Temmink: The Ultimate Fight (1998)
Genre: Actie
Nederland
Geregisseerd door: Boris Paval Conen
Met onder meer: Jack Wouterse, Jacob Derwig en Ingrid Desmet
6,5 (675)
Gesproken taal: Nederlands
Releasedatum: 2 juli 1998
Plot Temmink: The Ultimate Fight
Ergens in de nabije toekomst bestaat 'De Arena'. Hier kunnen mannen met een 'agressie-gen', waarmee ze niet verder willen leven, worden toegelaten om hun euthanasiewens in vervulling te laten gaan. Door middel van gevechten op leven en dood, rechtstreeks uitgezonden op de commerciële sportzender, wordt het leven vroegtijdig beëindigd. Temmink, een van de gladiatoren, weet het eerste gevecht te winnen, sluit vriendschap met een collega en wordt bovendien verliefd op een van de meisjes van vermaak. Hij groeit uit tot een nationale held en verliest de wil om te sterven. Maar eenmaal toegelaten tot 'De Arena' is er geen weg terug...
Jordy
Leuke rol van Wouterse, interessant verhaaltje, leuke vechtscenes: 3 sterren.
ja ik zie nog wel eens een Nederlandse film..
Zeker een vergissing ? Vanwege de Engelse titel...
Da Jando
Lang geleden gezien, vond het wel een grappig en bruut filmpje. 3*
mdj
Vrij originele film. Vooral die sportverslaggeving met Victor Löw tussendoor maakt het aardig. Jack Wouterse speelt goed. Houd zelf niet zo van actiefilms en die vechtscenes heb ik af en toe doorgespoeld maar dat ligt aan mijn voorkeuren. Het verhaal deed me enigszins denken aan de tv-serie Quidam, Quidam waarin een kijkje wordt gegund in de nabije Nederlandse toekomst alleen gaf die serie een completer beeld en niet alleen van zo'n Arena en sprak me ook veel meer aan. De vriendschap tussen Derwig en Wouterse in de film wordt mooi weergegeven en leuk dat Will van Kralingen meedoet als wel zeer strenge dame.
w.engelsman
Een briljante slechte film. Ik weet niet meer of ik moest lachen of huilen .
Gekocht voor 99 cent bij de action (wel op video welliswaar, maar als je hem huurt betaal ja 2x zoveel). Ben wel benieuwd.
Viel tegen. Verschrikkelijk slechte gevechten, acteerwerk is ook niet al te best, om nog maar niet te spreken over die vreselijke anti-climax. 2*
Quido
Vond hem best indrukwekkend. Jammer genoeg is het verhaal niet het sterkste element van de film.
Toch heeft de film me aangegrepen, en de openingsscene is een van de indrukwekkendste die ik tot nu toe gezien heb. Helaas is het daarna allemaal een beetje voorspelbaar. De stukjes van 'Studio Sport' waren erg slecht...
Ik had ook, om de beelden meer kracht bij te zetten, gekozen voor een andere manier van filmen. Ik denk dat vertraagde beelden bij deze film zeer goed van pas waren gekomen. Nu was het soms nét niet meeslepend genoeg.
Ik kon me goed inleven in de persoon Temmink, die door Wouterse best goed wordt neergezet. Sommige bijrollen waren daarentegen matig.
Er had zeker meer in gezeten, dat ben ik met Wouter eens. 3.5*
OUTLAW666
Ik ben nou al een aantal jaar op zoek naar deze film en kan hem nergens vinden ik heb hem ooit een keer gezien maar hij is bijna nergens meer te krijgen wie o wie kan mij hier mee helpen
nirvana
Sorry dat ik hem vergelijk met Bloodsport.... Maar Bloodsport was wel beter....maar ja, dat was dan ook Hollywood. Dit is niet zo mijn genre van film dus echt boeien doet dit me niet, het verhaal is al onrealistisch. Met de vechtscenes is niks mis mee, grof en leuk in beeld gebracht, maar veel vehaal en tekst zit er niet in deze film. Voor al wie van knokken houd raad ik hem zeker aan, wie vechten maar niks vind, laat deze film dan ook beter gewoon lings liggen...had ik ook beter gedaan.
Nivola
In Duitsland is onlangs (27 september 2004) van deze film een SE Dubbel DVD Box verschenen.
Voorlopig niet in Nederland, dus hoe je eraan moet komen weet ik niet, maar dit zijn de gegevens die ik heb:
Erscheinungsart: DVD (Verkauf)
Label: Legend Home Entertainment / Universum Film
Regionalcode: 2
DVD-Format: DVD-9 (8,5 GB)
TV-Norm: PAL
Verpackung: Digipack
Bildformat: Letterbox 1,85:1
Tonformat: Deutsch (DTS 5.1)
Deutsch (Dolby Digital 5.1)
Holländisch (Dolby Digital 5.1)
Untertitel: Deutsch
- Artwork- und Bildergalarie
- 24-seitiges Booklet in Farbe
- Temmink Trailer Collection
Beejeej
hmm, uit 1998 al... heb nog nooit van deze film gehoord. geinig verhaal.
deze zal wel niet in de commercielere videotheken te vinden zijn.
Webby
Vandaag de dvd uit Duitsland binnengekregen. Ziet er zeer mooi uit! Zo even kijken.
Quido
Zijn die making of en andere extra's optioneel ondertiteld ? Is alles eigenlijk gewoon in het Nederlands ? (buiten de menu's dan)
Webby
Heb de extra's nog niet bekeken.... verder gewoon de film in het Nederlands. Met DTS track
Voor het eerst dat ik hem zag. Absurde film, maar toch wel geweldig gemaakt. Jack Wouterse en Jacob Derwig zijn echt weer goed.
frankiepetra
hoe kom ik aan de film temmink zou iemand mij dat kunnen vertellen
Quido
In Nederland alleen op video uitgebracht. Hier kun je hem bestellen: http://www.vpro.nl/winkel/prod... In Duitsland is pas nog een mooie dvd verschenen, zoals hierboven al te lezen is. Te koop (ook wel via internet denk ik) voor minder dan 20 euro.
frankiepetra
dus hij is niet op dvd verkrijgbaar in nl en bedankt voor de vlugge
reactie
De Mees
Op 20 april komt RCV met een 10 DVD box daar zit de film Temmink in (10 Nederlandse films)
Quentin
Goede film maar krijgt 0,5* aftrek vanwege de afschuwelijke decors. 3,25*
gemaster
Zeer matige film. Het uitgangspunt is alleszins redelijk, maar het wordt dramatisch uitgewerkt. De motivaties van de hoofdpersoon waren soms niet te volgen en de acteerprestaties waren ook niet al te best. Pluspunten zijn de redelijke gevechten en de aanwezigheid van nationale viking Tjalling van de Bosch.
Captain Pervert
Zit Tjalling erin?
Ooohhhhhhhh... Nu moet ik deze film echt hebben...

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Van God Los
Misdaad / Drama, 2003