Genre: Komedie / Misdaad
Geregisseerd door: Rian Johnson
Met onder meer: Daniel Craig, Jeremy Renner en Josh O’Connor
Bekijk via Netflix
Plot Wake Up Dead Man
"He works in mysterious ways."
Binnen een kerkgemeenschap vindt er een onmogelijke misdaad plaats. Detective Benoit Blanc wordt op de zaak gezet. Het blijkt de meest gevaarlijke case te worden die hij tot op heden heeft aangenomen.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Kijk op Netflix
Lee Ross
Simone Vivane
Cy Draven
mcdaktari
Zooo lang, zoo traag , net niet grappig. Laatste 15 min is het verhaal , zo gehyped door netflix ... flopper voor mij.
rupie
Klopt helemaal
knuppel ihhh
You love them or hate them! Nee ben toch geen grote fan van dit soort films. Doet me altijd denken Sherlock Holmes verhalen. Bij deze film zit je ook weer uren te kijken en lijkt het duidelijk wie de dader is totdat de langverwachte plottwist komt en het is weer iets totaal onrealistisch anders...... zucht... wat een lange film... zelfs als je hem in 3 delen kijkt.
TMP
Na het leuke eerste deel was de tweede film in deze reeks een forse tegenvaller. Helaas is dit derde deel dat ook. Zwaar aangezette en karikaturale personages, die totaal niet aanspreken. De film beschikt weliswaar over een sterrencast, maar echt goede of interessante rollen zitten hier niet tussen. De humor die men hier en daar probeert toe te voegen, slaat ook totaal niet aan. Grootste minpunt is echter dat het moordmysterie totaal niet weet te boeien. Geen enkele spanning en het kon mij ook weinig interesseren hoe het nu uiteindelijk in elkaar zat. De speelduur is bovendien behoorlijk fors voor hetgeen de film inhoudelijk heeft te bieden. Na twee teleurstellende vervolgen mag een vierde deel in deze reeks wat mij betreft achterwege blijven.
Fortune
De titel verwijst denk ik naar mij want ben al twee keer in slaap gevallen bij deze film.
chevy93
Iets te lang, maar niettemin erg vermakelijk. Neemt het whodunnit-genre een beetje op de hak en met aardig wat tongue-in-cheek.
filmkul
Weer een vermakelijk deel uit de reeks maar wel de minste van de drie. Het verhaal zit weer leuk in elkaar. De uitwerking kent een wat taaie start. Het eerste halfuur is best even doorbijten, maar daarna herpakt de film zich en wordt je als kijker weer getrakteerd op een heerlijke whodunnit, met wat humor en leuke plottwists. Het acteerwerk is van prima niveau en de spelers hebben er zichtbaar lol in. Visueel ook verder prima. 3.5
Montorsi
Niet vervelend maar ook niet heel denderend. Deze kwam toch wat minder uit de verf dan zijn twee voorgangers. Veel te lang (daar had de vorige ook al last van), en Craig’s personage kon maar zeer sporadisch tot wasdom komen. Ook allemaal te serieus, donker en weinig tongue-in-cheek genoeg om te vermaken ofzo.
En niet dat het er nou allemaal heel erg toe doet, deze reeks is van zichzelf al vrij ongeloofwaardig, maar het gemak waarmee iemand die vermoord is, het onderzoek nog wel in volle gang is, 48u later in een hermetisch afgesloten crypte kan worden begraven, én ook nog eens met de nog in leven zijnde tuinman kan woren omgeruild….
Ik begreep ook niet goed waarom Close’s personage Renner helemaal in zuur liet oplossen, maar Brolin’s personage liet ze half kopje onder liggen? Waarom?? Om net te doen of Brolin Renner had vermoord? Waarom zou ze dat doen en hoe was dat een geloofwaardige set-up?
