Genre: Misdaad / Thriller
Releasedatum: 28 november 1996
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Fled
"See how they run."
Dodge is een hacker die een gevangenisstraf uitzit. Wanneer hij tijdens buitenwerkzaamheden aan Piper wordt vastgeketend besluiten ze te ontsnappen. Een avontuurlijk plot volgt, waarin ze te maken krijgen met een diskette die zoek is, een aantrekkelijke vrouw die ze helpt, en met de Cubaanse maffia.
Piper
Chris Paine
Warden Nichols
Mantajano

Jordy
Matig actie/thrillertje met een matig verhaal, matige actiescenes, en matige acteerprestaties. 2 sterren dus.

Blindfold
Leuk detail. Baldwin refereert de hele tijd naar andere films en ook een keer naar What's love got to do with it (waar Fishburne dus één van de hoofdrollen in heeft).

Boule
De manier waarop er met emotie om wordt gesprongen in deze film is zo waardeloos.
Vooral voor het karakter van Stephen Baldwin.
Hop...zijn vriendin wordt in haar oog geknald...en een halve minuut later crosst meneer al weer vrolijk door de stad op zijn motor.
Beng, weer een halve minuut later gaat zijn beste vriend eraan. Maar nee, het deert meneer Baldwin allemaal niets...die gaat vrolijk verder met zijn fimpje.
Amusumentswaarde: een 5
Maar als film: een 0,5
Dus gemiddeld dan toch maar een 2,5

EmDee
Al zappende heb ik de laatste minuut van de film gezien.
Zit een leuke verwijzing in naar What's love got to do with it waarin Laurence Fihburne de rol van Ike turner speelt.

Yak
Ike Turner rules, want ik heb mijn naam aan hem te danken

narva77 (crew films)
Dan hoop ik dat jouw handjes wat minder los zitten

sn@ke
- 2077 berichten
Best genietbare actie - komedie. Ondanks dat Baldwin een ontzettend irritant hoofd heeft , is z'n rol wel leuk met al de verwijzingen naar andere films. Fishburne is de coolheid zelve. Toch zijn er al betere films gemaakt in het genre.

Fangs (crew films)
Allemaal heel matig en voor het grootste gedeelte bij elkaar gejat, maar toch genietbaar, mede door een aantal leuke verwijzingen naar andere films en de redelijke actiescènes. > 2.5*

mooie actie scenes en spannende momenten,
redelijk geacteerd.

moon44
Leuke onderhoudende film met veel aktie, spanning en soms een beetje humor.
3 aterren.

nightbreed
In 1996 had ik deze film zeker een 3,5 gegeven, inmiddels heeft mijn smaak een evolutie ondergaan en hedentendage kom ik niet verder dan een 2,5.
Stephen Baldwin is ontzettend slecht in deze film, mijn god wat kan die man NIET acteren zeg.
Laurence Fishburne en Salma Hayek zorgen nog voor enig kijkplezier.
Dit verhaal lijkt wel heeeeeel veel op een andere vluchtfilm (een vrij oude film met ook een blanke en een donkere man die geboeid aan elkaar vluchten, een film die WEL goed was) maar ik kan niet op de naam komen.
Een total rip-off dus.
Cijfer: 2,5

ILDIB
Simplistische ellende, ongeloofwaardig en zelfs vervelende dialogen en baldwin kan niet acteren. Behoorlijk matig dus. 2 ster

brookie
ik heb me goed vermaakt, leuke verwijzingen naar andere films steeds 3* Ik ben het trouwens met ildib eens deze baldwin kan niet acteren

wesbrina
Ach best een aardige film .
Leuke actiescenes en de motorscene was best cool .
Geen hoogvlieger maar best de moeite waard als je zin hebt in een actiefilm .

Elementofone
Inderdaad. Kan er ook niet op komen... Vroeger gezien, erg goede film.. was al bang dat het deze was. Maar er is er dus nog een. Wie weet hoe die heet?

