• 9.373.990 stemmen

Dude Bro Party Massacre III (2015)

Komedie / Horror | 91 minuten

Genre: Komedie / Horror

Geregisseerd door: Tomm Jacobsen, Michael Rousselet en Jon Salmon

Met onder meer: Alec Owen, Patton Oswalt en Paul Prado

Gesproken taal: Engels en Frans

Plot Dude Bro Party Massacre III

"Don't Let A Bro See It Alone"

Nadat er twee massamoorden plaatsvonden, moet de eenzelvige Brent Chirino een populaire sociëteit infiltreren om de moord op zijn tweelingbroer te onderzoeken, gepleegd door een seriemoordenaar bekend als Motherface. Deze seriemoordenaar is naar verluidt al tweemaal gedood. Maar wanneer ze een voor een beginnen te sterven, realiseren Brent en zijn mede-Dude Bro's zich dat hun vijand (wederom) van het graf is teruggekeerd en de Delta Bi's wil vernietigen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van tattoobob

tattoobob

Leuke poster

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Splash .

perceived

Vette poster idd. Benieuwd naar hoe ie is!

avatar van Tonypulp

Tonypulp

As expected. Een film a la Troma in z'n beste dagen. Compleet van de pot gerukt, in al z'n crappy 80's glory. Een trip down memory lane van de summer camp slasher, de VHS-slasher, opnieuw de genialiteit van de kleine regisseurs en films vertonen. Dit is dé beste throwback tot noch toe. Begint al bij de cheesy terugblik naar deel 1 en 2 (bestaan uiteraard niet) waar onmiddellijk duidelijk wordt gemaakt waar de prioriteiten komen te liggen: creatieve, over de top, compleet onzinnige kills. Let op de Friday the 13th kill En wat te denken van de killer; ''Motherface''. Art department heeft overigens overuren gedraaid om alles dusdanig 80's te laten voelen. Bizar veel leuke details.

Voelt nergens als een simpele gimmick. Het is oprecht een ode aan / het heruitvinden van het genre. Heeft ook het enthousiasme van destijds goed weten vast te leggen. Vol met verwijzingen en über flauwe humor. 40'ers casten als tieners; de nerd, atleet, dikke klootzak, de dwaas, de nuchtere protagonist.. Het is een feest der herkenning. Maar ook op zichzelf gewoon een fantastisch uitgevoerde slasher. Ik zei het al eerder, maar Troma is zelden ver. Het is voelbaar in de vrije vorm van filmmaken, zoals Raimi dat zo leuk deed. Met veel ballen en speciale aandacht voor ludieke effecten. De keuze voor 4:3 werkt ook goed, evenals de commercials (al is dat een bekend strohalm in dit soort odes). Één van mijn films van het jaar.

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Die titel en poster! Ziet eruit als iets dat ik wel zou kunnen waarderen.

avatar van Fortune

Fortune

Heerlijk.

Dit is wel het type humor waar ik van houd. Voornamelijk humor van geluidseffecten die niet bij het beeld passen, hele politieke incorrecte humor, waardeloze editing, overacting, gebruik van stockfootage, grappen die te lang worden vastgelegd zodat het niet meer grappig maar ongemakkelijk wordt en overdreven veel flashbacks en plottwisten.

Het is heel erg slecht en ik kan daar juist echt van genieten. De humor is te vergelijken met die van Black Dynamite maar het 80s foute camp sausje vol random weirdness doet me het meeste denken aan de humor van Tim and Eric.

Het is een spoof over 80s slashers in combinatie met college komedies. Het is juist die combinatie dat het allemaal zo leuk maakt en het gaat nog verder dan dat met meerdere referenties naar allerlei verschillende films en bomvol humoristische details. Het zijn wat mij betreft vooral de scenes van de dude-bros en de vereniging dat het allemaal zo leuk maakt. Bijna alles is raak maar ook wel enkele missers.

Dit is wel echt een niche qua humor. Je snapt het of je begrijpt er echt helemaal niks van en dan wordt dit een pijnlijke lange zit. Als je na tien minuten nog niet hebt gelachen dan moet je het maar gewoon uitzetten.

A bag of oranges.

avatar van Corcicus

Corcicus

Ik ben er aan begonnen, maar dit lijkt me trash van het ergste soort.

Zwaar genieten!