GreatGooglyMoogly
Langdradige film. Voelde als een Midsomer Murders, standaard een half uur te lang.
xaid

filmfan0511
Zoals zijn twee voorgangers is ook dit derde deel uit de Knives Out-reeks entertainend en vlot kijkbaar, en echt wel weer een leuke toevoeging aan het 'Murder Mystery'-universum dat Johnson hier stilletjes aan het opbouwen is. Wake Up Dead Man voegt zelfs wat diepere, zwaardere thema's toe - vooral over geloof en religie, en dat werkt wel op zich. Ik vond het daardoor allemaal wat meer om het lijf hebben dan het meer superficiële tweede deel. Ik kon vooral ook het personage van Josh O'Connor heel goed hebben - nog veel meer dan Daniel Craig vormt hij eigenlijk het hart van dit derde deel, en dat vond ik verfrissend. Benoit Blanc duikt eigenlijk pas na een dikke veertig minuten op, maar dat merkte ik op zich amper. Al doet Craig dat wederom wel weer erg amusant, hij beleeft duidelijk heel veel plezier aan dit typetje.
Maar qua plotwendingen en de uiteindelijke verklaring van de misdaad vliegt de reeks wel steeds meer uit de bocht, want die was wel héél vergezocht hier. Wanneer Blanc weer aan zijn ellenlange monoloog begint, is het toch even zuchten. Van mij mag Johnson hier gerust mee verder gaan, maar met momenten merk je wel dat de koek bij hem een beetje begint op te geraken, en dat het echt soms in bochten wringen is om nog met iets fris en onverwachts af te komen. Wat ook logisch is na drie delen. Ik vond het ook een vreemde en teleurstellende keuze om de secundaire cast zo weinig te gebruiken. Het zijn echt allemaal hele nietszeggende personages, omdat ze gewoon amper ruimte krijgen voor een eigen momentje. Zo iemand als Andrew Scott loopt hier echt helemaal verloren, wat wel spijtig is.
Kortom: ik heb me geamuseerd, maar er zitten wel echt gebreken in. Niettemin een stukje beter dan deel 2.
Lovelyboy
Na het diner op tweede kerstdag aan de slag met deze Knives out 3 die kon rekenen op de nodige interesse aangezien de eerste twee films ook meer dan een goed bevallen waren. Dus kom maar op met een nieuw Benoit Blanc mysterie.
Toch is het wel even zoeken waar we een behoorlijk lang intro krijgen rond Father Jud als nieuweling binnen de kerkelijke gemeenschap onder leiding van Father Wicks. En uiteraard is het een algaartje van bijzondere karakters plus de nogal aparte methode van Wicks wat uitgroeid tot een dode waarin iedereen het eigenlijk wel gedaan kan hebben. En ik moet zeggen het duurt best lang voordat Blanc eindelijk ten toneel verschijnt, maar wanneer hij dat dan doet is het business as usual met de kleurrijke detective die als een echte Poirot de tijd neemt om alles en iedereen te observeren en doorgronden.
En dit mond andermaal uit in een meer dan kostelijke film, met lekker veel humor en geweldige woordgrapjes met betrekking tot het geloof zoals de opmerking van Blanc tegen Father Jud dat ze de dader gaan 'nailen'. Kostelijk ook Glenn Close als stresskip zuster Martha die om het minste of geringste in de gordijnen hangt, zijn er zat andere karakters zoals het buitenechtelijke kind, de schrijver met writersblock of de dokter met de zucht naar de fles. Maar uiteraard blijkt Father Wicks zelf nog wel het meest bijzonder met zijn aanpak richting zijn gemeente. Het creëert zoals gewoonlijk een prima verhaal waarin iedereen het gedaan kan hebben en als verdachte beschouwd kan worden.
Dit alles wordt verder vormgegeven door een prima cast waar ieder lekker zijn gang gaat waar wellicht de speelduur en het nogal lange intro als enige echte minpunten genoemd kan worden. Tot de buitencategorie behoort dit deel of deze film niet waar de eerste nog wel naar het bovengemiddelde gaat. Dit deel is wat dat betreft vooral leuk en vermakelijk.
