Genre: Komedie / Horror
Geregisseerd door: Fred Dekker
Met onder meer: Jason Lively, Steve Marshall en Jill Whitlow
Releasedatum: 26 maart 1987
Plot Night of the Creeps
"The good news is your date is here. The bad news is... he's dead."
Twee jongens willen graag bij een studentenvereniging om zo dichter bij een mooie meid te kunnen komen. Als ontgroening moeten ze een lijk voor het huis van een andere studentenvereniging neer leggen. In het ziekenhuis komen ze echter toevallig in een kamer waar een lichaam ingevroren is. Omdat ze denken dat deze dood is, besluiten ze deze maar mee te nemen, maar als ze hem ontdooien, blijkt hij niet zo dood te zijn. Ook blijkt hij besmet te zijn met een virus door een buitenaards experiment uit de jaren vijftig. Al gauw vallen er doden.
Christopher 'Chris' Romero
Walt
Johnny
Lui (crew films)
- 11905 stemmen
De film krijgt eindelijk een DVD-release, dit jaar oktober, door Sony!
Die Hard,Willis
Eindelijk inderdaad. Ik had het nieuws al gehoord bij Deadpit. Het werd verdomme ook eens tijd, maar het lange wachten wordt eindelijk beloond.
Boeikens
Niet slecht.
Zeker niet origineel en de komedie is pover maar heeft wel redelijk wat leuke gore momenten en goede FX.
Mr Confused
Ik lees net dat hier ook een 2e film van is: Night of the Creeps II - Zombie Town. Zal wel weer een prul zijn.
Vascago
Heerlijk sfeervolle horror comedy met een geweldige soundtrack ook weer. Leuk verhaal met aardig acteerwerk en verder ook alle verplichte cliches maar dat hoort erbij.
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Degelijk 80's filmpje. De film is lekker cheesy en heeft inderdaad een even grote cheesy soundtrack. Op dat vlak zit Night of the Creeps dus al goed.
Maar hij komt in mijn ogen te traag op gang. De goor blijft volledig uit tot de laatste 15 minuten. Beetje jammer, maar het einde maakt wel véél goed. Ook de special effects bij die kat en hond waren goed gedaan.
Verder zitten de gebruikelijke 80's clichés er weer in en is het een makkelijk te volgen verhaaltje. De humor kon iets beter, was nogal magertjes.
Leuk filmpje, maar had aan de reviews te zien wel wat meer verwacht.
Hap-slik-weg.
Zoals B-pulp hoort te zijn. Voorzien van een leuke soundtrack inclusief The Diamonds met het geniale 'The Stroll'.
Het 'naam-noemen' (Dante, Raimi, Cronenberg, Landis etc.) is een klein beetje vermoeiend, en de film had (nog) iets korter gemogen. Maar verder smaakt e.e.a. als een FEBO-kroket die op zondagochtend rond een uur of 3 naar binnen glijdt. En daar is soms niets mis mee.
Waar wel wat mee mis is, is de BluRay-release. De beeldkwaliteit is bij vlagen beschamend.
Goed.
Was natuurlijk een low budget filmpje....
Klopt. Maar zelfs zo een low-budget filmpje wordt door jongens met veel geld, op BluRay geplemt. Opdat ze nog rijker worden. Het zou leuk zijn als dat soort jongens zich ook eens hard zou maken voor een nette release. Even met de kwast erbij langs.
Zoiets hoeft wat mij betreft niet alleen weggelegd te zijn voor de Kubricks en consorten (mooiste BluRay die ooit heb bekeken was ongetwijfeld 2001).
dutchtuga
Klopt. Wat is het nut anders van een Blu Ray speler in huis nemen? Dit klinkt als pure uitmelkerij. Niet dat ik dergelijke pulp ultra scherp wil zien, maar dat terzijde.
Men maakt wel, ter ere van zo'n release, de originele Dolby-stereo ineens DTS 5.1. Omdat de gemiddelde leek met zijn surroundsetje daar nogal gevoelig voor is. Dat zijn namelijk specs die je kunt lezen op het hoesje. Er staat, naast het aspect ratio, verder nooit iets vermeld over de beeldkwaliteit.
