• 9.376.162 stemmen

Geregisseerd door: John Lounsbery, Wolfgang Reitherman en Art Stevens

Met onder meer: Bob Newhart, Eva Gabor en Geraldine Page

Gesproken taal: Engels en Fins

Plot The Rescuers

"Two tiny agents vs. the world's wickedest woman in a dazzling animated adventure!"

Twee dappere muizen gaan op weg naar het Duivelsmoeras om het vermiste weesmeisje Penny te redden. Het avontuur begint als Penny's noodkreet in een fles in handen belandt van de schichtige, maar slimme muis Bernard en zijn elegante partner juffrouw Bianca. De twee muizen doen hun belofte aan 'De Hulp- en Redvereniging' eer aan als zij Penny in allerijl redden uit de valse klauwen van de gemene Medusa... die Penny nodig heeft om een juweel van onschatbare waarde te vinden.

Bernard (stemrol)

Rufus (stemrol)

Penny (stemrol)

The Chairman (stemrol)

Angrod_Pallanén schreef:

Nooit opgemerkt. Disney heeft vaker dit soort dingen. Vind het eigenlijk niet kunnen.

Ja. Ik heb het ook nooit opgemerkt.

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Nog meer voorbeelden.

Wat je daar nog allemaal leest

Pieter Montana schreef:

Nog meer voorbeelden.

Wat je daar nog allemaal leest

Ja amai om wat zei hun druk maken. Maar dat Finland Donald Duck eens verbood omdat hij geen broek draagt is wel grappig.

avatar van starbright boy

Wel goed lezen. Die met een rood bolletje ervoor zijn niet waar!

film_kaza

Hetzelfde als het andere deel. Best voorspelbaar en niet geweldig. 3 sterren.

avatar van FillumGek

FillumGek

Laatste keer dat ik hem zag is een jaar of acht geleden. Daarom net maar even gepindakaasd en herzien. Hij is nog steeds erg leuk. Ook snap ik het verhaal nu beter ( voor zover dat erin zit natuurlijk).

Met name Medusa, Evinrude en Snoops als een ongelooflijke kneus zorgden voor een glimlach. Nostalgie

starbright boy schreef:

Wel goed lezen. Die met een rood bolletje ervoor zijn niet waar!

Ja, sorry had ik toen niet gezien.

avatar van Guyke

Guyke

Een typische Disney tekenfilm. Al is dat op zich natuurlijk al wel een kwaliteitslabel.

Het verhaal is toegespitst op eenvoud: de erg goeden tegen de erg slechten. Meer nuances zijn ook niet nodig voor kinderen, toch het doelpubliek van deze film. Misschien zijn de muizen die de hoofdrol spelen wat saai, maar dit wordt ruimschoots gecompenseerd door de andere karakters.

avatar van Gwendoline

Gwendoline

Dit is echt lief! Jeugdsentiment.

Heb hem net met zoon Nemo (3) zitten kijken en hij kan er geen genoeg van krijgen.

Wel de NL versie gezien, kwam er achter dat Tineke Schouten de liedjes zong.

Rescuers Rock!!

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Ik kon die nog van vroeger. Toen vond ik die niet zo leuk.Maar het verhaal is wel goed. Voor kleindere kinderen. Niet als ze daar zo op letten maarja toch 2,5

avatar van melanie178

melanie178

Kan me herinneren dat ik met m'n vader en zusje naar deze film ben geweest in de kinder-bioscoop.

Film maakte toendertijd grote indruk, tegenwoordig vind ik m nog steeds wel leuk maar het is zeker niet de beste/leukste Disney.

3,5 *

avatar van ericos

ericos

Echt een geweldige film!!

Een van de beste films van Disney!

avatar van NO;

NO;

ik was vroeger helemaal weg van deze film

vond hem vreselijk spannend!! ik kan me het allemaal nog heel goed herinderen dus een 3.5 want hij is toch lang niet zo goed als sneeuwwitje en al die andere geweldige sprookjes van disney!

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Leuke film, dat vind ik nog steeds ondanks dat het een kinderfilm is.

avatar van pink_roosje

pink_roosje

Tijdloze animatie, kan je heel vaak kijken en blijft leuk, 3*

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

The Rescuers is helaas ook weer zo'n classic die te weinig wordt bekeken en te weinig wordt gewaardeerd. Hoewel het nog altijd geldt als één van de grootste box-office successen voor Disney, is er van een Platinum Editie of een Speciale Editie nog geen spoor.

