• 9.382.543 stemmen

Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)

Romantiek / Sciencefiction | 108 minuten

Genre: Romantiek / Sciencefiction

Geregisseerd door: Michel Gondry

Met onder meer: Jim Carrey, Kate Winslet en Kirsten Dunst

IMDb beoordeling: 8,3 (1.172.034)

Releasedatum: 16 september 2004

Plot Eternal Sunshine of the Spotless Mind

"You can erase someone from your mind. Getting them out of your heart is another story."

Joel (Jim Carrey) is er nogal van ondersteboven dat zijn vriendin Clementine (Kate Winslet) al haar herinneringen aan hun nogal tumultueuze relatie heeft laten wissen. Wanhopig neemt hij contact op met de uitvinder van het bewuste proces, Dr. Howard Mierzwiak (Tom Wilkinson), om zo Clementine uit zijn eigen geheugen te laten verwijderen. Maar als Joel's herinneringen aan Clementine langzaam beginnen te verdwijnen, begint hij zijn liefde voor haar opnieuw te ontdekken. Hij probeert uit alle macht het proces, dat zich diep in zijn hersenen voltrekt, tegen te gaan. Terwijl Dr. Mierzwiak en zijn crew hem najagen door zijn eigen herinneringen, wordt Joel meer en meer duidelijk dat hij Clementine niet uit zijn hoofd wil krijgen.

avatar van 0o.

0o.

markie1978 schreef:
Wat een rare film, je doet mij er geen plezier mee. Zit geen mooie opbouw in de film, het is erg onlogisch en moeilijk te begrijpen. Geen special effects of mooie actie scenes. Het verhaal is erg ongeloofwaardig en langdradig en saai.

prima dat je de film niet tof vind en daarom laag beoordeeld, maar het gemis van special effects en mooie actiescenes als reden aanvoeren slaat werkelijk nergens op. Ten eerste zijn er prachtige specialeffects, bijvoorbeeld hoe de wereld in zijn geheugen gewist wordt en ten tweede is het verwachten van mooie actiescenes in een film als deze hetzelfde als het verwachten van heroïnenaalden en tieten in de film Free Willy..

avatar van Revolt

Revolt

0o. schreef:

Free Willy klinkt toch best wel heftig, als je het vertaald naar het engels

avatar van Revolt

Revolt

Gisteravond deze film gezien. Wat een fantastische film.

Een uniek verhaal op een geweldige manier uitgewerkt. Geen oppervlakkige romantische film, maar waarschijnlijk de beste uit zijn genre.

8,9/10

avatar van sweinsteiger

sweinsteiger

het begin vond ik niet goed

maar hoe langer hij duurde,

werd hij toch mooier.

verhaal 4

acteer 4

amusement4

uitwerking 4

avatar van mrwhite

mrwhite

eindelijk maar eens gekeken gistern.ik had hem een aantal maanden geleden opgenomen op canvas.

ik vond de eerste 20min super daarna was het wat minder maar nooit begon de film te vervelen.

het concept was zeer leuk bedacht en het brengt je toch even aan het denken van wat gebeurd allemaal.

het acteerwerk van beide was weer van een hoog niveau.

ik hou het toch bij 3* ik had er toch meer van verwacht,zeker nadat een goeie vriend zij dat het voor hem de beste film allertijden is.

avatar van leandero

leandero

Wat een rare, onbegrijpelijke film.

Vaag dat deze film zo hoog staat in de lijst der lijsten, de acteurs waren prima enzo maar Kate Winslet zag er niet uit en was een maf vrouwtje.

leandero schreef:

Vage film die zwaar overrated is!

Ga maar weer terug naar Titanic. Dit soort films is blijkbaar een beetje te hoog gegrepen voor je.

avatar van laundromat

laundromat

Kun je de opmerking van Leandero niet respecteren Aazhyd?

Dit soort opmerkingen kom ik bij elke film wel tegen: dat het iemand niveau niet is ofzo. wat heb je daar aan?

avatar van Mattson

Mattson

leandero schreef:

Vage film die zwaar overrated is!

Ik vind net dat hij underrated is, geweldige film met een origineel plot en één van de weinige films waar ik een krop in de keel van krijg.

avatar van stefan dias

stefan dias

Mattson schreef:

En kate Winslet is een actrice van vlees en bloed. mmmm

avatar van shrink

shrink

Soms een erg goede film. Vooral als de memories verdwijnen en je alles ziet verdwijnen. Maar ook erg vaak erg vaag.

