• 8.897.606 stemmen

Geregisseerd door: Peter Howitt

Met onder meer: Gwyneth Paltrow, John Lynch en John Hannah

Releasedatum: 22 juli 1999

Plot Sliding Doors

"What if one split second sent your life in two completely different directions?"

Helen, een pr-verantwoordelijke in Londen, wordt onverwacht ontslagen, ziet de deuren van de metro net voor haar neus dichtzoemen. We zien wat er gebeurt nu ze de metro heeft gemist en haar vriendje Gerry alle tijd van de wereld heeft om de sporen van zijn ontrouw uit te wissen. Maar ook wat er gebeurt als ze de metro wel had gehaald en bij thuiskomst Gerry aantreft in de armen van zijn ex-vriendinnetje Lydia, waarop Helen zich stevig gaat bezatten en kennis maakt met de innemende Schot James.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van askicker

askicker

In het begin van deze film dacht ik dat de film verwarrend en irritant zou worden. Maar dat is best wel meegevallen. Ik denk dat de morele kant van de film is dat het leven harder is dan je wilt, maar als je er iets voor doet krijg je er ook wat voor. Het is leuk hoe het toch uiteindelijk op hetzelfde neerkomt. De hoofdrolspeelster komt uiteindelijk toch nog in het zelfde schuitje te zitten. Met de zelfde mensen.
Het grappige is dat je hele leven kan veranderen door een simpel dingetje. Een goed onderwerp om een film over te maken tenminste.
Gweneth Paltrow vervuld de rol van de jonge Helen. Ik denk dat ze hiervoor de goede actrice is. Opgegeven moment begin je wel te denken dat hoewel zij ooit bij haar vriend is weggegaan (in een van haar levens dan) zij juist de affaire is van iemand anders. Uiteindelijk blijkt natuurlijk dat dit niet zo is. Ik ben benieuwd wat haar (ex) vriend allemaal mee moet maken met twee zwangere (nee, drie, vier? Ik denk in feite gewoon twee) vrouwen om zich heen. Eind is mooi. Begin is zielig.
Ik denk dat ik deze film een 3* geef.

avatar van eltorro

eltorro

Redelijke romcom, met een best wel goed verhaal.

Van het verhaal wist het einde me wel het meest te verrassen, al had die lift scène niet gehoeven. Grappig werd de film nooit echt. Zoals bij de meeste romcoms is het visueel ook niet zo heel bijzonder, hier zelfs best wel slecht. Maar gelukkig hadden we hier dan wel weer Gwyneth Paltrow, een leuke actrice die haar personages altijd wel wat meer diepgang weet mee te geven, zo ook hier. Voor de rest was het acteerwerk van de cast niet echt bijzonder, op die vreemd gaande vriend na dan die beschamend slecht speelde. Hoef de film niet zo gauw nog een keer te zien.

avatar van stinissen

• 22048 berichten

Redelijke romantische film met een aardig gegeven, John Hannah en Gwyneth Paltrow zorgen voor de nodige chemie verder ook nog een rol van Jeanne Tripplehorn ( Big Love ) als Lydia.

avatar van scorsese

Goeie film dat twee verhalen vertelt waarbij in het ene het hoofdpersonage de metro mist en in het andere niet. Een leuke romantische film waarbij een klein iets, grote gevolgen kan hebben. De twee verschillende verhalen zijn op een onderhoudende manier parallel aan elkaar gemonteerd. Gwyneth Paltrow is charmant in haar dubbelrol (zowel met haar lange haar als haar korte coupe).

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Ik vond deze film ontzettend tegenvallen, ik heb 'm niet eens afgekeken, en dat gebeurt mij echt zelden!

avatar van jeuletaxi

jeuletaxi

Gewoon een leuke film die me mede door Gwyneth Paltrow goed vermaakt heeft.

De 2 verhaallijnen zijn leuk en makkelijk te volgen.

