• 9.413.659 stemmen

Geregisseerd door: Joseph Sargent

Met onder meer: Lorraine Gary, Lance Guest en Michael Caine

Releasedatum: 28 januari 1988

Plot Jaws: The Revenge

"This time it’s personal."

Het is alweer enkele jaren geleden dat het kuststadje Amity opgeschrikt werd door de moorddadige aanvallen van de bloeddorstige haai. Sinds deze dramatische gebeurtenissen heeft Ellen Brody haar leven heropgebouwd. Haar zoon Sean heeft de taak van zijn vader overgenomen en werkt als hulpsheriff in het vakantieoord. Tijdens een routinevaart met de dienstboot wordt het vaartuig in een enorme wateropwelling meegesleurd en verdwijnt in de diepte. Heeft de witte haai weer toegeslagen?

avatar van etherman

etherman

de cover is wel geinig

avatar van A.J

A.J

Ik begrijp niet dat deze bij de slechtste films ooit staat...ik vond deze niet slecht!!Het verhaal was wel zwakjes en de haai bewoog zich wat houterig maar voor de rest vond ik hem niet slecht!3 sterren.

A.J schreef:

Man dit is gewoon een slecht voortborduursel op Jaws. Jaws 1 was genoeg geweest, en er hadden echt nog niet eens drie vervolg films gemaakt hoeven worden. Jaws 4, slecht en voorspelbaar

avatar van Tha Luz

Tha Luz

mmm,de naam Mickeal Cane komt me bekent voor maar ik weet niet meer waarvan:)

Over de film heb ik 1 woord

kut

1.5

avatar van finalman

finalman

Tha Luz schreef:

mmm,de naam Mickeal Cane komt me bekent voor maar ik weet niet meer waarvan:)

Over de film heb ik 1 woord

kut

1.5

Michael Caine => Get Carter & Batman Begins

avatar van AGE-411

AGE-411

michael myers schreef:

al die films van jaws zijn toch in amityville

????

De 3de overgens ook niet. Die is in Zeeland (SEALAND WATERWORLD)

avatar van Weertenaar

Weertenaar

Hier ben ik gelukkig ook weer doorheen: 1.00
Na het zien van Jaws 3 had ik me op het allerergste voorbereid, en dat was maar goed ook. Deel vier vaart op eenzelfde koers als deeltje drie, al kom ik bij deze prent nog net op een flinterdunne 1 uit. Ik zal dan ook een van de weinigen zijn die deeltje 4 ietsjes beter vind dan deel 3, maar het blijft huilen met de pet op. Wat voor heil men in Jaws 4 heeft gezien is me werkelijk waar een groot raadsel, maar men zal wel gedacht hebben: slechter dan Jaws drie kan het niet, dus we gaan er nog een keertje voor. Stemmingen op imdb en Moviemeter hebben echter uitgewezen dat dat dus wel kan, al vind ik persoonlijk deeltje drie de slechtste uit de reeks, maar het scheelt weinig met dit deeltje.

Waar het papierwerk wat men een script heeft durven noemen in deel drie al rijp voor de brandstapel was doet men dat in deel vier nog eens dunnetjes over. Een haai die de familie Brody te pakken wil nemen... Het is dat een baby van 3 weken nog geen enkel realiteitsbesef heeft, anders had zelfs deze baby het uitgegiert van het lachen... Wat een zootje prutswerk. Men moet toch het schaamrood op de kaken hebben staan als men zoiets aan het schrijven is, of heb ik het nu mis? En dan is dat eigenlijk nog niet eens het ergste, want het ergste is toch wel dat men het script ook nog eens goed genoeg heeft bevonden om te gaan verfilmen... Dan gaan de haren toch wel spontaan overeind staan, en vraag ik me serieus af wat voor volk er allemaal rondloopt in het grote Hollywood.

Het eerste halve punt dat Jaws 4 scoort is met het acteren. Veel beroerder dan in deeltje drie kon het niet, maar eigenlijk scheelt het niet eens zo veel. De hoofdrolspelers bakken er werkelijk helemaal niets van, en is het een enkeling in een bijrol die nog net het voordeel van de twijfel krijgt. Lorraine Gary vond ik in deel een en twee al weinig bijzonders, maar haar terugkeer op het witte doek voegt werkelijk niets aan deze prent toe. Dat besefte ze zelf waarschijnlijk ook, want na deze korte rentree hield ze het meteen weer voor gezien. Trouwens wel een lachertje dat ze een Saturn Award nominatie krijgt voor de beste vrouwelijke actrice, en eveneens genomineerd voor een Razzie.... Hoe scheef kan het zitten vraag je je eigen dan af. Ik hou het er maar op dat ze bij de Saturn Awards haal gehele ouevre meer hebben gewogen dan haar optreden in deze prent, om haar carriere enigszins te waarderen, maar goed... Mario van Peebles en Michael Caine zijn de twee die nog enigszins een acceptabele rol neerzetten, maar het houd zeker niet over.

