• 9.372.513 stemmen

Geregisseerd door: Paco Plaza

Met onder meer: Erica Prior, Trae Houlihan en Teresa Gimpera

Gesproken taal: Spaans

Plot El Segundo Nombre

Nadat Theodore Logan zelfmoord heeft gepleegd, besluit Daniella op zoek te gaan naar antwoorden. Antwoorden op de vraag hoe haar leven zo'n verschrikkelijke wending heeft kunnen nemen. Tijdens de zoektocht komt Daniella erachter dat haar vader het tegenovergestelde was van de lieve en verantwoordelijke man die ze in haar gedachten heeft. Sterker nog; Theodore Logan was een wrede en zelfs gevaarlijke man.

avatar van dttom

dttom

Erg slechte film, saai, slecht geacteerd en voorspelbaar.

avatar van Sjan

Sjan

Tergend langzaam en erg matig geacteerd. Met het verhaal was best iets leuks te doen, maar het is erg magertjes uitgewerkt. 2*

avatar van 93.9

93.9

Voorbeeld dat een goed verspreide filmhuis-film uit Spanje ook eens gewoon SLECHT kan zijn!

avatar van dalez

dalez

Waartoe het geloof kan leiden. Zeer beangstigend actueel

Het verhaal was op zich wel interessant en heeft mij door de film heen gesleept. Verder is het jammer dat het voor de rest allemaal net niet is.

Idee **** Uitwerking ** = samen ***

+ een halve extra vanwege het feit dat het geloof de mensheid tot bizarre daden kan aansporen. Dit is in deze film realistisch beanstigend

***1/2

avatar van dalma

dalma

Ik vind het wel een goede film, met oplopende spanning. Het is een van de betere films die ik laatst gezien heb. Ook het onderwerp is eens iets anders. De film zien is de boodschap. De film is beter bekend onder de engelse naam : second name.

***1/2

avatar van nightbreed

nightbreed

Bescheiden maar goede thriller met goed acteerwerk die de spanning goed weet op te bouwen.

Ik had de film op de gok gekocht (voor maar 1,50 euro) en had hem al een tijdje in de kast staan omdat ik dacht dat hij niet zo goed zou zijn, gelukkig was hij dus wel goed.

Cijfer: 3,5

avatar van trebremmit

trebremmit

Best een goede film, heel apart en met mooie muziek.

avatar van Robi

Robi

Een hele matige B-film. Vooral het verhaal is erg dubieus en ongeloofwaardig. Vader pleegt zelfmoord. En zijn enige dochter probeert te achterhalen waarom dat gebeurd is. Wat volgt is een dubieus verhaal waarbij haar vader (en de rest van de familie) bij een religieuze sekte blijken te zitten die als belofte hebben dat de eerstgeborene door de vader gewurgd dient te worden. Haar vader had zich niet aan die belofte gehouden en in plaats van zijn dochter hebben ze destijds een meisje gekocht om te wurgen in plaats van zijn eigen dochter. De vader van dat meisje is de gevangenis in verdwenen op verdenking van de moord van zijn vrouw en zijn dochter. Na zijn gevangenis tijd is de man op zoek gegaan naar zijn dochter, waarvan hij dacht dat het de dochter was van de man die zijn dochter gekocht had. En zo kwam de sekte erachter dat de man de boel bedonderd had en daarom had hij zelfmoord gepleegd. Om te voorkomen dat hij alsnog zijn dochter moest doden. Ach ja, je zou zo'n verhaal maar verzinnen. Bovendien werd het verhaal ook nog eens in de film gebracht op een dusdanige manier dat de kijker er geen enkele eigen interpretatie aan over mocht houden. Maar ik vroeg me met zo'n vaag verhaal toch af : Had die man niet beter gelijk zelfmoord kunnen plegen om zijn dochter te redden. Dan had daar niet een onschuldig ander meisje voor gedood hoeven worden. Bovendien zit er nog een gat in het verhaal. Want deze dochter die nu nog leeft was theoretisch dus later geboren omdat het dus moest voorkomen alsof ze de tweede geborene was, maar waar was die dan het eerste jaar gebleven? En hoe breng je het geloofwaardig dat een meisje van een jaar oud pas geboren is? Kortom het is echt een B-film verhaal. En de acteerprestaties waren daar ook naar. Heel vlak en met nauwelijks emotie. En als er toch emotie was dan lag het er weer zo dik bovenop dat het ook weer onwaarschijnlijk was. Verder had mijn dvd ook nog eens alleen Engelse audio. En dat komt ook erg B-film over voor een Spaanse film. Vroeger (jaren 70 / 80) stond Spanje bekend om zijn slechte films en dan was dit waarschijnlijk nog zelfs een bovengemiddelde film geweest. Maar in 2002 kwamen er al lang hele goede films uit Spanje. En in dat geval is dit dus wel een hele slechte film.

avatar van SmackItUp

SmackItUp

Het verhaal is kantje boord, maar normaal is dat nog recht te trekken als er vol wordt ingezet op sfeer en sterk acteerwerk. De sfeer is redelijk, maar het acteerwerk is werkelijk tenenkrommend slecht. Raakte op deze manier totaal niet in de film, en als er dan verder geen tof verhaal of een heerlijke sfeer aan hangt is het een onverwachte flop van de man medeverantwoordelijk voor REC.

avatar van Noodless

Noodless

Second Name is een Spaanse thriller met horrorelementen die een beetje aanleunt bij Roman Polanski's Rosemary's Baby. Het verhaal ontplooit zich heel langzaam en weet niet echt te boeien. Acteerwerk is ook slapjes. 4/10

avatar van Shadowed

Shadowed

Als je de loopbaan van een doorgebroken regisseur afgaat valt het altijd weer op hoeveel verbetering ze door de jaren heen hebben gemaakt. In het geval van regisseur Paco Plaza mag je toch wel benoemen dat zijn kwaliteiten aanzienlijk verbeterd zijn, want Second Name is amper doorheen te komen. Slecht geacteerd vooral, met een belabberde prestatie van specifiek Erica Prior die geen moment de aandacht van de kijker kan opeisen. Aan de spanningsopbouw evenals de sfeerzetting valt ook van alles op te merken, waardoor de film al snel weinig kan tonen om indruk mee te maken. Het is dat 't inhoudelijke concept nog wat geflipte zijsporen weet te vinden om toch nog ergens te verrassen, anders was dit slap vormgegeven begin van Plaza's carrière binnen no-time vergeten.