• 11.739 nieuwsartikelen
 • 164.308 films
 • 10.537 series
 • 30.592 seizoenen
 • 620.452 acteurs
 • 194.422 gebruikers
 • 9.058.609 stemmen
Avatar
 
banner banner

Temmink: The Ultimate Fight (1998)

Actie | 87 minuten
2,92 299 stemmen

Genre: Actie

Speelduur: 87 minuten

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Boris Paval Conen

Met onder meer: Jack Wouterse, Jacob Derwig en Ingrid Desmet

IMDb beoordeling: 6,5 (663)

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 2 juli 1998

 • On Demand:

 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • meJane Niet beschikbaar op meJane

Plot Temmink: The Ultimate Fight

Ergens in de nabije toekomst bestaat 'De Arena'. Hier kunnen mannen met een 'agressie-gen', waarmee ze niet verder willen leven, worden toegelaten om hun euthanasiewens in vervulling te laten gaan. Door middel van gevechten op leven en dood, rechtstreeks uitgezonden op de commerciële sportzender, wordt het leven vroegtijdig beëindigd. Temmink, een van de gladiatoren, weet het eerste gevecht te winnen, sluit vriendschap met een collega en wordt bovendien verliefd op een van de meisjes van vermaak. Hij groeit uit tot een nationale held en verliest de wil om te sterven. Maar eenmaal toegelaten tot 'De Arena' is er geen weg terug...

Externe links

Video's en trailers

Reviews & comments


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.
zoeken in:
avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

 • 11545 berichten
 • 4940 stemmen

Wernertje schreef:

Terwijl een gemiddelde Hollywood productie al standaard 10 a 15 miljoen dollar kost, ligt dit bij de N.L producties toch op een kleine 1 a 2 miljoen.

Dat is tegenwoordig ongeveer het budget voor de catering. Grote Amerikaanse films kosten al gauw een miljoentje of 200. Totaal niet te vergelijken dus.

Daarnaast laten veel regisseurs zich leiden door clichés, veel films zijn vaak rip offs van grote Amerikaanse films. En ook de gemiddelde cast in N.L producties zijn vaak vanwege het budget ondermaats.

Eveneens een onzinnige opmerking. Juist de grote Amerikaanse films barsten uit hun voegen van de clichés. En als iets uit een grote Amerikaanse commerciele film dan een succes is en men doet dat na in een grote Nederlandse commerciële film: ik geef ze geen ongelijk. Daarbij zegt een budget niets over de kwaliteit van de film. Ik zag dat je de oude Halloween van Carpenter (terecht) erg goed vond: die film is briljant en gedraaid op een budget van $500.000. Een schijntje, ook in die tijd.

Nederland kent uiteraard ook wel redelijke N.L films maar deze zijn vrij schaars.

Kijk meer NL films.


avatar van Wernertje

Wernertje

 • 326 berichten
 • 224 stemmen

Uiteraard hebben jullie allemaal gelijk, daarom worden er jaarlijks ook veel N.L films verkocht aan het buitenland en staan ze in elk land ter wereld te smachten tot er weer een N.L speelfilm uit komt.

En hoezo niet cliché? een Belgische film een jaar later in het Nederlands bijna exact kopiëren (Loft) Een film met een zanger hoofdrol met het verhaal wat verdacht veel weg heeft van de titanic, telefilms zoals Skins die veel gelijkenis heeft met American history X , Black out een soort goedkope rip off van guy ritchie films ala losck stock en snatch, en zo kennen we nog wel even door gaan.

En dan maar niet te zwijgen over films als Nova Zembla of de Bende van Oss.

Ik begrijp dat sommige mensen zeer enthousiast zijn over Nederlandse films maar overdrijven is ook een vak.


avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

 • 11545 berichten
 • 4940 stemmen

Wernertje schreef:

En hoezo niet cliché? een Belgische film een jaar later in het Nederlands bijna exact kopiëren (Loft)

België haalde - eerder - exact hetzelfde trucje uit met shot voor shot re-makes van Alles is Liefde en All Stars.

Een film met een zanger hoofdrol met het verhaal wat verdacht veel weg heeft van de titanic,

Ben ik ook niet blij mee. Sterker nog: als er iemand anti-Het Bombardement is ben ik het wel. Maar overal zitte rotte appels tussen.

telefilms zoals Skins die veel gelijkenis heeft met American history X. Black out een soort goedkope rip off van guy ritchie films ala losck stock en snatch, en zo kennen we nog wel even door gaan.

