• 9.373.905 stemmen

Met onder meer: Macaulay Culkin, Elijah Wood en Wendy Crewson

Releasedatum: 21 april 1994

Plot The Good Son

"Evil has many faces."

De jonge Mark (Elijah Wood) belooft zijn zwaar zieke moeder dat hij haar niet zal laten sterven. Zijn moeder sterft toch en Mark wordt korte tijd later door zijn vader naar familie gebracht om enkele weken bij hen door te brengen. Hij kan er spelen met zijn neefje Henry (Macaulay Culkin), die van zijn eigen leeftijd is, en het jongere nichtje Connie. Henry sleept Mark mee in spelletjes die soms gevaarlijk maar altijd amusant zijn. Stilaan wordt het Mark duidelijk dat Henry pervers is en dat hij tot monsterlijke dingen in staat is. Voor de buitenwereld houdt Henry echter het masker van de voorbeeldige jongen op.

Mark Evans

Arizona Doctor

Doctor in Blackport

avatar van dttom

dttom

zaten wel leuke stukjes in.

avatar van Violet-Oi!

Violet-Oi!

Leuke film, vond macaulay culkin altijd leuk om naar te kijken vooral als kind. Heb deze film en kijk hem nog wel eens, hij is spannend en het speelt zich af op een best mooie omgeving.

avatar van starbright boy

Net niet film. Lijkt een beetje gladgestreken te zijn door Hollywood en had wat enger gemogen. Wel een bijzonder sterk einde. Leukste rol van Culkin, met een piepjonge Elijah Wood (LOTR).

avatar van U-96

U-96

• 2069 stemmen

Aaahh, vanmiddag schoot mij deze film weer te binnen. Ik had deze film vroeger 2 keer gezien, en vond hem toen heel goed. Voorlopig ***; waarschijnlijk hoger bij de volgende keer.

avatar van John Doe

John Doe

Precies ik had 'm ook twee keer gezien, en vond het een goede film. Wel vet nu je het zegt, die ogen van die medespeler van Macaulay Culkin, dat is Elijah Wood! Vet, hij had echt talent. Die Culkin kan er wat van dat 'ie zo'n psychopatisch kind weet neer te zetten. Dat hij nu niet meer zo'n populaire acteur is, ligt dat nu aan z'n uiterlijk of z'n acteerprestaties, ik heb geen recente films gezien, maar z'n kop is niet om aan te zien.

avatar van starbright boy

Dat ligt meer aan hemzelf, want hij heeft dit jaar zijn eerste film in 9 jaar uitgebracht.

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

Hij was dacht ik zwaar aan de drugs sinds dat hij oud genoeg werd om het geld van de Home Alone films te krijgen. Vandaag herzien op canal+ en verhoogd van een 2 1/2 naar een 3.

moviefreak#1 schreef:

Tijdje geleden een interview met hem gelezen. Dat was een gerucht, maar scheen niet waar te zijn. Hij is gewoon bewust gestopt met acteren omdat hij geen zin meer had en een "zo gewoon mogelijke puber"wilde zijn. Niet helemaal gelukt omdat hij op hele jonge leeftijd al op zichzelf woonde. In de tussentijd gewoon naar school geweest enzo.

avatar van Take One

Take One

Aardig thrillertje met een naargeestig sfeertje. Vond Mr. Traffic ofzo (die pop die ze op de snelweg flikkeren) wel aardig bedacht (door een behoorlijk zieke geest).

mikey

Soort van home alone maar dan anders. Het einde was spectaculair. een jochie ziet er lief uit, maar is hij dat ook? 3. Mr traffic was inderdaad een harde en nare scene.

avatar van U-96

U-96

• 2069 stemmen

mikey schreef:

Soort van home alone maar dan anders.

Ik kan maar weinig verband brengen tussen beide films.

avatar van moviemike

moviemike

Macaulay Culkin is in beide films aanwezig.

mikey

die pop heette trouwens mr. highway.

avatar van Nieke

Nieke

Zoiets in de trant van 'Mickey' of hoe heette die film al weer...

Lekker eng kind die de schuld altijd op een ander kan afschuiven

Het einde is zo'n spanningsmoment, waarop je niet weet wat de moeder zal beslissen: haar eigen zoon of het ander jongetje...