Tjeerddejong
The Defiant Ones

The Goss
Keek wel lekker weg. Niveau was niet al te hoog, maar voor een actiefilm behoorlijk te pruimen.
Ja, de jongste van de Baldwins heeft niet het meeste acteertalent van de familie meegekregen, maar voor dit soort films prima hoor. Ik heb op één of andere manier wel een zwak voor hem, dat komt waarschijnlijk omdat hij destijds in de serie "Young riders" speelde en dat vond ik toen wel een goede serie.

superbraam
Matige film inderdaad.
Als je niets te doen hebt, kijkt hij lekker weg.

De Sjaan
Laurence Fishburne en Salma Hayek zorgen nog voor enig kijkplezier.
Een total rip-off dus.
Cijfer: 2,5
Hoi, die film heet "The Defiant Ones" uit 1958, een prachtfilm inderdaad met Tony Curtis en Sidney Poitier

JDSsmetje
Fled is een film waar ik toch wel meer had verwacht. Ik vind het een plot dat meestal leuk en amusant is om naar te kijken. Er is geen spanning in de film omdat in de stukken waar het spannend zou moeten zijn dit zowat in het belachelijke wordt getrokken door humor. De humor was ook niet super dus zeer matige film. Anderzijds is het wel een leuk wegkijkertje die eigenlijk niet echt verveeld omdat er toch wel tamelijk wat gebeurt.
score .......... 2.85
positie ....... 189/+- 400

Zwakke remake.
Al betreft het niet een officiële bewerking van 'The Defiant Ones', het komt er dicht bij in de buurt. Waar die klassieker vooral de moeite waard was vanwege de acteurs en dialogen, is het hier de actie die de overhand neemt.
Het eindresultaat is niet veel meer dan een matig geacteerde, standaard actiethriller met alle clichés en voorspelbaarheid van dien.
Doorsnee.

Weertenaar
Over bodemloze putten gesproken: 1.50 (1.50)
Pretentieloos actie avontuurtje waarvan er dertien in een dozijn gaan. Het simpele verhaal heeft niets om het lijf, schutteren Fishburne en met name Baldwin er op los, en weet zelfs Patton onbedoeld het bloed onder de nagels vandaan te halen met zijn zogenaamde koele voorkomen. Het optreden van de regisseur is al niet veel beter; het plot kent weinig tot geen opbouw, is vrijwel geen enkele scene echt de moeite waard en valt met name de onthutsende montage op. Op zich geen verrassing, daar Hooks met Passenger 57 ook al geen potten wist te breken, maar des te schrijnender is het dat Hooks in die tussentijd maar weinig heeft bijgeleerd. Abominabel slecht is het nu ook weer niet, bij vlagen weet de prent zowaar nog best te vermaken, maar daar houdt het ook wel bij op.

Tarkus
Toch nog een redelijk en vermakelijke misdaadfilm.
Had er eigenlijk niet meer van verwacht.
Prima samenspel tussen beide hoofdrolspelers, maar een echte topfilm is het dus niet.

Filmkriebel
Ach ik ben opgegroeid met dit soort vlotte actiefilmpjes in de jaren '80 en '90. Zo eentje tussendoor kan me altijd wel bekoren. Lekker verstand op nul zetten en genieten. Dit is waar dit soort onzin voor gemaakt is. Deze Baldwin-broer vind ik nogal een bedroevend acteur, en de dieptepunten in de film hebben allen met hem te maken. Gelukkig trekt Fishburne de film wat in evenwicht en vliegt er nog soms een grapje voorbij. Ik heb me wel redelijk vermaakt, want het is geen film waar je je vlug bij gaat vervelen. Daarvoor gebeurt er te veel. Ik had eigenlijk gehoopt dat de twee kerels bijna de hele film vastgeketend zouden zijn aan elkaar. Kon best wat worden, maar nee, Hayek had een sleuteltje bij de hand
PS : Baldwin probeert op een bepaald moment indruk te maken met zijn super PC met microprocessor van 16 MB en een harde schijf van 720 MB, wat hij de Ducati van de computer noemt.

mnrk
Who fled?
Dit blijft nog steeds een vermakelijke film uit de 90e jaren van Kevin Hooks...
Het verhaal is niet zo boeiend maar er zit wel lekker wat vaart in deze film waardoor het toch allemaal lekker weg kijkt, dit aangevuld met leuke actie scene's...
Laurence Fishburne is en blijft een prima acteur en wordt redelijk bijgestaan door Stephen Baldwin en de aanwezigheid van Salma Hayek is ook niet verkeerd...

