• 9.377.648 stemmen

Night of the Creeps (1986)

Komedie / Horror | 88 minuten

Genre: Komedie / Horror

Geregisseerd door: Fred Dekker

Met onder meer: Jason Lively, Steve Marshall en Jill Whitlow

Releasedatum: 26 maart 1987

Plot Night of the Creeps

"The good news is your date is here. The bad news is... he's dead."

Twee jongens willen graag bij een studentenvereniging om zo dichter bij een mooie meid te kunnen komen. Als ontgroening moeten ze een lijk voor het huis van een andere studentenvereniging neer leggen. In het ziekenhuis komen ze echter toevallig in een kamer waar een lichaam ingevroren is. Omdat ze denken dat deze dood is, besluiten ze deze maar mee te nemen, maar als ze hem ontdooien, blijkt hij niet zo dood te zijn. Ook blijkt hij besmet te zijn met een virus door een buitenaards experiment uit de jaren vijftig. Al gauw vallen er doden.

Christopher 'Chris' Romero

James Carpenter 'J.C.' Hooper

Cynthia 'Cindy' Cronenberg

Det. Ray Cameron

Detective Landis

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Hey Henk, dit is toch die film waarin een lijk op een brancard de heuvel afrijdt?

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Dat is CHUD 2: Bud the Chud.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Je hebt gelijk, ik haal 2 films door elkaar geloof ik. Maar deze ken ik ook.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Erg leuk filmpje, met een uitstekend sfeertje. Beetje een combinatie van Return of the Living Dead en CHUD. Leuke personages, goede make-up effecten en met name een leuke rol van Atkins. Oké het is misschien geen Romero, maar het is hier en daar wel erg geestig.

avatar van mikey

mikey

Chainsaw schreef:

Dat is CHUD 2: Bud the Chud.

jullie zien teveel films!!

Amusante film over slakken die je kop leeg eten. maar je kan nog wel eventjes door hoor, als zombie. Kan soms goor zijn. 3.5

die tagline is toch een quote uit de film?? dolkomisch

Originele horror komedie met vele momenten van herkenning voor de filmgeeks. 4*

avatar van Ravenstein

Ravenstein

Heb ik ontelbare keren gezien als tiener en was gek van deze film.

Heel leuk gemaakt en was zowel geslaagd als komedie als horrorfilm. Vooral de rol van Tom Atkins is subliem!

Fred Dekker leverde hiermee een zeer geslaagd debuut af, maar verdween al snel van het toneel. Zijn laatste wapenfeit is Robocop 3, nu niet meteen een film om als regisseur erg trots op te zijn.

avatar van Mister_Movie

Mister_Movie

Een goede, onderhoudende horrorfilm. Er zitten wel weinig echte slashmomenten in evenals momenten waarop je op het puntje van je stoel gaat zitten.

Maar toch, je zal je niet vervelen.

avatar van Mr Confused

Mr Confused

24 november bij Cult Night special op kanaal 2

avatar van xenne

xenne

Mr Confused schreef:
25 november bij Cult Night special op kanaal 2
gezien aldaar ...

viel me toch wel een beetje tegen ...

zombies waar slakken(?) uitspringen is wel erg origineel gevonden moet ik toegeven, een zombiehond & zombiekat was ik ook nog niet tegen gekomen in mijn aardse leven ... en humor zat er ook af & toe in ... maar was dit nu een parodie?

de SX waren iig slecht , en het verhaal had te weinig om het lijf ... hoe dan ook wel vermakelijk genoeg om 88min aan te besteden, al ware het maar om Jill Whitlow nog eens te zien

xenne schreef:
gezien aldaar ...

viel me toch wel een beetje tegen ...

zombies waar slakken(?) uitspringen is wel erg origineel gevonden moet ik toegeven, .......... en humor zat er ook af & toe in ... maar was dit nu een parodie?

Niets origineels aan, komen uit Shivers van Cronenberg. Voor de zombie hond moet je even aan The Thing denken. Alles in de film is wel ergens van gejat, niet dat dat erg is, want dat is juist de bedoeling.

