Wishmaster 4: The Prophecy Fulfilled (2002)
Genre: Horror
Verenigde Staten / Canada
Geregisseerd door: Chris Angel
Met onder meer: John Novak, Tara Spencer-Nairn en Michael Trucco
Gesproken taal: Engels en Portugees
Plot Wishmaster 4: The Prophecy Fulfilled
"Leave no soul unturned."
De Djinn wordt voor de vierde keer gewekt en moet de liefde van een vrouw zien te winnen om de Apocalyps op aarde te kunnen ontketenen. Bovendien moet hij de vrouw beschermen voor een aantal gevaarlijke engelen, die zijn duivelse plannen proberen te dwarsbomen.
Lisa Burnley
Jennifer
Hunter
Dancer #1
SSeagal
Deel 1 was goed, deel 2 aardig, deel 3 matig, dus deel 4.....?? Slecht?
gremlin gizmo
Ik heb 1 gezien en 3 en ook deze vond ze allemaal wel leuk.
gremlin gizmo
Deel 1 was goed, deel 2 aardig, deel 3 matig, dus deel 4.....?? Slecht?
?deel 3? matig?? ik vond hem wel goed hoor niks verkeerds aan....
SSeagal
Nou, ik niet, het was gewoon te matig, de leukste scenes zijn toch als iemand een domme wens doet, en op een originele manier dood gaat, in deel 3 was daar erg weinig sprake van en dan blijft er weinig goeds over.
Edie
Bovendien, het ergste, ik miste echt Andrew Divoff...
Deel 3 en 4 ging VER achteruit, deel 1 en 2 waren gewoon goed, maar in de 4de deel, een of ander gevecht :S alleen de eerste scene vond ikwel oké
1 ster voor de moeite
pietje punk
dit is de eerste "horror" film die ik 1* geef!
dit was echt een verschrikkelijke film!!!
hij begint best goed je komt lekker in de personages maar daarna komt er een jager ofzo en dat ik echt een mislukte frankenstein zoals hij loopt! en dan komen die power ranger zwaarden tevoorschijn ooooh huilen geblazen echt waar!
en de wishmaster zelf word trouwens ook elk deel minder eng, ik vond hem in dit deel gewoon een lelijkerd....
DVDkijker
Een horror met veel bloed, wat naaktscenes en iemand die wensen vervult. Niet echt een bijzondere film.
Het verhaal? Lisa gaat met haar vriendje naar hun pas gekochte huis. Vriendje krijgt een ongeluk, komt in een rolstoel. De "Wensenman" zorgt voor wat bloed en een schadevergoeding en moet ook nog andere wensen vervullen om zijn maten te bevrijden. En hij vindt Lisa wel aardig!
Heb ik dat goed gezien; er wordt een neus afgesneden en even later zie ik toch weer die neus, zwaar onder het bloed, op het gezicht zitten!
In ieder geval geen aanbeveling om ook de voorgaande 3 delen te huren.
De film krijgt maar 1 ster voor Lisa. In tegenstelling tot z'n voorgangers is deze Djinn totaal niet overtuigend maar blijkbaar een gefrusteerd afkooksel dat in het weekend stiekem vrouwenkleren draagt. Verder slecht acteerwerk en een enorm mager verhaal. Deel 1 was een pak beter dan dit. De rest heb ik nog niet gezien.
Knarfje
De eerste 2 delen van wishmaster zijn echt aan te raden maar 3 en deze nummer 4 zijn niet echt de moeite om naar te kijken.
Pilcrepus
Die Djinn wordt veel te veel overnieuw opgewekt.
Hopelijk komt er niet weer een sequel..
pompoen
De Djin's stem is serieus veranderd.
In deel 1 en 2 is het een griezelig lichte stem. In deel 3 en 4 een zware mannenstem.
Carlos Olivera
Na het slechte deel 3 was deze best vermakelijk. John Novak kwam soms dicht in de buurt van Andrew Divoff. De stem van de Wishmaster is gewoon weer teleurstellend. Het verhaal was net iets anders dan de eerdere delen, wat het wel weer leuk maakte.
martinovitch
slechtste uit de reeks !
deel 1 was goed deel twee ook goed deel drie matig en deel vier was gewoon slecht !!!!!!!!
Jammer, deel 1 en 2 waren de moeite, de rest niet meer.
Altijd zo sneu dat men leuke films vernaggelt door barslechte vervolgen te maken zodat de goede naam wegzakt.
Meneer Angel heeft bijgeleerd!
Film is zeker beter dan z'n voorganger. De Djinn is ook weer wat leuker, effecten zijn ietsjes beter.