Waar het realisme in deeltje drie al een lachertje was slaat men in deze film ook weer helemaal door. Opnieuw komen er 'kwade' geluiden uit de haai in een scene, en is opnieuw het gedrag van de haai weer uitermate discutabel. Een haai die Jake rustig in zijn onderwaterjet laat gaan, maar zodra Michael erin zit wel toeslaat... Komop he, sinds wanneer word een haai kieskeurig. Maar goed, dan ga ik verder. Stel dat de haai inderdaad op de familie Brody uit was. Hoe moet deze haai dat dan ooit geweten hebben wie de familie Brody is. De haai uit Jaws 2 was immers toch echt het 'hoekie om gegaan' in deeltje twee. Het geeft maar weer eens aan hoe verschrikkelijk ondoordacht men met deze prent is omgesprongen. Daarbij lijkt het gedrag van de haai ook werkelijk helemaal nergens naar, maar goed daar heb ik nu wel eens genoeg van om weer het hele rijtje aan onwaarheden op te typen. Verder slaat het ook he-le-maal nergens op dat Ellen de boot pakt en achter de haai aan wil gaan..... Bovendien erg vreemd hoe ze aan die boot komt, want die lag toch echt naast het werkplatform waar Michael en Jake en anderen op dat moment aan het werk waren, maar Ellen die boot opeens in het bezit heeft... Een gigantisch plothole van jewelste.

Vooruit, voor het filmtechnische gebeuren ook nog een half puntje. Hoewel de special effects werkelijk weer een potje zijn (weliswaar beter dan in deel drie), het camerawerk helemaal niets aan de film toevoegd, de muziek weer een slap aftreksel is van eerdere delen, de cinematografie werkelijk om te janken is, en de coordinatie van een groot aantal scenes van een bedroevend niveau zijn, kon ik toch enigszins opmerken dat men wel geprobeerd heeft om er nog wat van te maken. Men heeft het zeker niet proberen af te raffelen, en dat was in deeltje drie toch wel anders. Maar desondanks is dit bij lange na niet het niveau dat je van een Hollywoodfilm zou mogen verlangen. We zijn inmiddels 12 jaar verder dan het eerste deeltje, maar wat men met 'Bruce' heeft uitgevreten is me werkelijk waar een groot raadsel. In deeltje een was de haai niet eens zo beroerd ondanks dat het origineel al dertig jaar oud was, maar dat 'waarheidsgetrouwe' realisme van de haai benaderd men hier geen seconde. Het is een grote bonkige machine die keer op keer overduidelijk word 'aangestuurd'. Het is werkelijk te schandelijk voor woorden dat dit nog slechter is gedaan dan in het orgineel, dat kan gewoon echt niet....

Deel 3 en 4 hadden het witte doek nooit mogen bereiken, maar helaas hebben ze me ruim drie uur van mijn 'tijd' afgenomen. Ik kom er nog steeds niet bij hoe producers zulke prullen als dit in de markt kunnen zetten. Ondanks dat ik de indruk had dat men probeerde om toch nog een aardige Jaws film in elkaar te zetten is dat door pure onkunde van de hele crew uitgelopen op een grote deceptie. Daarbij is een speeltijd van slechts 83 minuten aan de zeer korte kant, maar achteraf kon ik daar alleen maar blij mee zijn, want het had niet lang geduurd of mijn ogen waren spontaan dichtgevallen. Het Jaws concept is nu echt tot op de bodem uitgemolken (al hadden ze die bodem wat mij betreft na deeltje twee al bereikt) en durf ik eigenlijk niet eens meer naar het vrij onbekende Jaws 5 te kijken mocht ik die ooit nog in handen krijgen. Ik ben blij dat ik de laatste twee Jaws film gezien heb, want dan weet ik in ieder geval dat ik die nooit van mijn leven meer hoef te zien: 1.00 (0.80)

avatar van kikondo

kikondo

Ik vond de film maar eng! Het enige pluspunt was de tot de verbeelding sprekende plezierboot.

avatar van kalehein

kalehein

Dit wasdus echt de meest waardeloze film in de hele reeks. En aan de score te zien denken er meer mensen zo over.

klute89

Yep, je bent zeker niet de enige

avatar van Mr. Chiel

Mr. Chiel

Het is dat ik alle Jaws-films wil zien, anders was ik er niet eens aan begonnen! Het ging té veel over familieproblemen, en die haai kwam veel te weinig in beeld. Als de haai al in beeld kwam dan zag je pas goed (vooral boven water) hoe nep 'ie was... Jammer! *2

avatar van Jan Vanhulle

Jan Vanhulle

IDD !

grote fan van jaws maar die 4e film vond ik totaal overbodig en voorspelbaar en nep....

helemaal het omgekeerde van de 1e film

avatar van Zinema

Dat de serie een nieuw dieptepunt bereikt is tot daar aan toe, maar wat Caine in deze draak te zoeken heeft blijft raadselachtig. Gary werd opgeduikeld om de authenticiteit terug te brengen, iets wat op geen enkele wijze lukt in deze matige uitmelk-film. Benedengemiddelde horror.

avatar van Scorpio11

Scorpio11

Gauw vergeten.

avatar van eltorro

eltorro

Ik vond dit deel weer beter deel 2 en 3 waren echt vreselijk maar dit vierde deel doet me weer denken aan deel 1 die wel beter is

uberjason

Het is jammer dat deze film zo ontzettend de grond in word getrapt. Oke hij zal nooit de eerste overtreffen, maar dat kon geen enkele haaienfilm na die tijd meer. Daar komt nog bij dat de mechanische haaien van tegenwoordig een stuk realistischer werken dan in de jaren 80. De pluspunten van Jwas the revenge zijn toch echt wel aanwezig. 1. de score is fantastisch.