Ja, nou en? The Towering Inferno was in Amerika een succes dus kreeg vele navolgers. Saw en Hostel waren een succes dus toen ontstond er het tortureporn-genre met tig imitaties. Friday the 13th was een succes dus dat werd ook gekopieerd. Over smaak valt niet te twisten, maar nu doe je net alsof Nederland de enige is die een graantje meepikt op het succes van anderen en dat is dus echt niet waar. Heb jij die hausse aan re-makes gezien uit Amerika??? Over shot-voor-shot gesproken.... Quarantaine is éxact dezelfde film als het superieure Spaanse [REC].


avatar van TronMan

TronMan

 • 332 berichten
 • 520 stemmen

Vreemde Nederlandse film, zeer gewaagd soort S.F. en soms bizar bruut. Alleen al het begin met die jogger... Film is de Nederlandse ' Running Man.'


avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

 • 11545 berichten
 • 4940 stemmen

Is dit nog ergens online te zien? Of moet ik tweedehands DVD-winkels gaan afstruinen?avatar van Basto

Basto

 • 10370 berichten
 • 6880 stemmen

Geweldige film, net lastste dvd bestekd.


avatar van RedLine

RedLine

 • 292 berichten
 • 1326 stemmen

De schrijver van deze film heeft Temmink een aantal jaar op Vimeo gezet. Dus voor iedereen gratis te bekijken.

Dus voor de liefhebbers:

Ik heb 'm afgelopen weekend voor 50 euro cent in een kringloopwinkel op dvd gevonden en ga hem binnenkort weer eens bekijken. In mijn jeugd ergens een keer op tv gezien en was toen erg enthousiast over deze film.

Temmink the ultimate fight


avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

 • 3216 berichten
 • 2359 stemmen

Een maar al te bekende filmposter uit de tijd dat ik nog stapels met magazines bij de videotheek weg liggen had, en tevens een titel/film onlosmakelijk aan Jack Wouterse verbonden. En dan natuurlijk de onherroepelijke vraag; zou het wat zijn...?

En laat van meet af aan duidelijk zijn dat Temmink: The Ultimate Fight een vrij bizarre film te noemen is. Een gewelddadig soort SF met een dystopisch achtige idee vergelijkbaar met The Running Man en Salute Of The Jugger. En het begin, de veroordeling, de plaatsing en het eerste gevecht is best oké te noemen en Jack Wouterse is toch wel een meerwaarde in iedere scène. Verder lijkt snelheid en tempo key in deze film en zit er best een oké soundtrack bij de film die een futuristische lading meedraagt. Tevens is er een interessant soort lading te bespeuren omtrent dat er altijd wel iemand van de vechters op het randje balanceert en op het punt van een uitbarsting staat. Leuk overigens de aanwezigheid van Friese trots Tjalling van der Bosch.

Maar verder valt Temmink The Ultimate Fight toch eigenlijk wel een beetje tegen. Dat komt vooral door het bijzonder hinderlijke en irritante karakter David, tevens wordt er weinig met het verhaal gedaan, en de turnaround van Temmink is weinig van te merken en komt pas heel laat op gang. De zogenaamde diepte die daar rond het karakter gesponnen zou moeten worden lijkt toch eerder een beeld van iemand die niet helemaal goed bij zijn stekker is. Het mag duidelijk zijn dat de essentie van de film er onvoldoende uitkomt, en wellicht dat er nog iets van een verholen boodschap in zit over dom vermaak. Kostelijk is nog wel te noemen de reactie van het publiek wanneer Temmink door het glas heen breekt, eerste aanmoedigen en op bloed uit zijn maar wanneer Temmink los is zijn ze doodsbenauwd.

En ja, dat is het wel zo'n beetje, een aparte film waarin best wel een interessante basis zit maar waar uiteindelijk toch net wat te weinig meegedaan wordt. Buiten het eerste half uur en de gevechten wil het vervolgen allemaal niet echt boeien en interessant worden en is het echt een kwestie van doorkomen. Een voldoende gaat er wat mij betreft dan ook niet in zitten.