Maar het is verder nog steeds om te huilen. Er wordt vreselijk geacteerd, de moorden slaan nergens meer op, de Djinn is nu wel wat slimmer geworden maar echt leuke cinema levert dat ook niet op.
Jammer dat de twee laatste delen zo vreselijk slecht verzorgd zijn, de eerste twee stonden garant voor genoeg fun en gore om er een leuk reeksje van te maken.
JustMike
1 ster voor de moeite
Hoezo heb je het dan een 0,5 gegeven...
tattoobob
Ook slecht....toch heb ik leuke herinneringen over gehouden aan deze film serie!!
knusse stoel
Nou hebben we het gelukkig wel gehad na deze 4e film over een wensmeester.
Het verhaal is volledig uitgemolken en niemand die zit te wachten op deel 5. (Vermoed ik)
De film is nog wel om aan te zien en ik heb hem helemaal uit gekeken maar toen hij afgelopen was had ik echt niet het idee dat deze lang in mijn geheugen zal blijven hangen.
ipman-99
"He's Back ... And There's Hell To Pay." ...
" !!!
Vermakelijk 4-de deel
!!! 'Wishmaster 4' is het 4-de en 'voorlopig' laatste
deel uit deze vermakelijke horror-franchise.
Opnieuw zeer vermakelijk en vol elementen die entertainment brengen.
Opnieuw vervult een andere acteur (John Novak) de rol van de 'Djinn' !
Enkele bloederige scènes zijn weer van de partij (denk maar b.v
aan die scène waarin de Djinn aan het bellen is met iemand, en de
iemand zit zichzelf tijdens het bellen te verminken
!!!
Tara Spencer-Nairn alias Lisa is de opvallende verschijning die ook
enkele keren naakt is te bewonderen en waarin de Wishmaster hoopt
dat ze bij haar 3-de wens als een blok voor hem valt
!
Een vals spelletje wordt gespeeld ... !
Opvallend is de gevecht scène waarin een jager van de hell het opneemt
tegen de 'treuzelende' Wishmaster
!
Phantasm
Dit laatste deel vond ik de moeite nog wel waard, beter dan het matige derde deel.
Chainsaw
Opvallend vooruitgang ten opzichte van het derde deel. Nu was achteruitgang met dat erbarmelijk stukje film ook niet zo moeilijk, maar Wishmaster 4 is op veel opzichten beter dan zijn voorganger. Vermakelijkere kills en wat droge humor en aanzienlijk beter acteerwerk. Met name de lowbudget Ben Affleck- advocaat, in wiens lichaam de Djinn voornamelijk verstopt, doet het prima. Hij heeft in ieder geval meer charisma dan de zoon van Sean Connery in het derde deel. Alsnog mis ik Andrew Divoff wel. Ook de kwaliteit van de eerste twee films (en met name de eerste) is ver te zoeken, maar met een reeks vermakelijke sequenties was The Prophecy Fulfilled in al zijn matigheid niet eens zo'n straf om naar te kijken.
2 sterren.
Shadowed
Niet zo rampzalig als het vorige deel, maar regisseur Chris Angel dirigeert nog altijd een brak vervolg op het witte doek. Dit vierde deel springt vooral iets creatiever om met de moorden en de nieuwe (menselijke) Wishmaster is wat charismatischer, maar de inhoud gaat werkelijk nergens meer over. Je moet natuurlijk wat nadat je hetzelfde gegeven voor de vierde keer uit de kast trekt, maar dat volledige romancegedoe slaat als een tang op een varken. Hoe komen ze er eigenlijk toch op. In ieder geval zijn de hoofdpersonages (klaarblijkelijk volgens de norm) nog altijd oersaai en oogt het merendeel op visueel vlak onverzorgd. Het is deze reeks trouwens nog geen enkele keer gelukt om een noemenswaardige protagonist neer te zetten, dit vierde deel zet die trend mooi voort. Het blijft jammer hoe het met Wishmaster afgelopen is, maar ik heb goede hoop voor een fijne reboot. Een regisseur als Steven Kostanski zal er vast en zeker geweldige dingen mee kunnen doen.
ZZ TOP
Stukje beter dan het ontiegelijk slechte 3e deel. Het verhaal gaat natuurlijk nergens meer over en de romantische draai die voor deze film is gekozen snap ik ook totaal niet. Niet echt in lijn met de overige films uit de reeks. Het acteerniveau is nog lager dan het nieuwe seizoen van GTST. Weinig overtuigend.
De creativiteit van de kills zijn wel weer beter en de gore is weer iets meer aanwezig en oogt beter, maar daar is alles ook wel weer mee gezegd. Andrew Divoff blijft gewoon een erg gemis.

Wishmaster 3: Beyond the Gates of Hell
2001