menu

Victoria (2015)

mijn stem
3,58 (647)
647 stemmen

Duitsland
Drama / Misdaad
138 minuten

geregisseerd door Sebastian Schipper
met Laia Costa, Frederick Lau en Franz Rogowski

Victoria, een jonge Spaanse vrouw, danst vol overgave in de Berlijnse clubs. Buiten ontmoet ze vier jongens die zich voorstellen als Sonne, Boxer, Blinker en Fuß. Sonne en Victoria zien wel iets in elkaar en bij de eerste de beste gelegenheid glippen ze weg. Maar hun geflirt wordt ruw onderbroken door de anderen omdat voor deze vrienden de nacht nog lang niet voorbij is.

TRAILER

https://www.youtube.com/watch?v=Z7RoKj64I0k

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van bjerik76
3,0
t eerste deel is slecht, wat een domme keuzes kun je maken, zeker in een vreemd land...
t 2e deel is iets sterker, hoewel ik toch vind dat Victoria nogal ( heel erg) Naïef is.

joolstein schreef:
*Waarschuwing* deze film kan je het beste in gaan zonder te veel voor kennis. Dan werkt hij het beste! Dus STOP met lezen. Direct aan het begin zien we een meisje dansen op heerlijke technomuziek. Ze ontmoet wat jongens buiten de club en besluit met hun mee te gaan. Dat meisje is Laia Costa en wat een goede en mooie actrice is dat! Zij trekt de hele film! Zekere het eerste uur hierna verplaats de focus zich meer op wat actie maar Laia Costa weet ook dan de aandacht goed vast te houden. Daarnaast zit de kracht van de film vooral in manier waarop er gefilmd is. Dit tilt de film boven de middelmaat uit. Minpunten zijn er helaas ook! Alles speelt zich af in de stad Berlijn maar dit had net zo goed elke andere stad kunnen zijn aangezien er weinig gebruik van gemaakt is. Daarnaast zitten er ook wat gaten in het script en naar het einde toe leek het of ze speelduur wilde oprekken met iets te lange oninteressante scenes. Ergens op het midden is er een prachtig pianospel van Franz Liszt Mephisto Waltz. Ik ben geen fan van klassieke muziek en als je mij dan zo weet te treffen met beelden met een klassiek muziekstuk is dat erg knap. Zeer mooie film die net niet de eindstreep ongeschonden weet te halen.


STOP met schrijven of spoiler markering?!

avatar van joolstein
3,5
beate schreef:

STOP met schrijven of spoiler markering?!


Euh ik zie nergens een spoiler maar als die er wel staat is het beter om niet het hele stukje te kopiëren. Als er inderdaad ergens een spoiler staat is dat niet met opzet, sorry daarvoor! Het beste kan je dan hier melding van maken bij de mensen die de site beheren. Die kunnen het namelijk aanpassen. Er zit een knop om hiervan melding te maken (die met het uitroepteken!)

avatar van Donnie Vallermee
1,5
Amateuristische prutfilm over een viertal zatlappen / losers met een midlifecrisis die een bank gaan overvallen met hun zatte harses... Een onnozel maar blijkbaar sensatie geil grietje van net 18 doet mee.
Nou dat faalt dus totaal en ze gaan dood maar chick niet en gaat er met poet vandoor, einde.

Meer was ‘t niet en dat 2 uur lang!

Pfff

avatar van rpch1956
Kan best prijzenwinnend zijn, maar alleen voor bepaalde generatie zeker. De onvoorstelbare naïviteit van de protagoniste is stuitend en ongeloofwaardig.

avatar van stefan dias
3,0
Laat ik beginnen met het minpunt (voor mij). Ik hou wel van zo'n in-één-rukverhaal. Maar door de bewonderenswaardige ambitie om hier een krachttoer uit te halen van alles ook nog eens in ononderbroken take te filmen, verliest het verhaal gek genoeg aan geloofwaardigheid.

