• 9.382.747 stemmen

Troy (2004)

Avontuur / Drama | 163 minuten / 196 minuten (director's cut)

Genre: Avontuur / Drama

Speelduur: 163 minuten / 196 minuten (director's cut)

Oorsprong: Verenigde Staten / Malta / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Wolfgang Petersen

Met onder meer: Brad Pitt, Eric Bana en Orlando Bloom

Releasedatum: 13 mei 2004

Plot Troy

"For passion. For honor. For destiny. For victory. For love."

Het is 1193 voor Christus. Paris, de prins van Troje, wordt verliefd op Helena, koningin van Sparta, en Helena gaat met hem mee naar Troje, zonder dat haar echtgenoot -koning Menelaos- dat weet. Dit zorgt er voor dat beide koninkrijken in oorlog met elkaar raken. Rond de stad Troje wordt op bloedige wijze met elkaar gevochten. Achilles was de grootste held bij de Grieken, terwijl Hector, de oudste zoon van de koning van Troje, de hoop van de inwoners van zijn stad was.

avatar van Blokland

Blokland

Vrij waardeloos: 1,5*

En als ik trouwens nog één film moet zien waarin men via computertechnologie 3 schepen gaat copyen en pasten om een enorme vloot uit te beelden of een clubje van 50 man weet op te rekken tot duizenden, dan ga ik kokhalzen. Ben ik nou de enige die dat soort trucs volstrekt niet overtuigend vindt? Waar is gvd de goeie ouwe tijd van Cecil B. de Mille en consorten gebleven?! 50,000 extras! Dat is pas een spektakelfilm, stelletje luie donders!!

Volkomen mee eens. Zoals ik al eerder zei ergerde ik me ook aan die luie copy paste mentaliteit.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Waar is gvd de goeie ouwe tijd van Cecil B. de Mille en consorten gebleven?!

In het verleden. Praktisch volgens mij niet meer haalbaar. Overigens vind ik het hier in bootscene ook nogal duidelijk maar in de vechtscenes is het me niet opgevallen.

Blokland schreef:

Vrij waardeloos: 1,5*

Troy heeft zeker heel wat figuranten gebruikt voor de vechtscenes , meer dan pakweg lord of the rings ...

avatar van mister blonde

mister blonde

bij de massale scenes waar de meeste 'figuranten' natuurlijk met de computer gemaakt...

• 2077 berichten

Met school zien we een paar films per jaar in cinema , en ditmaal werd ondermeer gekozen voor troy , toch echt een must om deze op het grote scherm te zien. Blijft ongeziene klassefilm , na 3 maal kijken. Pitt is gewoon achilles , Bana is hector , Bloom ( ongewild of niet ) heeft een perfecte uitstraling voor Paris en O'toole was gewoonweg klasse.

avatar van Wouter

De eerste helft van de film is rampzalig, de tweede behoorlijk goed. Zelden twee helften van een film zo zien verschillen.

• 2077 berichten

Wat was er aan de eerste helft zo rampzalig ?

avatar van Wouter

De lijn met Paris en Helena werkt voor geen meter. Nergens geloof je in de bijzonderheid van deze liefde of weten deze personen ook maar enigszins te boeien. Dat is in de eerste plaats te wijten aan het scenario, maar de uitvoering helpt ook niet. Hoe die dame die rol van Helena gekregen heeft is mij een raadsel. Ook Bloom (die ik prima vond in Pirates) voldeed niet. De hele eerste helft mist focus en interessant uitgewerkt drama. Ook is er een groot gebrek aan charisma op het doek. In de tweede helft komt het verhaal van Achilles op gang en direct wordt het interessanter. Later komen er ook interessante dilemma's voor O'Toole en Banna, die in de eerste helft van de film mij totaal niets interesseerden.

Gelukkig waren die Helena en Paris naar de achtergrond verdreven.

Helemaal mee eens. Dramatisch is 't niet best ingevuld nee, die Paris en Helena lijn. Het helpt ook niet dat dat 'eerste deel' nodeloos lang duurt.

Vreemd dat men bij zo'n film op 156 minuten uitkomt.

avatar van krabat

krabat

Wat een vreselijk langdradige film. Als je marketing en cast maar klopt, dan stroomt het geld met bakken binnen. Hier hadden ze in Hollywood wel iets beters van kunnen en moeten maken.

avatar van Carow

Carow

Wat zeurt iedereen nou over Bloom en Pitt? Bloom was een prima mietje en bij Pitt vond ik persoonlijk die spieren heel leuk... en hij kwam er 3 keer naakt in voor!

avatar van ricky2612

ricky2612

aardig filmpje, niet meer niet minder. Maar kan ook komen door de enorm lage verwachtingen die ik had..