Verder zou ik geen enkele scene uit The Rescuers ook maar kunnen vergeten. Gisterenavond zal het al zowat m'n 50ste kijkbeurt zijn geweest, vermits ik zowat alle dialogen bijna kon raden. Maar de film is zo sterk, zo vernuftig, zo hartverwarmend dat dit toch altijd één van m'n favoriete films zal blijven. Die prachtige tekenstijl (ode aan Frank & Ollie) geeft ons weer die mooie pittoreske achtergronden. Medusa (=Cruella) is heerlijk lelijk en Soeps is de geweldig side-kick-onder-de-sloef. Bernard & Bianca zijn het duo dat eens niet ten ondergaat aan wat romantisch gezwets. Deze Disney is gewoon avontuurlijk en spannend, en had deze in dit decenium uitgekomen, had er vast al een computerspel van op de markt gelegen.

4.5*Deze zal zonder twijfel ergens hoog komen te staan in m'n Disney top.

film_kaza

Zeker mag dit niet een onbekend en ondergewaardeerd filmpje zijn. Op het eerste gezicht lijkt het kinderachtig (je ziet 2 muizen op de voorkant met in alle trots de letters "reddertjes"erboven staan), maar dit was zeker niet cliche of slap. De personages waren geweldig (bad guy en side-kick, eens wat anders dan een heks met een duivels dier op de schouder). Ook erg goeie animatie, dat ik eerlijk gezegt ook niet had verwacht.
Wat wel zo is is dat er de zwaarste kindermishandeling in deze film voorkomt die Disney ooit liet zien. Een klein meisje dat door een reuze alligator door haar ondergoed ondersteboven in het water word gehouden.. Het idee is niet echt prettig voor een Disney maar gelukkig maakte het meisje de nodige opmerkingen om het niet erg over te laten komen.

Verdiend minimaal 3,5.

film_kaza

Nog vergeten: de opening was erg mooi. Meestal beginnen Disneyfilms met een boek, of de titel met een ringetje eromheen.

Maar deze had wat anders: mooie beelden, zat goed op tempo met een mooi liedje op de achtergrond die al een beeld gaven waarover het zou gaan.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Ik heb nooit geweten dat deze zo oud was, joh. In mijn tijd werd er een deel 2 en een remake van deze uitgebracht. Vandaar dat ik ervan uitging dat het een recente Disney was.

Donkerwoud schreef:

Dat bewijst de kwaliteit van de films

avatar van notorious_kim

notorious_kim

De disneyfilm met het meest ontroerende liedje: Houdt moed kleine meid. Ik krijg nog steeds tranen in mijn ogen als ik het hoor. Zo zie je maar hoe twee kleine muisjes een groot verschil kunnen maken!!!

avatar van Zinema

Wederom een klassieker uit Disney's koker. Alle Disney-ingrediënten zijn weer aanwezig in deze entertainende tekenfilm. Goed.

avatar van maxo922

maxo922

erg leuke film...vaak gelachen...* 3,5

avatar van lordsnoopy

lordsnoopy

Ik heb hem ooit wel eens gezien geloof ik. Moet hem maar eens nodig herkijken

avatar van Patat

Patat

Toch beter dan verwacht. De twee leuke muizen Bernard en Bianca, het zielige weeskindje Penny en de geslaagde villain Medusa zijn allemaal toffe personages en ook de vele randpersonages zijn erg amusant. Het verhaaltje is nogal simpel, maar verveelt op geen enkel moment. Leuke Disney!

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Ik vond het vroeger een erg leuke Disneyfilm, mijn nicht had hem en daar heb ik hem (toen ik nog kleiner was) heel vaak gekeken, goede herinneringen heb ik eraan overgehouden, dat zeker. De animatie heeft nog het oude Disney sfeertje, heel vermakelijke film. Alleen zou ik toch zweren dat ik al op deze film had gestemd, inclussief bericht. Schijnbaar dan toch maar vergeten .

avatar van soom

soom

Medusa is een erg leuke Disney slechterik, hoewel ze Ursula of Narissa niet overtreft. Ze komt dan ook op plaats 3, maar dat is wel een mooie plaats. 't Is best ontroerend om te zien hoe Penny ernaar verlangt om geadopteerd te worden. Ik kan me daar iets bij voorstellen.. De Reddertjes is een mooie film, die ik in de Nederlands gesproken versie zag. Door m'n heel lieve papa opgenomen, toen ik het vroeg, en deels samen met hem ook gekeken.

avatar van rox91

rox91

Echt een vertederend verhaal over een weesmeisje (Penny) die ontvoerd word en beland in een moeras om voor de gemene Medusa en haar hulpje een grote diamant te zoeken. Uiteindelijk geeft het wel een opgelucht gevoel dat het weer een happy end is .

avatar van Penrue

Penrue

Altijd genoten van deze film, mijn moeder en ik vinden dit allebei een hele leuke film (de andere natuurlijk ook) en daarom een 4.

avatar van Thiadure

Thiadure

Jeugdfilm , was er vroeger al zot van , nu nog altyd