Genre: Drama / Komedie
Verenigde Staten / Frankrijk
Geregisseerd door: Marc Levin
Met onder meer: Danny Hoch, Piper Perabo en Dash Mihok
Plot Whiteboyz
"They dreamed of the ghetto...But they woke up in Iowa."
Flip woont in een schijnbaar geheel blank plaatsje in Iowa en droomt ervan een rap-ster te zijn. Hij oefent voor de spiegel en praat 'slang'. In de tussentijd merkt hij nauwelijks wat er om hem heen gebeurt. Zijn vader wordt bijvoorbeeld ontslagen, zijn vriendin is misschien zwanger enzovoorts.
Flip
Foreman
Traitor
Zichzelf
Bone*Thugs
na het zien van deze film gaan de mensen denk ik massaal stemmen haha!
Hij spreekt me totaal niet aan eigenlijk en wil hem ook niet eens zien eigenlijk!
Nielz
Vind dit eigenlijk wel een grappig verhaal, vanavond maar eens gaan kijken
aftereffects
Yo yo! Deze shit is tranga!!
Met een land vol met wiggers moet het helemaal goed komen met deze film.
Straatremixes yo!
moviefreak#1
Ik ga het laatste stuk echt niet meer kijken. Het gebeurt niet vaak dat ik een film niet af kijk maar dit is zonder enige twijfel de grootste k*tfilm die ik dit jaar zag. Nog geen stem waard
videoot
Ik haak ook af,ik heb het al veel te lang vol gehouden met deze gigantisch slechte film
orbit
- 12092 berichten
Whrahaha!! Wat een lelijke dwaas met die boze whiggerkop van hem
Maar wat is de bedoeling van deze film? Ons doen inzien welk type mensen het eerst toe is aan preventieve ruiming en achterstallige abortus? Ik krijg alleen maar weer een verhevigde weerzin tegen alles wat met hiphop te maken heeft door deze onzin
R.
Vraag me wel af wat dit nou eigelijk moest voorstellen? Als drama is dit toch niet serieus te nemen??
Mineworker
Wat praten jullie poep, dan?!
Deze film is zo slecht nog niet! Als jullie met jullie domme koppen gewoon het einde ook gekeken hadden, hadden jullie niet van die verneukte commentaren gedropt over deze film. Het einde is catchy man. Als je dat had gezien, was je wel even stil. Hoe die zwarte gozer in z'n rug wordt geschoten door 'n cop, alleen omdat ie zwart is.
Maar goed.. wat de bedoeling van de film is: Wees altijd jezelf, houd je zelf niet van de domme en toon meer respect voor de mensen om je heen en beschik over de benodigde (mensen)kennis voordat je je gaat gedragen als 'n "nikker"(white negro). Ik vond het eerste stuk ook geen reet aan, ik keek alleen omdat er bekende gezichten in voorkwamen, maar het einde wanneer J Dogg en die wigger vriendjes en Khalid naar Chicago gaan om drugs te kopen en dan echt in diepe shit belanden, dat was goed geregisseerd. Echt.. de spanning was te besnijden. Elke keer dacht je dat je wist wat er zou gebeuren waarna blijkt dat niet gebeurde wat jij dacht wat zou gebeuren.
Ik snap eerlijk gezegd ook niet helemaal wat hier de bedoeling van was. Het leek me niet echt serieus drama, daar was het toch iets te grappig voor
Die Flip en z'n maatjes
. Heb toch wel een paar keer moeten lachen en de film is echt niet zo heel slecht, je blijft er wel naar kijken.
Chavez
Ik ben normaal altijd de persoon die redelijk lage score geeft aan een film, maar vandaag ben ik dat niet. Ik heb gewoon vreselijk gelachen om 'Flip'. Het was voor mij ook wel een herkenbare film want je heb hier in Haarlem ook een aantal van dat soort typetjes lopen.
Anarchist
helemaal niet zo slecht als de bovenstaande commentaren doen vermoeden..
heb wel niet helemaal van het begin gekeken..
leuke parodie op die gangsta hiphop typetjes a la flip en verder hmm gewoon toch goed genoeg voor een 3*..visueel was alles ok..soms zelfs redelijk goed vooral dan qua sfeerschepping (de beelden in chicago enz), zo geweldig is het verhaal ook weer niet maar je blijft er wel naar kijken (in ieder geval pakken boeiender dan rommel als kill bill bv), verder ook wel vrij grappig en origineel...en zelfs zelf- en maatschappijkritisch naar het einde toe
niks bijzonders, maar toch wel leuk..
film is ook niet erg plotgericht neemt zichzelf ook niet echt serieus neemt terwijl andere films (met een gelijkaardige thematiek) dat wel lijken te doen maar het niet zijn
Koetje-2006
Gister op TV gezien, grappige film.
Natuurlijk geen kwaliteit maar best wel grappig
2.5
BoordAppel
Weer een film die totaal niet begrepen wordt. Natuurlijk zijn Flip een zijn matties een stel wiggers die denken dat ze kunnen rappen en dat ze diep van binnen zwart zijn. Hoe overdreven moet een film dit laten zien om duidelijk te maken dat het een satire is? Elkaar "nigga" noemen, die stomme dansjes, dat lamme gerap. Als je het serieus gaat nemen valt er inderdaad weinig te lachen.
Het probleem van deze film is dan wel dat er ook wat serieus drama in gestopt wordt en dat pakt door het matige script niet helemaal uit.
Het idee is goed, de uitwerking helaas iets minder: 2,5*.
PS: de vertaling was wel een ramp trouwens, Woo-Tang
orbit
- 12092 berichten
Ik denk ook dat dat één van de beste en tevens naarste punten van deze film is: de herkenbaarheid en het besef van de totale teloorgang van de beschaving
O.S.
Deze is toch zo slecht nog niet? Ik vond het erg grappig om te zien hoe dat groepje in hun droomwereld leefde waar ze op het einde drastisch uit wakker werden geschut. Irritant zijn die typetjes die er in het echt ook zo bij lopen en denken dat ze uit de ghetto komen. Dat maakt deze film des te leuker. Ze worden hier echt op hun plaats gezet. En nogmaals het einde in de ghetto was erg pakkend. Deze is voor mij zeker een herziening waard, maar kan hem nergens vinden. Op amazon hebben ze hem wel, maar heb helaas geen creditcard.

Team van HBO Max blijft ook na overname Netflix gewoon bestaan

Misdaadserie 'Memory of a Killer' trekt de aandacht: 'Keerpunt voor Dempsey'

Kijkcijferhits op Netflix: deze tien films worden nu goed bekeken

Nu op Netflix: documentaireserie over Take That vanaf vandaag beschikbaar

Soul Food