• 9.374.635 stemmen

Glengarry Glen Ross (1992)

Drama / Misdaad | 100 minuten

Genre: Drama / Misdaad

Geregisseerd door: James Foley

Met onder meer: Al Pacino, Jack Lemmon en Kevin Spacey

Releasedatum: 21 januari 1993

Plot Glengarry Glen Ross

"Lie. Cheat. Steal. All in a day’s work."

Vier medewerkers van een makelaarskantoor krijgen een extra motivatie doordat er een wedstrijd wordt uitgeschreven. De eerste prijs is een Cadillac, de tweede een messenset en de derde prijs ontslag. Er is geen ruimte voor losers in deze wereld, alleen echte "closers" zullen de goede deals binnen slepen. De druk om te presteren is erg hoog, helemaal wanneer er een overval wordt gepleegd die gevolgen heeft voor alle deelnemers.

Ricky Roma

Shelley Levene

George Aaronow

Dave Moss

John Williamson

Larry Spannel

avatar van dttom

dttom

vond het beetje erg saai.

avatar van neo

neo

ik vond em juist helemaal niet saai.de hele cast is erg goed en fde film bevat goeie dialogen.4.5 sterren

avatar van Armin

Armin

Deze film wordt uitsluitend gedragen door de perfecte acteerprestaties. Heel knap ****

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Al Pacino, Ed Harris en Kevin Spacey; Damn waarom ken ik deze niet?

plus Jack Lemmon en Alec Baldwin in zijn beste rol tot nu toe

avatar van mazdalfa

mazdalfa

Destijds werd deze film lovend ontvangen door critici "all over the world". En dat schijnt de gemiddelde bioscoopbezoeker nerveus te maken. Dus werd de film nooit een groot succes...maar het is dus wel een prachtfilm, die het inderdaad moet hebben van de acteerprestaties. Maar die zijn dan ook top!

Dames en heren filmliefhebbers: laat deze niet aan u voorbijgaan.

avatar van Ibrahim

Ibrahim

De grootste kracht van deze film is het acteerwerk. Het is vooral leuk om te zien hoe op Kevin Spacey afgereageerd wordt.

avatar van Macmanus

Macmanus

Erg goeie film.

Het acteren is voortreffelijk, maar wat verwacht je met zo een ALL-STAR CAST.

Alec Baldwin is maar 1 keer in beeld maar is daar wel erg goed in.

Het verhaal is niet zo groot, maar de dialogen zijn erg goed.

Vooral als Ed Harris en Alan Arkin aan het praten zijn vind ik erg goed.

4 sterren.

PS: Is Boiler Room hier losjes op gebaseerd.

avatar van Linda

Linda

Ik vond het een hele leuke film. was leuk om te zien hoe de collega's elkaar beginnen te haten. einde kwam heel onverwachts , ik dacht dat hij nog zeker een half uur en dat vind ik ook wel jammer.

maar het is wel een geweldig einde.

3,5 sterren.

Jordy

Geweldige dialogen, supercast natuurlijk... maar vond 'm iets minder denderend dan ik hoopte. Iets te veel geouwehoer. Maar goed, prima film, zeker wel 3,5 sterren waard. Las dat dit één van Pacino's favoriete rollen is, samen met Scarface en de Godfather films.

Kan iemand me trouwens de titel uitleggen?

'the Glengarry leads'..daar hebben ze het toch steeds over? zal wel een stuk land zijn denk ik

Jordy

ja dat deel begrijp ik wel, het "glen ross" aleen niet

werd wel een keer genoemd dacht ik, de naam van een ander stuk land dat volgens mij helemaal niet belangrijk was verder

avatar van Armin

Armin

"Levene cites his record, regaling

Williamson with tales of his success

selling lots at another development,

Glen Ross Farms, back in 1965."

Jordy

dan snap ik nog steeds niet waarom die 2 namen achter elkaar gezet zijn als filmtitel

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Ook gezien vrijdag. Uitstekende acteerprestatie's van eigenlijk alle hoofdrolspelers, boeiend verhaal wel, maar het einde was erg abrupt.

Gewoon een degelijk drama.

avatar van neo

neo

het aantal keer dat het woord 'leads' in de film voor wordt gebruikt zal vast wel een record zijn.

avatar van gimli f

gimli f

Ik keek er al naar uit, en verdomd, ik heb er geen spijt van gehad! Ik geef hem nog net een 4, bijna een 4,5...

