Genre: Komedie / Drama
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+
Plot Cookie's Fortune
"Welcome to Holly Springs... home of murder, mayhem and catfish enchiladas."
Jewel Mae 'Cookie' Orcutt, een excentrieke weduwe bewoont een statig huis in Holly Springs. Wars van alle regels, deelt zij het huis met Willis Richland, een gemoedelijke neger van middelbare leeftijd. Haar twee nichten Camille Dixon, een dominante betweter met een passie voor theater en Cora Duvall, een volgzaam type, wonen vlakbij. Camille en Cookie liggen voortdurend overhoop over Cookies onverschilligheid over haar sociale status. Emma Duvall, de dochter van Cora met wie Cookie een goede relatie heeft, is ook weer in Holly Springs komen wonen. Alle kleurrijke dorpsfiguren worden door Camille uitgenodigd om mee te doen aan het plaatselijk paasspel. Deze keer is het een bewerking van Oscar Wilde's Salome. Als Camille de dag voor de premièrepremiere bij Cookie binnengaat om een omstreden fruitschaal te claimen, doet zij een gruwelijke ontdekking: Cookie is dood. De plaatselijke politie, aangevuld met twee moordexperts van buiten beginnen een onderzoek. Langzaam wordt het raadsel van Cookies fortuin ontrafeld.
Camille Dixon
Otis Tucker
Jack Palmer
Billy Cox

Blindfold
Deze in de Sneak gezien (volgens mij). Vond hem dacht ik niet zo (als het is welke ik denk dat het is).
Vic: hadden we deze nou gezien?

Tonyvdb
best genietbaar, maar nogal vergankelijk, vrees ik ...
***' 3,5 op 5 ***'

renske
De plot was heel erg voorspelbaar wat niet erg hoeft te zijn als er veel valt te genieten van het acteren. Maar dat viel me wel een klein beetje tegen vergeleken met Altmans andere films. Er wordt een beetje in geacteerd alsof Altman tegen ze heeft gezegd: "well guys, it's a comedy, so... show it!" Vooral Glenn Close shows it maar ik vrees dat ze ook een beetje oppervlakkige teksten heeft om mee te werken.
De rollen van Julianne Moore (ze lijkt het een beetje moeilijk te hebben iemand te spelen die niet helemaal 100% is; het gevolg is een veelvuldig getrokken pruimemondje en ze zit wat onder haar energie qua spelen. Het resultaat is vrij subtiel te noemen.)en het jongetje waren ook van die rollen waarvan je gelijk snapte dat dat blijkbaar nodig was voor de plot. Alleen van de rol van Lyle Lovett is me niet echt duidelijk geworden waarom die erin zat. Behalve dat hij vaste gast is bij Altman en een mooie kop heeft om naar te kijken.
Ik word het ook wel een beetje zat wat je zo vaak ziet in de US dat als men een film wil kijken over kleinsteeds gedrag men dan maar uitwijkt naar één van de zuidelijke staten. Niet in het minst omdat de verschillen in zuidelijke accenten legio zijn terwijl gesuggereerd lijkt te worden dat men daar allemaal geboren en getogen is (daar = Holly Springs).
Uiteindelijk, na me over deze ergernisjes heen gezet te hebben, viel er nog genoeg te genieten en dan vooral van de enige echte hoofdrolspeler (eigenlijk een schande dat hij niet in het lijstje acteurs staat) Charles S. Dutton. Een grote verrassing vond ik ook Liv Tyler.

neo
Erg opvallend is Liv Tyler in een rol zoals ik haar maar weinig zie. Close valt het meeste op in de film, misschien wel een beetje op een negatieve manier. Maar de echte ster is Dutton, die een geweldige ingetogen en mooie rol heeft. De eerste zoveel min die de intro vormen zijn niet erg leuk, maar als eenmaal Cookie dood is komt de vaart erin en valt er best veel te lachen.
3.5 sterren

Freud
Wat een héérlijke film alweer van Robert Altman . Die mens heeft een magnifiek verfijnd gevoel voor humor, bovendien ken ik er niet veel die zoveel liefde in hun personages steken. Natuurlijk is het verhaal nogal voorspelbaar (verfoeilijk trouwens, dat je blij bent als kijker dat er iemand vals beschuldigd wordt
) maar daar gaat het eigenlijk niet om. Erg aangenaam om te bekijken, zeer amusant en mooi opgebouwd. 4 *

BASWAS
Smaken verschillen, en beslist ook wat betreft de humor. Op de een of andere manier valt de spontane stille lach in deze film nooit samen met een natuurlijke actie. Steeds wordt het gewild grappig zijn er toch net te dik bovenop gelegd worden.
Ik volg het verhaaltje en ga me af en toe afvragen moet ik dit nu leuk vinden? Niet dus! Humor overkomt je spontaan en laat zich in mijn visie nooit afdwingen.
Ik vind al het gedoe in deze film allemaal te aanstellerig behalve twee kleine stille ontroermomenten met inderdaad Tyler en Dutton.

Mescaline
Leuke vermakelijke film met degelijke acteurs..
Al werd ik soms wel een beetje geirriteerd door Glenn Close die wel een erg irritant wijf neerzet haha.
Film is vermakelijk en kijkt lekker weg.. maar wordt jammer genoeg nergens bijzonder.. de acteurs waren prima.. maar het verhaal had wat mij betreft een stuk beter mogen uitgewerkt.. was allemaal vrij standaard nu..
3 Sterren voor een redelijke film met goede acteurs.

