Genre: Thriller
Geregisseerd door: Tommy Wirkola
Met onder meer: Phoebe Dynevor, Djimon Hounsou en Whitney Peak
Bekijk via Netflix
Plot Thrash
"If the flood doesn't kill you..."
Te midden van een woedende orkaan vecht een kustgemeenschap voor haar voortbestaan. Ze worden niet alleen belaagd door de verwoestende krachten van de natuur, maar ook door de meedogenloze dreiging van haaien. Worstelend met de striemende regen, de met puin bezaaide straten en de invallende duisternis, moeten ze de handen ineenslaan om deze dodelijke roofdieren af te weren als ze de storm willen overleven.
Lisa Fields
Doug
Keith
Will Olsen
mcdaktari
Een film over een haai?? Dat hebben we nog nooit gezien. Dan maar hopen dat het weer eens een keer een echte spannende is.
jippie2010
Het serieuze broertje van Sharknado (2013). En ook al zag het er beter uit, de verhaallijnen zijn bijna minstens net zo ongeloofwaardig. Toch kijkt het lekker weg en zijn de SFX meer dan goed gelukt. Niet genoeg om het op te krikken naar een voldoende. *2,5
Aardige film waarin een stadje wordt opgeschrikt door een tsunami vanwege een hevige storm. Een vrij standaard opbouw voor deze rampenfilm waarbij de haai een prima aanvulling is. Het ziet er allemaal best goed uit, maar water blijft toch lastig voor cgi. Een gemakkelijke wegkijker die zeker niet te lang duurt en soms lekker lomp uit de hoek komt, maar veel meer dan dat ook niet.
lang pee
Deze film is begonnen met als titel The rising, toen in 2024 ging hij Beneath the storm heten, in 2025 Shiver, en dan heeft in 2026 Netflix de rechten maar gekocht en noemde hem terecht Thrash. The Guardian geeft nog minder en zegt "cursed shark Thriller sinks like a stone" en the streamer often acts as a home for the unwanted goods of others, hiermee ben ik het volkomen eens.
Dit is een zeer slechte vervelende ongeloofwaardige film met vreselijke CGI, naar het niveau van veel de laatste tijs op Netflix...
wouds601
Moeilijk te plaatsen deze.... Alle rampenfilm persoonlijkheden komen ook hier weer voorbij. Opstandige kids, irritante rednecks en de zwangere vrouw uiteraard... sommige scènes zijn vermakelijk en andere weer slecht. Gelukkig was het tempo hoog en binnen 1,5 uur klaar. 2,0*
mcdaktari
Je kunt er donder op zeggen dat er een vervolg op komt, aan dat einde te zien.
mjk87 (moderator films)
De film wil te veel zijn en met de beperkte speelduur is dat allemaal halfbakken. Een rampenfilm, een drama, een pamflet over klimaatverandering (aan het eind moest ik zelfs even denken aan het superieure Beasts of the Southern Wild). Dat werkt niet. Thema's hangen er te veel bij en visueel karig en de cgi is heel matig. Ook hangt de dramatiek in clichés. Niettemin, wel lekker kort met een goed tempo dus heel vervelend is de film ook weer niet. 2,0*.
Diederik58
Het zou een thriller moeten zijn. Het is dus een rampen/haaienfilm. Ik vind een thriller een film met spanning en onverwachtse wendingen. Helaas in Thrash zie ik dat niet zo. Erg voorspelbaar. En het ene toeval na het andere toeval.
De beelden van de overstroming en de rubber haaien zijn wel goed. Helaas kan één van de laatste scènes met de Witte Haai echt niet. Het Dolfinarium zou er jaloers op zijn. Het is trouwens zeer merkwaardig dat de Stierhaaien mensen aanvallen. Maar voor de film kan alles.
Acteurs deden hun best om het allemaal spannend te maken. De hele dag in natte kleding rondlopen lijkt mij overigens geen pretje.
Er is maar één goede haaienfilm en dat is "Jaws".
MiekiePou
SLuit me hier 100% bij aan..
Wel geinige stukjes horror maar veel personages zijn bijna allemaal compleet onnozel en bij vlagen wat irritant in het begin ...later wordt het wel wat leuker echter iets wat ongeloofwaardig , dit weetje bij dit soort films dus een voldoende kan ik er ook niet van maken.
Duke Nukem
- 2023 stemmen
Crawl, maar dan met haaien.
Wat gezeur over klimaatverandering, een boze witte man die een slechte stiefvader is voor drie kinderen (een jongen en twee meisjes? Of was dat ook een jongen?), een zwanger meisje en een zwarte held en zijn dochter in de hoofdrol.
Een stuk minder spannend dan Crawl.
neighbourkiller
Geeneens een slechte film.
Of je hebt geen smaak he,je geeft hem een voldoende.....
joolstein
Nadat een orkaan van categorie 5 het land heeft bereikt, zit een vrouw vast in een huis dat stilaan overstroomd wordt en krijgt ze onaangename gezelschap...deze plot-omschrijving komt niet van deze film maar van Crawl (2019) Enfin beter goed gejat dan slecht bedacht zullen we maar denken...maar een beetje onwerkelijk dat Sony Pictures dit wel als bioscooprelease zag en er aardige zak geld aan uitgaf...Het was enkel clichématig...Een orkaan goh...zal er een overstroming komen? Vrouw met agorafobie met een oom die haaienexpert is, er is oceanograaf die geen enkele rol van betekenis speelt, een zwangere vrouw die niet op tijd kan evacueren. Drie kinderen en hun gemene pleegouders...en tadada....ze krijgen alle te maken met hongerige stier-haaien. En dat zou spannend moeten zijn? Het aantal doden is zelfs schokkend laag,...Tommy Wirkola leek met zijn Filmografie de juiste regisseur maar wat een zooitje...middenin actiescenes zappen van de ene personage naar het andere...waarom? Vermoed ook dat dit precies de reden is wat Sony ertoe heeft bewogen de film om aan Netflix te verkopen. Mijn verwachtingen zijn niet hoog bij een "haaienfilm" en visueel is deze nog oké maar heel goed was het allemaal niet!
