Genre: Actie / Komedie
Met onder meer: Eddie Murphy, Nick Nolte en Brion James
Gesproken taal: Kantonees en Engels
Releasedatum: 31 augustus 1990
Plot Another 48 Hrs.
"The boys are back in town."
Politieman Jack Cates wordt weer samengebracht met de crimineel Reggie Hammond die nog maar een paar dagen in de cel hoeft door te brengen voordat hij weer een vrij man is. Samen moeten ze op zoek gaan naar de gewetenloze drugdealer 'The Iceman'. Ook dit keer hebben de twee mannen maar 48 uur de tijd om hun taak te volbrengen.
Reggie Hammond
Kirkland Smith
Tyrone Burroughs
Malcolm Price
Jordy
Deze heb ik, in tegenstelling tot deel één, wel een keer op TV voorbij zien komen. Ik geloof niet dat ik er veel aan vond, hou het op 2 sterren.
petey
- 1901 berichten
Is echt zo´n film van: we hebben loads verdiend aan de film, iedereen is vrij, dus laten we ´m nog een keer maken.
jedymaster
vond t begin wel heel leuk met die afgelegen bar, of is dat niet in het begin?
roda
heerlijk aktiefilmpje, ik vind hem iets beter als deel 1, het verhaaltje is beter en er gebeurt meer als in 48 Hrs.
Murphy en Nolte vormen weer een perfect duo en zijn weer erg grappig, ik zou best een deel 3 willen zien.
beide acteurs kunnen wel weer een fatsoenlijke film gebruiken, want wat ze beide de laatste jaren hebben gemaakt is nou niet bepaald geweldig. oké Nolte heeft met Affliction nog een redelijke film gemaakt, maar Murphy heeft na 1994 al helemaal niks fatsoenlijks meer gemaakt.
wat me verder nog opvalt aan de film is dat James Horner dezelfde score als in 48 hrs en Commando gebruikt.
Another 48 Hrs. krijgt van mij 4.5*
neo

neo
Ik kan nog een leuk betoogje hier over houden, maar het lijkt mij beter als ik mijn mond maar houd
Captain Pervert
Dat klopt, het is inderdaad precies hetzelfde riedeltje als in Commando. Viel me jaren geleden ook op, en ontdekte later pas IMDB en zag dat zowel 48H, A48H en Commando dezelfde componist hadden.
djelle
Alles wat ik bij het 1ste deel schreef, geldt hier ook. Ik vond hem even vermakelijk! Zalige buddy-actiefilm. (4)
Mushroom
Wel vermakelijk ja, steeds dat gemopper op elkaar en de James Brown imitatie van Murphy vin i kgeweldig!!
Script is uiteraard mager!!
Phil Leotardo
Persoonlijk vind ik deze beter dan de eerste film. Betere actie en vooral betere bad guys. In deel 1 vond ik suf. Heerlijke jaren '80 film. 3 sterren
lizard
Wat slechter dan deel 1 maar kan er wel door MUrphy wat minder Nolte is goed bezig.
2,5
Jorick
Ik zie dat ik nog niet op deze film had gestemd.
De film was in ieder geval vermakelijk, maar wel minder dan het eerste deel vond ik persoonlijk.
CAPIpsv
kwa geheel is de film denk ik geen dikke 4,5# waard, maar ik heb hem wel een dikke 4,5# gegeven, waarom?
omdat het soort genre en de acteurs die erin spelen mijn favorieten zijn. Een op en top meebeleefde film, waarin wel goed wordt geacteerd.
Hoop ook zeer zeker dat er eens een derde deel van komt, maar dat zou dan wel 15 jaar naar dato moeten gebeuren en dat zie ik zo niet gebeuren.
otherfool
Onnodig (uit artistiek oogpunt dan) vervolg op de hit uit 1982. Hetzelfde trucje wordt nog maar eens opgevoerd, wat voor de echte fans misschien nog wel genoeg is ook.
Van mij: 2*.
D-ark
Ik heb een beetje een zwak voor dit soort films vooral met een erg goede Murphy(die toch beter was in deel 1) en een macho Norton.
Lekker een kijk en vergeet film.
3,0
bartsch
Het is idd deel 1 maar dan anders uitgewerkt. Als je deel 1 niet gezien hebt, is deze film prima te verteren. De badguys zijn erg goed gecast en geven wat extra's aan de film. Vooral de scene waarbij ze door het doek van de sexcinema rijden met de motors is erg goed gedaan. Het is net alsof ze tussen de borsten van die dame uit komen! Waaaanzinnig! De grappen van Murphy zijn ook wat leuker, Nolte speelt leuker; de film is iets leuker. Tenminste als je deel 1 niet hebt gezien, anders geloof ik ook wel dat het teveel herhaling is.
Ik moet er bij zeggen dat dit de eerste film is die ik op videoband opnam en ik heb 'm al heel veel keer gezien. Misschien dat ik daardoor ook wel wat enthousiaster ben dan de gemiddelde user alhier.
Waku
Zoals te verwachten alweer iets minder dan de eerste.
Veel van het zelfde.
Desondanks toch een voldoende.
kArIzMa_TuRk
leuke film Eddie heeft het zoals altijd het weer leuk gedaan.. ik geef het een 3***
Materny
minder dan deel 1..einde van de leuke murphy jaren 80
Ik zou zeggen andersom.
Naduah
Ik heb het andere deel niet gezien, maar vond deze film wel het kijken waard.
film88888
Leuke actie film, met de leuke Murphy humor toen hij nog goed was in de jaren 80, en begin jaren 90. Slap verhaal, maar doet er niet toe: Gewoon zitte chips cola, en relax dan komt het allemaal wel goed: Zo slecht was de film nog niet: Het eerste deel heb ik ooit gezien, maar weet er niks meer van dus nog maar eens kijken. De muziek was weeral het zelfde als in al de andere actie films zoals deze. (Commando, Red Heat, en al de andere films van het zelfde actie genre als deze), en Nolte kan wel veel beter spelen normaal als in deze, in Cape Fear bv. Een 3.0 sterren waart
tommykonijn
Helemaal mee eens ik geef het ook een 2.5* in verband met Deel 1 anders was het 3* geweest
Moviestar1979
Stukken minder dan deel 1, maar nog altijd een redelijke film.
Mede dankzij de actie.
De humor kon beter.
Een leuke imitatie van James Brown door Eddie Murphy waar hij zijn publiek al mee deed vermaken tijdens zijn show " Delirious ".
Ow ja, en " Roxanne " van " The Police " doet ook weer mee.
2,5 *.

48 Hrs.
1982

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Leo Woodall en Rachel Weisz in nieuwe Netflix Original: alles over 'Vladimir'

Southern Comfort
Drama / Thriller, 1981

Born on the Fourth of July
Biografie / Drama, 1989
gevangenissan francisco, californiëgas stationdrugsdealeronderzoekweaponverraadschietpartijmotorfietsgeweldconvictbuddy coptough copblastaction violenceafrican american lead