Genre: Actie / Drama
Geregisseerd door: Ridley Scott
Met onder meer: Demi Moore, Viggo Mortensen en Anne Bancroft
Releasedatum: 29 januari 1998
Plot G.I. Jane
"Failure is not an option."
Een lid van een militair budget-comité dringt er bij de Marine-secretaris op aan dat het tijd wordt om vrouwen toe te laten bij de Marine. Lt. Jordan O'Niel krijgt de kans om als eerste vrouw toe te treden tot een elite Navy SEALS-eenheid. Niemand verwacht dat ze het zware regime tijdens de training zal weten te doorstaan, maar ze is vastberaden om te slagen.
LT Jordan O'Neil
Instructor Pyro
Instructor Johns
Royce
snip
niet egt een top film...maar zeker geen slechte film
goed geacteerd maar kon toch niet altijd boeie was vaak langdradig..
DragQueen
Een film waarvan de verhaallijn nogal voorspelbaar was. de boodschap is wel overduidelijk : vrouwen kunnen meer dan velen denken. moore wordt dan ook als lachertje afgedaan bij de seals. maar langzaam aan past ze zich goed aan. en hoewel ze door velen tegengewerkt wordt, weet ze het te redden. het eind is dan ook weer een groot cliche. van mij had ze meer klappen mogen krijgen op het laatst. ik vind moore nogal irritant in deze film, met een te overduidelijke boodschap. 2 sterren. ps: wel een leuke bijrol van mortensen, als pestende meerdere van moore.
Shinobi
Was op zich wel een redelijke film. Moore acteert wel aardig vind ik. Sommige scènes zijn ook wel indrukwekkend, zoals de training scènes en dat ze op het laatst er niet meer vrouwelijk uit ziet enz.
Maar ik ben het wel eens dat de film hier en daar wat langdradig is.
Ik geef 'm 2, 5 sterren.
ikkelaura
wat een top film echt helemaal geweldig.
en z'n stoere vrouw...
en zei speeld zo goed
*5 helemaal verdiend
Vond ik nou weinig aan. Het soort verhaal boeide me niet. In zon testosteronfilm wil ik gewoon een stoere kerel als Bruce Willis of Arnold Schwarzenegger zien. Ik werd niet blij van Demi Moore, al zette ze een redelijke rol neer. Maar alles kwam nogal geforceerd over.
AGoos
volgens mij had deze film wel een andere titel kunnen gebruiken...waardoor het hele 'vrouw-bij-het-leger-en-wordt-niet-geaccepteerd' -thema misschien wat serieuzer genomen zou worden...
XxDangerousxX
wat een top film echt helemaal geweldig.
en z'n stoere vrouw...
en zei speeld zo goed
*5 helemaal verdiend
toeval dat een vrouw 5 sterren geeft aan deze film?
denk het niet..
notorious_kim
mooie film met een krachtige actrice. Hoewel het verhaal met niet echt aanspreekt, krijgt de film me toch mee!
charretje
toeval dat een vrouw 5 sterren geeft aan deze film?
denk het niet..
toeval dat de mannen er minder aan geven?
denk het ook niet.
het is voor beide partijen denk ik moeilijk om zich in elkaars visie te plaatsen. voor een vrouw is het denk ik heel belangrijk om te kunnen zien dat er ook taaie vrouwen zijn (en dan niet met het superwoman -gehalte maar gewoon realistisch). voor mij in ieder geval wel.
ik associeer vrouwelijk niet met een beetje zacht.
Materny
Er zijn genoeg vrouwen die de vloer aanvegen met een standaard marinier uit Amerika. Maar over de jaren heen is de vrouw toch behoorlijk geïntegreerd in de millitaire machine, al zullen ze nooit de overhand krijgen.
War is the province of men.
Altijd zo geweest, zal waarschijnlijk grotendeels ook altijd zo blijven.
eltorro
Vond het wel een goeie film was wel leuk om is een vrouw als hoofdrolspeler te zien in een actiefilm
charretje
net de film gezien.
ik vond het best 'n goeie film, met herkenbare stukken; het wantrouwen en ook soms afkeer voor het vreemde (in dit geval dat er een vrouw meedoet) en de moeite die je dan doet om er toch bij te horen.
er waren wat stukjes die ik niet helemaal meegekregen heb...bijvoorbeeld waarom de master chief haar helemaal in elkaar slaat. ik vroeg me af of het er in het echt ook zo aan toe zou gaan in dit soort opleidingen.
voor de rest vond ik het behoorlijk geloofwaardig en het is fijn om voor de verandering eens een film te zien waarin de hoofdrol aan een vrouw is toebedeeld en dan niet 'girly'.
DeCol
Goede actie, goede rol van Moore, alleen het verhaal was nogal matig. Het is duidelijk waar het nou om draait maar het was nou niet echt ongelooflijk. Vrij voorspelbaar wat er gaat gebeuren en ietwat te lang misschien. Het einde vond ik zeer matig.
