• 9.374.577 stemmen

Geregisseerd door: Peter Howitt

Met onder meer: Gwyneth Paltrow, John Lynch en John Hannah

Releasedatum: 22 juli 1999

Plot Sliding Doors

"What if one split second sent your life in two completely different directions?"

Helen, een pr-verantwoordelijke in Londen, wordt onverwacht ontslagen, ziet de deuren van de metro net voor haar neus dichtzoemen. We zien wat er gebeurt nu ze de metro heeft gemist en haar vriendje Gerry alle tijd van de wereld heeft om de sporen van zijn ontrouw uit te wissen. Maar ook wat er gebeurt als ze de metro wel had gehaald en bij thuiskomst Gerry aantreft in de armen van zijn ex-vriendinnetje Lydia, waarop Helen zich stevig gaat bezatten en kennis maakt met de innemende Schot James.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Jordy

Jordy

Leuk idee, niet leuk uitgewerkt. Vond Paltrow (zoals wel vaker) een beetje vervelend. 2 en een halve ster.

avatar van neo

neo

inderdaad een leuk idee.het is leuk om te zien wat er gebeurt met haar leven als ze de metro wel of niet mist.

avatar van Hitman

Hitman

Erg leuke film. De verhaallijnen hadden beter uitgewerkt kunnen worden, maar dat lijkt me logisch, want er worden nu twee verhalen in de tijd van één film verteld. 3,5 sterren...

avatar van troy31

troy31

ik vond het een leuke film. gwyneth vind ik een ok actrice en als ik haar was zou ik ook op james vallen. wat een schatje.

avatar van Rascal

Rascal

Films die om het lot draaien boeien me wel. (Behalve serendipity dan -mooie actrice- maar ik vond het te saai) Het was geinig om naar de 2 verhaallijnen te kijken van deze film. Paltrow vind ik ook een goede actrice. Ze heeft iets klassieks over zich vind ik.

avatar van ichi

ichi

Wel grappig, entertaining. Ik vind juist dat Tripplehorn een klassieke uitstraling heeft. Ik ben niet echt een Paltrow liefhebber, ik vind haar altijd een beetje zeikerig overkomen. In The royal tennenbaums vond ik haar echter al een stuk beter.

avatar van DiKKe_OsCaR

DiKKe_OsCaR

• 2034 stemmen

Een erg leuke en goede film, vind ik. Gwyneth Paltrow irritant Jordy?? Ik moet zeggen dat ik haar juist érg leuk vind, en mooi . Alleen mag ze wel wat pondjes aankomen natuurlijk. John Hannah zorgde weer voor de comische noot. Heerlijk dat accentje, heerlijk ook zijn grappen in de film.

4 sterren.

avatar van FisherKing

FisherKing

Dubbel-rol van Paltrow, het ging net.

Hanna en Lynch vond ik allebei niet zo goed.

De show steelt dan toch Jeanne Tripplehorn. Origineel idee maar niet erg sterk uitgewerkt.

Net 3.

avatar van movie-freak

movie-freak

Rascal schreef:

Ik vond Serendipity best wel een leuke film en niet saai. Dat vond ik juist van deze film. Saaie acteurs, saaie locaties, saai verhaal!

avatar van Yak

Yak

Deze film heb ik op tweede kerstdag met een goede vriendin gekeken - op aandringen van haar, want zelf had ik 'm waarschijnlijk links laten liggen. Een aangename verrassing, moet ik zeggen. Eigenlijk is het gewoon het uitgekauwde man-bedriegt-vrouw verhaaltje met alle gevolgen van dien, maar dit keer op een innemende en interessante manier in beeld gebracht. Gwyneth Paltrow irritant? Ik vond haar lieve onschuldige koppie juist een aanwinst voor deze film. Hoewel de emoties er wat te dik op lagen (de bedrieglijke vriend van Helen is wat al te veel een leugenachtige slechterik, James de goedzakkerige Schot is wat al te veel de Perfecte Man, etc.) viel er genoeg te genieten. Het einde was iéts teveel van het goede, maar al met al toch een 3,5*.

avatar van Peter

Peter

Kijkt lekker weg. 3 sterren.

avatar van homerjay

homerjay

Ondanks de gladde karakters toch een aangename film. Leuk uitgangspunt en de uitwerking is ook bovengemiddeld voor een romantische komedie. Daarom 3,5 *

avatar van My_Movies

My_Movies

Leuke film en erg origineel (nou ja, het begin dan en de tegenstellingen) heel goed en Gwyneth blijft toch een van mijn favoriete