Het doet me denken aan mijn eerste cdtjes in 1985. Vaak van ADD of DDD-kwaliteit (Brothers In Arms ed.). Al snel volgden allerlei releases waarop je het krassen van de plaat kon horen. De release-maffia en ander muziektuig werd er echter niet minder rijk door.
Boeven zijn het, verdikkeme. :-/
Highdefdigest is anders redelijk positief over de beeldkwaliteit.....
Zit veel grain in de donkere scenes. En er is overdadige pixelvorming in willekeurige scenes. Er valt geen peil op te trekken.
Het kan altijd slechter, en veel scenes zien er redelijk tot goed uit, maar zoiets stoort me wel een beetje.
Near_Dark
Juist gezien, een cultclassieker uit de crazy 80's.
Dit is de debuutfilm van Fred Dekker, die ook het misbaksel "Robocop 3 (1993)" op zijn naam heeft staan...
Plot: Een mislukt experiment van Aliens stort neer op Aarde.
Het blijkt grote, bloedzuigerachtige wezens te bevatten die in je mond kruipen en je lichaam overnemen, je verandert m.a.w. in een soort Zombie.
Dit alles gebeurt in de nabijheid van een campus op een middelbare school.
Uiteraard geraken enkele mensen bezeten van deze beestjes en beginnen te moorden. De plaatselijke detective van dienst blijkt hierover meer te weten en start een onderzoek. Telkens hij bij een nieuwe moordzaak aankomt is het eerste wat hij zegt "Thrill Me", tot vervelens toe.
en zo gebeurt er nog 't een en't ander, maar of het de moeite waard is....?
De goede verstaanders hebben reeds begrepen dat ik niet erg onder de indruk ben van deze 80's Cult-Horrorfilm, Ik had hem ooit eens opgenomen van 2BE (een Vlaamse zender).
Telkens wanneer je hoopt dat er eindelijk een sappige, gore scène begint draait de camera weg van de actie, om gek van te worden !
Als er nu één ding is dat dit soort flauwe filmpjes nog't bekijken waard maakt zijn het nu net deze gore scènes.
Hier dus niet, of ik moet een fameus gecensureerde versie hebben gezien...?
4/10.
Dikken bazaar, dan heb ik er al véél beter gezien in dit genre.
Het is duidelijk dat Peter Jackson zijn idee voor de grasmaaierscène in zijn (véél betere) "Braindead (1992)" uit deze film heeft gehaald.
namingway24
Zeer geslaagde mix van verschillende horrorgenres die de fijne balans tussen horror en humor perfect weet te bewandelen. De special effects zijn lekker goor, Tom Atkins speelt een briljante rol, en als kers op de taart krijgen we nog wat vluchtig naakt te zien.
Het was lang wachten, maar nu is de film dan eindelijk uit op DVD en Blu-ray. Hopelijk krijgt deze terechte cultklassieker nu wat meer bekendheid.
namingway24
En over de Blu-Ray gesproken, de beeldkwaliteit is toch wel behoorlijk. In het begin zie je wel wat "grain", maar de kleuren zijn fel en het beeld is voor een low-budget film van meer dan 20 jaar oud behoorlijk helder.
Ik weet niet of het in vergelijking met de DVD beter of even goed is, maar de Fame had de Blu-Ray toevallig op import (net als Hardware; nog te bekijken), dus dat liet ik niet links liggen
Het Blu-ray menu zat erg goed in elkaar en de extra's zijn erg leuk, en in high def. Miischien laat ik me te veel inpalmen door de term high def, maar het zij zo...
Klopt wat je zegt.
Toch is deze BluRay absoluut beter dan de DVD. En het kan i.d.d. allemaal veel erger. Bekijk The Reaping, The Fifth Patient of 300 maar ens op BluRay. Daar wordt je niet vrolijk van.
De BluRay van Night Of The Creeps verdient ongeveer een 7,5 uit een 10. Maar toch wil ik als kijker meer waar voor mijn geld. Bijvoorbeeld een 9. Het kan namelijk echt wel..
