• 9.375.073 stemmen

Met onder meer: Eddie Murphy, Nick Nolte en Brion James

Gesproken taal: Kantonees en Engels

Releasedatum: 31 augustus 1990

Plot Another 48 Hrs.

"The boys are back in town."

Politieman Jack Cates wordt weer samengebracht met de crimineel Reggie Hammond die nog maar een paar dagen in de cel hoeft door te brengen voordat hij weer een vrij man is. Samen moeten ze op zoek gaan naar de gewetenloze drugdealer 'The Iceman'. Ook dit keer hebben de twee mannen maar 48 uur de tijd om hun taak te volbrengen.

Reggie Hammond

Kirkland Smith

Tyrone Burroughs

Malcolm Price

Iron Maiden

wat een flitsend camera werk.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Erg goeie film! Murphey speelde weer goed.

avatar van thunderball

thunderball

Destijds gaan zien, met nog het goede origineel in mijn hoofd.

Wat een teleurstelling! Murphy duidelijk op de automatische piloot.

1,5 ster.

avatar van glimmerman2000

glimmerman2000

Blijft een goede film, hoe vaak je hem ook bekijkt

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

thunderball schreef:

Destijds gaan zien, met nog het goede origineel in mijn hoofd.

Wat een teleurstelling! Murpy duidelijk op de automatische piloot.

Louter voor het geld gemaakt.

Heel vaak is dat zo met vervolgen al vond ik deze wel leuk.

avatar van Zinema

Redelijk vervolg op het goede 48 HRS. Echter minder sterk dan het origineel. Murphy en Nolte komen wat uitgeblust over. De magie van het eerste deel is vertrokken. Toch niet slecht maar tusen gemiddeld en goed in zittend: bovengemiddeld.

avatar van j.b.b.l

j.b.b.l

Toen ik deze film aan het kijken was dacht ik dat ik deze spannender zou vinden dan zijn voorganger(wat ik nog steeds vind)maar ik vind deze minder leuk.Het einde verpest echt alles,echt te makkelijk gedaan.Iceman bleek gewoon die Ben Kehoe te zijn!Een zwak einde dus maar heb me vermaakt met deze film,denk alleen niet dat ik het nog een keer ga kijken.

avatar van dikkop

dikkop

Rating in 1990 is zeker 4 sterren, was toen geweldig vermakelijk.

Nu kijkt deze film gewoon lekker weg...

Iron Maiden

dat slaat echt nergens op,

een film van 20 jaar oud, kan toch nog steeds goed zijn?

avatar van ®Tc

®Tc

Met dezelfde ingrediënten is Walter Hill terug naar de kijker getrokken met Another 48 Hrs. en het slaat weer aan.

Een aardig filmpje dus dat het vooral van de vermakelijkheid moet hebben. Ook hier houdt Walter Hill het tempo goed hoog en verveelt het geen moment.

Mijn instinct zou zeggen 3 sterren maar het wordt een halve ster minder omdat ik een topscène mistte zoals in deel 1 in de countrybar.

avatar van aerts007

aerts007

1,5 ster.

Voor wat anders? Een kilo peren....

avatar van thunderball

thunderball

avatar van aerts007

aerts007

Gaan we bijdehand doen? Je snapt heus wel wat ik bedoel.

Bij deze zal ik nooit meer bijdehands doen! M'n excuses.

Wel een goede opening,''gaan we bijdehands doen''! Ik ga die ook gebruiken telkens iemand mij een opmerking geeft.

avatar van K.A.N. de Laar

K.A.N. de Laar

omdat ik Nick Nolte en Brion James van die verschrikkelijk slechte acteurs vind, die de hele film voor mij verknald hebben.

Geweldig vind ik de scene waarop Eddie Murphie op zijn brits ROXANNE zingt!

avatar van speranza

speranza

Ik heb al heel weinig met de voorganger van deze film. Dit vervolg is een ware martelgang.

Iron Maiden

waarom keek je deze dan?

avatar van Weertenaar

Weertenaar

Geen heel erg slecht vervolg, toch in zekere zin mislukt: 2.00 (2.10)

Sequels, in de meeste gevallen wordt het origineel niet overtroffen. En zo ook niet in het geval van Another 48 Hours. Zonder dat deze prent aan het origineel afgemeten zou worden staat er een redelijk kijkbare film, maar ja, de vergelijking met het origineel, daar kun je nu eenmaal niet blind voor zijn, en daar heeft ook Another 48 Hours onder te leiden. Soms vraag ik me wel eens af: Wat als deze prent als eerste zou zijn uitgebracht en vervolgens het origineel. Zouden de rollen dan omgedraaid zijn en zou dit de betere prent zijn?? Een vraag waar het antwoord niet zo makkelijk bij te zoeken is naar mijn mening. Om de simpele reden dat beide films eigenlijk niet zo veel voor elkaar onder doen als beide prenten kritisch naast elkaar worden gelegd.