2. de acteerprestaties zijn stukken beter dan die van 3-D

3. de onderwater scenes zijn overduidelijk niet van kartonnen rotsen en drijvende handen, dus veel realistischer.

4. De haai is ondanks z'n onechte voorkomen, een stuk geartikuleerder dan z'n voorgangers, en je ziet meer actie scenes met de haai dan in welk ander deel ook.

Natuurlijk heeft deel 4 ook z'n mindere kanten, maar al met al vond ik deel 3-D een stuk vervelender om naar te kijken.

Laatst las ik dat de kleine Thea Brody ( in het echt Judith barsi)

net na de opnames is doodgeschoten door haar jaloerse vader. Die schoot haar moeder ook gelijk dood. Familie drama die de ellende van Jaws wel even doet vergeten....

uberjason schreef:

Tegenwoordig wordt (bijna) alles met de computer gedaan.

avatar van Monte Cristo

Monte Cristo

Ik vond het wel meevallen,niet dat het een topper is maar in de flop hoort ie eigenlijk ook niet,als je dan jaws 3 kijkt die hoort er weer wel in die was nepper dan nep.

avatar van Wembleyfever

Wembleyfever

Michael Caine zit hier alleen maar in voor het geld en heeft zelfs bekend de film nog nooit gezien te hebben. Geen groot verlies trouwens, hoewel het terugkeren van Lorraine Gary als Ellen Brody wel een pluspunt (je) is. De rest is absolute flauwekul dat echt Jaws-onwaardig is.

uberjason

Tja...ik vond het acteerwerk stukken beter dan deeltje 3, enhoewel er 2 verschillende einden zijn van deze film, ben ik best wel gehecht aan de hele reeks.

ze hebben toch een sfeer die je tegenwoordig niet meer tegenkomt in haaienfilms. ik zou een deel 5 makkelijk aankunnen en zeker in de bios willen zien.

nu maar hopen dat de prequel van Jaws ook daadwerkelijk gaat komen.

avatar van niethie

niethie

Vroeger al de Jaws films eens gezien en dit was als ik het me goed herriner de minste. Waar de tweede vooral een herhalingsoefening van de eerste was en de derde een onofficieel vervolg sloeg dit eigenlijk kant nog wal. Ik zou hem zelf niet in de flop 100 hebben gezet, zo slecht was hij immers niet, maar het is uiteraard geen film om over naar huis te schrijven. Neem alleen al dat belachelijke eind.

avatar van B_B

B_B

• 1969 berichten

Geen boeiend verhaal, geen spanning, slechte special effects en een belachelijk einde. Toch vond ik deze net ietsje beter dan het derde deel, al was het maar omdat deze weer afspeelt op de echte zee ipv Seaworld.

1*, die grotendeels te danken is aan het mooie water... beetje triest toch wel.

avatar van Frank_1989

Frank_1989

jaws 1 was top.. dit is gwoon triest... het is een uittrapsel van jwas 1... dat was nog een goeie film.. dit is gwoon tijd verspilling.. 1 ster voor de poster.... meer niet...

avatar van aerts007

aerts007

Wat een miskleun.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Ik bereidde me voor op een abonimaler deel dan Jaws 3. Maar nadat het slechtst acterende personage vrij vlot opgepeuzeld werd door onze haaienvriend, was het in al zijn kutheid nog een redelijk zichtbare film. De zomaar binnenvliegende Michael Caine is daar voornamelijk verantwoordelijk voor, die kon me zowaar nog best vermaken. Het had wel een erg dubieus einde, maar ja .

uberjason

Ik hoop dat de geruchten over de Jaws prequel wel uitkomen, en dat ze inplaats van computer FX wel weer de mechanische haai gaan gebruiken zoals die uit Deep blue sea. of misschien een combinatie van beiden. Dan zou het denk ik wel wat draaglijker zijn om een reuze haai iemand te zien verscheuren.

Voor mij zijn de Jaws films haast als een boek uit mn jeugd dat ik eens in de zoveel tijd weer wil lezen. Blijft een sfeermaker, zelfs met foute mechanische haaien erin.

avatar van Phantasm

Phantasm

Deze film viel me nog mee, beter dan deel 3, deze lijkt wel wat op het 1-ste deel.

avatar van finalman

finalman

kben t vergeten maar waar is Martin Brody?

avatar van aerts007

aerts007

finalman schreef:

kben t vergeten maar waar is Martin Brody?

r.i.p.

avatar van movie acteurs