Aazhyd

Vaag? Ik vind het nou juist zo sterk dat het geen doorsnee film is en lekker speelt met de realiteit. Er zit hier van alles in. Je kan de film zien als een romantisch drama, met science fiction elementen, maar ook met komische kanten.

avatar van Koss

Koss

Jim Carrey met zijn beste rol naar mijn mening, en ook Kate Winslet speelt hier ook de sterren van de hemel. Een trieste, romantische maar toch ook grappige film die helemaal in balans is wat die aspecten betreft. Ook nog eens een erg origineel verhaal!

avatar van Laoslander

Laoslander

Koss schreef:

Ik kon het niet beter verwoorden!

Grendel

Een erg vaag verhaal. Misscien dat ik 'm later nog eens moet kijken, maar voor nu blijft het bij 3*. Ik vond het wel verrassend om Jim Carrey eens in een serieuze rol te zien.

avatar van Thom1994

Thom1994

Grendel schreef:

Dat vage maakt deze film juist verrassend goed. Heel knap om een film als deze neer te zetten.

avatar van LuisaLuisa

LuisaLuisa

Ik ben normaal gezien geen echte Carey-fan maar in deze film heeft hij me (alweer eens, naast 'The Trumanshow') aangenaam verrasst !

Kan ook niet veel anders, met zo'n 'ras'-actrice als Kate Winslet naat je.. (alweer eens schitterend vertolkt)

Het zit allemaal erg goed in elkaar (idd soms wat moeilijk te volgen, maar dat maakt het net dat tikkeltje specialer vind ik persoonlijk), interessante personages, sterke dialogen, aangrijpend einde..

Kortom, een aanrader voor wie van een iets alternatiever genre houdt !

avatar van jansma

jansma

Er staat in de omschrijving dat het een romantiek/drama film is. Er had wat mij betreft ook de omschrijving 'Fantasie' kunnen staan want er komt me een partij fanta in voor. De film kan ik nauwelijks volgen en het is gewoon te rommelig. Ik begreep er niks van. Het is dat ik de omschrijving op moviemeter las anders wist ik nog steeds niet waar het over gaan.. zonde vna je tijd deze film. Maar omdat mijn vriendin hem leuk vond, toch nog 1 ster.

avatar van Karl van H.

avatar van Laoslander

Laoslander

jansma schreef:

Dan moet je hem niet kijken beste jonge

Dit is nu echt eens de enigste film die echt zinnige dingen wil zeggen over relaties en liefde. Maar je moet er inderdaad een beetje bij nadenken. Films moeten de kijker ook niet altijd direct geven waar hij om vraagt.

Grendel

Aan de reacties te oordelen zijn er een boel mensen van overtuigd dat de kat van Schoedinger nog leeft

avatar van Thom1994

Thom1994

Karl van H. schreef:

Verschrikkelijk inderdaad, als een film je uitdaagt na te denken...

Moet je vooral zo'n doordenker als deze als reactie op zijn bericht gaan posten.

avatar van stefan dias

stefan dias

jansma schreef:

Veel geluk met je relatie, gast...

Aazhyd

"Ik begrijp de film niet, dus is hij slecht."

avatar van Xen0n

Xen0n

Wat een heerlijke film. Een geweldig concept wat erg meeslepend is. Het interresseert, het boeit, van begin tot eind. Een film die je aanzet tot denken, en dan nog die prachtige soundtrack op de achtergrond.

Jim Carrey in de rol van zijn leven!

Het is helemaal niet mijn soort film, maar wat een topper in zijn genre. Nooit had ik verwacht dan een romantische film mij kon boeien, maar deze film bewees mijn ongelijk.

Grendel

Zal aan mij liggen, maar ik vind ze vermoeiend, al die denkers. Als je dan zo nodig wilt denken, ga dan Das Experiment of Unthinkable eens bekijken. Die films geven je echt iets anders dan zweverige nonsens om over na te denken.

avatar van Xen0n

Xen0n

Grendel schreef:

Beide gezien, maar vond ze toch minder overtuigend overkomen als deze

avatar van essepluisje

essepluisje

Prachtig niet-standaard liefdesverhaal. Carrey en Winslet zijn weer buitengewoon sterk. 4*

avatar van 88Fabian

88Fabian

Hele aparte/artistieke film,deze vind ik wel heel goed.

En jim kan wel ongeloofelijk serieuse rollen spelen.