Genre: Actie / Drama
Releasedatum: 23 juni 2005
Bekijk via Videoland
Plot Unleashed
"Serve No Master"
Danny is een slaaf. Hij heeft zijn hele leven zonder enige vorm van scholing doorgebracht en heeft daarom de ontwikkeling van een kind. Danny wordt door zijn eigenaar Bart als een hond behandeld en moet voor hem vechten in illegale vechtwedstrijden. Als Bart na een auto-ongeluk in een coma belandt, komt Danny bij de blinde pianist Sam terecht die hem in huis neemt en hem de prettige kantjes van het leven laat zien.
Danny
Wyeth
Maddy
Victoria
Metalfist
Ik vond het echt geen goeie film ... maximum 2 * het verhaal trok op niks en ik snap niet dat freeman deze rol heeft aangepakt zat hij in geldnood ofzo ??
CasperH
heel voorspelend verhaal al binnen 10 min heb je door hoe het afloopt 1,5 *
Sosaa_
Het is wel een goeie film, tenminste het verhaal dan.
Alleen zitten er veel neppe scenes in.
Dat maakt de fim niks meer aan.
*2.5**
Mug
Muziek van Massive Attack, twee uitermate goede acteurs: Bob Hoskins en Morgan Freeman, en een van de grootste Chinese actie/vecht-acteurs van de laatste jaren: Jet Li. Op papier een interessante mix.
Op het celluloid is het een waar drama. Een belabberd script inclusief ridicule personages, en de o zo hippe digitale camera-technieken die de vechtscenes vertonen met veel poeha maar die overkomen als onhoorbare hondenfluitjes. Nergens geloofwaardig, en weet zelfs het niveau van een willekeurige jaren 80 direct-to-video vechtfilm niet te halen.
Rotzooi om te vergeten. 0,5 ster.
DeCol
Niet zo'n sterke film van Jet Li. Wel vette vechtscenes maar naar mijn idee niet zo'n sterk verhaal. 2,5*
J.T.O
Goede film, niet echt wat ik had verwacht, maar zeker niet slecht. Overigens vond ik de drama wel goed uitpakken, er zaten droevige momenten bij, hoewel de actie aan de mindere kant is. Niet echt qua kwaliteit, maar de hoeveelheid actiescenes is in ieder geval niet veel.
3.5
aleksa
Het verhaal was zeer matig uitgewerkt en halverwege in slaap gevallen. De vechtscenes waren typisch Jet li en dat is ook de enige reden waarom ik het geen 0.5* maar een 2.5*
bonothecat
Die vechtscenes zijn juist een hele goede reden om deze film 2,0* te geven. Die scenes kunnen echt niet....te belachelijk voor woorden. Dat het verhaal nog af en toe redelijk is, zorgt ervoor dat het niet nog een lagere score wordt.....snel vergeten.
Ik had na de eerste keer de film 3.5 gegeven en heb hem nu een 2e keer gezien. En voor een Jet Li film is dit heel sterk. Mooi verhaal, en prachtige cinematografie. Ook de muziek van Massive Attack zorgt voor een extra aan de film. En er zijn enkele acteurs die wel goed acteren: Freeman en Hoskins zijn heel sterk. Ook Jet Li speelt hier z'n beste rol. Klinkt misschien stom, maar het is niet altijd gemakkelijk om als acteur een meerwaarde te leggen in stereotype karakters in een actiefilm.
Freeman speelt een prachtige blinde man. Je ziet dat hij de rol met plezier speelt, volgens mij omdat hij ook minder zwaar is om te spelen. Hoskins is overtuigend in de crimineel met een slechte inborst. En Li is voortreffelijk wat mij betreft. Hij speelt bijna letterlijk de hond die schrik heeft van z'n baasje en als hij opgenomen wordt bij een nieuw 'baasje' niet goed weg weet met de nieuwe vrijheid en z'n weg naar mens zijn. Voor een actiefilm als dit, is het een heel sterk verhaal met meer gevoel en acteerwerk dan in andere actiefilms. 't Is natuurlijk geen hoogstaand werk, maar wel pure entertainment met een cultureel sausje over.
leon1970
Unleashed
Ook bekend als: Danny the dog
Ik vond het een ijzersterke film met Jet Li en Bob Hoskins.
