• 9.378.480 stemmen

Releasedatum: 23 juni 2005

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Unleashed

"Serve No Master"

Danny is een slaaf. Hij heeft zijn hele leven zonder enige vorm van scholing doorgebracht en heeft daarom de ontwikkeling van een kind. Danny wordt door zijn eigenaar Bart als een hond behandeld en moet voor hem vechten in illegale vechtwedstrijden. Als Bart na een auto-ongeluk in een coma belandt, komt Danny bij de blinde pianist Sam terecht die hem in huis neemt en hem de prettige kantjes van het leven laat zien.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Een redelijke actiefilm, waarin redelijk in geacteerd wordt. Het verhaal is wel zeer origineel.

De vechtscènes zijn erg absurd, maar dat hoort nou eenmaal bij een Jet Li-film. Het einde is te verwachten, maar toch nog vermakelijk.

3,5*.

avatar van niethie

niethie

Keek hier destijds erg naar uit en was er toen ook serieus van onder de indruk, pas nog eens herzien op tv en ik vond het toch wel een stuk minder, maar het blijft echter een zeer aardig filmpje met een prima verhaaltje, aardig sfeertje en redelijke- acteerprestaties met Li als verrasing.

avatar van ForeverYours

ForeverYours

Vreemd genoeg de enige actiefilm die ik mooi vond.

Een topper .

avatar van Kleinee_

Kleinee_

toppertje

avatar van Ruben1994

Ruben1994

idd een mooie actiefilm met een strak en mooi verhaal

en vette actiescenes,..

avatar van plorp

plorp

Dit was inderdaad helemaal geweldig. die bart was ook gewoon een van de leukste figuranten en jet li kwam ook grappig over als een hond. daarnaast heerlijke bottebrekende momenten en actiescenes. Deze film is gewoon kei hard en gaaf. _

4,5

avatar van Nasir

Nasir

Vet filmpje. Veel moeten lachen om Bob Hoskins als badguy.

avatar van magic32

magic32

Begon veelbelovend, maar stortte in na verloop van tijd!! een magere ***

avatar van Rutte

Rutte

Vermakelijke en originele combinatie van aktie en drama.

Vooral Hoskins vond ik goed en op één of andere manier ook grappig overkomen.

Ik vond het geheel na verloop van tijd zeker niet instorten, er werd gewoon tijd vrij gemaakt om Danny neer te zetten als mens, en o.a. door de sterke rol van Freeman vond ik dat gedeelte verre van saai.

Mede door de leuke vechtscenes is deze film zeker de moeite van 't kijken waard.

avatar van skipy05

skipy05

zeer sterke goede drama film. de vecht scenes zijn ook zeer goed gedaan. een heel goed verhaal. 1 keer deze film zien is toch genoeg. ik denk dat hij niet meer goed zal zijn als ik hem nog zou bezien. het is wel eerder een drama film dan een actie film. Morgan Freeman acteerde hier weer eens zeer schitterend. het is ook weer eens een andere rol voor Jet Li. niet constant vechten.

avatar van Nathan013

idd lekkere beuk film

avatar van B_B

B_B

• 1969 berichten

Vermakelijke film die het vooral moet hebben van de actiescènes.

Het verhaal begon wel leuk maar werd naar mijn mening toch wat te zoetsappig naar het einde toe. Vooral de scènes binnen het gezin waren wat minder interessant, Freeman speelde wel een aardige rol maar leek een beetje op de automatische piloot te zitten. Bob Hoskins was wel geweldig als Britse schurk, zorgt vooral in het begin weer voor een paar mooie scènes.

De vechtscènes waren lekker snel en leuk om te zien, toch bleef het meestal bij 'lomp stompen' in plaats van gebruik van Oosterse vechtstijlen zoals we dat van Li gewend zijn. Veder zag de film er lekker rauw uit en kan ik alleen maar juichen voor de soundtrack van Massive Attack.

3 ster.

avatar van Lovely Boy

Lovely Boy

Goede actie. Knap geacteerd door Freeman en Hoskins en niet eens een heel slecht verhaal toch had ik er net iets meer van verwacht. Misschien nog maar eens kijken...

avatar van dvd-me

dvd-me

Wel redelijk, grappig dat hij bij 1 zo een gast de adamsappel in de keel slaat en dat die gast natuurlijk opslag dood is , Geweldig is deze film niet maar daar staat het genre niet bepaald naar Actie en Drama ( wat een combinatie ).

avatar van Elineloves

Elineloves

Normaal ben ik niet zo van de actiefilms, maar deze heeft me positief verrast! De hele film bleef ik geboeid, en verbaasd. Knap staaltje acteerwerk in deze film, zeker de moeite waard om nog eens te kijken.

