Genre: Drama / Sport
Geregisseerd door: Boaz Yakin
Met onder meer: Denzel Washington, Will Patton en Wood Harris
Releasedatum: 15 maart 2001
Plot Remember the Titans
"History is written by the winners."
Virginia, 1971. In het stadje Alexandra draait alles om high school football. Als het schoolbestuur gedwongen wordt om een volledig zwarte en een volledig blanke school samen te voegen, trilt de gemeenschap op haar grondvesten. Dat verandert niet als de in Alexandria onbekende jonge zwarte coach Herman Boone wordt aangesteld als hoofdcoach van de T.C. Williams Titans. Met horten en stoten probeert hij samen met de wat oudere Bill Yoast een groep boze, ongeïnteresseerde jongens om te vormen tot een dynamisch winnend team.
Coach Herman Boone
Sheryl Yoast
Carol Boone
maxwevalli
boy_1 schreef:
vond er niks aan eigelijk...
ik vond m veel te voorspelbaar en ongeloofwaardig
maarja tis dan ook een disney film he
( en wat is dat kleien meisje irritant zeg!)
Hoe moet je op zoiets doms reageren..? ongeloofwaardig disney film voorspelbaar..?
Nonick2007
Tja, wat moet je hier nu over zeggen... Als er al geen 100 gelijkaardige films waren geweest, had deze erg hoog gescoord. Nu is het probleem dat er zo al honderden van gemaakt zijn, en dat hij niet vernieuwend overkomt. Dat het waargebeurd is, geeft de film wel een meerwaarde, maar het blijft een typische disneyfilm. Zwart - Wit dorp dat plots moet samenleven. Het hele dorp wordt als het ware door de prestaties van het foorballteam verenigd. Op zich niets speciaal en doorheen de film had ik het gevoel dat de film op de automatische piloot gemaakt was: weinig gedurfde plotwendingen ( O MY GOD, een autoaccident, haal de zakdoeken maar al boven) en een voorspelbaar einde. Wat ik daarentegen wel goed vond, was de interactie tussen de spelers. Ze werden misschien wat snel vrienden, wat goed voor de film was, maar de grappen hielden de film luchtig. Er kon afgeweken worden van het rascismethema en de prestaties van de ploeg.
Op zich weinig origineel, maar als feel-good movie kon hij tellen.
Dat auto ongeluk is ook gebaseerd op een waargebeurd feit als ik het goed heb.
83Utreg!
Standaard Amerikaanse film, met alles wat je daarvan verwacht. Maar heerlijk kijkplezier. Misschien ligt het aan mij maar toch, hoe cliché ook, weten sommige van die momenten me toch kippevel te bezorgen. Dit is ook uiteraard de bedoeling van de makers, maar het ligt er ZO dik bovenop dat het aandoenlijk is. die speech van Washington in het bos bijvoorbeeldm, heerlijk.
EliasZ
Mooi filmpje, ook nog waargebeurd..
Soms beetje cliche maar dat maakte voor deze film niet veel uit
carlak
mooie sport-film met alle emoties vandien. The titans waren voor mij winnaars, op en vooral buiten het veld. Goed gedaan (en dan had ik de de film alleen maar gekozen omdat Ryan Gosling erin zit!...)
moviemafketel
- 19752 berichten
Erg weinig reacties hier bij een toch wel erg pakkende sport-film met ook nog een boodschap erin verwerkt. Ik kijk sowieso erg graag sportfilms en dan vooral om het drama-gedeelte wat zo nu en dan de ruimte krijgt. Ik ben toch wel behoorlijk fan van Will Patton, want die kerel stelt mij eigenlijk nooit teleur in zijn rollen. Hij heeft echt zo'n sentimentele anti-heldenkop en ook hier komt dat weer goed van pas.
Washington op de automatische piloot (wat me in de loop der jaren in zijn films is gaan irriteren, maar goed).
