Ngo Si Seoi (1998)
Genre: Actie
Speelduur: 108 minuten / 103 minuten (DVD)
Alternatieve titels: Who Am I? / Jackie Chan's Who Am I? / Wo Shi Shei / 我是誰
Hongkong
Geregisseerd door: Benny Chan en Jackie Chan
Met onder meer: Jackie Chan, Michelle Ferre en Mirai Yamamoto
Gesproken taal: Nederlands, Kantonees en Engels
Releasedatum: 20 mei 1999
Plot Ngo Si Seoi
"Fight now. Ask questions later."
De CIA heeft het plan opgevat om met een groepje speciaal getrainde commando's een basis diep in de binnenlanden van Afrika aan te vallen. Daar wordt door criminele topmannen in het diepste geheim gewerkt aan de ontwikkeling van nieuwe terroristische wapens. De aanval is een groot succes, toch keert het team niet terug van de missie. De CIA heeft geen enkel aanknopingspunt, de inheemse bevolking wel. Die hebben in de oerwouden een zwaar gewonde soldaat gevonden die ze inmiddels al maanden verplegen.
Lee / Who am I
Takeshi
Peter
Morgan's Hitman
sinterklaas
wel jammer want dat deel dat Jackie z'n armband kreeg werd er ook uitgeknipt
Ja want op het moment dat ie van het gebouw van nationale nederlanden afgleid en beneden komt moest ie natuurlijk door het raam breken, dus pakt ie zijn armband waarvan je denkt(als je aleen de dvd hebt gezien) hoe komt ie daar nou ingodsnaam aan.En wat ik al helemaal raar vondDe trailer stond op die dvd en op die trailer zag je Jackie met een welpje in zijn hand maar dat kom je op dvd niet te zien.
Waarom heeft Bridge Pictures er allemaal leuke stukken uitgeknipt. Is toch totaal onnodig. Al ik hun was zouden ze de film maar opnieuw op dvd moeten zetten maar dan de voledige versie.
sinterklaas
Oh ja die 5 die ik heb gegeven is bestemd voor de COMPLETE film.
film-gek
bij bol hebben ze wel de hele versie er staat namelijk uncut bij dus dat is goed nieuws
hij kost 5 euro
hij kost 5 euro
bij Bol hebben ze geen idee waar ze het over hebben, zou ik dus niet op afgaan.
BlueSword
vond deze film niet zo goed, vond hem best wel saai en het verhaal vond ik al helemaal niet interesant.
normaal hou ik best wel van een jackie chan filmpje maar deze was vooral saai in de eerste helft, later werd het wel een stukje beter, maar niet veel.
zaten natuurlijk wel wat leuke gevechten in maar uiteindelijk verveeld dat ook wel, vooral met die 2 gasten op dat gebouw.
heb wel een aantal keer gelachen, omdat het helemaal nergens op sloeg.
J.T.O
Ik heb op VCD gekeken, dus de uncut versie. Dat deze film in onze steden afspeelt verdient zowieso al 3 punten. De gevechten zijn zeer leuk en typisch iets voor Jackie Chan.
Entertainment, dat is het zeker! Zeker omdat ik Rotterdam woont haha
4/5
seanpuffy
dit was de eerste film dat ik ooit van jackie heb gezien en ik moet toegeven ik stond versteld van zijn acteerwerk.
tukkerstein
Dat is sarcastisch?
Het gaat natuurlijk niet heel erg om het acteerwerk in zijn films, maar om zijn stunts.
neo
Maar voor dit geval zouden we om begrijpelijke chauvinistische redenen ook wat mij betreft voor de Erasmusposter kiezen.
Precies! En heb de oude er nu voor laten vervangen. Wat een prachtposter!
sinterklaas
Een oer Hollandsche poster.
Enne bij Bart Smit en Blokker is ie in de 5 voor 5 actie(jammer genoeg nog steeds die geknipte versie)
AardeWerk
Actie en humor zijn vaste bestanddelen van Chan films. Zo ook in deze. Maar het Hollandse toefje maakt de film nog een stuk aantrekkelijker. Goed acteerwerk is soms ver te zoeken, maar de stunts en vechtscenes kunnen nauwelijks beter en dat maakt veel goed. Niet mijn genre, maar toch al met al een vermakelijke film (3*)
sinterklaas
Hopelijk zet Bridge Pictures de voledige film op de Blu-Ray disc binnenkort.
tukkerstein
Dit is een topactiefilm. Leuke actie, geen hoogstaand verhaal maar zeker vermakelijk. Het einde is natuurlijk top. Waar ik me aan heb geërgerd is de scene waarin chan zegt "Who-oo amm I-i-iii???" terwijl de camera om hem heendraait. Enorm afgezaagd, het was lachwekkend.
Minority_Check
hoezo staat er geen ''komedie'' in de inscriptie ??
er waren best veel komedische scenes
het was een typische jackie chan film beetje vechten beetje lachen en dat was het
alexito412
er zat een grove fout in deze film.. jackie verliest zijn schoenen maar heeft ze na verloop van tijd oppeens weer aan !!
Zo zitten er nog wel 100 fouten in: de ene helft van de autoachtervolging is opgenomen in Zuid Afrika, de andere helft in Rotterdam.
Minority_Check
dat is toch geen fout
hij gaat toch naar rotterdam omdat hij de badguy moet vangen
en hij zat in afrika omdat hij gedropped was door zijn land of zo iets
neo
Het is in 1 achtervolging die in Rotterdam begint en dan 'naadloos' in omgeving overgaat naar Zuid-Afrika. Of je dat een fout mag noemen, maar indien ja, is het een bewuste fout. Niet dat dat allemaal veel uitmaakt, want in al die Chan films barst het van bizarre fouten.
bvonk
hele verhaal slaat eigenlijk nergens op. maar was zo raar dat het gewoon leuk was om naar te kijken. ook leuk om te zien dat ze het halve nederlands leger hadden opgeroepen om een auto aan te houden. heel veel mis maar de film heeft mij goed vermaakt.
3.0
matti
Kan iemand me het einde nog eens even vertellen? Want ben af en toe in slaap gevallen (mede door de belachelijke film) en ik opende mijn ogen weer even toen de aftiteling bezig was.
J.T.O
Zo saai was het ook weer niet, je zal eerder in slaap vallen bij een drama film, dan zo zeer bij een aktie film, dus niet zo overdrijven.
dat is toch geen fout
hij gaat toch naar rotterdam omdat hij de badguy moet vangen
en hij zat in afrika omdat hij gedropped was door zijn land of zo iets
Of dat alle Rotterdammers Engels spreken.
horned_reaper
ik vond dit 1 van de beste films ooit van jackie chan
vooral het hele begin vond ik geweldig
Usual Suspect
Het verhaal stelt natuurlijk niets voor en de Nederlanders in de film met hun beroerde Engelse accent dragen ook niks bij.
Maar Jackie Chan weet de film weer vermakelijk te maken, met zijn geknok, stunts en andere gekke capriolen.
3,5.
Shinobi
Leuke film om te zien. Het verhaal stelt niet al te veel voor, maar Chan maakt dat allemaal goed met z'n stunts en grappen.
En natuurlijk de stad waar ik in woon komt er in voor, dat is helemaal top.
Ik geef 'm 3, 5 sterren.
Bobby Digital
Ik zou zeggen, bekijk hem nog een keertje

'The Terminal' met Tom Hanks gaat vandaag het Netflix-aanbod verlaten

Chi Bi Part II: Jue Zhan Tian Xia