Genre: Horror / Komedie
Met onder meer: Brandon Quintin Adams, Everett McGill en Wendy Robie
Releasedatum: 29 april 1992
Bekijk via SkyShowtime
Plot The People under the Stairs
"In every neighborhood, there is one house that adults whisper about and children cross the street to avoid."
Een jongetje helpt de vriend van zijn zus bij de inbraak in het huis van de huurbaas die de boel oplicht. Maar dit huis blijkt een kruising te zijn tussen het huis van The Adams Family en Fort Knox: ze kunnen er wel in, maar ze kunnen er met geen mogelijkheid meer uit. Dan komen de bewoners thuis. Met geen kans op ontsnapping komt het jongetje erachter dat de bewoners er wel hele vreemde gewoontes op na houden en dat er nog meer gevangenen zijn, namelijk in de kelder.
lesamurai
Zeer onderhoudend maar gigantisch low budgete en ook nog eens super crap, na een keer kijken is het wel een leuke wegkijk comedy/horror maar na de tweede keer is dit echt bullshit.
deTuinman
in de tijd dat op tv regelmatig horrorfilms aanwezig waren heb ik mij vermaakt met deze film
ik was 10 of 11 denk ik, wow toen vond ik hem prachtig en nu puur uit nostalgie nog steeds
samen met fright night 1 van mijn favoriete noga-horrors
lesamurai
samen met fright night 1 van mijn favoriete noga-horrors
Oke tuinman. Houd je ook een beetje van het experimentele horrogedeelte; ik zelf vindt The Hills Have Eyes, Scream en A Nightmare on Elmstreet toch het enige goede werk van Craven.
The Hills Have Eyes = een tijdloze klassieker
Scream = een wereldbekende slasher
en
Nightmare on Elmstreet = een echte cult/horror.
Achmed
Net weer gekeken na 10 jaar, en nog steeds van genoten. Het einde vindt ik nog steeds zo mooi dat die mensen uit de kelder gewoon weg lopen terwijl de rest geld op raapt, toen ik klein was dacht ik ook all van "pak wat geld is een mooi begin voor een leven buiten de kelder"
Dit is een van me favoriete films uit me jeugd!
Tegenvallend.
Film als deze staat en valt met "het freaky koppel". Wat mij betreft valt de film vooral. Waar zulke personages in de juiste mate angst, geschiftheid en humor moeten uitstralen brachten ze alleen een theatraal stukje saai overacteren. Het joch was al even irritant.
Ster van de film is eigenlijk die hond, die het best van allemaal acteert. Behalve dan wanneer hij vervangen wordt door z'n pluche stunt-double. Sowieso waren de effecten belabberd, met als dieptepunt een mes dat duidelijk zijwaarts uit een buik wordt getrokken. Dat het budget misschien wat krap was, mij best, maar registreer zo'n scene dan niet van dichtbij. De zombies (bij gebrek aan beter) stelden ook echt niks voor, het joch was ook al irritant.
Wel leuk was het huis met al z'n gangen en vallen. Ook daar valt de film af en toe door de mand, als mevrouw Evil met haar mes zomaar door de voordeur knalt terwijl de hele buurt niet binnen raakt, maar gezien de B-intenties zijn zulke dingen niet echt dramatisch.
Vond het eigenlijk helemaal niet grappig, de horror was ook al ver te zoeken. Enige wat rest is campy fun zoals de man die in z'n SM pak als een regular Robocop door het huis zoeft.
Als laatste had er ook nog een kwartiertje afgemogen, met het einde had ik minder problemen, al komt dat waarschijnlijk omdat ik de rest van de film op hetzelfde niveau vond.
Nogal stevige misser van Craven. 1.5*
Bovengemiddelde thriller met een paar komische momenten. McGill is hilarisch.
psycholamp
- 1960 berichten
Een van de betere Craven-films. Leuk gegeven, goed uitgewerkt. Sfeertje.... Het heeft wel iets allemaal.
Aapje81
Een van de slechtste Craven films waarvoor ik de hoge waardering nooit heb begrepen. Alles is veel te bizar en gewoon weg niet leuk, niet spannend en al helemaal niet interessant. Nu ik de vorige comments zo lees sluit ik mij volledig aan bij de recensie van onderhond
DeCol
Toen ik nog jonger was vond ik deze film wel indrukwekkend(3,5*), nu totaal niet meer(2,5*).
Soms hangt er een eng sfeertje maar je zit niet met het spannende gevoel wat er nou eens gaat gebeuren. Er zitten een paar grappige momenten bij maar daar blijft het bij. Voor een keertje is deze film wel leuk om te zien. Verwacht er niet veel van want je krijgt ook niet veel. Duidelijke low-budget film die geen Wes Craven-niveau heeft.
film_kaza
Je krijgt te maken met het meest gestoorde koppel ooit. Hoewel "gestoord" wat zwak is uitgedrukt.
Er was soms spanning, soms een lachmoment maar soms viel het ook even weg.
Vascago
Geweldige film. Sfeervol en creepy. Zeer geschift koppel en de spanning was af en toe om te snijden.