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Geweldige actiefilm! De vechtscènes vond ik zeer goed... Ook het verhaal op zich was boeiend en toch wel origineel.

avatar van Donekkel

Donekkel

Heerlijke vechtscenes. Natuurlijk weer prima acteerwerk van Morgan Freeman.

avatar van Spetie

Aparte, maar wel goede film, waarin Jet Li laat zien zelfs nog iets meer te kunnen, dan alleen een meester in martial arts te zijn. In tegenstelling tot zijn andere films moet Jet Li in deze film een rol spelen, waarvoor hij echt moet acteren. Tot mijn lichtelijke verbazing laat Li zien dat hij dat ook kan. Hij doet het zelfs gewoon goed. Daarnaast zet ook Bob Hoskins een erg sterke rol neer en combineert dit het ietwat onevenwichtige karakter van de film De actiescenes in deze film zijn goed gemaakt en zien er prima verzorgd uit, maar passen niet helemaal bij het zwaar dramatische middengedeelte van deze film. Verder is het echter een goede film met een goed verhaal, goed acteerwerk en goede actiescenes. Erg vermakelijk en zeer onderhoudend allemaal!

avatar van Remi

Remi

Beetje een magere film.

Ik hou sowieso niet van actiefilms en ik vind Jet Li ook niet echt zo geweldig, dus een superfilm vind ik het niet.

Het verhaal is, zoals ik al zei vrij mager. Danny, met het verstand van een kind vecht voor zijn baas, maar als de baas in coma ligt, leert Danny Sam kennen die hem de fijne dingentjes laat zien van het leven.

Een actiefilm met zijn sentimentele trekjes deed het niet goed bij mij. Door de actie, waar ik al snel genoeg van had, boeide het me totaal niet meer hoe het zou aflopen (ook al was het zo voorspelbaar als wat) en van de acteerprestaties van Jet Li hoef je ook niet op te rekenen. Wie ik wel redelijk vond spelen was Bob Hoskins, met zijn sarcastische opmerkingen en het cynische gedrag is de film nog wel te verdragen, terwijl ik dat eigenlijk het meest van Morgan Freeman had verwacht.

Wat ik niet prettig vond, was dat Danny the Dog muziek van Mozart had, het past gewoon niet in het plaatje en ik ging me juist steeds meer irriteren aan dat hulpeloze smoeltje van Jet Li, zal wel aan mij liggen...

Verder heeft Danny the Dog niet zoveel te bieden, ik heb het idee dat het geen standaard actiefilmpje wil zijn, maar het lukt maar niet om orgineel uit de hoek te komen en daardoor gaat de film helemaal de verkeerde kant op.

avatar van Lennert

Lennert

Ondanks dat ik me kan voorstellen dat deze film niet voor iedereen is, ben ik het niet eens met bovenstaande bericht dat Jet Li niet goed acteert in deze film (iets wat hij in mijn optiek absoluut wel doet hier). Verder is de muziek van Mozart in mijn optiek juist perfect gekozen, omdat het de dualiteit in Danny's karakter (het beestachtige en het kalme) goed weergeeft door zijn sereniteit.

De actie deed mij persoonlijk nog het minste in de hele film, terwijl ik een groot liefhebber van martial arts ben, het was het acteerwerk van Hoskins, Freeman en absoluut Li die mijn aandacht gevangen hielden. Het verhaal is als je het simpel bekijkt niet heel gecompliceerd, maar de vraag naar conditionering is als vraagstuk zelf erg interessant, helemaal op het moment dat Danny zelf vrije wil begint te vertonen (een beetje jammer is wel dat niet goed duidelijk wordt hoe hij gedisciplineerd is)).

Overigens is de actie zelf erg goed in beeld gebracht en compleet touwloos uitgevoerd. Zeker de moeite waard voor de fan. Het was echter het dramatische aspect wat in deze film veel beter uitgewerkt was, waardoor ik hier meer over te spreken ben dan de wushu kunsten van Li.

Het gegeven van Morgan Freeman en Jet Li die samen in 1 film zitten blijft me overigens verbazen, het heeft fantastisch uitgepakt.

avatar van amaz0ne

amaz0ne

Jet li is de max.