Schitterende aktie scenes met een prachtig verhaal.
Met een sterke rol voor Jet Li
Steengoede aktie film met dramatiek.
waardering: ****
FrietTV
Aardige film. Actie en drama in 1,
Al denk ik wel dat voor de actieliefhebber er te weinig actie in zit en voor de drama-liefhebber te weinig drama, voor mij was het precies goed. Minpunt aan deze film is dat Hoskins slecht speelt en ik vind hem ook slecht in de rol passen, hij heeft een beetje een clowns-gezicht en dat past, vind ik, niet zo bij de rol welke hij speelt.
ik heb genoten van deze film.
De kritiek van sommigen dat de stijl van Li in deze film lelijk en slecht is vind ik onterecht,
Het is juist heel knap wat de choreograaf en Li hier hebben neergezet; de stijl is in lijn met het verhaal. Omdat Li in deze film opgevoed is al hond is het logisch dat in deze film de vechtscenes een wat rauwer en grover karakter hebben, mijns insziens zouden idylische verfijnde martial-arts scenes misplaatst zijn omdat Li in deze film niet is opgeleid door een martial-arts Sensei.
3,5***
%%%%%%
Best een voorspelbaare film.Maar de actie scenes vond ik wel leuk.En Jet lie deed wel aardig acteren.Voor de rest niet veel bijzonders 3 sterren.Morgen freeman deed het niet zo goed in deze film
Jic
leuk verhaal goed geacteerd en leuk om naar te kijken ik vind dit echt een topper 4 *
usr14112
Ik heb genoten van deze film. De combinatie van de actie/vechtscenes en de drama was bijzonder. Dit zie je niet veel. De acteerprestatie's waren zeer goed en ik heb me geen moment verveeld. Een aanrader.
3,5 *
Glacius
Waarom geven veel mensen deze film zo'n lage waardering?
De vechtscénes zijn ten eerste erg tof neergezet.
Zo'n beetje één van de eerste vechtfilms waarvan ik de acteerprestaties wel aardig vind. Voornamelijk Jet Li zet hier naar mijn mening een goede rol neer.. (vergeleken met ander Jet Li materiaal..)
Ok het is een drama/martial arts/misdaad-film. Als je niet van drama houdt en een standaard vechtfilmpje verwacht, dan zit je bij deze film verkeerd.. Het verhaal is niet ijzersterk, maar in vergelijking met vele andere martial arts films steekt deze er met gemak bovenuit.. Ook kwa acteerprestaties. 3,5*
soom
Vond het erg moeilijk om hier mijn aandacht bij te houden, snapte hem ook niet helemaal. Een 2e kijkbeurt zal hopelijk niet lang op zich laten wachten, naar ik aanneem. Jet Li is wel goed, net als Bob Hoskins en Morgan Freeman, maar daarmee is alles wel weer gezegd, behalve dan het einde, dat vond ik wel mooi.. Gossie, er komt niet veel zinnigs uit vandaag, trouwens..
Ik had hem 2,5* gegeven, maar nu ik erover nagedacht heb, ben ik toch niet helemaal tevreden over deze film. Ik verlaag mijn stem met een volle ster en kom op 1,5 uit.
Ché Cliché
Leek mij een ongelofelijke b-film, waarin Freeman mijn idee alleen maar om de centen in speelde. Ik moet er toch een beetje op terug komen. Morgan Freeman was niet erg op de automatische piloot en Hoskins was zelfs briljant. Ook Jet Li deed waar hij goed in was: knokken en niet teveel lullen. Daarin is hij namelijk niet overtuigend. Ik heb mij uiteindelijk opperbest vermaakt met deze film en verdiend deze flick van mij 3 sterren.
awaRtje__
Ik weet niet hoe het Jet-Li lukt maar wat voor film hij ook maakt moet ik gewoon zien. Deze film krijgt 3* van mij.
thijsvd1992
goeie film.
Maar ja Jet Li doet waar hij goed in is he.
