• 9.370.487 stemmen

Met onder meer: Terence Stamp, Peter Fonda en Luis Guzmán

Releasedatum: 17 augustus 2000

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot The Limey

"Vengeance knows no boundaries."

Ruim negen jaar heeft de Engelsman David Wilson in de gevangenis doorgebracht. Eenmaal vrij neemt hij het eerste de beste vliegtuig naar Los Angeles om er de man te vinden die hij verantwoordelijk acht voor de dood van zijn dochter. Bij die zoektocht wordt hij geholpen door een andere ex-gevangene. Via de onderwereld stuiten ze al snel op de charismatische Terry Valentine. Valentine, die een verhouding had met Davids dochter, heeft het niet op de indringers begrepen. Wilson overleeft ternauwernood de aanslagen op zijn leven. Dit is voor hem een reden te meer om de zaak verder uit te zoeken en wraak te nemen. Los Angeles zal weten dat 'The Limey' (Amerikaans scheldwoord voor Engelsman) in de stad is ...

Eduardo Roel

Stacy the Hitman

Terry Valentine

Jennifer 'Jenny' Wilson

Warehouse Foreman

avatar van Bobbejaantje

Bobbejaantje

• 2062 stemmen

Respect vooral voor de manier waarop het in beeld gebracht is. Het spelen met tijdframes via de montage is hier een fijn ding. Het verhaal is redelijk maar ook niet meer dan dat. Het mankeerde voor mij een beetje aan balans. Beetje vreemd dat Terence Stamp op wraakactie gaat, verschillende moorden pleegt om eerst dan de uitleg te horen te krijgen wat er nu werkelijk met zijn dochter gebeurd is. Een beetje stupide en gemakzuchtig scenario, tenzij we ervan uit moeten gaan dat het personage van Terence Stamp zelf stupide en gemakzuchtig is. De politie legt hem verder geen strobreed in de weg en is er dan ook nog blij mee. Meevaller. Stamp is wel vermakelijk scherp als de Britse native. Altijd een meerwaarde als er een keer te lachen valt met de tongue in cheek attitude van Stamp. Verder vallen de sepia kleuren van de film op. Het zal wel een bedoeling hebben maar het geeft voor mij een saaiere indruk dan nodig is. Terwijl we ons toch aan de prachtige westkust bevinden.

Toch beter dan de gemiddelde misdaadfilm op vlak van vorm en een uitgesproken - tikje excentriek - hoofdpersonage.

avatar van shugenja

shugenja

Deze film is heel vakkundig gemaakt ik vind de vorm erg tof. Met flahsbacks terwijl je stamp iets hoort zeggen dat plaatsvind in de huidige tijd dat werkt erg goed en houdt vaart erin. Het einde maakt de film wel het is wat onderkoelt maar ik hou er wel van. Een wraakfilm zonder teveel zware jongens en geweld. Goede Soderbergh.

avatar van AniSter

AniSter

Nooit eerder gezien. Prima sfeertje en aparte montage.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

De film start op LAX en ik ben daar nooit geweest maar herkende het wel direct van GTA 5. Geinig. De film zelf is zozo. Ik vond vooral Stamp wat miscast, te stijfjes voor zo'n rol als deze. Echt overtuigen als gevaarlijke man wordt hij nergens. Verder wel sfeervol. Warm gefilmd en L.A. bestaat enkel uit kaal beton en staal en dat geeft wel een zeker beeld mee dat je niet vaak ziet. Films van Soderbergh zien er sowieso altijd wel sfeervol uit. Alleen qua verhaal minder boeiend maar dat dit ding slechts 90 minuutjes duurt maakt dat je je niet hoeft te vervelen. 3,0*.