Ondanks redelijke lange zittijd, heb ik me niet echt een moment verveeld ofzow..

avatar van Patro88

Patro88

wel aardige film. goeie opbouw en mooie scenes.

het gevecht tussen hector en achilles mocht wat langer duren

avatar van Jensing

Jensing

Het is op zich geen slechte film, maar iedereen die de Ilias kent of het verhaal van Troje een beetje kent weet dat de film helemaal niet klopt met de werkelijkheid. Dat vind ik een echt minpunt. Dit achterwege gelaten (want de film is natuurlijk commercieel gericht) is het een indrukwekkende film met reusachtige gevechten en stoere zwaardgevechten. Jammer ook dat de Grieken als echte bad guys worden afgeschilderd. Leuk om een keertje te zien, maar zorg dan wel dat je goed zit, de film is laaaaaaaang.

avatar van sju

sju

Carow schreef:

ik ben het helemaal met je eens (behalve dat laatste dan...). bloom speelt de perfecte miet en pitt kwam ook sterk over.

avatar van jothi

jothi

TROY is een hele leuke film

lekker veel actie;-)

van mij krijgt ie een 4,5

avatar van Nieke

Nieke

Carow schreef:

Helaas helaas, blote Pitt was een kickboxer van Great Brittain. Ergens gelezen, maar naar mijn gevoel waar.

Pitt heeft een leuk lijfje, maar je ziet z'n hoofd nooit bij de body shots. Sad, but true

avatar van LindaLicious

LindaLicious

De lengte van de film, daar had ik geen last van. Sterker nog: ik weet hoelang die Trojanen en Grieken moeilijk deden over het ga-van-mijn-eiland-af-of-ik-begin-een-oorlog-gedoe.

Ik krijg het dagelijks te horen bij Grieks en Latijn, en geloof me, die film is 100000 keer beter dan een saaie les Grieks en/of Latijn op school!

Anyway, ik vond het vooral leuk omdat ik de verhalen herkende (en ook stukjes die vooral NIET klopte, maar ja, dat heb je ook bij Harry Potter hè )en dus eigenlijk al wist hoe het zou aflopen. Het verhaal kan hoe dan ook niet saai zijn. Dat soort verhalen blijven boeiend. Het ligt er dan natuurlijk aan hoe het verfilmd is. Nou, dat vond ik (hoe kan eht ook anders? ) erg oed gedaan! Mooie, indrukwekkende film!

avatar van Carow

Carow

[quote]Nieke schreef:

Oke... maar dan was er nog steeds niet mis mee .... ik ben niet oppervlakkig ofzo, maar ik kijk liever naar zo'n lichaam dan van een ofandere sukkel met een bierbuik... jij dan?

avatar van Nieke

Nieke

Nope, geef je gelijk. Naar gelang de naaktfoto's die van Pitt circuleren heeft ie ook niet zo'n lelijk lijf.

't Was gewoon om je te laten weten dat het niet het lichaam was van BP, ik geloof dat iedereen dat wel denkt.

avatar van Lotteke

Lotteke

Toen ik deze film in de bios zag was ik erg van onder de indruk, had m toen geheid 5* gegeven, maar nu ik hem inmiddels op dvd heb, ben ik toch wel iets kritischer. Hij blijft absoluut goed en Pitt ziet er niet alleen heerlijk uit, hij acteerd ook goed(niet zo fenominaal als in fight club helaas),maar de film duurd toch best wel lang en is af en toe een beetje saai. En alhoewel ik Orlando heerlijk vind om naar te kijken, vond ik hem hier toch niet overtuigend spelen, ik voelde de liefde tussen hem en Helen dan ook niet.

avatar van movjos

movjos

Bravo voor Brad Pitt! 17,5 miljoen voor deze film voor Brad, er mogen nog zo'n films komen !!

avatar van J.S.

J.S.

movjos schreef:

4,5 / 5

Ja echt geweldig voor hem .

avatar van Disk

Disk

movjos schreef:

4,5 / 5

De kans is erg klein dat dit waargebeurt is, Dus niet de geschiedenis maar het verhaal klopt niet.

Als we de bovenstaande jaartal mogen gelofen dan is was dit veruit de eerste oorlog van de grieken.

avatar van [Preketero]

[Preketero]

Ik vind het een hele mooie film, staat op nr. 6 in m'n top 10 en ik geef de film 4,5 sterretjes

avatar van reijne

reijne

geweldig deze film hoort gewoon hoog in de top 250 van mij krijgt hij 5*

avatar van Anne_Girl

Anne_Girl

Mooie gevechten, Goeie acteurs, mooie historie... Maar enig verhaal zit er niet bepaald in, hij is saai en veel te langdradig. Maar goed dat is mijn mening

avatar van xangadix

xangadix

Ik word er niet warm of koud van. Het is allemaal wel mooi gemaakt, dat wel...

avatar van Vera

Vera

Zo een saaie film als deze heb ik dus nog nooit gezien! Ik had er veel van verwacht, maar het viel echt tegen. Misschien alleen 2.5 sterren voor het vechten en de omgeving..maar dat is het dan ook wel!!