Je modus operandi vraagt dan noodgedwongen geforceerde overgangen, weinig overtuigende handelingen (ja, we laten Fuss gewoon verder kotsen in dat café dat ik zelfs niet de moeite vind om op slot te doen, bij de ontmoeting met de gangsters wordt het zelfs wat kluchtig.) en daardoor gleed ik qua betrokkenheid toch stilletjes uit de film.

De shoot-out en afhandeling/ontsnapping zouden op zich nog wel kunnen, maar nu wordt het wederom genoodzaakt veel te snel afgehaspeld. Dan stijgt het verhaal niet boven het truukje uit. Verdienstelijk, maar in de eindafrekening valt het toch eerder negatief uit.

Want er zijn wel troeven. Heel de sfeer van Berlijn op het einde van de nacht is wel interessant. Laia Costa als Victoria kon me niet zo heel erg overtuigen, misschien wel door het karakter dat ze moest spelen: compleet getikte griet die de ene dwaze beslissing neemt na de andere. De acteur die Sonne neerzette stal voor mij echter de show: perfect geloofwaardig als crapuultje met ergens toch een stukje gouden hart. Gevaarlijk en niet al te snugger, maar toch charmant. Het is vooral zijn spel dat de film nog net aan de positieve kant laat landen.

Ik snap de ambitie van de makers, want het blijft een krachttoer op zich, alleen verdiende dit soort verhaal een wat klassiekere aanpak.

avatar van stefan dias
3,0
PS
Omdat voor mij vooral sfeer en acteren de bovenhand heeft, vond ik het eerste deel net geloofwaardiger en beter dan de ongeloofwaardige mislukte heist (zeker de reden waarom ze het doen).

1,5
Wat een absurde film.
Sonne en Victoria wandelen gewoon weg van de zwaarbewapende politie die hun gewoon onder controle heeft.
Sonne begint na een tijd ineens hevig te bloeden en besluit dan ook maar te sterven.
Victoria stapt door het inmens grote hotel waar geen enkel mens te bespeuren valt.
Victoria stapt buiten in de stad over de grote weg en er is geen enkele rijdende auto te bespeuren en ook weer geen enkel mens op straat.
Zo kan ik nog verschillende absurde fouten opnoemen maar ik heb het wel gehad met deze flutfilm.

Zwolle84
Zeppos schreef:
Zo kan ik nog verschillende absurde fouten opnoemen


Doe maar niet, zonder spoilerhaakjes (button met uitroepteken via het schrijfmenu). Je verklapt zo een boel voor mensen die de film nog niet hebben gezien.

joolstein schreef:
(quote)


Euh ik zie nergens een spoiler maar als die er wel staat is het beter om niet het hele stukje te kopiëren. Als er inderdaad ergens een spoiler staat is dat niet met opzet, sorry daarvoor! Het beste kan je dan hier melding van maken bij de mensen die de site beheren. Die kunnen het namelijk aanpassen. Er zit een knop om hiervan melding te maken (die met het uitroepteken!)


Je vraagt mij om jouw stuk te verbeteren, yeah right. Ik maak je attent op jouw droge spoiler alert 'STOP met lezen'.

avatar van joolstein
3,5
beate schreef:
Je vraagt mij om jouw stuk te verbeteren, yeah right. Ik maak je attent op jouw droge spoiler alert 'STOP met lezen'.


Ik vraag je niet om mijn stukje te verbeteren maar om bij de moderators aan te geven waar er volgens jou een spoiler zit! Ik kan het namelijk niet veranderen en jij ben degene die na twee jaar er klachten over heeft. Ik zie er namelijk geen!

Als je alleen maar reageer op het feit dat ik waarschuw om niets te lezen over de film. Is dat een beetje vreemde opmerking want het lijkt mij terecht om mensen erop te wijzen dat de film-beleving wordt vergroot als je het plot en de bevindingen van gebruikers over de film niet lees? En dan nu maar weer on-topic: Wat vond jij van de film?

avatar van Shadowed
4,0
Indrukwekkend.

