• 9.374.183 stemmen

Geregisseerd door: Ridley Scott

Met onder meer: Demi Moore, Viggo Mortensen en Anne Bancroft

Releasedatum: 29 januari 1998

Plot G.I. Jane

"Failure is not an option."

Een lid van een militair budget-comité dringt er bij de Marine-secretaris op aan dat het tijd wordt om vrouwen toe te laten bij de Marine. Lt. Jordan O'Niel krijgt de kans om als eerste vrouw toe te treden tot een elite Navy SEALS-eenheid. Niemand verwacht dat ze het zware regime tijdens de training zal weten te doorstaan, maar ze is vastberaden om te slagen.

LT Jordan O'Neil

Master Chief John James Urgayle

Instructor Pyro

Instructor Johns

Ha, weer een affiche met 'Two Thumbs Up!'. Zal wel een dubieuze bron zijn.. ;o)

avatar van Jordy

Jordy

Na deze film was het definitief gedaan met de carriére van Moore, en terecht. Erg slecht is de film ook weer niet, maar je had van Scott toch wel wat beters morgen verwachten. De trainingsgedeelten zijn nog wel okee, maar de rest van de film is vrij oninteressant. 2 en een halve ster.

trademark van Siskel & Ebert

Siskel is dood, nu doet (Roger) Ebert het met iemand anders... kweet even niet wie

O ja, Roger Ebert, die 'ken' ik wel. Ik dacht dat hij wel een filmrecensie goeroe is. Hij zit (o.a.?) bij de Washington Post.

avatar van neo

neo

volgens mij wel want op een andere filmsite post een grote ebert fan wel eens berichten.

de film is redelijk,maar ik had wel wat meer van ridley scott verwacht.er zit trouwens nog een leuke one-liner van demi moore in: 'suck my dick'.

avatar van Jordy

Jordy

die one-liner vond ik persoonlijk ZOOO slecht

en Ebert recenseert op tv ("Ebert en --andere naam-- at the movies" ofzo) en in de chicago sun times.

ik ben het meestal niet met hem eens (hij vond Speed 2 beter dan Fight Club) maar ik check toch altijd even zijn mening, weet niet waarom eigenlijk

leuk stukje op aintitcool gelezen ooit van één van de recensenten van die site die Ebert helemaal af liep te kraken omdat Ebert The Cell wel een diepgravende film vond met veel lagen en blabla erg goed dus, en Fight Club een lege onzinfilm

avatar van smoochie

smoochie

Toppie !!!!!!! De enige film waarin Demi Moore goed acteert.Dus een dikke 8

avatar van Indybart

Indybart

goeie film, vooral de suck my dick scene

avatar van Jerome-B

Jerome-B

Leek mij wel een aardige film, maar nu ik gezien heb dat ie maar op 2,5 sterren uitkomt valt dat me toch wel een beetje tegen. Wil hem toch ooit nog wel eens gaan kijken, misschien morgenavond dan maar... Want anders vind ik het zonde om hem te huren ben ik bang.

avatar van Tonyvdb

Tonyvdb

van die typische, schijterige, drammerige Hollywood-trash

En Roger Ebert vind dit een 3,5 op 4

Què ?????????

Afvoeren, die vent !!!

** 2 op 5 **

avatar van Armin

Armin

De beoordeling hier blijft natuurlijk maar een indicatie. Persoonlijk vind ik dat de film meer verdient dan een magere voldoende.

***

avatar van renske

renske

Verrassende rol van Bancroft maar voor de rest vond ik de film nogal warrig in wat het nu wilde vertellen en bij een legerfilm vind ik een dubbele moraal helemaal nogal ergerlijk.

avatar van BS

BS

dit heb ik altijd al een erg goede film gevonden.Het begint meer als een soort documantaire maar later wordt het een echte film met diepgang, emotie en actie.

Demi Moore in een hele goede en sterke rol.

2 uur plezier!

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Zeer goede film met demi moore in een sterke en aangrijpende rol.Goed geacteerde en realistische film over een vrouw in het leger.4*

avatar van Tonyvdb

Tonyvdb

sn@ke schreef:

Zeer goede film met demi moore in een sterke en aangrijpende rol.Goed geacteerde en realistische film over een vrouw in het leger.3,5*

yeah right

"Suck my dick" Heerlijke oneliner. Leuke film 3,5

avatar van U-96

U-96

• 2070 stemmen

Beetje algemeen in de grond geschopt deze film... Je moet er maar van houden, maar als je ervan houdt, dan krijg je iig wel een goed beeld van een SEAL-training. Van de Veronica-gids kreeg deze film maar twee sterren... Het laatste half uur was inderdaad wel wat afwijkend van de rest van de film, maar ik vond dat opzich niet zo storend als dat veel mensen zeggen. Mijn stem blijft staan; *3.5*

avatar van jadegro

jadegro

Weer eens gekeken, vind het nog steeds een goed verhaal, ik heb me niet verveeld.Zeker nog steeds 4 sterren

avatar van Scully

Scully

vind het een ontzettende mooie en goede film. en vind het ook leuk om naar viggo mortensen te kijken hij ziet er in deze film zo lekker uit, haha:)

avatar van eerdekes

woutvanhees

slechte film rotslecht gewoon

avatar van Angie

Angie

een beetje over-de top film....voor als je je doodverveelt en je toch niet helemaal wilt doodvervelen

avatar van ThaHouse

ThaHouse

inderdaa

avatar van De GeuS

De GeuS

Het had in elk geval wel een ongelovelijk slecht einde....

avatar van WB

WB

Purmerend schreef:

"Suck my dick" Heerlijke oneliner.

Dat was wel het leukste van de film. Zover ik me nog kan herinneren, was deze film niet meer dan een tussendoortje.

avatar van J.Bell

J.Bell

Hier vond ik echt niks aan...

avatar van JoeCabot

JoeCabot

De GeuS schreef:

Het had in elk geval wel een ongelovelijk slecht einde....

Het einde maakte de film juist noch "goed". Dat kwam natuurlijk om dat het gedeelte van de opleiding op niks trekt. Bij Full Metal Jacket had ik juist het tegenovergestelde, dáár trok het einde pas op niks, of toch op minder dan het prachtige begin...

avatar van HiLL

HiLL

prima film! Vond de film niet langdradig en Moore speelde aardig vond ik.