Dan heb je meestal niet echt een verhaal in zijn films
Minority_Check
de verhaal was echt leuk bedacht
maar op een of andere manier was het te kort er had meer tijd in gemogen steken dat zou het perfect zijn
en maakt het veel uit als morgen freeman voor de geld deed
hij was nog steeds goed
voor een of ander reden vind ik de dramatische scenes veel leuker dan de vechtscenes
het was toch wel een raar(op een goede manier) film dat een volwassen man voor het eerst met mensen communiceert
maar ja echt jammer dat het te kort was
neo
Sinds Jet Li voor een meer globale carriere ging met Lethal Weapon 4 is er nooit echt veel uitgekomen buiten eigen land. Na Luc Besson's Kiss of the Dragon schittert Jet Li weer in een film van hem, waar hij ditmaal enkel het script voor schreef en mede produceerde. Er is alweer wat verbeterd in de actiescenes, die vaak alweer net dat stukje enerverder zijn. Toch is het overzicht nog steeds vrij zoek. Ook de stilering is verre van goed. Het is echter het redelijke drama wat dit nog een zeer aardige film maakt. 3 sterren
otherfool
Het verhaal klonk zo aardig maar wat een vervelende film zeg. Matige gevechten, Hoskins en Lee vond ik maar zozo (Freeman mag ik eigenlijk altijd wel leien) en het 'drama' was me toch van een dik hout... Die traan aan het eind, om je te bescheuren toch!?
1,5*.
Leno
Inderdaad een vervelende film. Ook niet erg geloofwaardig en doordat er geen echte keuze is gemaakt tussen actie en drama is het eigenlijk vlees noch vis met deze film.
Castor Troy
Hoskins en Freeman tillen de film nog wel naar een hoger niveau, maar idd de combinatie actie/ drama komt hier erg geforceerd en gemaakt over, het wordt heel slordig uitgewerkt, terwijl het een leuk idee is.
Castor Troy
Trouwens, volgensmij is Danny the dog' de alternatieve titel.
tevelenco
Een beetje een tweeledige film.
Enerzijds de vette aktie met zijn oude baas en anderzijds het drama met zijn nieuwe baas.
De aktiescenes waren snel en heftig maar het drama vond ik wat minder.
Al met al een aardige film die zeker gezien het tweeledige karakter niet ieders smaak zal zijn.
waxs
Dat wijf met die beugel is wel beetje afgezaagd, als ze daar nou een normaal meisje voor hadden genomen inplaatst van een mokkel van 25 die iemand van 15 speelt. Ook vind ik het wel erg ongeloofwaardig zomaar iemand in huis te nemen. Werd niet echt nader verklaard wat daar de motieven voor waren. Maargoed, actie en spanning waren daar in tegen van goed niveau. Toch nog 3*
code9
Matig geslaagde poging om martial arts specialist Li in een overigens vrij oppervlakkig drama te laten optreden.
De actiescenes zijn acceptabel en op een enkel moment echt goed gefilmd. Li doet het als 'hond' die langzaam mens begint te worden niet slecht, maar het scenario heeft te weinig diepgang om dit proces echt interessant in beeld te brengen (een spaarzaam momentje daargelaten). Dat is ook lastig als de overige karakters zonder uitzondering heel stereotype en dus eenzijdig worden neergezet (Freeman, Hoskins).
De van toevalligheden aan elkaar hangende film eindigt in een enigszins teleurstellende climax, want een écht spektakel is het niet. Bovendien vond ik het wel erg cliché overkomen dat Li er voor koos om de moordenaar van zijn moeder te laten leven, om 'niet als hem' te worden. Zwakste punt daarbij is het feit dat Hoskins 'kill me, kill me!' bleef roepen, wat ik niet bepaald bij zijn egoïstische karakter vond passen.
De typisch Amerikaanse eind-goed-al-goed scène in de concertzaal is echt te zoet voor woorden. Blwehhhgghh.
Ik twijfel tussen een 2,5 en een 3,0, en maak er maar -met een erg ruim hart- het laatste van vanwege de sterke soundtrack.

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

A24 onthult nieuwe trailer van 'The Drama' met Zendaya en Robert Pattinson

Yip Man