Niet te merken dat de film alweer 16 jaar oud is.

avatar van Movsin

Movsin

Plezierig en geslaagd die twee paralelle verhaallijnen met een knappe Gwyneth Paltrow die de show steelt, al valt er van de anderen (John Hannah !) beslist ook te genieten..

Vlot kijkgenot over de ganse lijn. Misschien naar het einde toe wat bij het haar getrokken, maar waarom ook niet. Het blijft een speelse, romantische komedie zonder echte zwaarwichtigheden.

avatar van Nonamanise85

Nonamanise85

Blijft n favoriet. Zit goed in elkaar. Leuke spelers.

avatar van Noodless

Noodless

Origineel verhaal met een leuke Paltrow die er met kort haar veel mooier uit ziet. De innemende James vond ik soms wel storend , een beetje Hugh Grant gehalte. Dit was mijn recensie van 10 jaar geleden.
Nu opnieuw gezien en eerlijk gezegd kon ik me de film niet meer herinneren, laat staan dat ik die film hier zelfs beoordeeld heb. Dit komt niet vaak voor, maar als je regelmatig wat films bekijkt, zal hier of daar wel even geheugenverlies plaats vinden. Eigenlijk stoorde ik dit keer wat minder aan James en vind ik Paltrow echt goed spelen. Het originele verhaal blijft intrigerend om te volgen en draait om het lot dat ons leven zou leiden. Dit gebeurt ook niet zo vaak, maar ik verhoog naar 7/10.

avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

Ik heb deze film lang geleden gezien en vond hem wel goed. Stel je voor dat de theorie van parallelle universums klopt en dat elke keuze die we maken ons leven een totaal andere richting opstuurt, best wel een enge gedachte vind ik dat! Paltrow ziet er inderdaad met kort haar veel mooier uit.

avatar van flaphead

flaphead

Het verschillende-scenario-principe is altijd leuk, maar het wordt vrij mager uitgewerkt. Leuk is dat het constant afwisselt ipv na elkaar loopt. Maar er wordt weinig diepzinnigs mee gedaan, dat is vaak vele malen beter gedaan. Hier blijft het hangen in een romantische komedie and that's it. Nooit interessant.

avatar van Robi

Robi

Een vrouw wordt ontslagen en op de terugweg neemt ze de metro. En daar wordt het ineens interessant. Want hier splitst de film ineens in twee verschillende verhalen. In het ene verhaal haalt ze de metro wel. En in het andere verhaal mist ze de metro. En die ene gebeurtenis geeft een compleet andere wending aan het vervolg van haar leven. En dat is een leuk gegeven voor een film. Mooi gevonden. Al is het verhaal dan verder ook weer niet zo heel bijzonder in beide gevallen. Het blijft in beide gevallen een romantische komedie met zijn ups en zijn downs. Maar het is toch een best interessante film die ook leuk geacteerd wordt en zeker weet te boeien. Aan het einde komen de verhalen, met dezelfde vrouw dus, weer, weliswaar erg gekunsteld, bij elkaar. Maar het misstaat niet in de film. De film moet immers hoe dan ook een keer eindigen.

avatar van dalma

dalma

Doet me een beetje denken aan de film : Lola rennt. In het begin dacht ik ( bij lola), waar zit ik naar te kijken, maar je moet gewoon volhouden en de beloning volgt !

avatar van starbright boy

Britse variant op Lola Rennt (uit exact hetzelfde jaar), maar een stuk minder fascinerend om eerlijk te zijn, Deze film is er zo eentje die ik net niet heb gehuurd in het videotheektijdperk, maar waarvan het plotje me wel fascineerde en ik heb dat in die tijd wel een aantal keer gelezen en er mee in mijn hand gestaan. Het duurde een jaar of 22 , maar uiteindelijk gezien uit mijn eigen huidige videotheek. De film is uiteindelijk niet zo fascinerend en doet weinig meer met het gegeven dan twee parallelle romantische verhalen vertellen. En die twee verhalen zijn niet geweldig. Het helpt ook al niet dat Paltrow eigenlijk gewoon niet zo'n goede actrice is.