Klopt wat je zegt.
Maar als je deze naast die van Kubrick's 2001 bekijkt stelt e.e.a. qua beeldkwaliteit weinig voor. En die film is uit '69. Vier decennia oud dus..
Duh! Dat is een super productie die op 70 mm is geschoten. Niet zo'n wonder dat die er beter uitziet. Verschil in budget van zo'n 4000% schat ik.
Dus een film die goedkoop geschoten is kan nooit op goede kwaliteit in HD-jasje verschijnen?
Nee, als het bron materiaal een goedkope filmstock is, zal het er nooit zo gelikt uit kunnen zien als een big budget Hollywood vehicle. Met name in de donkere scenes valt het op.
Vergelijk het maar met een foto genomen met je telefoon en een goede digitale camera. Die foto genomen met de telefoon zal er ook op blu ray niet goed uitzien.
De kaliteit van de lenzen, de filmstock, het laboratorium en de hoeveelheid licht (die je kan inhuren) zijn allemaal van invloed op de beeldkwaliteit. Het moge duidelijk zijn dat low budgetfilms hier weinig geld voor hebben...
Om niet in technische prietpraat te verzanden. Je kunt er toch met het kwastje bij langs? Zo heb ik mij i.i.g. doen laten vertellen.
Edit/ Ik snap wel wat je bedoelt met je foto-verhaal hoor.
Niet echt, of kost het de mannen-met-te-veel-geld misschien te veel geld om zoiets te bewerkstelligen? Ofwel staat het misschien het snelle cashen in de weg?
Edit/ Misschien dwaal ik te veel af, maar las laatst op een website van Calvé dat iemand de HD-DVD van The Thing beter vond dan de BluRay.
Nu heb ik de BluRay van die, overigens prachtige, film. En ben dus op zoek geweest naar iemand met zo'n HD-speler en de bijbehorende schijf. Zoals het gezegde gaat: 'Zoekt en gij zult vinden.'
En wat schertste mijn verbazing? Ik moest schoorvoetend toegeven dat de HD-DVD van The Thing i.d.d. beter is dan de BluRay. En dan hebben we het echt niet over smaak. Zoiets wekt mijn argwaan. Niet zozeer omdat misschien het minste systeem heeft gewonnen (geen idee maar kreeg een Video200-deja vú), maar vooral omdat zoiets mogelijk is in 1080p-land.
Ik heb ook wel eens gehoord (en dus niet zelf kunnen beoordelen) dat de eerste release van Full Metal Jacket op BluRay, een veel mindere is dan de tweede..
Maar goed.
Je kan het nooit mooier maken dan het bronmateriaal. Dat is gewoon niet zo best bij low budget films. Dat oppoetsen heeft vooral zin bij oude films die ooit wel onder goede omstandigheden geschoten zijn, waarvan het negatief een goede schoonmaakbeurt nodig heeft. Beschadigingen kunnen dan hersteld worden.
Maar NotC zal absoluut niet dezelfde behandeling hebben gehad als 2001. Maar dat lijkt me logisch, bovendien viel er minder winst (in beeldkwaliteit) te boeken.
Dat is i.d.d. logisch, want men wil, over het algemeen, snel geld verdienen. Maar soms stoort zoiets mij. Vooral omdat dit soort schijfjes duur zijn, evenals de bijbehorende apparatuur.
Zoals ik al uitleg in de edit van mijn vorige bericht, word er wel eens argwanend van.
NotC geven ze niet echt uit om (veel) geld te verdienen. Dus geniet er maar gewoon van en laat de delen 2,3, 4 ,5 & 6 van welke Hollywoodfilmreeks dan ook links liggen. Die hebben inderdaad maar een enkel doel.
Mijn eigen quote:
Volgens mij kan je beter een lijn bewandelen of de balans vinden. Kwestie van te snel typen, en te slordig om niet te corrigeren.

Netflix-hit 'Finding Her Edge' zeker van een tweede seizoen

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

Dinner in America
Drama / Komedie, 2020