Mickey b
Opnieuw een leuke whodunnit met Daniel Craig als inspecteur Benoit Blanc. Deze heeft ondertussen zijn eigen rolletje / karakter ontwikkeld en persoonlijk zie ik hem door deze films niet meer als den James Bond forever…
Vind het ergens verkeerd om deze film te vergelijken met de twee eerdere films. Is geen ‘vervolg reeks’. Zie het als de boeken van Agatha Christie. Dit zijn ook geen vervolg verhalen maar ieder boek staat op zich, weliswaar met zelfde protagonist. Zo ook deze films. Er wordt in de films nergens een link gelegd met eerdere films, behalve hoofdrolspeler Benoit Blanc. Is gewoon een nieuw leuk alleenstaande ‘cluedo-verhaal’. Je kan deze films aldus in eerder welke volgorde bekijken. Je kan beginnen met deze, dan de vorige en eindigen met de eerste. Maakt niet uit.
Wat deze films en de andere in het genre wel gemeen hebben, is dat ze zoals gewoonlijk eindigen met de nodige onverwachte plottwists en een uitklaring van hoe alles is gebeurd op een wijze die niemand kon voorspellen. Maar dit past bij het genre en weet je op voorhand. Dit is wat bijv. de verhalen van Agatha tot zo’n groot succes maakten: de onvoorspelbare en verrassende plots.
Deze film past in de reeks van de voorgaande films ‘Knives out’ maar eveneens in de recente films met Hercule Poirot
gespeeld en geregisseerd door Kenneth Branagh.
Vind deze geslaagd en de 2,5u waren zo gepasseerd. Niet saai, niet langdradig. Net genoeg.
Trouwens vind ik gans de filmcrew geslaagd:
Glenn Close, Jeremy Renner en Mila Kunis (kleinere rol) kende ik al, rest wat minder, maar spelen overtuigend genoeg.
Basto
- 11916 berichten
Nogal ongeinspireerde en onnodig complexe who done it, waarbij Craig pas halverwege op komt draven om z’n typetje te spelen. Je merkt aan alles dat het geld vooraf al was overgemaakt.
Krappe 3*
De Knives Out films leunen aan bij Hercule Poirot, maar halen nooit dat niveau. Al waren de eerste twee films best vermakelijk. Dit 3e deel heeft alvast een goed verhaal. Al wordt dat te lang uitgerokken en acteert iedereen met weinig animo. Jammer, want ook al had het geen topfilm geweest, zat hier veel meer in. Zelfs het personage Benoit Blanc zou ondertussen toch gegroeid moeten zijn, maar is hier een schaduw van de eerdere films. Daniel Craig had er niet veel zin in precies. Opnieuw middelmatig Neflixmateriaal waarbij weinig aandacht is voor cinematografie of zelfs maar de liefde voor film.
Mr. Chiel
De schrijver heeft duidelijk naar de (geweldige) serie Jonathan Creek gekeken. Tombes, verwisselingn, dubbele deuren enz. Met de voorgaande films in mijn achterhoofd had ik wel wat meer actie en spanning verwacht. Nu voelde het als een extra lange aflevering van een detectiveserie. Wat prima is. Niet heel bijzonder.
Captain Pervert
- 2099 stemmen
Deze derde Benoit Blanc film is een heel stuk beter dan zijn voorganger. Ondanks dat ik niks heb met de kerk, priesters, rituelen en andere nonsens - en zeker niet met de katholieke poppenkast. Overigens erg geestig dat Blanc er net zo over denkt en dit ook bepaald niet onder stoelen of banken steekt.
