Father of the Bride (1991)
Genre: Komedie
Geregisseerd door: Charles Shyer
Met onder meer: Steve Martin, Diane Keaton en Martin Short
Gesproken taal: Spaans, Engels, Italiaans en Portugees
Releasedatum: 3 april 1992
Plot Father of the Bride
"Love is wonderful. Until it happens to your only daughter."
Als Annie haar ouders vertelt dat ze gaat trouwen, slaat dit bij vader George in als een bom. Hij kan maar niet accepteren dat hij zijn kleine meid gaat verliezen aan een andere man. Annie en haar moeder gaan dolblij beginnen met de voorbereidingen voor deze heugelijke dag. Maar George is allesbehalve blij als de kosten behoorlijk hoog uitvallen en de rest ook niet gesmeerd loopt.
George Stanley Banks
Joanna MacKenzie
Grace
geronimo
- 1955 berichten
Martins grappen en stunts zijn hier helaas erg flauw.
roda
mijn favoriete film.
leuk komisch verhaal,met een ijzersterke cast.een echte topfamilie komedie.
en wie zou nou niet met kimberly williams willen trouwen,nou ik zeer zeker wel.
een dikke 5 sterren voor de film en een dikke 5 sterren voor kimberly williams.
Het is ook gewoon een leuke film. Ware het niet dat ik de scenes met Martin Short erg irritant vond, dan had ik ook wel 3,5 ster gegeven.
U-96
- 2064 stemmen
Vroeger weleens twee keer gezien; leuke en vermakelijke film. 3.5 ster.
Quido
Een doorsnee verhaaltje dat wel leuk en gezellig gebracht wordt. De film zit vol met clichés en jammer genoeg ook ietwat vaak flauwe grappen. Ik heb deze film samen met mijn moeder en oma bekeken en zij konden wel lachen om de grappen, maar ik vond ze flauw. Misschien zagen ze wel wat in Steve Martin...je weet het maar nooit! Maar goed, de film zit boordevol clichés maar is daardoor niet minder vermakelijk. Een echte feel good movie met een happy end. 3*
WB
Zoals ze bij een of ander programma (BNN volgens mij) zeiden tegen Steve Martin op de rode loper: "Steve, why aren't you funny anymore?" Echt, daar kan ik me helemaal bij aansluiten!
In deze film was 'ie nog te pruimen, maar de rest is bagger! Deze film was nog te verdragen, en durf ik nog wel 3 sterren te geven!
SSeagal
Beetje zoetsappig af en toe, maar Steve Martin is best leuk om te zien, vermakelijke komedie. **1/2
pascal83
steve martin ... over een man zonder talent gesproken, dit is weer zo'n film waarin hij hoogst irritant is en speelt
wackyboy
De film is inderdaad irritant slecht. Tien jaar geleden een keer gehuurd met een mede Steve Martin fan en bijna kwaad geworden over het feit dat de film zo slecht was.
Zeg alleen nooit dat Steve Martin geen talent heeft; ga z'n oudere films maar eens zien. The Jerk is legendarisch bijvoorbeeld.
roda
Housesitter, Roxanne, Dirty Rotten Scoundrels, Planes Trains and Automobiles en de twee Father of the Bride films vind ik topkomedies waarin Steve Martin fantastisch is.
flops heeft ie helaas ook gemaakt: Three Amigo's, Novocaine, The Man With Two Brains en Bowfinger.
Parenthood is slechts redelijk te noemen.
SSeagal
Bowfinger????? Doe ff gewoon, dit vind ik toch wel een zeer goede originele komedie met Steve Martin, en dat niet alleen maar veel beter dan Housesitter en Roxanne
Leuke remake voor mijn een dikke 7 maar haalt het niet met het orgineel met Tracy en Taylor , toch 3.5*
Purmerend
Ik had hem al eens eerder gezien. Want ik herkende die irritante franse homo wedding planner! Leuke film, maar ik vond hem niet spetterend!
film_kaza
ik vond hem erg leuk en ook wel mooi. zoiets lijkt mij ook niet zo fijn.
Waku
Hele leuke komedie met Steve Martin.
Een komedie die vertedert, ontroert en ook vaak gewoon vrolijk is..
Top!!
Sifra
Ik vond het een grappige film vooral met die franse homo ik moest echt lachen!
kArIzMa_TuRk
redelijke film maar ik heb betere films gezienvan Steve Martin. deze krijgt een 2½*
us_raider
- 2034 berichten
Eindelijk dan een keer helemaal gezien. Niet dat ik daar nou zo blij mee moet zijn, want ik vond het gewoon een slechte film. Acteerwerk is bagger, film is niet 1 keer grappig, irritante personages, dommigheden, flauw uitgewerkt thema, lelijke muziek...
Kisje
Net wat ik ook wou zeggen
Vandernagel
Een slappe remake op het origineel uit 1950. Slap, flauw, slecht geacteerd, ...
2,0 sterren
Dk2008
Vaker het geval met Steve Martin, irritant, flauw... toch grappige film.
Legan
Eigenlijk een standaard Steve Martin film. Gewoon flauw. Maar ik heb zo'n vermoeden dat deze film net zo rijpt als wijn doet, wat lekkerder wordt met de jaren (tot een bepaalde punt
). Dus misschien over 40 jaar weer. Tot dan 'voorlopig' deze score:
4,5 uit 10 (2,5*)
INFA
alles voor deze film met steve martin is imo top
na deze film kijk ik ze altijd nog wel om dat ik wel een grote fan ben
maar zijn stijl van acteren werkte beter in de 80-er jaren
djtommy
Fantastische Film,
Echt een film waarbij ik van begin tot eind dubbel heb gelegen van het lachen.
Het is wel een film waar je van moet houden waarschijnlijk.
Ik vind het jammer dat er niet meer van dit soort films gemaakt worden.
Ace Hanlon
Steve Martin en Martin Short samen in één film, dat hebben ze al zo vaak geprobeerd, en het is nog nooit wat geworden.
Misschien ben ik bevooroordeeld, want de ene vind ik vreselijk irritant en de andere gewoon een kwal. En dan mag ieder voor zich uitmaken wie de ene en wie de andere is.
Donkerwoud
Overdreven sentimentele familiekomedie uit begin jaren '90. Steve Martin speelt de gesjeesde vader die het allemaal niet meer snapt, zoals hij dat in zoveel films gedaan heeft en vermoedelijk nog zal doen. Ondanks de irritante zoetsappigheid was het best een aangename film om in een kater aan me voorbij te laten komen. Een paar leuke grappen, maar het had wel iets baloriger gemogen.

Father of the Bride Part II
1995

Videoland verhoogt per 3 maart 2026 opnieuw de abonnementskosten

Gigantisch datalek legt bijna 3,4 miljoen Netflix-gegevens bloot: wat nu?

Vanaf vandaag kijk je naar Marvel-serie 'Wonder Man' op Disney+

Matinee
Komedie / Drama, 1993

Pay It Forward
Drama / Romantiek, 2000
wedding planner brideson-in-law father-in-lawfooldochterremakelos angeles, californiëbruiloftvader dochter relatie