• 9.371.747 stemmen

Men of Honor (2000)

Geregisseerd door: George Tillman Jr.

Met onder meer: Robert De Niro, Cuba Gooding Jr. en Aunjanue Ellis

Releasedatum: 3 mei 2001

• meJane Bekijk via meJane
  • NLZIET Bekijk via NLZIET

Plot Men of Honor

"History is made by those who break the rules."

Ondanks alle tegenkantingen en racistische uitlatingen is Carl Brashear vastberaden een carrière uit te bouwen bij de US Navy. Na getuige te zijn van een redding op zee, staat zijn besluit vast: hij wil de eerste kleurling zijn die het schopt tot duiker. Hij moet hiervoor wel eerst slagen in zijn opleiding, die in handen is van de autoritaire instructeur Billy Sunday. Brashear wordt op alle mogelijke manieren tegengewerkt door zijn collega's en oversten, die tot het uiterste gaan om hem te doen falen. Tot ieders verbazing geeft hij niet op.

Master Chief Leslie W. Sunday ('Billy')

Senior Chief Carl Brashear

'Mr. Pappy'

Captain Pullman

Captain Hartigan

MM1 Dylan Rourke

avatar van Jordy

Jordy

Ik vond de film niet goed. De film hangt van clichés aan elkaar, is erg voorspelbaar en heeft totaal geen structuur. Wat de film nog een beetje redt is het feit dat de film af en toe best grappig is. Soms is dat de bedoeling (het geweldige over-the-top acteren van De Niro bijvoorbeeld), maar vaak ook niet. 2 sterren.

avatar van iman

iman

Goeie film, en het feit dat die wat voorspelbaar is komt doordat het een waar gebeurd verhaal is, ik vond 'm erg goed en erg vermakelijk. 4 sterren!

avatar van LadyLuck

LadyLuck

wel goed geacteerd hoor. Maar af en toe ZOOO overdreven dramatisch. Maar goed dat was dan wel weer grappig af en toe. 3 sterren

avatar van DeVanteDegrate

DeVanteDegrate

Ik ben er een tijdje uitgeweesr, maar dat betekent niet dat ik in de tussentijd geen films heb gekeken, want dat is natuurlijk niet het geval. Het is al weer een paar weken geleden dat ik deze film heb gezien, maar ik vond hem toch wel aardig. Daarnaast is het algemeen bekend dat ik natuurlijk een fan ben van Cuba Gooding Jr. Toch heb ik dit buitenwege gelaten bij mijn review. Het verhaal is natuurlijk gebaseerd op een waargebeurd verhaal, dus daar kan je het script niet op afrekenen. Als ik naar de acteerprestaties kijk vond ik Robert de Niro toch wat teleurstellen. Hij acteerde een beetje overdreven, maar vooral de ontwikkeling die zijn personage aan het eind van de film doormaakt vond ik erg ver gezocht. Hoe kan iemand in vredesnaam van kwaad in zo'n goed persoon veranderen??

De structuur van de film was aan het begin vrij goed en hij keek ook lekker weg. Toen het einde van de film naderde werd het toch een beetje snel afgeraffeld en het was gedaan met de structuur. De film sprong van de hak op de tak en je begon steeds meer naar het einde te verlangen. Dedze kwam gelukkig ook uiteindelijk met een staaltje over-the-top drama dat zogenaamd veel emotie moest opwekken bij de kijker...NOT!

Het eerste deel van de film geef ik een 4, tweede deel een 2. Gemiddeld dus een een 3, maar met het acteren van Cuba (neutraal gezien) geef ik de film toch 3,5 ster.

avatar van Jorini2121

Jorini2121

gewoon een goede film! Flink dramatisch, maar dat hoort erbij. Cuba is the best.....

avatar van kuifje

kuifje

ik vond het geen goeie film,het verhaal stond me niet aan en de acteerkunste vond ik matig, het is meer een film om een keer thuis voor de buis op een regenachte dag als je toch niks beters te doen hebt te kijken!

avatar van Obiwannes

Obiwannes

De film is weer de zoveelste waarvan je kunt zeggen, ik heb het allemaal al eens gezien. De blanke die de zwarte eerst haat en de zwarte wordt uitgestoten. Na verloop van tijd worden ze vrienden en is de zwarte ineens een held... saai.

Maar soms valt het nog mee, ook al is het nog cliché. En vond Cuba Gooding Jr. echt maar niks.

avatar van Kazuyuki

Kazuyuki

• 2068 stemmen

Pure effectbejag. De film kan met drie aktes ingekort worden, veel te lang uitgesponnen en onnodige einde. Cuba Gooding en De Niro waren duidelijk op jacht naar Oscars, maar kregen deze terecht niet.

avatar van SlingBlade

SlingBlade

terecht niet Leg dat is uit dan Lijkt mij toch een van de beste rollen die de Niro ooit gespeeld heeft,zal wel aan mij liggen;)

avatar van SlingBlade

SlingBlade

Alhoewel ik het verhaal van de film ook redelijk afgezaagd vond geef ik 3,5 ster. Halve ster voor het acteerwerk

avatar van gandalf

gandalf

Ik vind die Cuba wel een beetje op patrick kluivert lijken:) Maar dat was verder niet irritant:) De titel doet de film goed recht aan, het eergevoel is alleen een beetje overdreven vind ik. Hoewel ik De Niro toch een steengoede acteur blijf vinden. 3,5 ster.

avatar van mister blonde

mister blonde

heb zoiezo al een hekel aan cuba, die misselijke dramatische frons, met die honden-ogen eronder... bah. de film was om kots-misselijk van te worden. de arme onderdrukte neger, die op basis van wil het uiterste uit zich haalt. Bah. De niro haalt in zijn eentje 1,5 ster.

avatar van KLah

KLah

Toen ik deze film voor de eerste keer keek... was ik best ontroert op het einde. Ik vond het meteen een van mn betere films ooit.