Zo probeert Hill van een wederom mager script het beste te maken, hetgeen hem weeral aardig lukt. Men probeert wat toe te voegen met plottwists en spectaculairdere actiemomenten, maar beide pogingen zijn even mislukt als wanhopig te noemen, al maken ze deze prent niet per saldo slechter dan het origineel. Daarnaast had ik het gevoel dat de grappen in dit deel wel fors minder zijn, ware het niet dat ik de komische noot in het origineel ook al ronduit kinderlijk vond. Wat er wederom bovenuit steekt is de aardige regie van Hill, die de touwtjes opnieuw strak in handen heeft en van Another 48 Hours een redelijke wegkijker maakt die goed in balans is. Technisch is er eveneens weinig verandert tenopzichte van het origineel. Het stabiele camerawerk siert de film, terwijl de opnamelocaties ook nu niets toevoegen, de montage veelal slordig is en de sfeer vaker afwezig dan aanwezig is.

Voor wat betreft het acteerwerk doet Nolte niet onder voor zijn rol in het origineel. Daar acteerde hij al niet denderend en dat is nu wederom niet het geval. Voordeel daarvan is dat Nolte er niet negatief op komt te staan, in tegenstelling tot Murphy, die hier een zeer matte prestatie neerzet, zeker in vergelijking met het origineel. Eigenlijk rommelt hij maar wat aan, bot gezegd. Zowel de bijrollen alsmede de dialogen onthullen wederom niets. Men heeft al bij al te weinig moeite genomen om Another 48 Hours te onderscheiden van het origineel. De prent komt nu onmogelijk van het stempel af dat dit vervolg met name is gemaakt om nog even te scoren (lees: de cashflow op te krikken) naar aanleiding van het succesvolle origineel. Jammer, want ik heb de indruk dat dat toch niet de insteek is geweest met deze film, in tegenstelling tot vele andere sequels. Inderdaad, in vergelijking met het origineel steekt Another 48 Hours pover af, zonder de vergelijking krijgt deze prent heus nog een voet aan de grond.

Script / Verhaal:................ 1,50

Positie: 285/324

Another 48 Hours staat daarmee voor 'Exit Wounds' en achter 'Afblijven'

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

De goed gebekte Murphy en de norse Nolte blijft een leuke combinatie. Vond het 1e deel wel beter maar blijft zeker vermakelijk!

3*.

avatar van eltorro

eltorro

Eddie murphy irritantste rol van de films die ik van hem heb gezien.

En dan was murphy nog geen eens zo erg als nick nolte, die man acteert in deze film alsof acteeren het ergste wat je kan doen. Nog net 2* voor deze film.

avatar van charmed one

charmed one

wel een leuk vervolg. maar vind het eerste deel toch beter.

avatar van Ramon K

Ramon K

neo schreef:

Niet dezelfde score maar het lijkt er toch verdomd veel op neo, met dat caribbean motiefje! (in de 3 genoemde films)

avatar van Maximilian

Maximilian

If shit was worth something, poor people would be born with no asshole.

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

Aardige actiefilm met de nodige humor van vooral Murphy. Ook dat aanstekelijke lachje blijft leuk. Ruime voldoende, al vond ik deel 1 volgens mij wel beter dan deze.

avatar van 606

Leuke film moet deel 1 nog zien.

Nolte en Murphy zijn een goed duo, actie is goed.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Evenwichtig vervolg op de leuke eerste actie film. Murphy en Nolte deed het weer best goed als een duo. Net zoals de eerste film wel vermakelijk en leuk dus krijgt het gewoon een 3,0.

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Het eerste deel was beter, zoals altijd.
De aanslag op de bus, die dan 5 a 6 keer over de kop gaat is 1 van de betere momenten van de film....en natuurlijk Hills geluid van de pistoolschoten....
Wel een snelle actie van Hill.

avatar van Insignificance

Insignificance

Grotendeels een herhalingsoefening, maar dat de mag de pret niet drukken. Hill heeft weer wat fraaie momenten in petto (de opening in het stoffige barretje is zo'n moment waarop hij op z'n best is), de venijnige dialogen zijn niet van de lucht en de boeventronies, ook die van Brent Jennings, mogen er weer zijn. Zat agressieve actie met de nodige lompheid waarbij dit keer James Brown aan de beurt is. Niks nieuws onder de zon, wat inhoudt dat de schwung van het eerste deel ook hier nog altijd aanwezig is.

avatar van DragQueen

DragQueen

Een leuk vervolg, maar het niveau van zijn voorganger wordt nergens gehaald. het verhaal is duidelijk minder. Murphy en Nolte hebben wel een prima chemie, maar lijken wat op de automatische piloot te acteren. verder is de humor bij vlagen amusant, en is de actie vermakelijk. 2,5 ster.

avatar van Corcicus

Corcicus

Insignificance: jouw recensie heeft ervoor gezorgd dat ik nu mijn jas aan het aantrekken ben, en mijn autosleutels reeds in de hand heb, om naar de videotheek te gaan.