Ngo Si Seoi (1998)
Genre: Actie
Speelduur: 108 minuten / 103 minuten (DVD)
Alternatieve titels: Who Am I? / Jackie Chan's Who Am I? / Wo Shi Shei / 我是誰
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+
Plot Ngo Si Seoi
"Fight now. Ask questions later."
De CIA heeft het plan opgevat om met een groepje speciaal getrainde commando's een basis diep in de binnenlanden van Afrika aan te vallen. Daar wordt door criminele topmannen in het diepste geheim gewerkt aan de ontwikkeling van nieuwe terroristische wapens. De aanval is een groot succes, toch keert het team niet terug van de missie. De CIA heeft geen enkel aanknopingspunt, de inheemse bevolking wel. Die hebben in de oerwouden een zwaar gewonde soldaat gevonden die ze inmiddels al maanden verplegen.
Lee / Who am I
Tasek
Takeshi
Peter
Morgan's Hitman

Vond het ook leuk om te zien dat Rotterdam sindsdien een stuk meer hoogbouw heeft. Zo staan er inniddels flink wat torens op de Wijnhaven en de Wilheminapier. Het dakgevecht met de wijdse uitzichten zou er in deze tijd flink anders hebben uitgezien. Een fijn historisch document.

joostus
Best wel een slechte film.. De actie zag er erg nep uit, de humor pakte me niet, het meeste acteerwerk was echt heeel erg slecht, het camerawerk/regiewerk kwam onproffesioneel over enzovoort..
Veel was ook veel te stereotype.. Zoals de 'boeven' met grote littekens op gezocht, of jackie chan die in nederland over een rek met klompen moet vallen..
Ik vind het dan ook opvallend dat ik mensen zie die 5 sterren geven, of zelfs een ervaren moviemeter persoon als reinbo die 4 sterren geeft.. Maargoed iedereen kan zo zijn mening hebben over deze film.

Lennert
In welke straat was dat klompengevecht eigenlijk geschoten? Ik herkende dat absoluut niet.

PEN15
In Paul Kruger AVE, Theunissen, oranje vrijstaat, RSA..gewoon wat footage die ze maar voor de aktiescenes in Rotterdam hebben gebruikt , geintje LOL ik zou het ook willen weten. Weet iemand anders het?

Klompenscene is in Dordrecht geschoten. Ze zochten daarvoor een smalle straat met van die hijstakels, die heb je nergens meer in Rotterdam. Was een van de lastigste locaties om te vinden.

Dat is toch exact wat je verwacht van een JC film. Daarbij vond ik de actie wel leuk, verder zal ik toegeven dat het feit dat ik er aan heb mee gewerkt en het in Rotterdam is opgenomen, vast voor een halfje extra heeft gezorgd. Maar een 3,5 vind ik het neutraal gezien toch zeker wel. Verder zie ik niet wat er onprofessioneel aan het camerawerk was. Werden juist hele indrukwekkende (crane) shots gemaakt.

joostus
Jij hebt er aan mee gewerkt?? Nu ben ik benieuwd? Vertel aub ?

sinterklaas
Hoe heet die straat/steeg waar het is geschoten?

Geen idee, dat weet ik niet meer. Al die toeristenshops zijn fake. Was een gewone woonstraat.

melchior7
Hoe heet die straat/steeg waar het is geschoten?
De Voorstraat! Ik woon in Dordrecht en ik ging een keertje naar de stad. Heel toevallig zag ik het straatje en dacht ik in mezelf, waar ken ik dit van? Uiteindelijk een gamewinkel binnengestapt die in de straat stond en informatie gezocht. Wat bleek nou? De gamewinkel was vroeger de klompenwinkel! Dus lieten ze me een foto zien van Jackie met handtekening en al.
In ieder geval.. Het is de Voorstraat en het ligt in de stad.

schram101
Lekker vermakelijke Chan film die zeker door de locaties nog een halfje hoger scoort. Misschien wat flauw, maar wanneer je bekend bekend met de locaties maakt het kijken toch net wat aangenamer. Dat er lekker onzorgvuldig mee om wordt gesprongen (overduidelijke scene uit Rotterdam gebruiken wanneer Chan in Johannesburg zit) doet er natuurlijk niet toe.
Plot is natuurlijk totaal ondergeschikt en gelukkig snapt Chan (eveneens de regisseur) dat heel goed. De actiescene's zijn dan ook lekker amusant met name het 'dak-gevecht' aan het eind van de film en natuurlijk de bekende klompenscene.

