• 9.374.065 stemmen

The People under the Stairs (1991)

Horror / Komedie | 102 minuten

Genre: Horror / Komedie

Geregisseerd door: Wes Craven

Met onder meer: Brandon Quintin Adams, Everett McGill en Wendy Robie

Releasedatum: 29 april 1992

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot The People under the Stairs

"In every neighborhood, there is one house that adults whisper about and children cross the street to avoid."

Een jongetje helpt de vriend van zijn zus bij de inbraak in het huis van de huurbaas die de boel oplicht. Maar dit huis blijkt een kruising te zijn tussen het huis van The Adams Family en Fort Knox: ze kunnen er wel in, maar ze kunnen er met geen mogelijkheid meer uit. Dan komen de bewoners thuis. Met geen kans op ontsnapping komt het jongetje erachter dat de bewoners er wel hele vreemde gewoontes op na houden en dat er nog meer gevangenen zijn, namelijk in de kelder.

avatar van kijkert

kijkert

mister blonde schreef:

met een prachtig evil echtpaar. humor vond ik hem zeker wel hebben.

Als je een 'horror' uit het rek haalt om midden in de nacht lekker in je eentje te gaan kijken, en je krijgt twee gestoorde typetjes plus een irritant jochie voorgeschoteld, en af en toe wat bleke niet-enge mannetjes, dan voel je je zwaar belazerd.

Zeker als op de hoes staat dat het van de regisseur van Nightmare on Elmstreet is.

Misschien istie te pruimen als er 'comedy' op de hoes zou staan, maar dan had ik hem natuurlijk niet gehuurd (wou een horror zien namelijk).

avatar van mister blonde

mister blonde

avatar van kijkert

kijkert

je verwijt hem toch o.a. dat ie geen humor heeft? dat vind ik dus wel...

Ik dus niet. Nou ja, een glimlachje ergens en een krullend mondhoekje ergens anders.

Het is dan ook geen goede comedy, maar het is eerder een slechte comedy dan een slechte horror, want horror is het helemaal niet.

avatar van bisse

bisse

Lekker vaag en doorgetript filmpie van Craven waar ie zich lekker uitleeft. Alleen dat jochie krijg ik bij vlagen echt de schijt van.

avatar van Intruder

Intruder

Matige film, vooral door het gebrek aan spanning en een goed doordacht script. Wel soms grappig en ook vrij vies: behoorlijk zieke karakters en een impliciete seksuele, bijna sado-masochistische ondertoon.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11907 berichten

darkcity schreef:

lekker gore stukjes

Waar dan? Wel een aardige film.

avatar van mikoz

mikoz

je verwijt hem toch o.a. dat ie geen humor heeft? dat vind ik dus wel...

Humor Doe ff normaal ja ..

avatar van mikoz

mikoz

Film viel mij overgens zwaar tegen ..

Had een lekkere horror-verwacht maar dat was het dus niet.

Zelf dacht ik dat het script was dat een echtpaar ergens ging wonen , en dat daaronder nou ''zombies'' woonden , Het bleek anders te zijn wat overgens niet erg was , maar het viel gewoon allemaal zwaar tegen.

Dingen waar ik mij vooral aan ergerde waren dat Irritante Super slecht acteerende jochie , die zogenaamd iedereen aan kon , De ppl under Stairs die er gewoon heel slap uitzachen met alleen wat witte make-up , en Het huis waar zogenaamd duizend wegen inzaten ..

Viel het overgens iemand op dat een van de mensen , gewoon een masker aan had dat aan de achterkant gewoon duidelijk los zat ( ergens aan het einde van de film , waar imand uit de muur komt )

Viel mij dus tegen , zeker omdat het een Craven film was , Horror was het in iedergeval niet ,

avatar van deejayp

deejayp

Amuserende film, niet echt horror, maar wel spannende momenten. T zien waard !

avatar van JonathanTucker

JonathanTucker

Dit blijft mijn favoriete Wes Craven film, de film heeft een heerlijk sfeertje, en heeft spannende momenten.

Vooral het character Roach blijft me erg bijstaan!

avatar van Querelle

Querelle

Wes Craven`s enige goede film. Erg fantasievol, goed geschreven en knap gespeeld.

avatar van tevelenco

tevelenco

Kinderachtige horrorfilm.

Die eerder komisch is dan horror.

En ook vond ik de film vreselijk nep en slecht geakteerd.

