• 9.372.440 stemmen

Geregisseerd door: Rodney Gibbons

Met onder meer: Matt Frewer, Kenneth Welsh en Sophie Lorain

Gesproken taal: Engels, Italiaans en Frans

Plot The Sign of Four

"Sworn in Secrecy. Signed in Blood."

Miss Morstan Lorain krijgt een zeldzame parel van een mysterieuze weldoener, die in ruil een ontmoeting met haar wil. Ze huurt Sherlock Holmes en Dr. Watson in om haar naar de ontmoeting te vergezellen. Ze arriveren bij het huis van schrijver Thaddeus Sholto die hen een verhaal vertelt over een geheime schat..

avatar van Leno

Leno

Dan heb je deze versie zeker nog niet gezien: http://www.moviemeter.nl/?film=21757

Daar wordt Sherlock Holmes gespeeld door de beste holmes tot nu toe: Jeremy Brett.

Alleen al deze poster, hij lijkt eerder Big Gay Al dan Sherlock Holmes..

avatar van SmuttWars

SmuttWars

Ehm? Inderdaad! Aan de poster is al te zien dat het een irritante versie is! Ik bedoelde dus die andere!! ff veranderen!

avatar van Leno

Leno

Er zijn ik weet niet hoeveel versies van. Deze lijkt er veel op, toch is de '87 versie op zo'n beetje alle vlakken superieur. Neemt niet weg dat dit een amusante film is. Frewer speelt op zich best aardig, hij is alleen echt geen Holmes. Hij speelt hem als een jollige, vrolijke detective, terwijl hij eigenlijk een drugsgebruiker is met niet echt nette omgangsvormen. Dr. Watson vind ik wel sterk.

avatar van Vandernagel

Vandernagel

Deze interpretatie van Sherlock Holmes moet je liggen of niet. Ik vond het uitstekend maar ik kan begrijpen dat anderen het te "komisch aka lichtvoetig" vinden. Het blijft altijd jammer dat mensen verschillende versies van films met elkaar gaan vergelijken, maar ja... Wat doe je eraan.

Toch jammer dat er maar 4 van zijn gemaakt. Goed gepresteerd op alle vlakken. En aangezien dit in redelijk gelijke mate geldt voor de andere Sherlock films, simpele copy paste:

3,5 sterren

avatar van Max en Joep

Max en Joep

Leno schreef:

de beste holmes tot nu toe: Jeremy Brett.

klopt.

er is maar 1 Sherlock Holmes en dat is Jeremy Brett.

avatar van Vandernagel

Vandernagel

Max en Joep schreef:

klopt.

er is maar 1 Sherlock Holmes en dat is Jeremy Brett.

Oh... sorry....

avatar van Max en Joep

Max en Joep

wat vind je precies zo grappig Vandernagel?

avatar van neo

neo

Misschien omdat ie veel meer voelt voor een andere vertolker. Veel mensen zweren bij Basil Rathbone en er zullen er ook vast zijn die Brett niet erg denderend vinden.

avatar van kirk douglas

kirk douglas

het verhaal is al een paar keer verfilmd maar wordt best leuk vormgegeven.

frewer is zeker niet de beste holmes maar ook niet zo slecht.

de film is best onderhoudend.