Hij slaagt iedereen af.

Goeie film veel beter dan die klote Van Damme.

Van Damme is meer een madamme (lelijke)

5 sterren voor Jet en Freeman

avatar van freekoz

freekoz

Net gekocht voor €2,99,- XD @FRS

avatar van doodah

doodah

Daar heb ik hem ook vandaan.

avatar van Kr!kke

Kr!kke

doodah schreef:

Daar heb ik hem ook vandaan.

ik heb hem enkele weken gekocht bij de actie van Het Laatste Nieuws

avatar van doodah

doodah

Was hij daar goedkoper dan 2,00 euro, zoals bij FRS? (hij staat bij de 5 voor 10 actie)

avatar van DVD-T

DVD-T

Redelijk vermakelijke actie/drama.

De film heeft een leuk uitgangspunt, en daar wordt ook erg goed wat mee gedaan, zeker in het eerste gedeelte van de film. Behandel een man als een hond en uiteindelijk wordt hij een wild beest. De heropvoeding van Danny is leuk in beeld gebracht en kent enkele mooie momenten. Daarnaast is het rauwe begin ook schitterend in beeld gebracht. Helaas is het tweede deel heel wat minder en wordt het iets te over dramatisch allemaal nadat Danny weer bij Bart komt . De film zakt vanaf dat moment als een plump-pudding in elkaar en komt er niet echt weer bovenop. De actie scènes zijn erg lomp en degelijk in beeld gebracht, maar ook niet meer dan dat. Ik vind het zelfs zo af en toe wat saai overkomen. Yuen Wo Ping en zijn team hebben ons al op mooiers getrakteerd. Af en toe wat leuke camera en editing trucs erin stoppen tillen het niet naar een hoger niveau die vent in die pyama op het laatst was ook niets bijzonders . Toch blijft het wel allemaal leuk om te volgen.

Li laat toch wel een mooi stukje acteerwerk zien, zelfde geld ook voor Hoskins. Freeman..... tja die doet gewoon zijn ding. Hetzelfde zoals we altijd van hem zien, verder ook geen bijzondere prestatie.
De muziek van Massive Attack is mooi, maar wel heel erg naar de voorgrond gehaald. Sound desing was verder ook een beetje standaard.

Een goed begin, wat rauwe actie en een goede Li en Hoskins.

avatar van MNV2

MNV2

• 1900 stemmen

Het meest negatieve aan deze film vond ik het verhaal: het concept dat iemand als een beest opgevoed wordt is op zich wel interessant, helaas is de film zo voorspelbaar en zo oversentimenteel bij momenten dat ik niet bepaald met spanning naar de film keek aangezien ik wist wat er zou komen. Wat de film wel aanzienlijk red van een grote teleurstelling zijn de camerabewegingen die erg goed zijn, om niet te zeggen: hoogstaand, de camera vloog als het ware over de actie en er waren soms zeer mooie overgangen. De martial arts scènes zijn dan ook zeer knap in beeld gebracht en Jet Li bewijst nog maar eens dat dat zijn ding is. Morgan Freeman speelt een rol die hem op het lijf geschreven staat, een blinde pianist die me deed denken aan Ray Charles en ook Hoskins is perfect gecast. De soundtrack van Massive Attack vond ik zeer mooi en passend bij de sfeer van de film. Jammer dat het verhaal zo zwak is, het had een topper kunnen zijn als ze het verhaal een onvoorspelbare twist zouden gegeven hebben...

avatar van WeZet

WeZet

Mozart's Andante Grazioso is natuurlijk prachtig, dat heeft meegedragen aan de sfeer. (Niet gek dat Danny er emotioneel van wordt).

Het verhaal is mooi origineel te noemen, en een perfect gecaste Morgan Freeman helpt daar natuurlijk aan mee. Een jongen die als beest opgevoed (als het al opvoeding is) wordt is altijd een interessant thema, ook hier is dat het geval. Minpuntjes zijn wel het alsmaar herhalen van sancties en wat Danny nou eigenlijk is door zijn baas en het snel oppakken van taal etc. in Freeman's huis.

Al met al toch 4 sterren vanwege de originaliteit voor een film waar Jet Li in speelt.

avatar van jaroen

jaroen

Niets te doen zaterdag. Best een aanrader om een keer gezien te hebben. Let wel op dat Schindler's list ook zaterdag op tv is namelijk op één.