Metalfist
Jackie Chan in Nederland
Beetje bij beetje komen we aan bij de meer gekende Jackie Chan films. Vanaf de jaren 90 begon hij meer en meer voet in huis te hebben in het buitenland en in hetzelfde jaar waar Chan uiteindelijk zijn grote 'doorbraak' had met Rush Hour, leverde hij ook Who Am I af. Een film die voor het eerst in 5 jaar terug door Chan zelf werd geregisseerd en waar ik best wel wat van verwachtte.
Wat onterecht blijkt te zijn want Who Am I is een nogal fletse actiefilm die wordt gered door de sporadische actiemomenten. Gelukkig gaat het hier wel weer om erg sterke vechtscènes want met bijvoorbeeld de climax op het dak (zowel het gevecht tegen de twee bad-guys als de schuifscène op het schuine dak) en het klompengevecht is erg cool te noemen en kun je makkelijk onder de vermakelijkste actiescènes uit de carrière van Chan scharen. Al wat er rond zit is echter erg saai te noemen, vooral ook omdat het erg lang lijkt te duren eer de film wat actie laat zien. Heel het verhaal rond het geheugen van Chan is dan ook niet echt interessant en boeit nergens. Tot slot van rekening wordt de film dan ook nog eens omgeven door flauwe humor en dan is de kous af natuurlijk. Op zich is het wel leuk om te zien dat Chan even in Nederland heeft vertoefd maar als Belg zijnde heeft dat natuurlijk helemaal niet dezelfde impact als op een Nederlander. Klote ook dat Amerikaanse versie weer voor een stuk geknipt is, naast een vreselijk gedubte versie (al was het wel de echte stem van Chan precies?) krijg je dan ook nog eens een kwartier minder te zien. Nu niet dat de film voor mij een kwartier langer had moeten duren maar nu oogt het allemaal wel wat als een rommeltje en misschien hadden die 15 minuten extra dat grotendeels kunnen oplossen.
Jeps, Chan kan het nog altijd. Het blijft toch enorm leuk om te zien dat hij na al die jaren van films maken nog altijd zelf zijn eigen stunts blijft uitvoeren. Ook hier zijn er weer een paar heerlijke momentjes (als een stunt zo'n 3x wordt herhaald, dan kun je ervan uitgaan dat er iemand bijna zijn nek heeft gebroken) en zoals gezegd redt dat de film van een onvoldoende. Zelden trouwens zo'n enorm vervelende vrouwen in een film geweten. Michelle Ferre en Mirai Yamamoto zijn vrij irritant aan de zijde van Chan en doen je hopeloos verlangen naar bijvoorbeeld een Michelle Yeoh. Rest van de cast is ook wat een rommeltje te noemen maar de meest interessante zijn toch Yung Kwan en Ron Smoorenburg die het eindgevecht met Chan op zich nemen. Ron Smerczak als bad-guy was trouwens helemaal niet zo indrukwekkend als ik had verwacht.
Ach, ik heb het al een paar keer gezegd maar de enige reden waarom dit de moeite is (als niet-Nederlander natuurlijk) is de actie. Daarvoor moet je echter eerst serieus wat 'verhaal' doorploeteren en dat is redelijk slaapverwekkend. Toch de moeite om uit te zitten maar meer ook niet.

xxERWINxx
Leuke komische actiefilm! mijn dvd duurt bijna 120 minuten! en een groot deel opgenomen in Rotterdam maakt de film wel speciaal, ook leuke scenes.
Alleen de eindscene op het dak duren mij te lang.

Matige Chan.
Het internationale karakter van deze film is eigenlijk niet te pruimen. Brakke acteurs, droevige dialogen en een vreselijk begin maken van deze film een nogal taaie brok. Eens in Nederland komen er gelukkig weer wat typischere vechtscenes, maar tegen dan is het kalf al half verdronken.
Chan zelf doet het wel aardig, al is z'n humor in deze film wel erg flauw. De rest van de cast is niet om aan te zien. Het verhaaltje is verder ook érg plat, al hoeft dat niet zo veel te betekenen. Chan steunt toch meer op novelty gevechten voor het halen van een hoge score.
Die zijn echter minder spectaculair als in z'n andere films. Dakgevecht was nog wel aardig, maar verder had ik er meer van verwacht. Dat gevecht op klompen is misschien leuk als Nederlander, maar stelt eigenlijk gewoon niet zoveel voor. Jammer.