Rickyman
Gewoon een heel vermakelijk misdaadfilmpje met genoeg actie en hier en daar nog leuke humor.
Prima acteerwerk van de gehele cast. Baldwin schijnt met zijn licht blauwe ogen een rare kop te hebben en is misschien ook niet de meest constante acteur uit de familie, toch speelt hij hier gewoon uitstekend.
Maar acteerwerk heeft blijkbaar een andere betekenis op deze film-site.

Een matige dertien in een dozijn Misdaad / Thriller film, die eigenlijk alleen nog het aankijken waard is vanwege het meespelen van Laurence Fishburne en de altijd fraaie Salma Hayek, die toen nog aan het begin van haar filmcarrière stond en destijds vooral een bijrol had in films, zoals in deze.
Het flauwe en clichematige verhaal (het draait daarbij om twee ontsnapte vastgeketende gevangenen, een zwarte en een blanke die elkaar eigenlijk niet kunnen uitstaan, waarbij één van hun van van het malafide bedrijf "Brigantine International" veel geld heeft gestolen en een diskette met de boekhouding erop, waardoor buiten de politie en de FBI, ook nog eens de Cubaanse maffia achter hun aanzit), welke in het begin wel wat wegheeft van de goede Drama / Thriller film "The Defiant Ones (1958)", stelt weinig voor en weet op de leuke opening na ook nauwelijks te boeien of te vermaken. Het meeste heb ik me nog vermaakt met het vrouwelijke schoon in deze film, in de vorm van Salma Hayek (in de rol van Cora, die de ontsnapte gevangen helpt en daarbij een oogje heeft op de zwarte ontsnapte gevangene Piper) en Brittney Powell (in de rol van stripper Faith, die de vriendin is van de blanke ontsnapte gevangene Dodge). Beide hebben weliswaar maar een kleine rol in het verhaal en zeker de laatstgenoemde (die wordt namelijk al snel doodgeschoten), die gelukkig ook nog even topless is te bewonderen.
Met het tempo in het verhaal zit het wel goed en ook gebeurt (o.a. actie) er voldoende in het verhaal, maar het maakt wel allemaal geen indruk. Degene die ook absoluut geen indruk weet te maken, is Stephen Baldwin (de familie Baldwin, was in de jaren 90 goed vertegenwoordigd in films) in de hoofdrol van de ontsnapte gevangene Dodge. Sowieso speelt vrijwel de gehele cast niet bepaald overtuigend en enkel en alleen Laurence Fishburne in de andere hoofdrol van ontsnapte gevangene Piper, die het nog verdienstelijk. De wijze waarop de twee overigens weten te ontsnappen (omdat een andere gevangene, die ruzie heeft gehad met Dodge, een bewaker overmeestert en daarna de overige bewakers doodschiet en het daarna voorzien heeft op Dodge) was overigens best flauw en hetzelfde geldt voor het einde, welke zich afspeelt in een kabelbaan gondel bij de berg Stone Mountain in de Amerikaanse staat Georgia.
Al met al gewoon een matige dertien in een dozijn Misdaad / Thriller film, die gelukkig met circa 90 minuten niet al te lang duurt.

teigertje
Blijft een hele leuke en prima film.
Met spanning en aktie en met humor.

Ridley Scott waarschuwt voor de gevaren van AI: 'De mensheid is compleet f**ked'

Geboortedag (1976) Chadwick Boseman: Hier zijn tien best beoordeelde films

Sciencefiction-actiefilm 'Lucy' met Scarlett Johansson en Morgan Freeman vanavond op televisie

'Anubis'-actrice Loek Beernink (37) duikt na zeven jaar ineens weer op: 'Jarenlang gestalkt'

Bella

Black Death
Avontuur / Drama, 2010

The Substitute
Actie / Misdaad, 1996
hackerhuurmoordenaarundercover agentmaffiachain gangvoortvluchtigepolice chasefloppy diskatlanta, georgia
Realtimes | Publishing Network
Social media