• 9.374.084 stemmen

Ngo Si Seoi (1998)

Actie | 108 minuten / 103 minuten (DVD)

Genre: Actie

Speelduur: 108 minuten / 103 minuten (DVD)

Alternatieve titels: Who Am I? / Jackie Chan's Who Am I? / Wo Shi Shei / 我是誰

Oorsprong: Hongkong

Geregisseerd door: Benny Chan en Jackie Chan

Met onder meer: Jackie Chan, Michelle Ferre en Mirai Yamamoto

Gesproken taal: Nederlands, Kantonees en Engels

Releasedatum: 20 mei 1999

Plot Ngo Si Seoi

"Fight now. Ask questions later."

De CIA heeft het plan opgevat om met een groepje speciaal getrainde commando's een basis diep in de binnenlanden van Afrika aan te vallen. Daar wordt door criminele topmannen in het diepste geheim gewerkt aan de ontwikkeling van nieuwe terroristische wapens. De aanval is een groot succes, toch keert het team niet terug van de missie. De CIA heeft geen enkel aanknopingspunt, de inheemse bevolking wel. Die hebben in de oerwouden een zwaar gewonde soldaat gevonden die ze inmiddels al maanden verplegen.

Lee / Who am I

Morgan's Hitman

avatar van geronimo

geronimo

• 1955 berichten

Wel geinig die scenes in Rotterdam.

neo

weer zo'n typsiche coole jackie chan-film.in het begin is er geen bal aan ,maar als

chan eenmaal gaat knokken wordt de film erg gaaf.ook veel goeie opnames in rotterdam bij de koopgoot en het nationale nederlanden-

gebouw.de film is wel rommelig

,want sommige scenes van rotterdam en van een ander land lopen soms door elkaar heen.Het hoogtepunt is de adrelineactiescens aan het einde.

avatar van dttom

dttom

Jackie roelt.

avatar van Blindfold

Blindfold

Jackies oudere Amerikaanse films zijn meestal een beetje poep, maar deze viel nog wel mee.

avatar van jackie

jackie

Blindfold leg eens uit, beetje poep ?

Who am i ? is naar mijn mening een van zijn beste (van de laatste jaren). Leuk verhaal spectaculaire stunts !

avatar van vic

vic

nee nee nee deze was juist een van zij slechtere.

Zijn oudere films zijn juist beter. Twin dragons, drunken master 1 en 2, super cop enz. Het verhaal is zo overdreven slecht bah maar jackie moet het niet hebben van het verhaal verhaal en naar zijn standaard is dit een redelijke film, hij is beter dan rumble in the bronx

avatar van jackie

jackie

Ja, zijn oudere films zijn leuker en beter. Maar van zijn films van de laatste tijd vind ik Who Am I ? een van zijn betere.

avatar van Jerome-B

Jerome-B

Gewoon een aardige film van jackie chan. Leuk dat er ook in Rotterdam is gefilmd. 3,5 sterren.

avatar van [L]eet0r

[L]eet0r

jackie roxx

avatar van MaSTa

MaSTa

Jackie is gewoon da bomb zeur niet zo

avatar van Moviestar

Moviestar

Wel een aardige film en het leukste van deze film vind ik dat deze opgenomen is in Rotterdam dat is natuurlijk best bijzonder, met een auto door de koopgoot

avatar van vince

vince

Zeker niet zijn beste film maar toch erg vermakelijk. De vechtscenes zijn zeker niet slecht.

avatar van SSeagal

SSeagal

Matig filmpje van Jackie chan die veel beter kan, wel grappig zijn de scene's in Rotterdam, maar dat oervervelende eindeloos lijkende eindgevecht verpest weer een hoop. **

avatar van kungfuzombie

kungfuzombie

Blindfold schreef:

Dit is dan ook geen amerikaanse film van hem. Toch vindt ik het niks.

avatar van mafiabaas

mafiabaas

Een leuke film weer van Jackie Chan. Deze film moet eerst effe op gang maar daarna is tie erg grappig. Het is natuurlijk ook leuk dat het ook in Rotterdam is opgenomen en een klein stukje in onze stad Dordrecht :d

avatar van alexis

alexis

het i sniet erg chronologisch wat btreft opnames per land. veel herkenning in de rotterdam scènes. jackie chan op klompen in rotterdam is onbetaalbaar!!!