Een 3,5

avatar van KoKu

KoKu

Leuke film en leuk idee, maar kon beter. 3*

avatar van Nieke

Nieke

Had niet gedacht dat ik deze toch leuk kon vinden. Zo zie je maar...

avatar van HiLL

HiLL

absoluut een vermakelijk filmpje...leuk bedacht en Gwyneth speelt leuk in die dubbelrol..

avatar van director

director

Interessant script... Zit zeker wat achter. Niet geniaal uitgewerkt, isschien, maar zou graag zien dat ze dit principe basis laten zijn voor een andere film met een dergelijk principe. Hou wel van dit soort diepzinnerige 'twists' in films

avatar van flipsen

flipsen

Ik heb deze film een tijdje terug gezien, maar ik weet niet alles er meer van en ik ben wel benieuwd naar iets: Weet iemand wat de precieze (subtiele?) gebeurtenis is geweest waardoor ze de ene keer de metro wel haalt en de andere keer niet? Wat is het kleine beetje oponthoud geweest waardoor ze de metro mistte?

avatar van sweetlake

sweetlake

Heel intrigerende film. Sta je eigenlijk niet bij stil, hoe het leven had kunnen lopen bij een andere beslissing. Hier is goed op ingespeeld. Gwyneth is een saaie vrouw om te zien, maar acteren kan ze!

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Ja, de romantische tint aan dit verhaal maakt het al een stuk minder dreigender dan bijvoorbeeld Final Destination die helemaal doordraaid wat betreft het "kunnen gebeuren". Maargoed, ik wacht nog even met stemmen voordat ik hem nog een keer heb gezien. Zag hem nog niet zo heel lang geleden in een 4-pack zitten (met andere films) maar die heb ik toen niet gekocht. Misschien dat ik hem ergens binnekort nog opprik.

avatar van Cinemaatje

Cinemaatje

Heel vermakelijk. En of het dan allemaal filmtechnisch perfect is of niet. Het boeide van begin tot einde. 4.0

avatar van romain

romain

Voor de derde keer gezien en nog steeds verfrissend origineel entertainment in vergelijking met vele andere in het romantische genre.3,5*

Ik vond het wel een leuke film. Als je niets te doen hebt kom je zo de avond wel door.

avatar van 93.9

93.9

Voor het genre is het best wel aardig; iets minder geijkt.

Paltrow is hier ook best aardig.

avatar van wavanbuuren

wavanbuuren

Het eerder genoemde leuke uitgangspunt wordt wat mij betreft met iets teveel cliches uitgewerkt. Heb daardoor toch een beetje het gevoel van een gemiste kans. 2 1/2 *

avatar van predator

predator

• 1948 stemmen

Wel een aardige film, met een aantal hilarische momenten, maar naar het einde toe nogal afgeraffeld.

avatar van soom

soom

Gwyneth is een ras-actrice, en hier komt ze ook goed uit de verf! John Hannah geeft haar goed tegenspel, en de laatste scene vond ik echt erg cool.

avatar van Yule Log

Yule Log

Waarom het jaren heeft geduurd voordat ik deze film eindelijk gezien heb..? De trailer sprak me al meteen erg aan.. Nu heb ik hem helemaal gezien en.....Hij is echt geweldig. Enorm fascinerend idee en fantastisch uitgewerkt!

Ik heb hem voorlopig gehuurd en ga hem zeker nog een paar keer kijken voordat ik hem terugbreng. Genieten!

avatar van meelmark

meelmark

heb hem net ook een keer gezien. Superfilm, blijft boeien, goede humor en leuk geacteerd. Vooral het feit dat ik me geen moment heb verveeld in de 1,5 uur maakt het een goede film! Erg bijzonder concept. Zeker een dikke aanrader!

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Leuke film vond ik dit. Het uitganspunt is natuurlijk al vrij interessant, en er hoeft vrij wijnig moeite gedaan te worden om daar een interessante film uit te halen.

Dat is hier dan ook wel met glans gelukt. Vooral leuk hoe de twee lotswendingen elkaar af en toe kruisden.

Mooie rol van Paltrow, en de rest van de crew, die overtuigend over kwamen.

De film had een lekkere tempo, en bleef constant boeien. het einde was ook wel redelijk (al had het beter gekund).

Zeker een aanrader

3,5