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Een tiener-horror komedie die interessant in elkaar gestoken is. Wes Craven laat zijn creativiteit hier duidelijk in los. Het hele huis met de boobytraps en de verborgen gangen is leuk uitgevoerd, maar soms had ik toch een iets te hoog "Home Alone" gevoel. Naar het einde toe stort het een beetje in en wordt het voor mij allemaal iets te herhalend.
Het uiteindelijke einde is wel mooi bedacht en een perfecte afsluiter. De acteerprestaties waren goed. Leuk om eens een keer gezien te hebben, maar daar blijft het dan ook bij. Er zijn er betere van Wes Craven.
Totaal ongeloofwaardig
Wat wil je met een horror film moet het geloofwaarsig zijn ?
Dit was zeker wel een erg leuke film die vermaakt.
3,5 ster
Baggerman
Hoe geloofwaardiger, des te enger....
Maar ik vond het evengoed een leuke film, hoor!
Hoe geloofwaardiger, des te enger....
Maar ik vond het evengoed een leuke film, hoor!
Hoeft niet bepaald, een film als Halloween('78) is niet bepaald realistisch, maar wel heel eng. Zelfde geldt voor Alien.
Realistisch is niet altijd enger, is echt per film en genre anders voor mij.
tcdaizz
Vroeger vond ik deze film geweldig! Nu is hij nog steeds leuk.. alleen een stuk minder eng en ongeloofwaardiger! al met al, wel een aanrader!
martinovitch
Vandaag gekeken en het was een zeer mooie film! Ik vond er soms wel komische stukken bij! Niet echt eng maar dat moet ook niet! Geslaagde film!
deTuinman
The Hills Have Eyes = een tijdloze klassieker
Scream = een wereldbekende slasher
en
Nightmare on Elmstreet = een echte cult/horror.
ik heb ze alledrie meermaals gezien, maar echt experimenteel vind ik ze niet, dan denk ik eerder aan horrorfilms uit de scandinavische, oosterse en zuid-europese hoek.
niethie
Die Craven is duidelijk een regisseur met een heel wispelturig oevre. Uiterst vermakelijke cultwerkjes worden afgewisseld met troep van de bovenste plank.
Deze vond ik weer erg leuk, echt een heerlijk onzinfilmpje! Het begon allemaal wat bedenkelijk, maar zodra dat jochie het huis is binnen getreden werd het alsmaar beter. Echt eng werd het echter nergens, daar was het geheel toch net iets te luchtig voor.
Niet dat dat wat uitmaakte verder, want ik heb flink wat afgelachen, vooral die gast in zijn ridderpak die met zijn geweer door het huis heen rent en die kuthond die maar niet dood wilde Leuke knipoog naar Twin Peaks ook. Nee hoor, keek prima weg dit. Ik heb genoten!
Querelle
Everett McGill die in zijn zwarte leren pak met geweer in zijn handen Gonna kill yoouu!!!!! roept is een van de meest komische momenten van de Amerikaanse horrorfilm. Alleen vanwege dat weirde koppel die ik hier nog beter dan in Twin Peaks vond en vanwege het production design een dikke voldoende. Stukken beter dan Craven's andere werkjes.
erik1677
Toen ik als tiener voor het eerst de hoes en de eerste plaatjes van deze film in het blad fangoria zag, dacht ik dat het een superruige film zal zijn.
Dat viel helaas wel tegen.
Maar verder aan sfeer ontbreekt er niks aan.
En is absoluut niet de zwakste craven die ik heb gezien
Partyboooi
Persoonlijk vind ik dit ook de beste Craven ooit. Geen echte,echte horrorfilm maar eigenlijk een hele spannende thriller. Toen ik als broekie deze film zag sprak ie me meteen erg aan, want stel je eens voor dat je in de muren van zo'n huis klem zit en moet vluchten voor de dood! Super spannend vond ik!
Heb em wel 4 of 5 keer gezien en hij blijft spannend vind ik.
Erg sterk
3.5 **
Malibu Stacy
Toen ik deze film jaren geleden zag, vond ik het een geweldige film. Laatst nog eens bekeken, maar toen viel ie me wat tegen. Desondanks toch een hele leuke en originele film.
Butchers
Toch wel een gave film, origineel. Maar 'goed' zou ik hem nou ook weer noemen. Valt wel mee.
lvlvlv
Een spannende komedie/horror filmke als je niets beter te doen hebt.
Sommige stukken waren superspannend, sommige stukken waren belachelijk slecht

Een leuke vakantiefilm maar niet om te zeggen, whooow

Jordan Peele maakt remake van 'The People Under the Stairs' van Wes Craven

The Devil's Rejects
Horror / Actie, 2005

La Maschera del Demonio
Horror, 1960
kindermishandelingshotgunontsnappenseriemoordenaarlandlordwrongful imprisonmentkannibaalincestbluntgeestesziektebreak inpsychoticguard dog bad landlorddisfigurementtarotgreedy developer neighborhoodlandlord tenant relationshipshockingpoor kidmurderous pair kannibalismetrapped in a houseclass warfaretarot readingin the walls moeder dochter relatiebrother sister relationshipsexual fetishmother-daughter relationship absurdantagonisticridiculous