Nee niet mijn type film en zeker geen aanrader.

avatar van HeatWave

HeatWave

Ik vond deze film wel grappig. Hoewel alles tegen zit qua akteren en geloofwaardigheid enz vond ik 'm toch zeer vermakelijk. Dit is een typische verstand op nul en kijken maar film.

avatar van finaldestiny

finaldestiny

leuke film, echt een wes craven film...super.

avatar van pompoen

pompoen

De film was goed, maar het einde is zo dom en slecht in elkaar gestoken.

Dat maakt de film minderwaardig.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Prima horror/comedy dit! In de traditie van hills have eyes, maar geestiger.

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Nooit echt eng of heel erg grappig maar toch best vermakelijk. Dat komt door de verrassende wendingen en het redelijke acteerwerk.

Einde was dan helaas weer vrij slap. 3*

avatar van duffman

duffman

Ik vond hem zeer goed, het acteerwerk was niet super meer zeker niet slecht , ik vond het verhaal ook wel goed gevonden en er zaten enkele goede schrikmomenten bij. Alleen het einde was wel wat zwak, meer zo iets voor in een tekenfilm maar al bij al heb ik me zeer goed vermaakt.

Dikke 3,5 ( bijna vier moest het einde wat beter geweest zijn )

avatar van Spineglass

Spineglass

Ruim 10 jaar gelede was dit één van de eerste "horror" films die ik zag en vond het toen de tijd een super film. Onlangs gekocht op dvd en herzien en het blijft een vermakelijke film!

avatar van Matsi

Matsi

deze film heb ik 10 jaar geleden gezien, en ik vond het een schitterende film! een donker creepy sfeertje à la texas chaisaw(1974). op bepaalde momenten vond ik de film echt spannend en allesbehalve komisch...deels door de zieke en gestoorde karakters in deze film

Ik moet hem zeker nog eens zien!

avatar van skacen

skacen

ik denk dat het deze is! maar dat jongentje loopt tussen de muren ofzo? want daar heeft me broer t steeds over?

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Ja, daar lijkt het wel op.

avatar van Halcyon

Halcyon

Zopas nog eens herzien na deze jaren geleden als klein jongetje in de videotheek gehuurd te hebben. De verkoper wist me destijds te vertellen dat dit de bloederigste film ooit gemaakt was - hij verwarde deze uiteraard met Braindead - maar ondanks verkeerde verwachtingen viel hij toen al erg goed mee. Een herziening heeft de waardering alleen maar de lucht in gekatapulteerd want wat een ijzersterke film is dit toch!

Craven slaagt erin in z'n geheel eigen stijl een sociaal drama te verweven met een erg gruwelijke lading. Het politiek statement dat Craven maakt is overigens 100% functioneel en komt nergens storend en belerend over. De horrorelementen, waar het uiteindelijk allemaal om draait, zijn bovendien erg doeltreffend en uitstekend getimed. Hoewel hier eerder een jong publiek wordt aangesproken, heeft ook de doorwinterde horrorfan een vette kluif aan People Under The Stairs. Een sterk uitgespeelde setting die met mondjesmaat z'n geheimen prijsgeeft doet vervolgens de rest en staat garant voor een avondje sidderen en beven. Een klassieker.

avatar van Wouter

Nou, een klassieker is het nooit geworden. Wel een geinige horrorkomedie die zichzichzelf gelukkig niet al te serieus neemt.

avatar van zjandannybob

zjandannybob

geniale horror, moet gezien worde door horror/komedie liefhebbers... persoonlijk 1 van de beste horror/komedies!!

kijke dus!

avatar van SLK

SLK

Als je een Horror wilde zien kom je bedrogen uit. Ik vond hem toch wel vermakelijk desondanks.

avatar van Famous Person

Famous Person

Het was precies een kinderfilm maar goed genoeg om te bekijken.

Die vrouw speelt ook in Twin Peaks.

avatar van Wouter

De man ook.

avatar van Baggerman

Baggerman

Totaal ongeloofwaardig, maar ik vond het toch zeer onderhoudend!

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

kijkert schreef:

Dit is de slechtste film die ik ooit heb gezien.

Geen horror

Geen humor

Geen spanning

Geen verrassing

Helemaal leeg

Daar ben ik het nu eens helemaal niet mee eens. naast een knappe horrorfilm zie ik er ook een fabel in met een sociale thematiek.