Zoals veel mensen voor mij al gezegd hebben is de rol van de dochter van Patton rampzalig te noemen. Er is werkelijk geen meisje van die leeftijd die zo volwassen haar papa de les kan lezen. En dan dat tergende overacting-gedoe bij de wedstrijden. Moeilijk om een jonkie dit aan te rekenen, maar daar was vast wel wat beters voor te vinden.
Het verhaal greep me aardig bij de keel en de muziek was hier ook credit aan. Doordat het college-football was bleef het klein en kreeg je meer een band met alle spelers. De mens achter de sporter krijgt dan vaak veel meer in de kans.
Het zingen van de donkere spelers had van mij dan wel weer wat minder gemogen. Leek soms even meer op een musical of zo.
En de wereld zou er ook geweldig uitzien mochten blanke mensen zo snel van mening veranderen over donkere mensen en vice versa. Maar de boodschap is vooral dat sport verbroedert. Dat wordt goed getoond en dat kwam eerlijk en waarheidsgetrouw over.
Overall erg mooie film en heb na herziening gisteravond besloten om mijn score met een punt te verhogen. Als ik soms echt even moet slikken weet ik dat ik naar iets zit te kijken wat dicht bij me staat en dat gebeurde. Aanrader in zijn soort!
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Sterk drama dat geen onbewandelde wegen inslaat, maar desondanks werkt.
De cast is uitstekend. Denzel Washington doet het goed as usual. Ethan Suplee is wel oke in z'n rol ook al blijft hij het leukst in My Name is Earl. Verder nog goede rollen van Donald Faison en Ryan Gosling. Ook Hayden Panettiere als schattig jong meisje te zien spelen was leuk en ze acteerde ook goed.
Ook een passende score.
J. Clouseau
Deze film heeft een enorme cultaanhang onder jongeren, en ik begrijp best wel waarom. Een from zero to hero- en willen is kunnen-verhaal, thematiek rond multiculturaliteit, vriendschap en respect, harde sport, harde actiescènes, een uitstekende Denzel Washington en een degelijk, klassiek scenario. Dat laatste had voor mij net iets beter gemogen, want het verhaal blijft netjes op de platgetreden paden. Verhalen als dit hebben we al zo dikwijls gezien.
Toch is dit een prima film voor tussendoor die ook best knap geregisseerd is. Ook fijn is het seventies-sfeertje dat mee gecreeërd wordt door de geweldige muziek (o.a. Spirit in the Sky van Greenbaum en Ain't No Mountain High Enough van Marvin Gaye). Geen baanbrekende film, toch mooi.
Insignificance
Aha. Het irritante kind was dus Hayden Panettiere. Best knap dat ze het zo heeft kunnen spelen, maar best vervelend om naar te kijken. Net zoals het vervelend is als de score weer eens aanzwengelt en de emo-meter tot in het rood begint uit te slaan. Wat ook jammer is, is dat angry black man Julius (ook een aha-moment) te snel en te gemakkelijk van toon verandert.
Enfin, alles wat een feel good film goed laat voelen, zit er in. Normaal gesproken onverteerbaar, maar bij sportdrama met een historisch tintje slaat bij mij de mildheid toe. Taking it for the team, zoiets. RTT zit verder wel prima in elkaar. Film ziet er best goed uit, lekkere soundtrack en twee acteurs die de rest op sleeptouw nemen. Hier en daar wat humor en uiteraard de nodige football fun met wat forse tackles. Weinig op aan te merken.
Het heeft zowaar ook nog een scherp randje: The world don't give a damn about how sensitive these kids are, especially the black kids. You ain't doin' these kids a favor by patronizing them. You're crippling them; you're crippling them for life. En als Boone het zegt..
Sportingerke
Als je films zoals Remember the titans bekijkt, weet je als kijker al dat je weinig verrassende scènes moet verwachten en dat ook het einde reeds van in het begin te voorspellen is.
Toch kan zo een feelgoodmovie wel eens leuk zijn om naar te kijken en in zijn categorie (tussen andere films als Coach Carter en The Triumph) springt hij er toch een beetje tussenuit.
