsstingerself healing