De cast is goed en het kijkt ondanks de royale speelduur lekker weg. Uiteraard zit het uiteindelijk allemaal weer lekker ingewikkeld in elkaar, maar het is vandaag de dag ook wel lastig om een whodunnit simpel en toch verrassend te houden.
Speciale vermelding voor enkele gortdroge humoristische momenten, zoals bijvoorbeeld met de "John Goodman from Big Lebowski survalists" op het einde.
3,5 sterren
Beun de Haas BV
Vermakelijke whodunnit dat het vooral van de sterke cast en eigenaardige setting moet hebben. Bij Knives Out tolereer je het inmiddels ingebakken vergezochte plot, maar in Wake Up Dead Man overtreffen de schrijvers zich qua ongeloofwaardigheid. Daardoor is de film best geestig, maar nooit echt spannend.
3,0 * Luchtig moordmysterie
Shadowed
Regisseur Rian Johnson toont duidelijk passie voor het universum waar hij zelf verantwoordelijk voor is en met Wake Up Dead Man levert hij in ieder geval weer een beter project af dan Glass Onion. Vooral het mysterie laat zich hier wat minder snel in de kaarten kijken en er is weer een leuk team verzameld om de hoofdpersonages mee in te vullen. Josh O'Connor en Josh Brolin zijn veruit de meest opvallende rollen, maar eigenlijk leveren alle namen evenveel bijdrage om de essentie te blijven verhullen. Jammerlijk is dat de sfeerzetting niet echt mee wil werken, waardoor Johnson nergens een mate van spanning weet op te bouwen. De uiteindelijke insteek leunt ook te veel op toevalligheden en gebrekkige logica, wat toch een vergezochte indruk oplevert. Alle lof voor de inzet van Johnson, maar een ander uitstapje buiten deze wereld is stiekem weer welkom.
Thomas83
Ik had deze filmserie na het vreselijke Glass Onion al een beetje afgeschreven, maar deze film gaat kwalitatief toch meer de Knives Out-kant op. Ik vond hem nog behoorlijk vermakelijk. De zaak en setting zijn leuk en de hoofdverdachte is ook erg sympathiek en wordt sterk gespeeld door O'Connor. Dat is ook wel nodig, want de sterrencast valt wat tegen en Benoit Blanc duikt pas vrij laat in de film op. Ik kan me niet herinneren of dat in Knives Out ook al zo was.
Wat ik ook wel aardig vond aan het misschien wat te complexe verhaal (zelf puzzelen is er niet echt bij) is dat het wat aanvankelijk wat makkelijke en weinig origineel overkomende politieke commentaar op een leuke manier in het whodunit-verhaaltje is vervlochten. De film is wel weer wat aan de lange kant, ook al is de lange intro nog best te rechtvaardigen. Mede daardoor is het einde nog verrassend aangrijpend. De film is ook wat serieuzer dan zijn voorgangers.
WB
Dit soort films kijken gewoon lekker weg. Genoeg spanning en humor om een fijn gebalanceerde productie te vormen, die de gehele 2,5 uur de aandacht vast weten te houden. Prima acteurs en actrices, waarin de rol van Craig ondergeschikt aan die van O'Conner, die een prima rol neerzet.
De film heeft een lekker sfeertje, maar is wel weer een 'whodunnit' waarin je eigenlijk onmogelijk kan achterhalen wie de dader is. Jammer. Leuke film voor een avondje vermaak.

'Karate Kid: Legends' haalt 'Wake Up Dead Man' in op Netflix: 'Zo gaaf'

'Wake Up Dead Man' aan kop op Netflix: deze tien films worden nu goed bekeken

Koppositie op Netflix voor nieuw 'Knives Out'-deel: kijkers enthousiast over 'Wake Up Dead Man'

In de ban van Netflix Original 'Wake Up Dead Man'? Deze mysterieuze films kijk je nu
detectiveonderzoekvervolgmoordwhodunitmysteriousmoord mysterieupstate new york absurdtensedistressing hopeful