Er zit een behoorlijke schep fijne humor in en de acteurs zijn op het kleine meisje (irritant wicht) na behoorlijk.
De kleffe Disneysaus van meligheid en het over the top zijn van bepaalde scènes (speech op het kerkhof) neem ik er graag bij
Aanrader!
Kr!kke
Echt een schitterende film, deze Remember the Titans.
Het grootste pluspunt van deze film is het ongelooflijk sterke verhaal, dat dan ook nog is gebaseerd is op een waargebeurd verhaal. Uiteraard weet je op voorhand hoe een film als deze zal aflopen, maar dat heb ik niet als iets negatiefs ervaren. Het was mooi om te zien hoe een sport en het streven naar een gemeenschappelijk doel verschillende groepen kan bijeen brengen. Het feit dat het in deze film over blanken en zwarten ging in de Verenigde Staten van enkele decennia geleden, die naar elkaar moesten toegroeien, maakte het allemaal nog boeiender om volgen. In de film zelf vond ik de manier van werken van coach Herman Boone interessant om te zien: ijzeren discipline en het streven naar de perfectie, naast het feit dat hij jongens uit de verschilende groepen verplichtte om elkaar te leren kennen, werpte duidelijk zijn vruchten af.
Denzel Washington acteerde zoals ik het van hem gewoon ben: op een hoog niveau. Dit niveau kon hij de hele film aanhouden, een dikke chapeau dus (want een heel makkelijke rol lijkt het me niet). Ook de rest van de cast mag ik niet vergeten te vermelden: de assistent-coach met zijn dochter, het dochtertje van coach Boone en uiteraard al de footbaalspelers...allemaal deden ze het uitstekend.
Een sterke film die iedereen moet gezien hebben!
moviemafketel
- 19752 berichten
Kr!kke, leuk dat er nog wat fans van dit soort films hier op mm te vinden zijn!
Vinokourov
In het begin nog meer dan redelijk hoe de raciale verhoudingen begin jaren '70 in een net gemixed college-football-team weergegeven worden. Ook de soundtrack is leuk om te horen. Maar na een tijdje zijn alle spanningen verdwenen tussen de blanken en de negers en vervalt de film in een standaard sportfilm, waarbij het einde iedereen wel kan voorspellen.
BBarbie
Mooie film, al heb ik Denzel Washington een aantal malen beter gezien. Heb vooral genoten van de piepjonge Hayden Panettiere, die in deze serieuze film over rassenintegratie en American football voor de komische noot zorgde. Lekker om op de achtergrond de hits uit het begin van jaren '70 terug te horen.
ozifreaxx
Vanavond komt ie op televisie! Ik heb 'm eerder gezien, het blijft een mooie film. Soms kan het cliché zijn, maar daar let je niet op. Het is trouwens een waargebeurd verhaal (!). Deze film moet je gewoon gezien hebben, een aanrader!!!
fappie
- 2005 stemmen
Is er hiervoor ook al zo'n soort film gemaakt? Coach Carter en Gridiron Gang zijn later pas gekomen.
Drezic
Erg mooi! Klef, maar erg mooi. Vooral omdat het waargebeurd is. Hier word ik best blij van.
Al DeNiro
Onbegrijpelijk dat ik nu pas een waardering geef, maar dit is waarschijnlijk de beste sportfilm die er gemaakt is.
Mooie verhaal dat laat zien dat sport verbroedert, zelfs in een racistische omgeving.
Ook prachtige muziek uit die tijd.
Ché Cliché
Kwam er vandaag pas achter dat Hayden Panettiere die dochter was. Damn.
qwertzu
Mooi film die weergeeft hoe heftig de rassenscheiding en de periode kort erna was.
Kan me bijna niet voorstellen hoe kort geleden het eigenlijk nog was!
Enigste minpunt vond ik met hoeveel gemak iemand zich er maar even bij neerlegt dat hij verlamd door het leven moet, jemig is zo niet realistich!
