• 9.377.161 stemmen

The Hitcher II: I've Been Waiting (2003)

Horror / Thriller | 89 minuten

Genre: Horror / Thriller

Geregisseerd door: Louis Morneau

Met onder meer: Jake Busey, C. Thomas Howell en Kari Wuhrer

Plot The Hitcher II: I've Been Waiting

Maggie (Kari Wuhrer) gaat met haar vriend Jim (C. Thomas Howell) op reis met de auto omdat haar vriend nare ervaringen heeft meegemaakt. Onderweg verplicht ze hem een lifter mee te nemen. Een slecht idee zo blijkt...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Sheriff Castillo

Semi-Truck Driver

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Geen onaardige horrorthriller...

Het eerste deel heb ik nog niet gezien, maar als hij even goed/beter is als deze wil ik hem zeker eens zien.

Het verhaal is nogal redelijk standaard voor een dergelijke film, voor de grote verrassingen moet je dus niet naar deze film kijken. Verder vond ik ook dat het "horrorelement" in deze film vrij beperkt was: ik had nooit het gevoel dat ik naar een horrorfilm was aan het kijken. Eerder dacht ik aan een actiethriller, omdat de actie toch wel in grote mate aanwezig is.

Zoals reeds gezegd was het verhaal niet echt top, maar een pluspunt van de film is dat hij nooit gaat vervelen. Er zit een aardig tempo is, en de gebeurtenissen volgen elkaar dan ook in een snel tempo op.

Geen topper dus, maar toch de moeite waard om eens gezien te hebben.

avatar van 606

Jake is als 2 druppels water precies zijn vader en doet het helemaal niet slecht als psychopaat.

Film met een behoorlijke tempo en genoeg actie.

Verhaal is simpel maar verveeld niet.

Einde was best super en mysterieus.

avatar van Leno

Leno

Verschrikkelijk vervolg dat een ontzettend slecht verhaal heeft. Het begin alleen al, de terugkeer van het slachtoffer is ontzettend vergezocht en eigenlijk blijft dat de rest van de film zo. Vergezochte scenes die ondoordacht zijn en een gebrek aan spanning (vooral daardoor). Dan ook nog eens een slechte badguy en saaie rol van Wuhrer en er blijft eigenlijk geen reden over deze film (af) te kijken.

avatar van Shadowed

Shadowed

Lomp, maar vermakelijk vervolg op de actieklassieker uit 1986. Regisseur Louis Morneau doet geen enkele moeite om boven het eerste deel uit te komen, maar zorgt er wel voor dat dit vervolg lekker weg blijft kijken. Op die manier kent de film een boel entertainende actiemomenten, waartussen de finale er zeker mag zijn in termen van bombastische onzin. Kari Wuhrer en Jake Busey doen het bovendien goed, al had Morneau wat meer in mogen zetten op een onderscheidende persoonlijkheid. Beide leden vervullen hun rol op een iets te veilige en bekende manier, maar gelukkig drukt het de pret verder niet. Jammerlijk is dat de eerste helft redelijk droog en kaal in beeld wordt gebracht en de romantiek totaal niet van de grond komt. Eigenlijk slaat de film volkomen nergens op en brengt 't weinig waar je het actief voor moet opzetten, maar de speelduur is zo om.

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Vorige week deel 1 gekeken en vandaag dus deel 2 van The Hitcher.

Ik vond hem bijna even goed als het 1e deel, wel een beetje een herhaling van zetten, maar toch nog redelijk spannend, vooral de eindscene was spannend te noemen.

Ik had trouwens niet verwacht dat De vriend van haar al zo snel dood zou gaan (vroeg in de film) en dat zij alleen verder moest om de lifter te doden.

Door de korte speelduur verveeld hij nergens en vond ik het een spannende vermakelijke film!