Dit is nou eens een goede film! Het verhaal gaat misschien niet, als veel Hollywood-films, over grote onderwerpen, maar als er nu in elke film eens zo geacteerd werd...!

De karakters waren perfect, de acteurs uitstekend, de dialogen fenomenaal....

De spanning tussen de heren verkopers was goed te zien en voelen, en Pacino was meesterlijk. Het beste van deze film was dat deze liet zien waar het in dit soort bedrijven om gaat: hoe Pacino als beste verkoper zijn eigen baas (dat lulletje, ja) te weer staat op grove wijze, laat duidelijk zien waar verkopers toe in staat zijn en wie dat soort bedrijfjes "maakt" of "breekt"....

Geweldige film! Nog een keer kijken ooit (niet opgenomen helaas, spijt!) en hij krijgt zeker een 4,5!

avatar van Goodfella

Goodfella

De gehele cast, met Pacino voorop, is geweldig op dreef. Het verhaal kon me daarentegen maar zelden echt boeien, waardoor een beoordeling met 3 sterren een logisch gevolg is.

Over de titel... De 'Glengarry-adressen' staan garant voor een topverkoop, als ik het goed begrepen heb. Er wordt aan het begin van de film gesproken over 'Glen Ross Farm': een contract waar in het verleden erg veel geld aan is verdiend. Door beide namen in de titel achter elkaar te zetten wordt volgens mij aangegeven dat het bij dit bedrijf enkel draait om topverkopen. Wie daarin niet mee kan of wil gaan, vliegt eruit.

blijf het raar vinden...

avatar van as

as

Wat een pracht cast! Het spettert van het doek. En mijn mond viel open van verbazing door de rol van Baldwin. Wat is hij geweldig op dreef. Pacino, Lemmon, Harris, Baldwin, Spacey en Arkin allemaal stuk voor stuk geweldige rollen! Het spat van het doek!

Diesel

Het acteerwerk, de regie, het verhaal, de dramatiek en de uitwerking maakt deze film tot een klassieker.

avatar van Saving Pvt. Pyle

Saving Pvt. Pyle

Een fantastische film. De hardste film zonder geweren, bloed of doden, die ik ooit gezien heb.

Fantastische acteerprestatie van Baldwin. Die scenes waarin hij eventjes de les komt lezen aan die makelaars is legendarisch.

Ze krijgen waardeloze 'leads' van hun directie en daardoor worden ze tegen elkaar uitgespeeld, want ze moeten kopers vinden, anders zijn ze ontslagen.

De scene tussen Lemmon en Spacey zijn qua hardheid (sadisme)en genadeloosheid te vergelijken met het slotstuk uit Se7en. Brrrr...

[Williamson is going to the cops]
Shelley Levene: Don't.
Williamson: Hehe...I'm sorry.
Shelley Levene: Why?
Williamson: Because I don't like you.
Shelley Levene: [in tears] My daughter.
Williamson: Fuck you.

Helemaal mee eens

Diesel

De film is heerlijk donker, heeft een ongelofelijk geniaal script en het geheel wordt na elke herziening een stuk beter.

Verhoog mijn stem naar de ultieme 5*

avatar van Badalamenti

Badalamenti

De acteurs zijn stuk voor stuk briljant, maar vooral ongelofelijk goed op elkaar afgestemd.

avatar van roda

roda

Badalamenti schreef:

dat is dan ook direct het enige wat er goed is aan deze film.

die eerder als een instructievideo kan gezien worden met als titel: Hoe Moet Ik Acteren

avatar van Badalamenti

Badalamenti

Deze film verdient absoluut zijn plaats in de TOP 250 !

roda schreef:

dat is dan ook direct het enige wat er goed is aan deze film.

Damn, ik verbaas me elke keer weer over die domme uitspraken van jou, je 5* lijst zit vol met films die zelfs te hersenloos zijn voor apen en toch heb je altijd kritiek op films die volgens jou niet diepzinning, slim etc. zijn. Wat is er volgens jou mis met Glengarry Glen Ross?

avatar van donnie B.

donnie B.

Wereldrol van Alec Baldwin!!

Jordy

Niet gewenst om zo op de man te spelen Diesel. Kan op z'n minst wat minder...