Al wou ik dit graag de volle mep geven, daarvoor zwakt hij richting het einde een beetje te veel af en had er net wat beter aandacht in de karakters zelf mogen zitten. Zo is inderdaad Costa net iets te ongeloofwaardig om echt de volle mep te krijgen.

Maar het acteerwerk is best goed. De accenten mogen er zijn, maar dat hoort er dan ook een beetje bij. Dit levert hier en daar wat houterigheid op, maar uiteindelijk maakt het niet zo heel veel uit. 138 minuten in 1 keer opgenomen, dat is het punt waar ik vooral van onder de indruk ben. Erg knap.

Zo wordt je al snel in de film gezogen. Het is soms zenuwslopend en erg intens waarmee de chaos soms wel erg dichtbij lijk te liggen. Het lijkt net alsof je er zelf bij bent, en dan voel je de dreiging soms ook erg goed aankomen. Vooral rondom de bankoverval, het moment dat Costa de auto in stapt begon ik mijn adem al in te houden.

Helaas zwakt het daarna wel een beetje af en verliest het een beetje het gevoel dat je er echt bij bent. Daarmee geven de laatste 15 minuten niet meer echt het intense gevoel dat ik de hele film zo'n beetje had. Voor de rest veel respect naar de cast en Schipper dat ze dit project nog wel goed neer hebben kunnen zetten.

avatar van Film Pegasus
4,5
Film Pegasus (moderator)
Vooral opvallend qua opzet door de film in één take op te nemen. Het begin is wat cliché en je denkt dat de hele film teert op dat originele idee van filmen. Maar je leert op korte tijd de personages wel wat kennen en de film kent op een natuurlijke maar toch snelle manier de nodige bochten. Ik was meteen verkocht toen Victoria met Sonne alleen waren in de bar. Een openhartig gesprek tussen beide personages en de outing van Victoria als pianiste. Het deed me meteen denken aan Before Sunrise. Vanaf dan blijft het wel boeiend en is het toch wel knap hoe de acteurs alles in 1 take konden brengen. Je wordt stilaan een extra lid van de groep. Zodat je op het einde van de film wat versteld staat waar Victoria staat en hoe dit alles op een paar uur tijd heeft kunnen plaats vinden. Wat een nacht!

avatar van kos
4,0
kos
Toch wel een bijzondere film die je niet zomaar loslaat.

Was na het wat moeilijke begin (ook ik was wel een beetje klaar met die irritante gasten) wel benieuwd waar de film naar toe zou gaan aangezien ik op de timer zag dat het nog wel even ging duren.

Het misdaadplotje is toch wel boeiend genoeg en in combi met de lange take wel mooi gedaan en richting het einde blijft het mooi. Fijn filmpje.

avatar van jippie2010
3,0
Filmtechnisch gezien kan je alleen maar bewondering hebben voor deze one-taker. Een uitzonderlijke prestatie!
Maar ook ik knap af op de ongewone, onlogische keuzes. Een fors gebrek aan chemie in de eerste helft en een slordige tweede helft. Ik rond geheel af naar een voldoende, meer zit er niet in. *3.0

4,5
Dit is een van die filmen die je moet gezien hebben voor je sterft. Vergeet Blair Witch of Cloverfield. Deze film is in reail time tussen 04:50 en 07:00 in Berlijn Mitte en Kreuzberg gefilmd. Er was een budget voor 3 versies en de laatste is het geworden. We zien een plausibele ontwikkeling in vier hoofdrolspelers. Er is een geweldige chemie tussen de twee leads. die van een logische afstand naar wederzijdse aantrekking gaat. Dit kan alleen gespeeld worden door acteurs die elkaar aanvoelen en aanvullen zonder dat we het gevoel hebben dat er geacteerd wordt. Respekt verdient natuurlijk de kameraman die zonder pauze meer dan twee uur met de cast mee loopt door nachtelijk Berlijn. Terecht heeft deze film van de hand van Sebastian Schipper meerdere prijzen in Duitsland en daarbuiten gekregen en verdient. Dit is het soort productie dat in de US te waaghalzig is en waarvoor Nederland te klein is. German Cinema rocks!