Maar na het gekocht te hebben en nog een keer bekeken te hebben viel dat wel mee. Maar neemt ni weg dat ik hem best wel goed vind. Acteerwerk van de Niro is geweldig.(zoals altijd)

Ook Cuba doet het naar behoren.... niet zo op het niveau als de Niro maar redelijk.

Ik vind vooral het verhaal wel goed. Een zwarte die als eerse Meesterduiker wordt en te maken krijg met discriminatie...

Vooral de wil om te slagen in de film en dat het waar gebeurd is spreekt me wel aan.

Ik heb em een 3.5 ster gegeven.

avatar van eerdekes

eerdekes

Na het bekijken van deze film besef je pas echt hoe verkeerd discriminatie en racisme is

avatar van as

neej, interpreteer het nou niet verkeerd

Sorry,Grapje!

avatar van Mc_Diesel

Mc_Diesel

Een erg goede film, echt een 'Must See Film'. Gewoon een goed verfilmd waargebeurd verhaal.

een aanrader! 4 sterren.

avatar van PartyMarty

PartyMarty

SlingBlade schreef:

Hoop dat je de laatste anderhalf jaar Godfather, Cape Fear, Heat, Deer Hunter, Bronx Tale, Casino, Midnight Run, Taxi Driver of bijvoorbeeld Once Upon a Time in America wel hebt gezien.

avatar van dennis1984

dennis1984

PartyMarty schreef:

Wat dacht je van Insomnia, daar speelt ie ook echt geweldig.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Mwoah, mwoah. Best een aardige film, inderdaad cliché, inderdaad overdreven dramatisch, maar toch zeker wel 3 sterren waard.

avatar van Ziggy007

Ziggy007

@ Dennis1984

"Wat dacht je van Insomnia, daar speelt ie ook echt geweldig. "

Robert De Niro speelt niet in Insomnia, dat is Al Pacino

Over de film zelf: zoals al vaker gezegd hier, het is mij veel te overdreven allemaal. Bv. Carl die een hele dag staat te wachten voordat hij uiteindelijk wordt toegelaten op de opleiding, weet ik hoeveel uur onder water blijft om zijn laatste opdracht te voltooien en dan al klappertandend uit het water komt met natuurlijk het gewenste resultaat, of de rechtzaal scène waarin hij puur op wilskracht 10 stappen zet en zo de rechter weet te overtuigen

Nee dat is zeker niet waar ik van houd

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Overdreven , Amerikaanse maar erg aardige film. Men of honor is het prototype van een perfecte feelgoodmovie. Al de overdreven bijhorende clihés worden niet gespaard. Maar het is dan ook een echte feelgoodmovie die je met een goed gevoel achterlaat. Acteerwerk is top , Cuba is terecht één van m'n favoriete acteurs .. De Niro is zoals steeds klassevol.

8/10

Sluit me aan bij bovenstaande reacties. Nogal cliche Hollywood hero-filmpje, waarvan bovendien de uitwerking af en toe te wensen over laat.

Niettemin kijkt het wel aardig weg, vooral door de twee hoofdrolspelers.

avatar van Beejeej

Beejeej

kijkt heerlijk weg. heb me stem maar even herzien

avatar van ellie

ellie

Soms moet je wat overdrijven om een punt te neer tezetten.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Overdreven film. Elke keer als er iets mis kan gaan gaat er iets mis, totaal niet geloofwaardig. Al die vervelende cliches ook, bah en dan heb ik het nog niet eens over de ontzettende standaard score. De Niro en Gooding zorgen ervoor dat het nog te bekijken is.

avatar van bisse

bisse

Ongelofelijke boutfilm die ik echt niet serieus kan nemen. Acteerwerk is zo overdreven dat het eerder iets van een parodie weg heeft.

avatar van Purmerend

Purmerend

Misschien wel heel standaard, maar perfect gespeeld door de 2 hoofdrolspelers. 3,5*

De scene dat ze de gereedschapszak kapot sneden was echt te misselijk voor woorden. Die scene greep mij aan. Ahahahaha niet huilen hoor.

avatar van alexis

alexis

clichéfillm maar op een zeer mooie manier gemaakt. het is erg amerikaans patriotisch maar dat stoort geenzins. Je kunt duidelijk zien dat van 1946 tot in de jaren 60 het rassenprobleem in amerika nog niet zo goed was opgelost.

als iemand niet weet wat eer of motivatie inhoudt. dan zie je dat in deze film voortreffelijk uitgebeeld.

****