Genre: Horror / Romantiek
Gesproken taal: Latijn, Roemeense, Bulgaars, Grieks en Engels
Releasedatum: 11 februari 1993
Plot Dracula
"Love Never Dies."
De jonge advocaat Harker krijgt de opdracht om een klant te bezoeken in Oost-Europa. Daar wordt hij gevangen gehouden door de graaf en vampier Dracula die afreist naar Londen, geobsedeerd door een foto van Harkers verloofde Mina. In Londen begint hij de jacht op Mina waarbij hij o.a. Mina's beste vriendin Lucy tot slachtoffer maakt. Lucy's vrienden slaan de handen ineen om deze vampier weg te jagen.
Dracula
Quincey P. Morris
R.M. Renfield
Dracula's Bride
karmacoma
Hoewel op het acteren van Keanu een hoop is aan te merken, doet het niets af aan het feit dat dit in mijn ogen één van de meest imponerende visuele films is die ik ken.
Zelfs de misser van de wisselende Voice Overs, waardoor je eigenlijk niet weet over wie het verhaal nu wordt verteld, is slechts bijzaak (Dracula... om hem gaat het, en zijn verhaal is mooi en ontroerend verteld)
Van wat ik uit de 'commentary-track' van mijn LD heb opgemaakt is dat alle visuele effecten 'in de camera' zijn gemaakt en niet digitaal bewerkt.
Gary Oldman is fenomenaal, Winona Ryder is nooit meer zo sensueel geweest en de muziek is zo onheilspellend en krachtig dat ik deze film een mijlpaal vind in mijn filmgeschiedenis.
en zo is het maar net!!
herman78
De muziek is mij eigenlijk niet echt opgevallen... En dat over Winona Ryder, daar valt wel wat voor te zeggen, alhoewel ik haar in House Of The Spirits ook wel erg mooi vind.
neo
De muziek is mij eigenlijk niet echt opgevallen...
Muziek is van poolse componist Wojiech Kilar die opvallend veel lijkt op zijn latere score van Death and maiden! Erg onheilspeillend zoals Stephan al zei. Dit is te danken aan de gotische stijlmiddelen die Kilar gebruikt; een prachtig koor gecombineerd met rustige en wel doordacht geschreven rustige maar oh zo krachtige romantische melodieen.
Agony
- 1985 berichten
toch weer gekeken op tv. Dit blijft voor mij één van de mooiste Dracula films. Mooie sfeer, mooie beelden!
ThaMovieVoter
Naar mijn mening de beste Dracula film van de 1000 die er zijn gemaakt...
Vooral omdat ik een Coppola Fan ben, maar zoiezo is dit een geweldige mooie en dramatische film!
Opgenomen in vreemde sinistere prachtige kleuren die perfect bij de film passen...
Enorm goed gespeeld door ieder die ook maar deel uit maakte van de cast, Keano Reeves, Anthony Hopkins etc
Geweldige effecten, vooral Dracula als weerwolf en demoon ziet er erg realistisch en bruut uit!!!
Een werkelijke klasieker, de eerste Dracula film dateerd al uit jaren 20....maar na bijna een kwart eeuw later werd uiteindelijk toch de beste gemaakt!
Esteban
Ik heb er ergens mijn mening over geschreven, maar kan die niet meteen terug vinden. Samengevat, énorm kitch, krampachtig en nooit op dreef.
Dracula **
eerdekes
Volgens mij speelt anthony hopkins in het begin ook van de film als 1 van die priesters. Na 3x kijken had ik dat door, misschien jullie al langer maar kom, is het waar?? ( identieke stem & zo)
eerdekes
Ook er nog bij vermelden. Gary Oldman in zijn allerbeste prestatie ooit ?? Hopkins was ook schitterend, maar ik ken 1 film waar hij beter was (rarara:) ). Winona Ryder en Keanu Reeves overtuigden mij maar dat verliep niet zo van 'n leien daakje. Na de tweede herziening geef ik het 'n 4.5 / 5 vanwege de supermooie fotografie en afwerking. Prachtig tot op het detail afgewerkt. Wat mij betreft 'n "meesterwerk". Snap eerlijk niet waarom hij niet in die top-250, maar bon. Supersterke film en coppola bewijst hier nog eens zijn superieure talent !
Visueel prachtig. Zwakte van de film is absoluut het spel van de acteurs. Oldman komt veel te kort, Hopkins schmiert de boel bij elkaar en Keanu bakt er helemaal niks van.
Toch 3,5 ster voor de bijzondere uitvoering.
V
Oldman is superieur als Dracula, Hopkins speelt degelijk, Reeves draakt. Dat accent, die intonatie, dat kan toch niet de bedoeling zijn geweest?? Maar ach, we weten allemaal dat hij niet tot de catergorie 'goede acteurs' behoort.
ThaMovieVoter
Ja dat viel mij de eerste keer al op
Het is idd zo, snap eigenlijk nog steeds niet waarom ze dat hebben gedaan, er zal wel een bepaalde bedoeling bij zitten...wie weet was het gewoon een flauwe grap...
sn@ke
- 2077 berichten
In welke films vond je hem goed spelen dan?
Ik alleen in Parenthood.
Zombie McGruder
De enige films waarin ik Keanu Reeves goed vond spelen (of liever gezegd: op z'n plaats vond) zijn Bill & Ted's Excellent Adventure en Bill & Ted's Bogus Journey. Voor de rest verpest de goede man praktisch iedere film waarin hij voorkomt (en nee, niet The Matrix dus, maar daarin was hij ook gewoon gecast als een Ted).
the matrix, devil's advocate, en speed. . Meer heb ik niet van 'm gezien
Verwar niet een film die je goed vind met een goede acteerprestatie. In Speed is hij ook niet goed, hoor.
FisherKing
Echt niet. Ben het met Wouter eens, dat de beste prestatie van hem in Parenthood zit.
PartyMarty
Ben zelf wel een fan van Point Break, met een goede Reeves (hij speelt ook een kneus natuurlijk , zeker in de ogen van de surfers en de peppers) weliswaar overvleugeld door Swayze, maar toch.
Phoenix
Vond hem in Devil's Advocate ook op z'n minst redelijk. Perfect arrogant. Natuurlijk vervaagt hij bij Al maar dat kun je hem niet echt aanrekenen
sn@ke
- 2077 berichten
In speed was hij erg te pruimen , en de gehele matrix-saga bewijst toch wel genoeg. Hij heeft een redelijk zware rol perfect gespeeld , of je hem nu een hark vind of niet , het is een erg goed acteur.

Vijf goed beoordeelde horrorfilms met een Oscar-winnaar in de hoofdrol

Vijf goed beoordeelde horrorfilms op Netflix en Videoland

The Devil's Advocate
Drama / Thriller, 1997

Stalingrad
Oorlog / Drama, 1993
londen, engelandtransylvaniaoverspelkamperenmazevampierbiteremakerough sexwake religious conflictcorrespondence 19e eeuw15th century