• 9.372.990 stemmen

Men of Honor (2000)

Geregisseerd door: George Tillman Jr.

Met onder meer: Robert De Niro, Cuba Gooding Jr. en Aunjanue Ellis

Releasedatum: 3 mei 2001

• meJane Bekijk via meJane
  • NLZIET Bekijk via NLZIET

Plot Men of Honor

"History is made by those who break the rules."

Ondanks alle tegenkantingen en racistische uitlatingen is Carl Brashear vastberaden een carrière uit te bouwen bij de US Navy. Na getuige te zijn van een redding op zee, staat zijn besluit vast: hij wil de eerste kleurling zijn die het schopt tot duiker. Hij moet hiervoor wel eerst slagen in zijn opleiding, die in handen is van de autoritaire instructeur Billy Sunday. Brashear wordt op alle mogelijke manieren tegengewerkt door zijn collega's en oversten, die tot het uiterste gaan om hem te doen falen. Tot ieders verbazing geeft hij niet op.

Master Chief Leslie W. Sunday ('Billy')

Senior Chief Carl Brashear

'Mr. Pappy'

Captain Pullman

Captain Hartigan

MM1 Dylan Rourke

avatar van Stijntje

Stijntje

Wanneer leert men nou eens dat racisme klote is?

4.5 * voor dit meester werk. Prachtige rol van Cuba en schitterende muziek.

avatar van Fietspomp

Fietspomp

Deze film vond ik top. 4*

avatar van Kisje

Kisje

nirvana schreef:

saaie film

Ik denk dat je voor dit type films echt moet zijn.. Anders is het inderdaad saai

avatar van Vaig

Vaig

Beetje zoetzapige film. Vond Cuba wel erg overtuigend spelen, maar de Niro viel me een beetje tegen, erg overtrokken.

Eindwaardering: 3 sterren

avatar van 606

meestal kijk ik niet zo veel drama maar met de niro en cuba toch maar gekeken.

en viel me erg mee er werd sterk geacteerd.

verhaal mooi en waargebeurd ook zag ik bij aftiteling.

avatar van mental_jos

mental_jos

jammer van het zoetsappige einde. Het eerste deel van de film was zeer goed, 2e deel wat minder. Weer typisch amerikaans om koste wat kost je eer te behalen, en zoals verwacht die 12 stappen te halen!

3 sterren voor een vermakelijke film

avatar van 606

mental_jos schreef:

3 sterren voor een vermakelijke film

niks zoetsappig en weet je waarom.

vanwege de moed om door te gaan om te halen wat er te halen valt .

en zo moet je in het echt ook doen om je doel te halen,

als iedereen dat nou is deed.

avatar van MasterRRR

MasterRRR

nou...ik vind het idd dapper en eervol hoe hij doorzet continu, maar om nou te zeggen dat iedereen dit moet doen, nee. ik bedoel, hij laat zijn vrienden, vrouw en zoon totaal in de steek voor slechts 1 ding: een duikmeester worden. is dat toch niet een tikkeltje vreemd en egoistisch?

avatar van Rancid

Rancid

Beetje een zeikerige, over de top Amerikaanse feel-good film, maar damn, wat is de Niro toch een veelzijdige en vooral geniaal acteur.

avatar van wolfje89

wolfje89

dit is echt een superfilm!! vooral Cuba is erg goed en het is een super mooi verhaal!!

avatar van movielau

movielau

oooohhh. mooie film. zeer ontroerend en vooral de niro goed gespeeld.

3.5

avatar van Theatertje

Theatertje

Mja, ik vind dat Cuba Gooding Jr. zijn rol toch ook goed speelt, hoor.

avatar van Weirdo Wizzy

Weirdo Wizzy

Goede film. Wel erg dramatisch en voorspelbaar enzo. Maar het is al met al toch wel erg meeslepend. 3 ster

avatar van killerman15

killerman15

Goede film,

heb hem pas nog gezien en hij blijft boeiend!!!

avatar van Travolta_Jackson

Travolta_Jackson

Kisje schreef:

Of ouder dan 10 Trouwens geweldige film. 4*

avatar van Gerritj

Gerritj

Dit was er weer 1.

Een 4.

Wilskracht en uithoudingsvermogen, en schijt hebben over wat de mensen over je zeggen en denken. In dit geval de huidskleur.

Er zijn nog altijd veel mensen die denken dat zwarte, gele of bruine etc slechter zijn dan blanke.

En dat is natuurlijk niet zo. Er zijn wel slechte kleurlingen maar ook heel veel slecht blanken.

Jammer genoeg worden door de daden van van enkelen van een groep allen veroordeeld.

Ik heb van deze film genoten.

Goed gespeeld en voortreffelijke regie.

Ik las ergens over soetsappig einde.

Dit einde gaf juist heel goed weer waar wilskracht toe kan leiden.

avatar van daantje81

daantje81

echt een prachtige film over het verhaal van een jongen die op doorzettings vermogen het hoogst haalbare te bereiken.

een echte aanrader!!!

avatar van Reinoud

Reinoud

Een van mijn favoriete films. Lees hier aardig wat reacties dat het zo voorspelbaar is, maar ik ben het daar niet mee eens. Natuurlijk zijn er geen schokkende overgangen, want dat past niet in deze film. Sinds deze film ook fan geworden van Cuba, wat speelt hij fantastisch in deze film!

4,5 *

avatar van aerts007

aerts007

Goede film,-0.5* voor het siroopachtig einde!

The Niro ,wat een klasse................!

Wel donkere sfeer,vooral onder water.

avatar van djouni

djouni

Echt een hele mooie film hoor, verschrikkelijk goed gewoon

avatar van Michou

Michou

Geweldige film. Van het doorzettingsvermorgen van Carl kunnen we allemaal iets leren.

avatar van Bloedhond

Bloedhond

Dit is een geweldige vertolking over hoe het er echt aan toe ging in amerikaanse leger

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Inderdaad wat te Amerikaans af en toe

Verder een goeie wegkijker die me nog is meegevallen

Cuba en De Niro acteren verder prima

3 sterren voor dit wegkijkertje

avatar van nightbreed

nightbreed

Zeer Hollywood met het typische 'good vs. bad', maar wel zeer vermakelijk.

avatar van king01

king01

Erg indrukwekkend film. Het word mooi weergeven hoe het eraan toe ging in het Amerikaanse leger. Zelf vond ik Cuba erg sterk en was DeNiro niet te min.

Zat erg te twijfelen, maar toch 3.5*

avatar van RedLine

RedLine

MasterRRR schreef:

Nee hij was de eerste donkere persoon die dit deed dus hij heeft een begin gemaakt als hij dit niet had gedaan wie had dit dan gedaan en hoeland duurde het dan nog 10 jaar???

Ik vind dat ze racisme gewoon moeten straffen want anders blijft het gebeuren.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Niet alles gezien van de film, maar Robert De Niro die op een gegeven moment door het lint gaat in een Ziekenhuis zaal is een slecht stukje acteerwerk.

avatar van freekoz

LaCosaNostra

Erg goeie film

avatar van Kevin Floor

Kevin Floor

Zeer goeie film, Goed acteerwerk door Cuba (in Radio op z'n best)

Wel op DVD kijken, anders kijk je tegen de Directors cut aan en mis je een stuk einde.