Leuke, "enge" (niet zoals in horror-eng) film

mikey

Mikey heet die andere koter.

avatar van JonathanTucker

JonathanTucker

John Doe schreef:

Die met die ogen is Elijah Wood ja

avatar van BlueSword

BlueSword

aardig goeie film... dat kind was echt gemeen.

dat stukje met die pop en op dat ijs...geweldig.

af en toe saaie momenten dat wel, deze moet je gewoon is 1x kijken, meer niet.

dat einde was ook wel erg eigenlijk.

avatar van Pilcrepus

Pilcrepus

Het is geen geheim dat Macaulay Culkin niet kan acteren, hoewel dat in deze film wel goed uitkwam vanwege zijn karakter. Elijah Wood maakte veel goed, hij speelde erg overtuigend. En dat op die leeftijd.

Een leuk dramatisch einde, maar toch mist er iets. Het is het allemaal net niet. Ik geef hem 3 sterren.

avatar van Exxon

Exxon

Ik vond het een goede film, goed acteerwerd inderdaad van Elijah.

avatar van mirjo 2

mirjo 2

Macauley Culkin is wel erg goed in het spelen van enge, vervelende kereltjes. Aardige film die je inderdaad één keer moet zien. 3*

avatar van Purmerend

Purmerend

Inderdaad die Macaulay Culkin is een geweldige badguy (boy). Met vier spectaculaire scene's het doodschieten van die hond, het gooien van die mannelijke pop mr. highway van een viaduct, het in het wak schaatsen van zijn zusje en die scene bij de afgrond dat ze moest kiezen tussen haar zoon of haar neefje. Gewoon een lekkere thriller. 3,5*

avatar van moeder theresa

moeder theresa

wat Mark op het einde zegt, vind ik zo leuk.

'k Krijg nog geen Engels, dus sorry voor de fouten :

" I wander, if she could do it all over again, would she make the saime choice? I think I will keep wandering all my life, but I know, I will never ask her."

Als je de film nog niet gezien hebt, vraag je je nu dan nog niet af waarom niet?

En ja, die Culkin is echt wel afgrijselijk om te zien.

Als je daartegen dan Elijah ziet...

avatar van moeder theresa

moeder theresa

'k Vind deze film wel helemaal niet eng

avatar van Flipman

Flipman

U-96 schreef:

Same here.

avatar van Hilarious

Hilarious

Goeie film. Met een goeie Macaulay Culkin en een zeer goeie Elijah Wood. En Quinn Culkin (Connie) leek heel veel op haar broer. Ik had wel verschoten van het einde. Toen Susan moest kiezen tussen haar neefje of haar eigen zoon. Ik had niet verwacht dat er iemand ging vallen. Maar het was wel een mooi einde. Door wat Elijah Wood zei.

avatar van xenne

xenne

wat me vooral opviel aan deze film waren de mooie landschappen. verder niet zo bijzonder, simpel verhaaltje, te oppervlakkig , nogal voorspelbaar en het spektaculaire einde zag er nogal ongeloofwaardig uit.

avatar van Hilarious

Hilarious

moeder theresa schreef:
wat Mark op het einde zegt, vind ik zo leuk.

'k Krijg nog geen Engels, dus sorry voor de fouten :

Ja heel mooi.

And wandering if she had it to do over, she makes the same choice? I guess I always wander, but I now I never ask.

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

Culkin deed erg goed z'n best.. vind het een leuke film voor een keertje.. verdiend een 3*** bij mij..

avatar van speedy23

speedy23

Kindsterretje Macaulay Culkin speelt de rol van een jeugdige seriemoordenaar. Het scenario van romanschrijver Ian McEwan is niet indrukwekkend maar regisseur Joseph Ruben redt het onzinnige verhaal van de oppervlakkigheid door middel van enkele originele wendingen die je doen blijven kijken tot de vrij opwindende finale...

avatar van Lord Flashheart

Lord Flashheart

Een beetje veel Macaulay Culkin haters hier op moviemeter, maar hij speelt deze rol van slechterik toch perfect? Ik had de film vroeger al een paar keer op t.v. gezien en het blijft spannend. Leuk dat Elijah Wood zo'n groot acteur is geworden; van de meeste kindsterren hoor je later zelden meer. Ook toen kon ie al goed acteren. Deze film verdient vanwege de spanning en het prima acteerwerk 3,5*.