Tarkus
Films van en met Jackie Chan zijn altijd wel leuk, maar dit is toch een van zijn mindere prenten.
De vechtscènes, die altijd wel een komische noot hebben, zijn ook hier weer leuk.
Maar de cast die optreedt naast Chan zelf is waardeloos. Ronduit slechte vertolkingen, van zowat iedereen.
Denk dat vele liefhebbers van Jackie Chan teleurgesteld zullen zijn na het zien van deze film.
Leuk wel voor de Nederlanders zijn de scènes gefilmd in Rotterdam.

mister blonde
Dan heb je een film waarbij het script duidelijk ondergeschikt was (en er op momenten zonder script gewerkt werd) en het geheel verhaaltechnisch al erg rommelig is, brengen ze ook nog eens een verknipte dvd-versie uit om een kwartiertje tijd te besparen. Blijft ongelooflijk, hierdoor was het helemaal een rommetje al kan Chan aan die dvd-versie waarschijnlijk niets doen.
Zag Who Am I vroeger al eens en ik herinnerde me de film eigenlijk nog erg goed. Vond het toen al niet erg bijzonder en die mening is niet onzettend veranderd na de herziening. De toon van de film is wel goed. Een soort Bourne voorloper (de films althans), maar dan een stuk vrolijker. Het luchtige avontuurlijke aspect werkt omdat het in zijn eenvoud (stuur een legertje gasten om ondergeschikte reden op Chan af) pretentieloos vermaak ademt. Ik vond de momenten zonder actie minder vervelend dan ik me herinnerde.Toch wil het geheel maar niet echt loskomen. Er zitten best aardige achtervolgings- en vechtscenes in, maar Chan heeft veel beter werk afgeleverd op dit gebied. En eigenlijk zit je steeds te wachten op dat beetje meer.
Leuk voor de mensen die in Rotterdam wonen of er (zoals ik) vaak komen is natuurlijk dat de film zich daar voor de helft afspeelt. Geeft de film net wat meer reden om hem te onthouden. Op de een of andere manier vond ik de tal van fouten die de film heeft, niet eens zo storend. Slordig is het natuurlijk wel. Al met al kan er wel een kleine opwaardering naar 2,5 sterren van af.

Dick2008
Wat een lange film dit. Het allegaartje van allerlei genres werkt in het voordeel.
Chan nu als Wie ben ik. Zoals vaker is het wel weer een tamelijk eenvoudig verhaal maar zou je aanvankelijk niet vermoeden en het wordt als zodanig ook niet uitgevoerd. Een warrig begin maar met een goede militaire actie-scène. Waarna Chan zijn geheugen kwijt is en behoorlijk serieus overkomt maar toch nog kans ziet voor grapjes, zoals met die leeuw en de medicijnen. De twee vrouwen die in het verhaal komen zorgen dat het allemaal behoorlijk amusant blijft. Met nog wat stunts (met o.a. zijn handboeien aan) en een geweldige auto-achtervolging. Vervolgens belandt Chan in Nederland. Hier zwakt de film toch wel behoorlijk af. Het is wel leuk Chan op klompen te zien. Maar de film gaat daarna steeds meer achteruit. Jammer. Na veelal nog redelijk harde actie gaan de criminelen opeens ook nog heel kinderlijk doen. (Met nog wel een opmerkelijke Chan-goede doelengrap). En de martial arts scène die dan nog volgt duurt ook veel te lang, ondanks de gewaagde scène op het dak. En lijkt de Nederlandse defensie ook nog even opgetrommeld. Het wordt nog even groots aangepakt en mag zeker ook wat kosten. De film eindigt abrupt.
Maar het hele Nederlandse gedeelte is eigenlijk matig. Voor de rest toch een behoorlijk goede film, waarbij het mysterie beetje voor beetje wordt ontrafeld, met veel afwisseling en wordt er (weer) handig gebruikt gemaakt van alles wat Chan tijdens zijn zoektocht naar zijn identiteit tegenkomt. 4.0/3.0

Alexander1900
Who Am I? is een leuke Jackie Chan film met vrij veel actie en die deels in Nederland (Rotterdam) plaatsvindt. Er is helaas wel een saaie stuk te bekennen en dat is met de indianen scenes waardoor de film 1 uur en 50 minuten duurt!
Doch is het een van de betere van Jackie Chan.

Gang_Star
Vermakelijke film. Maar helaas duurt de opening in Afrika te lang en is het eerste uur (de helft) maar tegenvallend. Het heeft gelukkig wel een aantal leuke momenten zoals met de welpen die Jackie Chan ziet, maar op gebied van actie gebeurd er (op de opening na) eigenlijk maar weinig. Het rondscheuren in de Mitsubishi Lancer Evolution was een welkome toevoeging, ook al werd er in Afrika rondgescheurd en zag je de auto door de koopgoot in Rotterdam voorbijrazen. Ietwat vreemd, maar ja. Vooral wanneer Jackie in Rotterdam arriveert keert de film meer om en wordt het meer een Jackie Chan film. Goede actiescènes met de nodige humor maar ook de kenmerkende stunts. Het is dan ook jammer dat het eerste deel vrij matig is, want het tweede gedeelte is goed.