Vond vooral het dochtertje van de (blanke) coach er leuk!
En Washington speelde zoals we van hem gewend zijn weer een zeer goed uitgediepte rol!
$mit$
Meesterwerk! Ik heb er van genoten en deze film komt dan ook in mijn top 10
Decec
Een mooie drama/sportfilm...
Tjonge wat een waargebeurd verhaal...
Prima acteerwerk...
Bekende acteur Denzel Washington speelt goed...
Zeker een mooi verhaal...
Aanrader...
Thomas83
Ik ben een sportliefhebber en weet sportfilms uiteindelijk ook altijd nog wel te waarderen. Soms is het ook leuk om alles op de voorspelbare manier te zien verlopen, waarbij je dan zelf keurig meejuicht op de juiste momenten, de grootste uitbarsting keurig bewarend tot het einde uiteraard. Maar had ik geen kleine zwak voor sportfilms gehad en een interesse in sporten, team- en balsporten in het bijzonder, dan had ik me maar weinig kunnen vermaken en me alleen lopen ergeren. Want dit is echt wel zo'n cliché zoeter dan zoete Disneyfilm. Ik hou niet van zo'n soort uitwerking bij een serieus onderwerp als racisme.
Alles is zo gigantisch aangedikt, gedramatiseerd, opgeblazen. Typerend: de film is nog geen tien minuten bezig en je krijgt als kijker al een applaudisserende menigte met "gevoelig" aanzwellende muziek voor je kiezen. Ruzies en grote verschillen doen er binnen een paar minuten niet meer toe. Het slaat altijd wel van het een of andere moment over. Spoileren zou eigenlijk niet nodig moeten zijn, maar na een trainingskamp zijn de teamgenoten al dikke vriendjes en tegen het einde van de film is het door racisme verdeelde dorp al praktisch net zo openmindend als de "prettyboy/hippie" die op een gegeven moment zijn intrede doet om het team te versterken.
De jongen uit California en zijn verhouding tot de rest van het team is slechts een van de vele clichépersonages en halfslachtig uitgewerkte relaties tussen de personages in de film. Je hebt bijvoorbeeld de dikke blanke jongen (een pure goedzak uiteraard, die alleen niet de slimste is maar door de coach wordt gestimuleerd te leren, wat hem op het einde toch op de universiteit krijgt. Vreselijk trouwens de scènes dat hij begint te dansen en zingen en daarmee heel het team verenigt), de verwende vedette, de verwende blanke jongens en meisjes en de totaal verschillende dochters van coach en assistent-coach. Het dochtertje van laatstgenoemde is echt vreselijk irritant en kon ik wel schieten.
Verder laat de film niet echt veel zien. De focus ligt toch puur op de wedstrijden, die prima in beeld zijn gebracht maar nooit weten te verrassen of zo. De ingebouwde geforceerde tegenslagen zorgen daar natuurlijk ook niet voor. Het is waargebeurd, ik weet het, maar zo'n auto-ongeluk dat ervoor zorgt dat sterverdediger Bertier verlamd raakt voelt ook al vooral aan als een flauw uitgewerkt zakdoekmoment. De finale beviel verder wel prima ondanks dat je het allemaal al precies kunt uittekenen (de sterspeler die op de bank plaats moet nemen en die er voor het winnende punt toch in komt). Vond wel meerdere acteurs leuk spelen. Ook onze gladde Denzel. Speelt een hem vertrouwde rol maar doet dat prima. 2.5*.
Goirle_NL_Bas
Ik had hem nog nooit gezien, en ben blij dat ik hem heb gekeken, erg mooie film.
De film bleef van het begin tot het einde boeiend.
EliasZ
Na herziening toch maar verlagen van 4 naar 3.5.
Het Disney gehalte was toch wel erg hoog in deze film..

Drie Netflix Originals om te kijken na 'Blind Sherlock'

Man on Fire