• 9.377.400 stemmen

The Case of the Whitechapel Vampire (2002)

Mystery / Thriller | 90 minuten

Genre: Mystery / Thriller

Alternatieve titel: Sherlock Holmes: The Case of the Whitechapel Vampire

Oorsprong: Canada

Geregisseerd door: Rodney Gibbons

Met onder meer: Matt Frewer, Kenneth Welsh en Norris Domingue

Gesproken taal: Engels en Frans

Plot The Case of the Whitechapel Vampire

"A fly-by-night killer is leaving Sherlock Holmes in the dark."

Sherlock Holmes en Dr. Watson begeven zich naar Whitechapel, omdat er een aantal mysterieuze moorden gepleegd zijn. Het is slecht twee jaar geleden dat de seriemoordenaar "Jack the Ripper" actief was en de moorden vonden allemaal plaats in dezelfde buurt. De lokale bewoners vermoeden echter dat er een vampier achter de moorden zit. Holmes en Watson onderzoeken de moorden, maar zijn het niet met elkaar eens. Watson heeft het idee dat het mogelijk is dat een vampier verantwoordelijk is voor de moorden. Holmes gelooft hier niets van.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Sherlock Holmes

Bruder Sinclair

Signora de la Rosa

Woman in Cape

avatar van film_kaza

film_kaza

Ik ben niet erg fan van Sherlock Holmes. Je kon al raden dat de dader geen vampier was. Dat bestaat gewoon niet In de film maken ze het spannend en dat is goed. De grootste spanning is altijd: wie is de dader? Het einde was alleen nogal geluk. Of kreeg hij hulp van god? Blijft mij een raadsel.

3,5.

Galantje0012

Vintage schreef:

blij dat je het verklapte nu hoef ik hem helemaal niet meer te zien

de cover is wel heel mooi

je moet ook niet stemmen als je hem nog niet gezien hebt.

ik vond hem n beetje zwak, maar toch wel leuke scènes.

avatar van Vandernagel

Vandernagel

Deze interpretatie van Sherlock Holmes moet je liggen of niet. Ik vond het uitstekend maar ik kan begrijpen dat anderen het te "komisch aka lichtvoetig" vinden. Het blijft altijd jammer dat mensen verschillende versies van films met elkaar gaan vergelijken, maar ja... Wat doe je eraan.

Toch jammer dat er maar 4 van zijn gemaakt. Goed gepresteerd op alle vlakken. En aangezien dit in redelijk gelijke mate geldt voor de andere Sherlock films, simpele copy paste:

3,5 sterren

avatar van Brix

Brix

• 19680 berichten

Aardige SH film, die nog beter geweest zou zijn wanneer Frewer wat minder de clown uit zou hangen op bepaalde momenten.

In ieder geval veruit de beste van de serie van vier.

Mooi duister sfeertje, in de Whitechapel buurt van Londen(ooit ook het territorium van Jack The Ripper)

Waardering na 3e (en laatste)kijkbeurt met een halve ster verhoogd voor Kenneth Welsh, die een intelligente en sympathieke Dr. Watson speelt.

avatar van donkied

donkied

Vond eigenlijk alleen Frewer goed, bij vlagen dan. en de sfeer was mooi