Genre: Actie / Thriller
Geregisseerd door: Jonathan Mostow
Met onder meer: Kurt Russell, J.T. Walsh en Kathleen Quinlan
Releasedatum: 25 juni 1998
Plot Breakdown
"It could happen to you."
Jeff en Amy Taylor verhuizen naar Californië, en moeten een rit maken door het land. Wanneer ze in het midden van een woestijn stranden komt hun rit plotseling tot een stop. Amy krijgt een rit van een trucker om bij een restaurant te kunnen bellen, maar als ze na een lange tijd nog niet terug is raakt Jeff ongerust. Later blijkt dat niemand in het restaurant zijn vrouw gezien heeft. Hij moet er nu alles aan doen om zijn vrouw terug te vinden.
Jeffrey 'Jeff' Taylor
Arleen Barr
Deputy Len Carver
Calhoun
Jordy
Redelijk thrillertje volgens een standaard-formule. Ik sprak nadat ik de film gezien had nog een flink aantal mensen die 'm wél erg goed vonden, dus misschien ligt het aan mij, maar ik geef de film 2 en een halve ster.
neo
ik denk dat het een beetje aan jou ligt Jordy
dit is echt een verassend goeie film.ok,het is een soort van remake van spoorloos,maar de film is zker wel spannend.
narva77 (crew films)
Beter goed gejat dan slecht verzonnen!
Stukje "Spoorloos" hier, stukje "Duel" daar, stukje "The Hitcher" en "Deliverence"....
Maar anyway, in ieder geval goed gejat
mazdalfa
Goed gezegd Narva, alleen vraag ik me echt af of een van die amerikanen werkelijk beïnvloed is door "onze" Spoorloos.
Linda
zeer spannende film met een standaard verhaal waar je al zo veel films van hebt gezien maar toch blijft de film wel boeien.
wel irritant dat die vrouw de hele tijd loopt te schreeuwen. daar heb ik toch zo'n hekel aan de hele tijd dat gezeur. maar gelukkig is dat alleen op het eind
3,5 sterren
Redlop
Toen J.T Walsh overleed dacht ik, wie was dat ook weer? O ja die enorme hufter in Breakdown. Vooral dankzij zijn rol is dit een onverwacht spannende film. Kurt Russel is ook te pruimen dit keer.
Moest ook aan Deliverance denken.
Chainsaw
Toch één van mijn grote actiefavorieten. Spannend verhaal, de film zit uitstekend in elkaar en de personages zijn erg sterk. Vooral Walsh speelt een heerlijke rol. Op zich is het allemaal niet zo heel veel bijzonder, maar ik blijf het een erg charmant actiespektakel vinden.
Mik
Jesus, Grof overgewaardeerd mijns inziens. maximaal 2 magere sterretjes van mij.
Ik zag hierboven staan: Soort van remake van spoorloos, dus ik dacht... enfin, het eerste half uur ok. Dat was prima, maar toen duidelijk werd wat nu de oorzaak was... bleh!
Slap, niet meer dan dat. Erg veel dingen waar ik me aan ergerde. Waste of time!
Dustyfan
Poeh, wat spannend!!! Zat op 't puntje van m'n stoel!!!
Agony
- 1985 berichten
niet echt heel bijzonder.... De film begon veelbelovend, maar verzandt daarna in standaard brokklare actiehap. 2,5 sterren.
U-96
- 2077 stemmen
Origineel in het genre. Toch geen film die je meer dan 1 keer wil kijken. ****
Origineel in het genre.
Hele aardige film, maar allesbehalve origineel.....
MaTtIeBoY
Zeer goede Actie_Thriller **** sterren
sn@ke
- 2077 berichten
Ik vond het verhaal van breakdown nog redeljk goed . Kurt Russel verkeert in topvorm en schittert in deze pure thriller. In het begin is het allemaal vrij geheimzinnig. Eenmaal als we weten hoe alles wat in elkaar zit begint de actie. De clichematige doch aardige climax op het einde is erg mooi gedaan. Breakdwon heeft voldoende spanning om 3 sterren te verdienen.
Sjan
Deze heb ik een tijdje geleden op tv gezien, nog niet gestemd zie ik nu. Ik vond het toen een verassende thriller. 3*
Luke
Deze film komt volgende week op tv. In mijn gids (Troskompas) is dit de film van de week (mede omdat er geen echt goede films komen deze week), maar toch. Ik kan me deze film herinneren van twee jaar geleden ofzo toen hij ook op tv kwam. Ik vond hem toen wel spannend. Best een leuk en verrassend verhaal. Ga ik toch maar even kijken komende week om mijn geheugen op te frissen.
roda
beklemmende nachtmerrie-taferelen overgoten met een vette aktiesaus, spannend van begin tot eind en grandioze rollen van Kurt Russel en de inmiddels overleden J.T Walsh.
willum
Goeie film, spannend tot het einde, deed me een beetje denken aan 'Franctic' qua verhaal lijn. Deze geef ik 3,5 ster.
Ik heb nu al een paar van dit soort 'duistere dingen die zich afspelen in de amerikaanse achterlanden' films gezien (retroactive, easy rider, southern confort). Dit soort film's lijkt mij niet zo goed voor het toerisme in america. Ik hoef in iedergeval niet meer zonodig er naar toe
Een belachelijk en slap aftreksel van Spoorloos, die met name naar het einde toe totaal ontspoort en ook maar enige vorm van logica of subtiliteit achter wege houdt. 1,5*
Captain Pervert
Ik vond hem echt leuk, kon er niets aan doen. Moest even op gang komen maar de sfeer is echt top.
tevelenco
Spannende film.
Met een goed verhaal , met volop actie en spanning.
En een prima rol van kurt russell.
Kortom een prima actie thriller.
Deek
Film lijkt in het begin veelbelovend, echter onstijgd de film nooit meer het niveau van een gemiddelde actie film, van 13 in een dozijn, 2.5 sterretje
Lukic
Een erg goede film met Kurt Russel in een van zijn allerbeste rollen. Das ook niet zo moeilijk kan je dan zeggen, want de rest van ze reportoire is grotendeels bagger... :-P
3,5 ster. Gewoon een spannende en goede film!
Jorick
Redelijk vermakelijke film, maar over het algemeen was ik niet zo onder de indruk. 2.5*
HeatWave
Creepy film.
Echt een geweldig verhaal, al moet ik zeggen echt helemaal origineel is het niet.
Toch is de hele film vanaf het begin tot het einde superspannend.
Net als de film bezig is word het onheil al tot een climax opgevoerd, en houd ook niet meer op, de hele film lang.
Films die continu het spannings niveau op zo'n peil weten te houden die zijn er toch niet zo heel veel, want van het begin tot het eind blijft het bloedstollend.
Een uitje door de hel zou je dit wel kunnen noemen.
Ik zou persoonlijk niet snel in m'n eentje of met z'n tweetjes in een woestijn rijden, ik kijk wel uit.
Hadden Jeff- en Amy Taylor dat ook maar gedaan
Ik geef 'm 4 punten.