JacoBaco
Dat op het einde de camera op hol slaat vond ik minder geslaagd. Kreeg niet het gevoel alsof ik er midden inzat. Intenser vond ik het'dus niet worden.
En ja.. Wellicht heb ik te weinig Discovery gekeken of ik heb er gewoon totaal geen verstand van, maar die Apache op het einde vuurt volgens mij toch echt raketten af. Waarom ontploffen deze dan niet wanneer ze iemand raken? En trouwens als je goed kijkt is de Apache aan 1 kant al leeg qua raketten. Echter iets later vuurt hij ze weer van beide kanten af.
Goed, zo heeft iedere film wel iets, dus ik maak er verder geen punt van. Ik vond er in elk geval niet zo heel veel aan.
Fonk
Zeer goede film met een geweldig spelende Demi Moore. Een 2,6 (gemiddelde) is echt veel te laag voor deze film. En dat noemt zich dan filmliefhebber.. Pff.
@JacoBaco, om de film nou helemaal af te kraken omdat er een Apache volgens jou onrealistische raketten afschiet gaat toch wel wat ver, niet? Demi Moore heeft echt haar best gedaan in deze film, net als Vigo Mortensson. Maar dat zie je blijkbaar over het hoofd.
combi
- 20609 berichten
aardig filmpje wat opeens te sentimenteel werd, en het waren geen rakketten maar kanons kogels.
JacoBaco
Dan heb je mijn bericht niet goed gelezen. Iedere film heeft op die manier wel iets en ik maak er verder geen punt van zeg ik.
Vandaar dat het niet de reden is waarom ik deze film een 2,5 geef. De reden is dat deze film niet helemaal mijn ding is.
Het is niet zo dat ik een 3 zou geven als ik zou vinden dat het wel klopt met die Apache. Maar ok, Kanon kogels dus.
En Vigo speelt zijn rol indd erg goed.
Carolaah
Vond het een prima film! Geweldig geacteerd door Demi Moore ook! Neig een beetje richting een 4, maar voor nu even een 3,5..
WhoKnowZ
Gewoon een stevige actiefilm, die blijft boeien tot het einde. Sterk ondergewaardeerd vind ik persoonlijk.
schram101
Leuke film voor op de door de weekse avond! Gister gezien en viel niet tegen! Aardige acteerwerk, bruut geweld, sexy vrouw (de eerste 20min;)), en een simpel verhaal
JDSsmetje
Een mooie film om naar te kijken. Misschien wel iets te overdreven maar over het algemeen zit het goed. Het is een aangename film maar ook geen uitschieter.
verhaal 2.5*
acteerwerk 3*
drama 2.5*
actie 2.5*
verfilmd 3*
uitgewerkt 3.5*
poster 2.5*
ErwinH
Dat Ridley Scott deze film heeft kunnen maken zal mij altijd blijven verbazen, wat een draak van een verhaal, Moore zet prima acteerwerk neer, daar is mijn ene ster voor. voor de rest : BAH
bild
G.I. Jane is een van de mindere films die Ridley Scott gemaakt heeft. Ik ben enorm veel van hem gewend en deze kan er meedoor al ben ik meer van hem gewend. G.I. Jane weet toch nog te boeien maar mist sfeer. Acteerprestaties van Moore zijn ook goed.
Stefan0
vind ik ook, vind hem supervet!
Zizzo
erg Matige film, Demi Moore is de enige die boeide, de rest van de cast vond ik niks, het verhaal is slap en de actie scenes vond ik niet goed gedaan, het einde was slap en met 124 minuten te lang. nee ik vond dit geen leuke of boeiende film.
D.Toretto
Ik vond dit een heel interessante film. De film geeft goed weer hoe zo een SEAL training eruit ziet en hoe hard deze wel niet zijn.
Lexcoaster
Een film vol met cliché's en dun plotje, die desondanks goed vermaakt dankzij prima acteerwerk en filmtechnisch zit het allemaal dik in orde met de film. Alleen heb je een film als dit 100x eerder ook al gezien. Andere films uit Ridley Scott's oeuvre zijn allicht beter dan dit doorsnee werkje. 3*
yorgos.dalman
Deze film is verslavend. Ik kan hier naar blijven kijken. Viggo Mortensen is zoals gewoonlijk groots, met die blik in zijn ogen die balanceert op de rand van waanzin. Topper!

Thelma & Louise

Notorious
Biografie / Muziek, 2009

Macunaíma
Fantasy / Komedie, 1969
poemmidden-oostenhelikoptergulf warsatellitemarineamerikaanse marinesexismlibyaoorloglegernaval officersexual harassmentu.s. navy sealfeministsoldaatcommandomentale gezondheiddrill instructor legeragainst the odds u.s. senatorus militaryarmy basemilitary trainingreconnaissancesexual discriminationproving oneselfpoliticalwomen in the militarywoman in a man's worldmilitary traditionone of the guysphysical trainingmilitary exercisesseal team