• 9.369.696 stemmen

Geregisseerd door: Carroll Ballard

Met onder meer: Jeff Daniels, Anna Paquin en Dana Delany

Releasedatum: 10 juli 1997

Plot Fly Away Home

Amy (Anna Paquin) verliest bij een auto-ongeluk haar moeder en wordt door haar vader Thomas (Jeff Daniels), uitvinder en kunstenaar meegenomen naar zijn boerderij. Daar beginnen bulldozers aan het afbreken van het bos bij de boerderij. Amy redt een nest ganzeneieren uit de klauwen van de bulldozer en weet ze uit te broeden. De gansjes beschouwen Amy als hun moeder en lopen overal achter haar aan. Maar op een dag zal Amy ze toch voor moeten bereiden op het daadwerkelijke vliegen en de grote trek naar het zuiden. Samen met haar vader werkt ze aan een speciaal vliegtuig en beginnen aan de spannende tocht om de ganzen naar de plaats van hun overwintering te brengen.

Thomas 'Tom' Alden

Dr. Killian

Older Girl

avatar van Jordy

Jordy

Pfft.. goh hoe zou het toch komen dat ik deze film nooit gekeken heb??

avatar van geronimo

geronimo

• 1955 berichten

..omdat deze film voor jou natuurlijk weer niet "cool" genoeg is, Jordy

avatar van vliegtuig13

vliegtuig13

Ik vind deze film echt dom ! Leuk voor kinderen, oke, maar ik vind hem toch dom, waarom weet ik niet echt.

avatar van blair witch

blair witch

de eerste keer dat ik hem zag was ie wel leuk

FisherKing

Ik vond het een heerlijke droom film..heb hem helemaal afgekeken.. Je moet wel van ganzen houden en van NeverendingStory..

Leuke Jeff Daniels die dichter bij zijn dochter wil zijn..

avatar van Sjan

Sjan

Leuke 'kinderfilm' die ook voor ouderen goed te kijken is. Leuk acteerwerk en verhaal. 3*

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Voor mij is dit erg lang geleden maar ik kan me wel een sentimentele kinderfilm herrineren waar ik toen veel plezier heb aan beleeft. 3*

avatar van Dustyfan

Dustyfan

Heerlijke film. Echt een verhaal waar je blij van wordt

Ik begrijp de negatieve commentaren hier echt niet. De film is absoluut niet dom, niet sentimenteel en al helemaal niet kinderachtig.

Het verhaal is origineel, de uitvoering is dik in orde en er is veel ruimte voor een lach en een traan.

vliegtuig13 schreef:

En dat zegt een vliegtuig ??

FisherKing

Tjonge, dit is natuurlijk géén kinderfilm, maar een volwassen drama waarin een meisje van 13 de hoofdrol vervuld.

Vrij subtiel gebracht, zonder uitleg. Een soort van Gilbert Grape meets Accidential Hero. Een film met een enorm gevoel, die iedereen aanspreekt. Billy Wilder zou er trots op zijn.

Ik verhoog naar 4.5*

avatar van soom

soom

Jeff Daniels speelt een goede vaderrol, Anna Paquin, die dochter Anna speelt, doet dat goed. De ganzen zijn erg vertederend. Ik heb hem jaren geleden gezien en hij blijft je bij.

avatar van Waku

Waku

Dierenfilms in combinatie met menselijk drama doen het altijd goed.

En ik ben er vatbaar voor.

Vandaar dat deze "Fly away Home" mij raakte.

Mooi verhaal, prachtige beelden en een dromerige lekkere soundtrack.

Prima film

avatar van as

as

Lief filmpje. Paquin en Daniels zijn uitermate sterk. Origineel verhaal met mooie soundtrack. Misschien net iets te sentimenteel bij tijde, maar raakt het hart op de juiste momenten.

avatar van neo

neo

Was wel een fijne film. Leuk opwarmertje voor Le Peuple Migrateur misschien.

avatar van gotti

Sympathiek filmpje.

avatar van Werwolf

Werwolf

Hele fijne film. Echt jeugdsentiment, en vandaag herkeken. Ik ben nog steeds onder de indruk van de schitterende beelden en de mooie muziek. Lekker wegdromen op de bank; 3,5*

avatar van jamiesensation

jamiesensation

2.5* voor de lieve ganzen:)

avatar van rondh

rondh

Net op tv gezien, en het viel me helemaal niet tegen. Ondanks dat het niet mijn genre is. Lekkere familiefilm , met mooie sfeerbeelden. En daarbij, mijn zoon van 3,5 jaar vond hem helemaal te gek.

Redelijk geacteerd. 3 sterren

avatar van titande2de

titande2de

Ik heb de film jaren geleden al eens gezien en was er toen al geroerd van,vandaag weer gezien en ik vond hem nog beter

Ik heb de dvd direkt besteld.

4.0 *

avatar van Vera

Vera

Erg lieve en leuke film!

Vroeger gezien toen ik kleiner was..gister weer eens gezien Blijft toch een gezellige familie film!

3.5 *

avatar van Gompiej

Gompiej

Ik heb hem oowk gezien alleen hij is een beetje raar dat meisje roept de hele tijd hehehehehe tegen die ganzen :S

weird maar oke 3*

avatar van hinie

hinie

Waku schreef:

Dierenfilms in combinatie met menselijk drama doen het altijd goed.

En ik ben er vatbaar voor.

Vandaar dat deze "Fly away Home" mij raakte.

Mooi verhaal, prachtige beelden en een dromerige lekkere soundtrack.

niets meer aan toe te voegen!

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

vind het een leuke vermakelijke familie film..

goeie acteerprestaties en een goed verhaal. vond hem goed genoeg voor een 3***

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Voor de 2e keer gezien en ik leefde NOG meer mee met de acteurs EN de ganzen. Gewoon mooi verfilmd en mooi verhaal.

avatar van nokkie335

nokkie335

WOW echt 5 * ik vond deze film helemaal te gek toen ik klein was. ik heb echt 8 jaar later nog eens gedacht "goh wat was dat een leuke film "

ja het is een film voor kinderen maar daar is het toch een leuke film voor ja als je 30 bent ben je de doelgroep gewoon niet.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Nou, ik als dertiger vond het ook een hele goede en mooie film. Deze film is voor alle leeftijden, naar mijn idee.

avatar van MiSs MoPs

MiSs MoPs

Ik heb een paar dagen geleden de film op televisie gezien.

Ik vond het een hele mooie en ontroerende film. Ik ben niet één keer opgestaan om wat anders te gaan doen, de film bleef mijn aandacht houden en dat vind ik een goed teken.

Zeker een 5 waard!

avatar van Lola3

Lola3

Goede film met af en toe kippenvelmomenten

3,5

avatar van Galantje0012

Galantje0012

best een goede film. het idee zelf lijkt me wel dom, ik zie mijn ouders toch niet in een delta-vliegtuig stappen om ganzen naar het zuiden te brengen

maar deze film is goed geacteerd en verder zeer goed in elkaar gestoken. vooral de muziek en de vliegtuig- momenten mogen er zeker zijn! 3,5*

avatar van Galantje0012

Galantje0012

Dustyfan schreef:

Heerlijke film. Echt een verhaal waar je blij van wordt

inderdaad. de wereld zit wel anders in elkaar dan alleen maar horror- films. over kinderachtig gesproken, toen ik de leeftijd van 7 had snapte ik er niks van en vond hem saai. nu ben ik 14 en vind hem gewoon top!