• 9.110.666 stemmen

Genre: Komedie / Drama

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Ierland

Geregisseerd door: Justin Kerrigan

Met onder meer: John Simm, Lorraine Pilkington en Shaun Parkes

• Bioscoop Donderdag 17 oktober in één bioscoop (Amsterdam)

Plot Human Traffic

"The Weekend has Landed!"

De avonturen van Jip, Lulu, Koop, Nina en Moff. Ze houden wel van een pilletje slikken of een lijntje snuiven. Dagelijks sleuren ze zich door het leven en hun doorgaans ellendige job, maar iedere vrijdagavond gooien ze alle remmen los. Dan bestaat er geen portier die hun de toegang tot een club kan weigeren.

avatar van joepp

joepp

Op de valreep, voor de millenniumwisseling, nog een échte 90s film. De visuele stijl is speciaal, snel, maar wel op en top 90s, misschien op een bepaalde manier gedateerd, je moet er in ieder geval van houden en dat doe ik.

Het concept vind ik prachtig, een weekend van een stel feestende 20jarigen die verder ook niks hebben en niets willen hebben. Leven om te feesten en feesten om te leven. Wel merk je ook een bepaalde negatieve vibe, een soort melancholie naar de old skool rave van begin jaren negentig. Daardoor geeft de film ook wel een uitzichtloos beeld.

Vooral genoten van de scenes in de platenzaak met die Koop in z'n 'junglist' shirt.

avatar van jipt

jipt

Geinig soort voorloper van Project X maar dan veel te braaf. Vond de musical-achtige benadering leuk, de feestjes leuk en 't was vrij herkenbaar. Maar over het algemeen beetje te soft, 3*/3,5*

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Erg fijne Britse party hardy film dat weer erg gelikt, hip en kleurrijk geschoten is. Dit lijkt ook een beetje op Naar de Klote. Maargoed, verder gaat dit eigenlijk alleen over een groepje losgeslagen jongeren uit Cardiff die maar een saaie baan hebben en we nu een kijkje mogen nemen wat ze in een weekend doen. Waar de aaneenschakeling aan snuiven, slikken, technomuziek en platte humor de hoofdrol speelt. Ook leuk is vooral die fantasiescenes waarbij (ik weet niet meer wie) dan inbeeld hoe het zou zijn als de tent/plek/situatie waarin hij zit veranderd in een musical. En ja... verder zit er weinig verhaal in maar dat hoeft ook niet. De humor en de feestelijkse sfeer houd jou aandacht erbij.

Helemaal geen verkeerde film en zeker niet als je der een stick bij rookt. De acteerwerk is ook best realistisch, mede dankzij het feit dat dit gewoon een blik in het leven, de typische Britse humor en onhandigheid is subliem en de ruime aanbod aan technomuziek (bv Orbital, Fat Boy Slim, Underworld, Primal Scream) maakt het plaatje compleet. Fijne film!

avatar van flaphead

flaphead

typische niksomhetlijffilmpje, waarin het verhaal eigenlijk op veel momenten stilstaat en het puur gaat om het beeld geven van een situatie cq een leuke scene schieten. de beeldvorming van de karakters zeggen soms erg weinig (de jungle- en scratchscene van Koop), maar zijn wel weer geinig om te zien.
en daar moet de film het voornamelijk om hebben: het is allemaal geinig om te zien. ik kreeg tijdens het zien van de film verschrikkelijk veel zin om XTC te gaan slikken, maar ook een beetje triestig omdat ik niet zo'n gezellige vriendengroep heb: kortom, met de beeldvorming en sfeercreëren zit het wel goed! de 'uitgesproken' gedachten werken ook prima. de soundtrack was ook een feest van herkenning. tuurlijk heeft het de feeling van Trainspotting, maar is uiteraard verder niet te vergelijken.
eigenlijk stel de film allemaal niet zoveel voor (weinig verhaal en datgene wat er is, is voorspelbaar: de platonische vriendschap wordt romance), maar het is erg vermakelijk om naar te kijken en als je het puur beschouwd als komedie is daar niks mis mee.

avatar van Noir

Noir

“The weekend has landed, all that exists now is clubs, drugs, pubs and parties” aldus Jip in deze geslaagde film over een vriendenclubje dat we volgen tijdens een 48 uurs-Odyssee door Cardiff.

Film biedt een origineel inkijkje in de club/party-scene met behulp van wat vervreemdende elementen, kleurrijke personages en goede teksten en dialogen. Eervolle vermelding voor de geweldige soundtrack die terug doet verlangen naar de (late) jaren ’90.

Leuke cameo van een bijna onherkenbare Carl Cox trouwens, als clubeigenaar van Asylum.

Aanrader, 3.5*.

avatar van BBarbie

BBarbie

Verzameling onbenullen die elkaar de loef afsteken in plat gedrag en daar trots op zijn. Gênant om naar te kijken.