• 9.370.379 stemmen

Genre: Komedie / Misdaad

Geregisseerd door: Steve Anderson

Met onder meer: Jon Favreau, Joey Lauren Adams en Sean Bean

Plot The Big Empty

"Cowboys. Aliens. Blue suitcases and bowling balls. Strange things are happening out in the middle of nowhere."

John Person is een onsuccesvol acteur met torenhoge schulden. Een bemoeizuchtige buurman biedt hem een deal aan: Hij moet een blauw koffertje bezorgen aan een mysterieuze man, ergens in de woestijn, en zijn schuldeisers zullen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Hij accepteert de opdracht met als gevolg dat hij in een andere wereld terecht komt.

avatar van Dk2008

Dk2008

Dk2008 schreef:

Een vreemde maar ook grappige film. In het begin dacht ik waar moet dit naar toe en dit is tot het einde toe gebleven. Slaat eigenlijk helemaal nergens op. Gewoon weer niet te serieus naar kijken. De verschillende vreemde types en de conversaties in de film zijn toch vaak erg komisch. 4.0.

Dat films een tweede keer tegenvallen ok maar deze viel wel erg tegen. Blijkbaar was ik in een melige bui, kon nu totaal niet lachen. Van 4.0 naar 2.0.

avatar van stinissen

Weer een film met een prima begin om daarna af te dwalen naar een bedenkelijk niveau.

avatar van funnyhow

funnyhow

leuk filmpje maar zeker geen topper ... had teveel gevoel dit heb ik al eens eerder gezien

goed afgekeken van u turn ... (maar het blijft bij afkijken)

avatar van blurp194

blurp194

Heel anders dan ik verwacht had bij de naam van Favreau op de hoes, en best een leuk filmpje, vooral door de maffe personages en de mooi fris kleurige beelden. Het verhaal is dan wel iets wat je liggen moet, er is nogal een stevige portie suspension of disbelief nodig. Wel erg leuk gespeeld, vond ik.

avatar van toonhoeven

toonhoeven

ik vond deze film zo raar dat ik hem uiteindelijk goed vond, wel een raar einde, maar zeker het kijken waard!

avatar van SmackItUp

SmackItUp

Enerverende film.

Zowel grappig als mysterieus, met een heerlijke sfeer en setting, en vooral: nergens saai. Verschillende rare personages, dialogen en wendingen houden het verhaal draaiende en waar ik normaal geen fan ben van Favreau, doet hij het hier uitstekend.

Apart dat zeker, but that's the way I like it.

Dikke 3,5*.

avatar van Marvinleeaday

Marvinleeaday

Maar wat zat er nu in die koffer?

avatar van blondiefilmfreak

blondiefilmfreak

Een bijzondere film om meerder keer te bekijken,vrij ongewoon vooral de eind scene vond ik wel veel zegende.net geen 4,maar wel 3 en halve ster.

avatar van Collins

Collins

The Big Empty werd op een paar filmfestivals getoond en direct daarna in digitale vorm aangeboden. Jammer dat een dergelijke film geen bioscoopvertoning is gegund. De mooie fotografie van deze humoristische en spannende film had op het grote witte doek zeker nog meer indruk gemaakt. The Big Empty is de debuutfilm van schrijver en regisseur Steve Anderson. Opmerkelijk dus dat in de hoofd- en bijrollen enkele klinkende namen verschijnen.

De hoofdrol is voor Jon Favreau. Hij speelt John, een acteur zonder succes met veel schulden die van zijn zonderlinge buurman Neely (Bud Cort) een prachtig aanbod krijgt dat zijn schuldenprobleem in een klap oplost. “Deliver the blue suitcase”. Aldus luidt de opdracht. Hiervoor moet John naar Californië reizen en wel naar het onooglijke plaatsje Kaff Baker. Geen gefingeerd plaatsje overigens. De blauwe koffer moet aan een persoon met de naam Cowboy worden overhandigd. Hiervoor ontvangt John 27.000 dollar. Het bedrag is hetzelfde bedrag dat Steve Anderson aan schuldenlast had toen hij begon aan The Big Empty.

De film verplaatst zich naar een desolaat woestijnlandschap in het midden waarvan het stoffige Kaff Baker is gelegen. Kaff Baker heeft een tankstation, een motel en een bar. Het stelt niets voor. De ontmoeting met Cowboy laat op zich wachten en John laat zich onderdompelen in de wereld van Kaff Baker waar de geruchten over buitenaardse ontvoeringen niet van de lucht zijn. Het is het begin van een reeks merkwaardige, grappige en mysterieuze ontmoetingen. Ik ga even door met wat bekende namen. Daryl Hannah, Sean Bean, Rachel Leigh Cook en Kelsey Grammer vertolken enkele van de personages die voor plezierige momenten zorgen.

Met betrekking tot de hoofdlijn van de film gebeurt er een tijdje niet heel veel. Kleine subplots krijgen de aandacht en zorgen voor (absurd) vermaak. Er zijn gekke situaties. Er zijn bizarre dialogen. Best leuk. Na verloop van tijd kantelt de film iets en komt de nadruk meer op het buitenaardse thema te liggen. Op dat moment maakt de humor grotendeels plaats voor mysterie en spanning. Mysterie en spanning ontstaan niet alleen door de richting die de handeling kiest maar ook door prachtig contrastrijk en expressief beeldmateriaal. De kleur blauw is steeds sfeervol aanwezig en speelt er een belangrijke rol in. Anderson zegt het als volgt: „There is nothing blue in the movie at all until Neely comes in with the blue suitcase, wearing a blue jumpsuit. We wanted anything that had to do with the ‘other world’ to be blue. We added blue throughout the rest of the movie anywhere we could. Anything that is blue has some significance. Bud Cort was given contacts so Neely had very blue eyes in the beginning. All compromised people would have blue eyes, wear blue, be in a blue room, carry a blue suitcase, talk on a blue phone, etc.”

The Blue Empty is een fijne film. Er gebeurt niet veel. De handeling is absurd. De humor zit veelal verborgen in nuances. Merkwaardige personages. Merkwaardige dialogen. Er is mysterie dat mysterieus blijft. Hapklare antwoorden moet je in deze film niet zoeken. Het einde is uiteraard open. Kortom, het aanschouwen van The Big Blue was een fijne beleving.