Genre: Drama / Mystery
Met onder meer: Tilda Swinton, Matthias Schoenaerts en Dakota Johnson
Gesproken taal: Engels, Italiaans en Frans
Releasedatum: 7 april 2016
Bekijk via Prime Video
Bekijk via myLum (Lumière)
Zaterdag 31 januari in één bioscoop (Amsterdam)
Plot A Bigger Splash
Een Amerikaans koppel, bestaande uit een rockster en een filmmaker, viert vakantie in het zuiden van Italië. Hun rust wordt echter verstoord door het plotselinge bezoek van een oude vriend en zijn beeldschone dochter. Dit leidt tot jaloezie waarbij er riskante scenario’s ontstaan.
Marianne Lane
Waiter
Restaurant Owner
Badalamenti
Volste vertrouwen in
Guadagnino heeft me erg aangenaam verrast met Io Sono l'Amore (2009)
Zwolle84
Béreslecht! Alsof je verplicht naar iemands vakantiediashow moet kijken, zo kwam het op me over.
1,5* voor de tepels van Dakota.
j_u_u_l
Man man man, wat een wangedrocht. Film begon echt barslecht, werd in de tweede helft nog wat beter, maar ging uiteindelijk echt nergens heen. Het gebrek aan haar stem van Swinton in deze film was van geen enkele toegevoegde waarde. Prima gespeeld maar echt heel slecht gecast. Niet om aan te zien. En een adhd Ralph fiennes, die een stuk of tien keer in z'n nakie tevoorschijn komt. Ook daar absoluut geen toegevoegde waarde. Zonde van het geld.
freek_93
Deze film kan gerust overgeslagen worden, tenzij je graag naar een hele saaie vakantie van een rockster, filmmaker, een oude bekende (Ex van de rockstar en goede vriend van de filmmaker) en zijn dochter wilt kijken.
Het verhaal gaat nergens over en kon mij op geen enkel moment boeien. Ik heb geen enkele keer kunnen lachen om een grap. Slechtste film die ik in jaren gezien heb. Dan duurt de film ook nog eens twee uur. En twee uur waar eigenlijk niks in gebeurd is een hele lange zit. Geloof dat niemand tijdens het PAC festival deze film kon waarderen. Sla hem alsjeblieft over. Stop je tijd ergens anders in. Wat een bagger.
Snap ook niet waarom deze gemarkeerd staat als mystery? Vond er weinig mysterieus aan.
Zwolle84
Ik denk omdat je je constant afvraagt of het nog érgens heen zal gaan.
meneerknoop
1,5* voor de tepels van Dakota.
voor één tepel geef jij al anderhalve ster.... Aardig gek!
Zonder gekheid: bereslecht vind ik een tikkie overdreven, wil je de film misschien herzien? Wat denk je van 2,5 ster? Da's een vijf dat moet kunnen toch?
Zwolle84
voor één tepel geef jij al anderhalve ster.... Aardig gek!
Da's uiteraard cynisch.
En aan handjeklap doe ik niet. Denk ook dat hij bij herziening juist eerder naar de 1,0* zal dalen. Bereslecht vind ik nog steeds een passende omschrijving voor deze nikserige film.
Zwolle84
Ze heeft er overigens twee.
John Milton
Ik vond die trailer er wel interessant uitzien in de bioscoop laatst. Mooie cast. Maar die berichten hier voorspellen niet veel goeds. Wat tegengas:
‘A Bigger Splash’ Review: ‘La Piscine’ Looks Shallow by Comparison | Variety
A Bigger Splash review: 'a feast for the eyes and mind' - telegraph.co.uk
Er is hoop, Badalamenti
Zwolle84
Ik vond die trailer er wel interessant uitzien in de bioscoop laatst.
Die kende ik nog niet, maar ziet er inderdaad prima uit. Zoals zo vaak met trailers zet hij je echter compleet op het verkeerde been. Waar deze trailer er flitsend en fris uitziet heeft de film juist enorme problemen qua pacing en plotontwikkeling. En Fiennes herhaalt dat ene trucje 2 uur lang, zeer vervelend personage.
John Milton
Dat maak ik vaker mee inderdaad. Nu kijk ik niet zoveel trailers meer om tal van redenen (dat is er een van), maar ik kan me dat bij deze inderdaad wel voorstellen. Ben benieuwd. Dit is geen film waarvoor ik naar de bios ren, maar als het even kan pak ik hem wel mee eind van het jaar, of in april mocht het zo uitkomen een keertje na het werk.
Een van die reviewers was juist erg gecharmeerd van Fiennes rol, overigens. Misschien Britten onder elkaar?
Zwolle84
Zou inderdaad best een cultuurdingetje kunnen zijn.
Ik wist trouwens pas met terugwerkende kracht dat het Fiennes was. Nooit herkend.
cordiacovens
Voor spanning is A Bigger Splash geen aanrader. Voor een film waarin veel gebeurd ook niet. Voor iedereen die houdt van een film die zich aanpast aan het leven op een eiland waar men alles rustig aan doet en er eigenlijk niet zoveel gebeurd is het zeker wel een aanrader. Ik ga persoonlijk liever op vakantie, bivoorbeeld naar Pantelleria.
Zwolle84
De Volkskrant houdt er wederom een "bijzondere" mening op na.
Redlop