avatar van Quentin

Quentin

Het gaat wel deze film ..... erg rommelig (vooral de shots van Johannesburg en dan opeens zit hij in Rotterdam (terwijl hij is nog niet is, klinkt logisch he ) en weer terug naar Johannesburg. Voor de rest wat knullige momenten maar het laatste gevecht deed veel goed ...... 2,25 * ..... EDIT: bij nader inzien, de aanwezigheid van Adjudant van der Steen & de wegwijs-piet maakt ook veel goed ..... 2,5 *

avatar van SOLDIERS89

SOLDIERS89

de klompen scene is onwijs goed en lollig.

heb helemaal in de deuk gelegen en kwam niet meer bij aan deze film heb ik goede herineringen.

en de lancer Evo 6.5 scene was ook mooi gemaakt.

avatar van peiyun

peiyun

ik vind het ook leuk, maar mijn moeder zag hem zien filmen in rotterdam! jammer genoeg was ik er niet bij!!!!! *snif* *snif*

neo

Ach ja die goeie fijne tijd toen je zag hoe Chan een paar keer bij het Nationale Nederlande vestiging langs de haven langs de glazen ruit van 10 tallen meters lang naar beneden rende (en later nog in het Feyenoord shirt op de foto werd gezet).

avatar van The One Ring

The One Ring

Ik ben niet zo een martial arts fan, maar Jackie Chan's films zijn altijd wat luchtiger dan andere martial arts films. Daarom zijn ze ook wat leuker. Deze ook, al is het zeker geen meesterwerk.

avatar van DieGo

DieGo

Het leukste is nog dat die politie agent uit Bassie en Adriaan meespeelt

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Oooooh!! Dat moet ik zien.

"Ja Adriaan, de politie uit de hele wereld is op zoek naar die schurken!"

Hahaha. I love that guy.

Maar over "Who Am I", ik val net in de film, maar oh wat acteren die twee grietjes slecht zeg, ongelooflijk. Maar de actie is wel leuk. En daar kom je immers voor.

/edit: Oh my god, Chan die badguys bekogelt met klompen, daarna een paar aantrekt en iedereen ermee gaat schoppen. Zo makkelijk en goedkoop, maar toch. Geweldig.

En dan die scène dat hij van dat gebouw afglijdt, ongelooflijk, die man is echt geschift, als je kijkt naar de stunts, die hij allemaal zelf doet. Acteren kan hij misschien niet zo goed, maar zijn lef compenseert dat ruimschoots. De Niro, Nicholson, Chan. Niks geen raar rijtje hoor.

avatar van aryan

aryan

Grappige film, wel blijft het raar bij sommige Chan films alsof het is ingesproken. Die stunts waren wel oke (Chan heeft echt heel heel heel veel botten gebroken, blauwe plekken enz. opgelopen in al zn films).

Die vechtscene op het einde was wel wat aan de lange kant, misschien zou het mooier zijn geweest als je van die matrix achtige bewegingen zou krijgen (bullet time effect noem je het volgens mij)

avatar van djelle

djelle

Ik vond dit een bijzonder slecht uitgewerkte Chan-film. Het kwam zelden grappig over (behalve enkele passages in de vechtscenes natuurlijk), de effecten waren zwak, het zat rommelig en geknutseld ineen, stomme dialogen, uitgerekte verhaallijn, onduidelijke oorzaak-gevolg situaties enz... Toegegeven, sommige van zijn typische vechtscenes waren wel leuk, maar er zijn films waarin ook dit veel amusanter gedaan is. Enkele stunts waren wel memorabel. (Bv wanneer hij van dat gebouw afglijdt, inderdaad.) Een kleine 1*

avatar van gondwana

gondwana

Ik vind dat na elke film een half uur bloopers zou moeten worden getoond, standaard, bij elke film.

neo

Waarom is in hemelsnaam de poster weggehaald met daarop de Erasmusbrug?

Geen idee, deze is een stuk lelijker.

Ik denk dat 'ie vervangen is omdat hier de originele titel op staat. Daar gaat in principe de voorkeur naar uit. Maar voor dit geval zouden we om begrijpelijke chauvinistische redenen ook wat mij betreft voor de Erasmusposter kiezen.

neo

Dat dacht ik ook ja Eens kijken waar ik die dvd hoes heb gelaten...