avatar van TornadoEF5
5,0
Blijft waanzinnig goed bij herziening

avatar van John Milton
4,0
TornadoEF5 schreef:
Blijft waanzinnig goed bij herziening
tick tock

avatar van TornadoEF5
5,0
John Milton schreef:
(quote)
tick tock


Zeker kijken voor de top 1000 editie hé JM

avatar van John Milton
4,0
Ik had het beloofd, ik moet wel

avatar van TornadoEF5
5,0
John Milton schreef:
Ik had het beloofd, ik moet wel


Ik versta trouwens echt niet waarom je hem nog niet hebt gezien. Deze lijkt me echt iets voor jou. En voor de speelduur moet je niet bang zijn. Deze trip is zo voorbij.

avatar van John Milton
4,0
Ik ben niet bang

Verwacht hem zelfs goed te vinden, de watchlist is gewoon enorm en de keren dat ik hem op wilde zetten werd hij weggeveto'd vanwege 2+uur, daar is soms door de week geen tijd voor. Het is echt toeval.

Zwolle84
Laat dat tips geven maar aan TornadoEF5 over.

avatar van Flavio
4,0
Flavio (moderator)
Ik ging met nul voorkennis kijken en dat is aan te bevelen. Zo raakte ik, net als Victoria, steeds wat meer betrokken bij het viertal. Victoria wordt naïef genoemd en dat is ze natuurlijk ook, maar zeker in het begin vond ik het niet ongeloofwaardig: meisje alleen in de grote stad, kent niemand, komt wat lui tegen die haar op sleeptouw nemen en dan wil ze zich ook niet laten kennen als het moeilijk wordt. Alleen zag die Boxer er wel uit alsof hij in zijn vrije tijd door een of andere Oost-Duitse provincieplaats marcheert dus er had best een alarmbel mogen afgaan.

Het was me eerlijk gezegd niet eens opgevallen tijdens het kijken dat het één take was opgenomen, deels door een gebrek aan scherpzinnigheid maar ook omdat ik zo in het verhaal zat. Dus een groot compliment naar de makers. De soundtrack vond ik ook erg goed, van de fijne intro naar het vrij verrassende pianospel in de koffiebar naar de muziek in de club: waar ik een stampende beat verwachtte vanwege de adrenalinekick kiest Schipper voor een haast serene melodie die al weinig goeds voorspelt voor het verdere verloop. Goede keuze.

Wat Victoria echt goed maakt is het spel van de acteurs die Victoria en Sonne spelen. Het geflirt met de onhandigheid van Sonne, de twinkeling in de ogen van Victoria, het gegrap onderling waarbij de nodige flauwe opmerkingen worden gemaakt (die in benevelde toestand een stuk leuker lijken, net als in het echt), vermoedelijk met de nodige improvisaties, de toenemende wanhoop als het mis gaat, heel naturel geacteerd. Alleen de scène met de criminelen met dat gebitch vond ik er niet erg bij passen.

avatar van Flat Eric
3,5
Naïef meisje in de city.

De one-take opzet is speciaal te noemen en in het begin ga je er ook extra opletten maar al snel word e in de nachtelijke avonturen meegezogen.
De hoodrolspelers spelen heel naturel en je kunt natuurlijk je vraagtekens zetten bij de ongelofelijke naïviteit van Victoria om al dartelend met de 4 jongens midden in de nacht op te trekken, maar goed, dat terzijde. Het einde vind ik wel goed gekoezen. Voor nu een 3,5, mogelijk bij herziening hoger.

Gast
geplaatst: vandaag om 22:48 uur

geplaatst: vandaag om 22:48 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.