Net als bij Io Sono l'Amore ligt de nadruk op de esthetische invulling. Luca Guadagnino kan mooie plaatjes schieten maar aangezien het verhaal ondergeschikt is aan de vorm begint het snel te vervelen. Ralph Fiennes met zijn interpretatie van Emotional Rescue was één van de spaarzame hoogtepunten in dit saai gebeuren.
Tilda Swinton als wereldberoemde rockster kon ik nauwelijks serieus nemen, ofschoon ze die ongeloofwaardige rol prima neerzet. De personages van Matthias Schoenaerts en Dakota Johnson blijven flets en nietszeggend.
Het lukt ook nergens het sfeertje van La Piscine te evenaren.
Flipman
Deze film heeft alles en met dat alles doet men niks. Da's de kortste omschrijving. De opbouw duurt te lang om de aanwakkering van spanning te doen slagen in opzet. En dat terwijl we hier een geweldige cast hebben! Tijd geleden dat ik zo'n niet boeiende film zag.
Mijn volledige recensie lees je hier.
hank2
Baggerfilm.
Een saaie prent met slechte opbouw en een irritante montage die de regisseur blijkbaar belangrijker vindt dan een fatsoenlijk verhaal. Spanning en mysterie ontbreken volledig, en dan duurt 2 uur erg lang. Kon wel genieten van de schitterende omgeving welke, eerlijk is eerlijk, fantastisch in beeld is gebracht. Het lome eilandgevoel komt ook zeker wel over. Maar daar ga ik niet voor naar de bioscoop.
Ook Fiennes rol kon ik zowaar waarderen en zorgde voor een glimlach. Swinton doet het prima, maar de rest speelt vlakker dan een stuk karton. Het zogenaamde 'spannende' gedeelte van de film komt daardoor totaal niet over, en gezien de teleurgestelde reacties in het filmhuis ben ik niet niet de enige.
Malick
Ben ik de enige hier die juist vind dat er veels te veel gebeurt? Hoe zou de film eruit gezien hebben zonder de flashbacks? Of de vluchtingen die tot drie keer toe in de film verschijnen? Lange tijd intrigerend maar uiteindelijk te veel een narcistisch feestje. Geef mij maar Guadagnino's vorige film.
sperwer 27
De sfeer van 'A Bigger Splash' is aanstekelijk en meeslepend, ook al staat het verhaal niet bol van opeenvolgende gebeurtenissen. Er is een hoofdrol weggelegd voor de psychologische reacties op wisselende toestanden en omstandigheden. Erotiek en seks spelen een bepalende rol.
Maar als jaloersheid de kop opsteekt, kan het spelletje totaal ontaarden en ontsporen.
De vier hoofdrolspelers zijn uitstekend in hun rol. Is Tilda Swinton niet moeders mooiste, dan verleidt ze je door haar manier van acteren. Bedwelmend.
Liefde is o zo mooi ...
Pantelleria is een droomeiland.
wibro
Van de regisseur heb ik "Io Sono l'Amore" gezien en die film kreeg het door mij laagst gehanteerde cijfer, een 1.0*. Gezien de negatieve berichten lijkt het mij dus zeer verstandig "A Bigger Splash" maar over te staan. De kans dat ik halverwege de film de zaal verlaat lijkt mij namelijk zeer hoog. De trailer vond ik in ieder geval 100 keer niks.
bjerik76
wat een lage score, twijfel nu hem te gaan zien.
Tilda Swinton zit meestal toch in zeer goeie/sterke films...
wwelover
Film wordt niet echt goed ontvangen zo te zien op Moviemeter. Maar ik wilde hem al geruime tijd zien na de trailer. Okay het is geen topfilm, maar vind het toch een fijne film zeker voor de zomer. Heerlijke beelden, goede edit en goed gekozen muziek. Verhaal is niet heel bijzonder, erg Europees met veel seks en bloot. Las dat ze eigenlijk Margot Robbie hadden gecast ipv Johnson, zou behoorlijk misplaatst zijn geweest (ookal is ze bloedmooi). Vond de cast in ieder geval wel goed en zeker Fienes vermakelijk.
Zwolle84
Pff, nogal ja. Robbie kan best serieuzere rollen spelen, zoals ze in Z For Zachariah al bewees, maar zo'n arthouse-achtig ding lijkt me niks voor haar.
En Johnson doet het natuurlijk meer dan prima, als zo'n beetje de enige in deze film.
Flat Eric
Een boel doperwtjes op een plank en wat hangende lullen.
Mooi eiland dat Pantelleria, tegenwoordig bekend van de bootvluchtelingen.
De filmmaker wil waarschijnlijk met de parallel van de verdronken bootvluchtelingen en Harry's verdrinkingsdood een of andere statement maken. Hoe rijker en succesvol, hoe minder geïnteresseerd in andermans sores. Zoiets.
Hoe dan ook, de lowkey manier van filmen draagt bij aan de lome broeierige vakantiesfeer en zelf vond ik de dood van Harry en de afwikkeling daarvan halverwege de film best verassend.

'The Night Agent' keert snel terug: Netflix onthult trailer van derde seizoen

Succesvolle misdaadserie 'Bones' maakt zijn verschijning op Netflix

'Gangs of New York' van Martin Scorsese is morgenavond te bekijken op televisie

Deense Tweede Wereldoorlog-film 'Under Sandet' vind je op Videoland: 'Laat je niet meer los'

Torch Song Trilogy
Drama, 1988