Genre: Horror / Komedie
Met onder meer: Brandon Quintin Adams, Everett McGill en Wendy Robie
Releasedatum: 29 april 1992
Bekijk via SkyShowtime
Plot The People under the Stairs
"In every neighborhood, there is one house that adults whisper about and children cross the street to avoid."
Een jongetje helpt de vriend van zijn zus bij de inbraak in het huis van de huurbaas die de boel oplicht. Maar dit huis blijkt een kruising te zijn tussen het huis van The Adams Family en Fort Knox: ze kunnen er wel in, maar ze kunnen er met geen mogelijkheid meer uit. Dan komen de bewoners thuis. Met geen kans op ontsnapping komt het jongetje erachter dat de bewoners er wel hele vreemde gewoontes op na houden en dat er nog meer gevangenen zijn, namelijk in de kelder.
geronimo
- 1955 berichten
Ontzettend vermakelijke film, alleen jammer van het slappe einde.
Yak
Is misschien iets voor Goodfella, want Everett McGill en Wendy Robie (Big Ed en Nadine uit Twin Peaks) zijn ook in deze film een bizar echtpaar.
Goodfella
Heb 'm al gezien hoor.
Ik had alleen op het moment van kijken nog nooit van Twin Peaks gehoord en dus herkende ik de acteurs ook niet. Snel nog eens kijken dus. Bedankt voor de tip i.i.g.
Yak
qua richtiger twin peaks erlebnisse moet je ook maar eens wat ouwe afleveringen van de x-files opsnorren. en fox mulder speelt trouwens ook in twin peaks, had je 'm al herkend?
narva77 (crew films)
En wat heeft dit met Fool, Leroy, Alice en consorten te maken?
Goodfella
[Nog heel even, dan houden we op.
]
Ik heb (op de laatste seizoenen na) bijna iedere X-Files aflevering wel een keer gezien. ERG cool natuurlijk!
En ja, Denise herkende ik dus meteen.
chrissie
Stem verlaagd naar 3. Vond hem nu niet zo goed als toen ik hem vroeger in de bioscoop zag. Waarschijnlijk te wijten aan het feit dat ik vroeger bijna geen horrorfilms zag en nu wel. Het einde is inderdaad niet zo goed.
Chainsaw
Nieuw bescheiden toppertje van horrormeester Craven. Heerlijk entertainment met een perfecte combinatie tussen horror, humor en drama. Everett McGill en Wendy Robie spelen de sterren van de hemel als het heerlijke gestoorde duo.
3,5 sterren.
Hemdale
Inderdaad wel een beetje een slap einde maar toch een hele toffe film!
mister blonde
kan iemand het eind (ik vertrouw op killalot met een snelle reactie) even tussen spoilertags zetten. Weet niet meer goed hoe het ging. Wat ik nog wel weet is een bij vlage spannende, bij vlage grappige film. De evil mr en mrs waren geweldig.
Hemdale
(ik vertrouw op killalot met een snelle reactie)
Sorry weet het einde niet meer precies... is namelijk nogal wat jaartjes geleden dat ik de film gezien heb...
ik weet alleen dat het nogal slapjes was.
narva77 (crew films)
SPOILER!
De zombie's en de halfzombie's (Leroy, Alice enz.) winnen in het huis steeds meer terrein, nadat Mom en Dad fouten begaan. Op het einde worden eerst alle zombies vrijgelaten (die niet weten wat ze moeten doen, na jaren gevangen te hebben gezeten) en dan vliegt het huis in de lucht geloof ik, waarop al het geld (dat is vergaart door jarenlang de smerige huurbaas te spelen) in de lucht vliegt, wat vervolgens door de buurtbewoners, die hebben meegeholpen aan de bevrijding, wordt opgeraapt...Ofzoiets
mister blonde
oh ja idd. was zo slap dat ik het echt niet meer wist. thx
Yak
Eindelijk gezien. Prima film, hier en daar behoorlijk ziek, en een gewéldige gestoorde rol van Everett McGill. De ontknoping was knudde.
darkcity
Hartstikke leuke film die niet snel verveelt, lekker gore stukjes en crazy personen, spannend van begin tot eind en een leuk en vrolijk einde ! ***1/2
jagermeester
Erg leuke, maar ook standaard film.
Ik denk niet dat ik hem snel nog eens zou bekijken.
***
davidov
3 sterren....niet een super film maar ik vond hem destijds redelijk entertaining en nog verdraait angstaanjagend ook...ziek gezin
flipsen
idd, Freaky, Spooky, weird, malle personages, gaaf huis, maar verhaal hoef je het niet om te doen. ***1/2.
moviemike
één van de beste films van Wes Craven.
Zeer origineel, griezelig, vol met zwarte humor.
Wat een plezier om naar te kijken.
Mister_Pink
Paar jaar terug heb ik de film een paar keer gezien. Dit is echt mijn nachtmerrie.
3,5 sterren
mikey
een goeie van craven! Spannende film met bizarre karakters. Veel vaart en af en toe erg absurd. Het einde vond ik nogal stupide, maar dat kon de pret niet drukken. Het nummer Do the right thing werd gebruikt nadat spike lee toch maar met met Public Enemy in zee ging.
FIGHT THE POWER!!!
kijkert
Dit is de slechtste film die ik ooit heb gezien.
Geen horror
Geen humor
Geen spanning
Geen verrassing
Helemaal leeg
mister blonde
met een prachtig evil echtpaar. humor vond ik hem zeker wel hebben.

Jordan Peele maakt remake van 'The People Under the Stairs' van Wes Craven

The Devil's Rejects
Horror / Actie, 2005

La Maschera del Demonio
Horror, 1960
kindermishandelingshotgunontsnappenseriemoordenaarlandlordwrongful imprisonmentkannibaalincestbluntgeestesziektebreak inpsychoticguard dog bad landlorddisfigurementtarotgreedy developer neighborhoodlandlord tenant relationshipshockingpoor kidmurderous pair kannibalismetrapped in a houseclass warfaretarot readingin the walls moeder dochter relatiebrother sister relationshipsexual fetishmother-daughter relationship absurdantagonisticridiculous