basje1983
Kreeg jij vroeger ook een voldoende in de klas als je een 5 had? 2,5 ster is een 5 ten opzichte van een 10. Dus onvoldoende
jippie2010
Bedankt voor deze waardevolle opmerking. Ik zou alleen nog even een cursusje begrijpend lezen volgen als ik jou was. Succes!
schumacher
Ik heb zowat alle haaien filmen gezien vd laatste jaren, die waren echt trash.
Deze was toch een stukje doenbaarder en vermakelijker, niet de beste maar gewoon vermakelijk, meer niet, eens leuk.
teigertje
- 1953 stemmen
Aangenaam verrast door deze haaien film.
Niet origineel maar beoordeelt op entertainment waarde is dit echt een goede film, met spannende momenten en echt goed acteer spel van de cast.
Ook de Cgi van de haaien ziet er goed uit.
Ook deze film, kan een classic beroemde hit film als Jaws niet evenaren.
Maar deze haaien film, is echt goed.
Er zitten ongeloofwaardige momenten in, maar beoordeelt op entertainment en spanning en acteer spel van de cast, is deze film, meer dan de moeite waard.
Stargiver1002
Op bepaalde momenten best een leuke film!
Maar het acteren van bepaalde acteurs is echt beneden peil en dat irriteerd behoorlijk!
De overstroming en de haaien zijn goed gelukt!
Het einde is afgeraffeld!
2 sterren!
MisterD 1985
Vreselijk slecht. Wat een belachelijk script en slecht geacteerd.
mcdaktari
Ik weet niet waar je deze filosofie vandaan hebt maar er klopt helemaal niks van. Het is zelfs één van de gevaarlijkste haaiensoorten ter wereld.
orbital
Het is een middelmatig werkje, maar kudo's voor de makers om toch weer iets te bedenken waar haaien aan te pas komen, kan ik altijd wel waarderen. Het komt niet in de buurt van de echt goede haaienfilms, zoals 47 Meters Down (Film, 2017) of The Shallows (Film, 2016) om over het meesterwerk Jaws maar te zwijgen, dat niveau zal wel nooit meer gehaald worden. Maargoed, de premisse van een vloedstorm en daarbij de intocht van enkele vleeseters met vinnen is aardig en levert zo nu en dan vermakelijke momenten op.
UmbraVitae
De stierhaai (Carcharhinus leucas) wordt beschouwd als een van de gevaarlijkste haaiensoorten voor de mens. Vanwege hun territoriaal gedrag, voorkomen in ondiep kustwater en het vermogen om in zoet water te zwemmen, komen ze vaker met mensen in contact dan witte of tijgerhaaien.
Waarom stierhaaien gevaarlijk zijn:
Agressief en onvoorspelbaar: Ze staan bekend als territoriaal en kunnen snel agressief reageren.
Leefgebied: Ze zwemmen vaak in troebel, ondiep water, riviermonden en soms zelfs in zoetwaterrivieren en -meren.
Aanvallen: Samen met de witte en tijgerhaai vormen zij de top 3 van haaien die het vaakst bijten. Ze bijten vaak uit vergissing, waarbij ze mensen aanzien voor prooi.
Verwarring: De aanvallen vinden meestal plaats bij zwemmers of surfers aan de oppervlakte in troebel water.
Diederik58
Je hebt weliswaar gelijk, maar het aantal gevallen van haaien (o.a. Witte haai, Tijgerhaai en Stierhaai) op mensen is zeer gering (ong. 20 per jaar).
In deze film wordt in 24 uur tijd dit aantal al bijna gehaald. Dus sterk overdreven. Maar dat hoort in zo!n film.
Overigens correct is dat Stierhaaien in sociale groepen leven en jagen. Dat laat de film wel zien.
Caveman001
Helaas, driewerf helaas. De film heeft zijn naam niet gestolen! De hoofdrolspelers die u in de eerste 10 minuten voorgeschoteld krijgt , zijn een voor een al met een ja of neen aan te duiden als de overlevers van deze , redelijk belachelijke film. Zonde van mijn tijd..
Doom4
Ik vond het wel een aardige film eigenlijk. Had wel iets serieuzer gemogen maar toch keek de film wel lekker weg en het zag er allemaal echt en bloederig uit. Alleen het einde Ging dat nou over sharknado?
filmkul
Matige thriller. Het verhaal is eenvoudig en niet altijd even logisch. De uitwerking is verre van verrassend. Na een korte opbouw en introductie van de vele hoofdrolspelers volgt al snel de ramp en de inmenging van de haaien. Het ziet er best aardig uit en iedereen doet zijn of haar best om er wat van te maken. Maar helaas lukt het niet om de kijker te overtuigen. Het wordt nooit echt spannend omdat alles zo voorspelbaar is en ongeloofwaardig. Gelukkig is de speelduur kort waardoor het nog wel uit te zitten is. Niet heel slecht, maar ook geen voldoende. 2.5

'Thrash' nog steeds best bekeken film op Netflix: bekijk hier de hele Top 10

Rampenfilm 'Thrash' is een kijkcijferhit op Netflix: 'Aangenaam verrast'