GinolaEHV
Matige film, die erg slecht begint maar redelijk eindigt.
Ik heb na 40 minuten voor de zekerheid toch maar even de zijkant van de dvd-hoes gekeken, of er nu daadwerkelijk 'KOMEDIE' op stond... want daar leek het gedurende die tijdspanne niet op.
Het verhaal was saai, de acteerprestaties erg belabberd en het leek werkelijk nergens heen te gaan.
Het werd iets vermakelijker toen Willis in de gevangenis terecht kwam... de scènes waarin ze gewoon zaten te scrabbelen met de gevangenisdeur open en de scènes met de inspecteur van buitenaf waren erg vermakelijk.
De hoofdpersoon (Charles S. Dutton) speelde best aardig, maar Liv Tyler is bijvoorbeeld gewoon een waardeloos actrice. Totaal niet overtuigend.
Al met al 2* waard.

moviemafketel
- 19752 berichten
Verschrikkelijk zwakke film, maar perfect om in slaap te komen.
Jonge Liv is enige pluspunt en liedje bij de aftiteling(Candy Dulfer).
Verhaal is verder helemaal niks aan.

ILDIB
Te traag en veel te weinig actie en het plot is ook al niet echt verheffend. Liv doet de zaak redden met haar koppie.

mister blonde
Film had wat moeite op gang te komen. Het komische aspect kwam ook niet echt naar voren het eerste half uur. Vanaf het moment van de zelfmoord wordt het echt leuk. Alle scenes met Close (gewoon intrekken in het huis wat een crimescene is), de scenes in de gevangenis en het onderzoek waren echt topvermaak. Plot was verder nogal voorspelbaar, maar dat stoorde nauwelijks. Weet niet zo goed wat ik deze moet geven (3,5 sterren of 4 sterren), maar omdat ie wat ondergewaardeerd wordt geef ik hem het voordeel van die twijfel. Altman blijf stijgen als favoriete regisseur.

lars-pixar
Matige film, die erg slecht begint maar redelijk eindigt.
Het is wel een komedie maar meer een zwarte komedie staat ook op de Dvd hoes van RCV ook al heb RCV bijna nooit gelijk deze keer denk ik wel

lars-pixar
‘Voor mij de grootste Dvd blunder ooit’
Ik heb deze Dvd vorige maand ook al in huis gehad toen kocht ik deze bij de Bart Smit eigelijk een beetje om die actie 5voor5,- euro vol te maken, thuis heb alle Dvd’s gecontroleerd en bij deze film had ik iets van ‘nee dat wordt hem niet’ gelukkig kon ik heb nog ruilen. Vorige week heb ik weer bij de Bart Smit 5voor5,- gekocht en toevallig waren er 2 films bij die erg saai waren dus weer terug en gereld voor …. (1keer raden) …… Cookie’s Fortune mijn reden er voor is ‘er was niks anders’
Toch maar gekeken:
Goed complot slecht neergezet en ook bij het begin boeide het mij niet later werd het na een half uur een beetje boeiend maar heel de film viel uit duizend stukjes zelfs de acteurs konden de film voor mij niet reden. Het acteer werk en de casting was goed, voor al het acteer werk van Charles S. Dutton en Patricia Neal waren geweldig goed. Voor de rest is dit geen aanrader en over komedie gesproken was het natuurlijk een Zwarte Komedie maar dan wel een hele slechte. 1,0*

IceTigerGhost
Saai, maar toch al beter dan het verschrikkelijke Prêt-à-Porter. Van Chris O'Donnell wordt ook niets meer gehoord eigenlijk.

Tarkus
Ondanks de vele grote namen (o.a. Glenn Close, Liv Tyler, Charles S. Dutton, en vele anderen) en een toch wel gerenommeerd regisseur (Altman), kon deze film me totaal niet boeien.
Vond hem verschrikkelijk saai en al helemaal geen komedie, heb er helemaal niet mee kunnen lachen.
De DVD heeft me gelukkig maar 1 € gekost, en dat is nog teveel voor deze film.
Op de hoes van de DVD staat trouwens ook nog eens verkeerde info: geluid Dolby 5.1 = Dolby 2.0, Beeld: Full Frame = 4:3, Nederlands optioneel aan/uit = kan niet uitgezet worden !
Snel vergeten dus deze film.

K. V.
Me eens aan deze gewaagd, zonder echt te weten wat te verwachten. Niet echt slecht, niet echt goed ook. Qua komedie had 'k wel wat meer verwacht, het was eerder een soort van speelfilm. De cast was niet slecht, maar nu ook niet echt memorabel (ondanks de vele grote namen), net als de film eigenlijk. Leuk om eens gezien te hebben, maar zeker geen must-see.

Elliot Page onthult incident met A-list acteur in 2014: "Hij zei: 'Ik ga je n**ken om je te laten realiseren dat je niet gay bent"

Chris Hemsworth is bereid terug te keren voor een vijfde 'Thor'-film, maar op één voorwaarde

Rose Byrne staat positief tegenover een 'Bridesmaids'-vervolg: "Als alle meiden mee zouden doen"

Edward James Olmos praat voor het eerst over zijn brute strijd met keelkanker: "Waren momenten dat mijn lichaam gewoon opgaf"

Short Cuts
Drama / Komedie, 1993

They Shoot Horses, Don't They?
Drama, 1969

Smoke