Al met al een zeer geestige parodie op veel beroemde horrorfilms uit de jaren 70, begin 80. Maar je moet die natuurlijk wel allemaal kennen wil je er vollop van kunnen genieten.

avatar van xenne

xenne

Reinbo schreef:

Niets origineels aan, waren gejat uit Shivers van Cronenberg. Niet dat dat erg was, alles was gejat. Al met al een zeer geestige parodie op veel beroemde horrorfilms uit de jaren 70, begin 80. Maar je moet die natuurlijk wel allemaal kennen wil je er vollop van genieten.

ah ja, ik had al 'n beetje het gevoel dat het een parodie was ... maar ik zit dus blijkbaar met een gat in m'n zombie Kultuur, bedankt voor de info

avatar van Reinbo

De scene met de grasmaaier is overigens wel origineel en later door Peter Jackson in Braindead gebruikt.

avatar van Waku

Waku

Vermakelijke en aparte horror.

Maar ook valt er wat te lachen.

Ranzig, maar dan wel leuk ranzig.

avatar van megaman

megaman

best wel goeie zombie film vind ik. ik heb hem destijds alleen op TV gezien. past goed in het rijtje thuis bij Return of the Living Dead.

waar kun je deze DVD krijgen?

Halcyon

Voor zover ik weet is hier geen DVD-uitgave van.

avatar van Reinbo

Nee er is ruzie over de rechten, er staat wel iets gepland, maar moeten ze eerst de ruzie bijleggen. (Heb hem zelf op laserdisc )

Halcyon

Eindelijk te koop op DVD, bij chainsawvideo.nl. Wel enkel met Duitse audio én gigantisch duur... .

avatar van Mr Confused

Mr Confused

Heb hem nu besteld via ebay. De dvd heeft twee verschillende eindes (special cemetery ending). Ben benieuwd.

avatar van aarnd

aarnd

Leuke horror komedie een origineel verhaal een geslaagde film. Volgens mij is de film slithers hier uit afgeleid

Mr Confused schreef:

Besteld? Is ie dan uit op DVD met Engelse audio?

Halcyon schreef:

Dat is ook nog eens een bootleg en cut.

Halcyon

Ik heb ondertussen een Engelstalige bootleg bemachtigd.

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Geen spanning, super slecht acteerwerk , en grappig was het ook al niet.

Voor mij maar de recentste horrorfilms alhoewel die soms ook wel tegenvallen

avatar van Metalfist

Metalfist

Verdomme, ik heb hem gisteren gemist op tv

Die Hard,Willis

Na lange tijd eindelijk gezien! Deze film stond bovenaan de lijst van films die ik graag wou zien. Hij heeft zolang op de lijst gestaan, omdat hij nooit op dvd is verschenen. Maar na zoveel jaren was ik het wachten beu. Ik dacht wel dat omdat ik me er zo op heb verheugt, dat de film me mischien zou tegenvallen, maar laat het tegenovergestelde waar zijn. Hij overtrof mijn verwachtingen zelfs. Nu vind ik het ook ongelooflijk jammer dat Night Of The Creeps nooit op dvd is verschenen, want nu moet iedereen dit pareltje missen.

Night Of The Creeps begon met een cheesy intro met 2 alien ventjes die achter een andere aan renden. De vluchtende alien had een buis vast, en die mocht niet van het schip af. Dit gebeurde toch, en wat zat in de buis ? De creeps.

De creeps (Dikke zwarte naaktslakken) vliegen bij mensen de mond in, en veranderd ze in zombies. De zombies zijn zeer divers, je hebt zelfs een hond-zombie en een kat-zombie. De gore effecten zijn erg goed. Verder heeft de film een uitstekend 80's sfeertje.

Jammer dat hier geen dvd van is, want zoals ik al zei het is een pareltje en iedere horror liefhebber zou hem moeten zien.

Die Hard,Willis schreef:

Misschien iets voor Mr. Horror Presents .

Ik heb ondertussen wel een bootleg aangeschaft, niet ideaal maar ach.

Halcyon schreef:

Misschien iets voor Mr. Horror Presents .

Ik heb ondertussen wel een bootleg aangeschaft, niet ideaal maar ach.

Dan zou Doense wel een mega primeur hebben. Ik heb zelf ook een bootleg, direct de eerste in mijn collectie.

avatar van Patat

Patat

Matige horrorkomedie met invloeden uit jaren '50 science fiction. Zoals de meeste horrorkomedies kon ook deze me niet echt bekoren doordat de spanning vaak onderuitgehaald wordt door de flauwe humor. Film heeft veel weg van een B-film gemaakt door een aantal fans van het genre.

avatar van Roodkapje

Roodkapje

Matig tot zeer matig filmpje. Mooi te genieten op een regenachtige zaterdagavond maar ook niet meer dan dat. Er is geen enkele voeling met de personages en het verhaal was ook niet erg duidelijk. Eng word het nergens maar ademt wel een leuk jaren '80 sfeertje.