Donkerwoud
Film is soms toch vooral een tijdscapsule om je eigen herinneringen op te projecteren. 'Who Am I?' (1998) is een soort Bassie en Adriaan met martial arts, maar het heeft voor mij charme omdat het Nederland/Rotterdam uit de late jaren negentig tot leven brengt. Als lokmiddel voor toeristen uit Hong Kong, dus het oogt heerlijk pittoresk en heeft veel aandacht voor mooie architectuur. Lekker nostalgisch wegzwijmelen. Het eindgevecht behoort zonder meer tot de beste matpartijen uit de carrière van Jackie Chan, en laat die nu juist een Rotterdams tintje hebben. Wel moet je soms door de flauwe non-humor en het idiote plot heen prikken. Zo is het grote vraagstuk uit de titel irrelevant voor de loop van het verhaal.

lars-pixar
Een slecht onderhoudende film. Enkel de stunts en acteerwerk van Jackie Chan zijn goed en maken de film nog enigszins vermakelijk. Het slechte onderhoud is terug te zien in zowel de montage als het acteerwerk. Er word opgeven moment veel geknipt in de scenes om een mooie overgang te geven aan een gewaagde autoachtervolging. Zo begint de achtervolging in Afrika en zie je zo de achtervolging doorgaan in de koopgoot van Rotterdam waarna ze weer uit komen op de wegen van Afrika. Dat komt uiteindelijk met enkele andere scenes allemaal wat rommelig over, wat ook hier en daar erg matig camerawerk bevat.
Het acteerwerk lijkt af en toe ook erg achteruit te gaan, sommige dialogen worden opgelezen en sommige zelf overheen gesproken. Gelukkig is daar nog het acteerwerk en stunts van Jackie Chan. Hij lijkt met zijn acteerwerk en stunts nog de moeite te doen. Vooral de stunts komen erg goed en vermakelijk over. Even goed als de actie scenes die zich afspelen in eigen land, want dat kijkt natuurlijk ook leuk weg. Dat is eigenlijk nog het enige wat de film weet te redden. En ik denk dat als je met verstand op nul de film bekijkt er ook wel makkelijk doorheen komt.

xxERWINxx
Zeer onderhoudende film! Begint al vrij goed in Afrika waar hij zijn geheugen kwijt is en langzamerhand steeds flitsen terug ziet wat er gebeurd is.
Mooie achtervolgingen met de auto's en goed stuk nog in Rotterdam, alleen het eind gevecht duurde mij iets te lang op het dak.
Verder vermakelijk deze bijna 2 uur durende actiefilm!

clubsport
Het verhaal was nogal matig en zwak geschoten , het acteerwerk ook niet je van het , de vechtscenes zijn dan het enige samen met sommige grappige momenten waar de film het van moet hebben .

Lambchop
Ik weet nog wel dat ik als puber helemaal naar Rotterdam ging om naar de set te kijken met een maatje van me. Wat waren we Jackie Chan en Hong kong film fan toen.

Duke Nukem
"If you are a missing person, what are you doing here?"
Een van de mindere films van Jackie Chan. Een van de hak op de tak verhaal met (Nederlandse) B-film acteurs die nog slechter Engels praten dan Chan zelf. De humor, vooral met die twee vervelende meiden, is nogal kinderlijk. De blonde bad guy met het grote litteken op zijn gezicht oogt als een figuur uit een stripalbum. En we zijn in Holland, dus moeten er wat houten klompjes te zien zijn! Ook heel overdreven dramatisch als Chan uitroept: "Who am I?", alsof we ineens naar een diepgaand drama zitten te kijken. Enkele leuke scènes wel, zoals Jackie Chan die in de handboeien vecht, de Mitsubishi Lancer die op zijn zijkant rijdt en natuurlijk Chan die van het steile gebouw naar beneden loopt.

Ryan Gosling reageert op kritiek dat hij 'te oud' is om Ken te spelen in 'Barbie': "De hypocrisie komt nu aan het licht"

Netflix deelt eindelijk releasedatum en officiële trailer voor zesde seizoen 'Black Mirror'

Explosieve trailer uit voor 'Hidden Strike', nieuwe actiecomedy met Jackie Chan en John Cena

De tien best beoordeelde films van de jarige Clint Eastwood (93)

Chi Bi Part II: Jue Zhan Tian Xia
Actie / Avontuur, 2009