• 9.373.537 stemmen

The People under the Stairs (1991)

Horror / Komedie | 102 minuten

Genre: Horror / Komedie

Geregisseerd door: Wes Craven

Met onder meer: Brandon Quintin Adams, Everett McGill en Wendy Robie

Releasedatum: 29 april 1992

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot The People under the Stairs

"In every neighborhood, there is one house that adults whisper about and children cross the street to avoid."

Een jongetje helpt de vriend van zijn zus bij de inbraak in het huis van de huurbaas die de boel oplicht. Maar dit huis blijkt een kruising te zijn tussen het huis van The Adams Family en Fort Knox: ze kunnen er wel in, maar ze kunnen er met geen mogelijkheid meer uit. Dan komen de bewoners thuis. Met geen kans op ontsnapping komt het jongetje erachter dat de bewoners er wel hele vreemde gewoontes op na houden en dat er nog meer gevangenen zijn, namelijk in de kelder.

avatar van geronimo

geronimo

• 1955 berichten

Ontzettend vermakelijke film, alleen jammer van het slappe einde.

avatar van dttom

avatar van jedymaster

jedymaster

t gaat deze film

Yak

Is misschien iets voor Goodfella, want Everett McGill en Wendy Robie (Big Ed en Nadine uit Twin Peaks) zijn ook in deze film een bizar echtpaar.

avatar van Goodfella

Goodfella

Heb 'm al gezien hoor. Ik had alleen op het moment van kijken nog nooit van Twin Peaks gehoord en dus herkende ik de acteurs ook niet. Snel nog eens kijken dus. Bedankt voor de tip i.i.g.

Yak

qua richtiger twin peaks erlebnisse moet je ook maar eens wat ouwe afleveringen van de x-files opsnorren. en fox mulder speelt trouwens ook in twin peaks, had je 'm al herkend?

avatar van narva77

narva77 (crew films)

En wat heeft dit met Fool, Leroy, Alice en consorten te maken?

Yak

i'll shut the fuck up, narva

avatar van Goodfella

Goodfella

[Nog heel even, dan houden we op. ]

Ik heb (op de laatste seizoenen na) bijna iedere X-Files aflevering wel een keer gezien. ERG cool natuurlijk!

En ja, Denise herkende ik dus meteen.

avatar van NavySeal

NavySeal

Een Master Film. Minimaal 1 x kijken

avatar van chrissie

chrissie

Stem verlaagd naar 3. Vond hem nu niet zo goed als toen ik hem vroeger in de bioscoop zag. Waarschijnlijk te wijten aan het feit dat ik vroeger bijna geen horrorfilms zag en nu wel. Het einde is inderdaad niet zo goed.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Nieuw bescheiden toppertje van horrormeester Craven. Heerlijk entertainment met een perfecte combinatie tussen horror, humor en drama. Everett McGill en Wendy Robie spelen de sterren van de hemel als het heerlijke gestoorde duo.

3,5 sterren.

avatar van Hemdale

Hemdale

Inderdaad wel een beetje een slap einde maar toch een hele toffe film!

mister blonde

kan iemand het eind (ik vertrouw op killalot met een snelle reactie) even tussen spoilertags zetten. Weet niet meer goed hoe het ging. Wat ik nog wel weet is een bij vlage spannende, bij vlage grappige film. De evil mr en mrs waren geweldig.

avatar van Hemdale

Hemdale

mister blonde schreef:

(ik vertrouw op killalot met een snelle reactie)

Sorry weet het einde niet meer precies... is namelijk nogal wat jaartjes geleden dat ik de film gezien heb... ik weet alleen dat het nogal slapjes was.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

SPOILER!
De zombie's en de halfzombie's (Leroy, Alice enz.) winnen in het huis steeds meer terrein, nadat Mom en Dad fouten begaan. Op het einde worden eerst alle zombies vrijgelaten (die niet weten wat ze moeten doen, na jaren gevangen te hebben gezeten) en dan vliegt het huis in de lucht geloof ik, waarop al het geld (dat is vergaart door jarenlang de smerige huurbaas te spelen) in de lucht vliegt, wat vervolgens door de buurtbewoners, die hebben meegeholpen aan de bevrijding, wordt opgeraapt...Ofzoiets

mister blonde

oh ja idd. was zo slap dat ik het echt niet meer wist. thx

Yak

Eindelijk gezien. Prima film, hier en daar behoorlijk ziek, en een gewéldige gestoorde rol van Everett McGill. De ontknoping was knudde.

avatar van darkcity

darkcity

Hartstikke leuke film die niet snel verveelt, lekker gore stukjes en crazy personen, spannend van begin tot eind en een leuk en vrolijk einde ! ***1/2

avatar van jagermeester

jagermeester

Erg leuke, maar ook standaard film.

Ik denk niet dat ik hem snel nog eens zou bekijken.

***

avatar van davidov

davidov

3 sterren....niet een super film maar ik vond hem destijds redelijk entertaining en nog verdraait angstaanjagend ook...ziek gezin

avatar van GFM

GFM

Freaky, spannend en weird...ik vond m super!! 4*

avatar van flipsen

flipsen

idd, Freaky, Spooky, weird, malle personages, gaaf huis, maar verhaal hoef je het niet om te doen. ***1/2.

avatar van moviemike

moviemike

één van de beste films van Wes Craven.

Zeer origineel, griezelig, vol met zwarte humor.

Wat een plezier om naar te kijken.

avatar van Mister_Pink

Mister_Pink

Paar jaar terug heb ik de film een paar keer gezien. Dit is echt mijn nachtmerrie.

3,5 sterren

avatar van mikey

mikey

een goeie van craven! Spannende film met bizarre karakters. Veel vaart en af en toe erg absurd. Het einde vond ik nogal stupide, maar dat kon de pret niet drukken. Het nummer Do the right thing werd gebruikt nadat spike lee toch maar met met Public Enemy in zee ging.

FIGHT THE POWER!!!

avatar van kijkert

kijkert

Dit is de slechtste film die ik ooit heb gezien.

Geen horror

Geen humor

Geen spanning

Geen verrassing

Helemaal leeg

avatar van Wouter

Ik vond hem anders wel geestig.

mister blonde

met een prachtig evil echtpaar. humor vond ik hem zeker wel hebben.