Zowel een vette persiflage op als een vette ode aan campy '80's Horror. Vond de eerste helft het sterkst, vooral qua humor. Het begint met een toffe introductie van eerder verschenen niet bestaande delen v/d film, dat brengt de sfeer er goed in en weet die ook aardig op gang te houden. Humor zwakt het tweede gedeelte wat af en het verdere verloop wordt welicht wat veel van het bekende. Beetje jammer, maar vervelen deed het allerminst.

Barst overall van de details waardoor de passie voor het genre er zowat van alle kanten van afdruipt cq spuit! 8/10*

Geslaagde poster ook!

avatar van Corcicus

Corcicus

C-film zonder scrupules. Het verbaast mij dat deze de website heeft gehaald. Goedkope trash zonder inhoud en met veel minder geslaagde humor dan de makers zelf in gedachten hadden.

avatar van goongumpa

goongumpa

"I hate my little hairy baby dog dick!"

avatar van tattoobob

tattoobob

Corcicus schreef:

Ben het er inderdaad mee eens.

Alles is onder de maat.....de eerste 15 minuten zijn leuk maar daarna word het te flauw en voorspelbaar....een beetje te veel van het goede.

Ziet er ook nog eens erg cheap uit allemaal.....al is dat natuurlijk de bedoeling.

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Een beetje een twijfelgeval tussen net wel/net niet voldoende.
De film begint geweldig met een korte samenvatting van de twee voorgaande massacres. In dit gedeelte doet men toch flink hun best om in een zo kort mogelijke tijd een zo hoog mogelijke bodycount te halen. De moorden en gore zijn heerlijk over-the-top en gelukkig blijft dit in de rest van de film ook zo. De gore fx zien er soms wel cheap uit, maar sommige dingen (zoals Samantha's moord) zagen er ook weer verassend goed en heerlijk over-the-top uit.
De humor is wat hit & miss. Sommige grappen zijn te flauw of worden teveel herhaald (de commercials en little hairy dogs). Er zit alleen hier en daar ook weer leuke humor tussen, zoals de grappen rondom creepy vriendin Samantha of de ontmaskering van de moordenaar als Ronald Reagan.
Het acteerwerk is (uiteraard) niet bepaald goed, maar dit lijkt bij een film als deze met opzet gedaan te worden. Verder zitten er tussen de castleden een aantal aparte gasten: muzikant Andrew W.K., televisiepresentator Larry King en ex-pornografisch actrice Nina Hartley.
Motherface word gespeeld door Olivia Taylor Dudley. Qua uiterlijk niet bepaald angstaanjagend, dus ik verwacht ook niet dat zij in de voetsporen gaat treden van een persoon als Kane Hodder. Ze lijkt wel iets met horrorfilms te hebben, daar ze dit jaar ook al bijrollen speelde in Paranormal Activity: The Ghost Dimension en The Vatican Tapes.
Een redelijk vermakelijke film, maar de kwaliteit is wat wisselvallig.

avatar van Shadowed

Shadowed

Best geinig.

Normaal ben ik niet zo van dit soort films, maar deze film was erg geinig in zijn soort. Nog steeds wat belemmerd door de trashy aanpak waar ik niet de grootste fan van ben, maar van de humor dan weer absoluut wel. De meest domme soort, maar dan wel weer best leuk uitgevoerd.

Toch zitten de beste minuten meteen in het begin van de film, waar de carnage in strak tempo omhoog wordt geschoten. Extreem bloederige taferelen waar ik best van kon genieten. Het zet wel een beetje de verkeerde toon aangezien de rest van de film veel en veel meer op komedie gericht is. De horror blijft daar ook erg beperkt.

Acteerwerk is best slecht, maar de grapjes komen in grote aantallen dus genietbaar blijft de film ten alle tijden. Niet elke grap raakt zijn doel, maar de gekheid en dwaasheid heeft een aparte charme. Het maakte me hier en daar dankzij de timing best wel aan het lachen, al zaten er nooit echt schatermomenten bij.

Verder blijft de trashy aanpak me niet zo liggen, en ook hier vond ik het niet al te best uitpakken. Het is erg duidelijk dat ze er volop voor gaan maar veel leuker maakt dat de film niet voor mij. De kills hadden ook wel wat harder mogen zijn aangezien de eerste aantal minuten erg over de top zijn.

Grappig filmpje, duurt wel net wat te lang. Het is vooral een cadeautje van de makers voor de liefhebbers. Als je er op kickt, dan is Dude Bro Party Massacre III een absolute must-see voor jou. Als je er wat minder fan van bent kan je deze film overslaan. Ik heb me er wel mee vermaakt uiteindelijk, en ik vind het ook iets meer geslaagd in vergelijking met andere trashy of tromafilms.