Genre: Actie / Horror
Geregisseerd door: Joseph Sargent
Met onder meer: Lorraine Gary, Lance Guest en Michael Caine
Releasedatum: 28 januari 1988
Plot Jaws: The Revenge
"This time it’s personal."
Het is alweer enkele jaren geleden dat het kuststadje Amity opgeschrikt werd door de moorddadige aanvallen van de bloeddorstige haai. Sinds deze dramatische gebeurtenissen heeft Ellen Brody haar leven heropgebouwd. Haar zoon Sean heeft de taak van zijn vader overgenomen en werkt als hulpsheriff in het vakantieoord. Tijdens een routinevaart met de dienstboot wordt het vaartuig in een enorme wateropwelling meegesleurd en verdwijnt in de diepte. Heeft de witte haai weer toegeslagen?
Ellen Brody
Sean Brody
Young Sean Brody
Clarence
sash!
ik vind deze eigenlijk ook niet slecht, sterker nog het begin vind ik prachtig met die kerstliederen en die jongen op de boot die doodgebeten word. Stukke beter dan deel 3, maar niks nieuws, geen flop top 100 plaats waard koman.
Volledig mee eens, een grote verbetering als je het vergelijkt met jaws 3. Verder een vermakelijke film 2*
xangadix
Deze review is stukken beter dan de film zelf: http://www.jabootu.com/jawstr.htm
sash!

Als je jaws the revenge vergelijkt met sharkattack, sharkzone, sharkhunter, megalodon dan is dit een vermakelijke film vind ik
Staat wel teminste 1 fout in. "Among the cited pictures, and not counting TV movie follow-ups (sorry, Psycho)"
Flipman
Ik kon me niet herinneren dat deze Film slecht was, maar 't is al weer 'n tijd geleden.
'n Twee en 'nhalf
Jorick
Slechte film. Kan me er inhoudelijk weinig van herinneren en dat zegt in mijn ogen genoeg. 1.5*
R_D_C
heb hem nog eens bekeken.
En de haai ziet er nu nog nepper uit en doet ongeloofwaardige dingen. De film is ook nergens spannend.
Maar wel vind ik hem beter dan jaws 3.
al bij al 2.5*
1 ding hebben alle jaws films gemeen en dat is namelijk: ze beginnen allemaal onder water.
otherfool
Eigenlijk een hopeloos prutswerkje, maar met een zak popcorn en een lekker drankje is het allemaal nog net te doen. Nog nét, want dit doorzichtige standaardvervolgje mag natuurlijk niet in de schaduw staan van Spielbergs meesterwerk.
2*.
-Jennifer-
Deel 1 blijft nog altijd het beste. Maar met 2 kom ik de avond ook wel door. Mischien had Spielberg deze beter kunnen regiseren.
Clint
Pff.. wat een mislukking is deze film! Alle momenten die spannend hadden kunnen zijn, professioneel de bodem in geslagen! Ongelooflijk!
1*, en de upgrading van dat halve punt is dan alleen nog maar te danken aan enkele backflashes van deel 1.
666south park
een 3,5 voor deze jaws film omdat ik deze wel de minste vond hoor maar hij hoeft ook zeker niet in de flop hoor
BlueSword
megalodon...omg...verschrikkelijke bagger film!
echt 1 van de saaiste films die ik ooit gezien heb.
jaws: the revenge vond ik ook wel bagger, vond hem wel iets leuker dan deel 3 maar 1 blijft toch nog het best.
Rusyan
Goh eefje echt waar?:P:P:P
nee deze film is stukken beter als Red Water bijv
mja
samsco banana
deze film vind ik een kastkraker
maar er moet nog iets aan
het inzoomen
voor de rest is het goed
niet hororachtig
ik geef er 2,5 sterretjes voor
AmazingPP
Deel vier is zeker niet het slechtste deel, tenminste, dat is mijn mening. Een deel van de originele cast uit deel 1 is terug en hier drijft het verhaal dan ook op. Dat geeft iets vertrouwds... Beter dan deel 3, veel slechter dan deel 1. Laten we het zo zeggen....
Goldhand
Ok, als je Jaws 4 vergelijkt met Megalodon is ie zeker beter ja, maar ik vond deze film nou niet echt vermakelijk. Hij was ook nogal ongeloofwaardig! Een haai die alleen achter een familie aan zit?
Vod dit zeker een tegenvaller in de Jaws serie!
tyrannosaurus
ik heb deze gisteren gehuurd,valt weer tegen vind ik maar hij is wel beter dan jaws 3-D,maar veel is aan deze film ook niet
2.0* omdat het toch een film van de jaws collectie is.
2.0* omdat het toch een film van de jaws collectie is.
dat zou toch eerder tot een lagere dan een hogere waardering moeten leiden...
Shark_Jaws2
goeie film alleen maakt deze het toch niet beter dan in vergelijking met de 1de en 2de .
metaledje
peww beter dan deel 3, kan deze wel meer waarderen, alleen ik snap het einde niet, hoe is die haai nou in vredesnaam ontploft?
wesley titanic
ik weet niet hoor maar hij was precies tot op de tekst hetzelfde
Flutfilm dus 0.5*
Smoochy
ik weet niet hoor maar hij was precies tot op de tekst hetzelfde
Tien
Hahaha, al vanaf ik een kleutertje was keek ik naar die films.
zowat verslaafd eraan hoe krankzinnig ook daarom een 5
Shark_Jaws2
1 ding is heel raar in alle jaws films gaat het altijd om de brody's en deze haai zit achter een familie aan hoe kan dat nu
het is toch niet dezelfde haai als in jaws of jaws 2
en hoe weet die haai nu in deze film dat de brody's dat gedaan hebben (met andere woorden het is toch altijd een andere haai)
metaledje
het is altijd een andere haai ja, lijkt me wel, in deel 1 spat ie uit elkaar, kan het weer moeilijk aangroeien ofzo, ach daarom staat ie ook in de flop 100 denk ik,omdat het verhaal zo stompzinnig is, een haai die achter een familie aanzit, wetende dat die familie ZIJN familie heeft vermoord, haha lijkt eerder een tekenfilm

Jaws 3-D
1983

Jaws 2
1978

Jaws
1975

Drie sequels die het niveau van de eerste film bij lange na niet haalden

Jaws

The Fourth Protocol
Thriller, 1987

Black Water
Thriller, 2007
shark attackbahamassterven en dooddierlijke aanvalvervolgwraakschepselonderwaterhaaigreat white shark caribische zeebanana boat